In dit artikel

Hoe Dag- en Nachtcrème Aanbrengen? (2023)

In dit artikel

Heb je je ooit afgevraagd wat de juiste manier is om dag- en nachtcrème aan te brengen? Ik heb me er ook mee beziggehouden, vooral toen ik leerde dat het gebruik van een serum vóór de crème de effectiviteit ervan kan verhogen.

In dit artikel zal ik je stap voor stap begeleiden bij het correct aanbrengen van je dag- en nachtcrème, met inbegrip van gezichtsreiniging en toner. Ben je klaar voor een stralendere huid? Lees dan zeker verder!

Key Takeaway

De beste dagcrème voor dag en nacht van 2023 is is RevitalTrax Hyaluronic Day & Night Cream. Dit merk heeft interessante, actieve ingrediënten die de huid voeden en een grotere inhoud dan producten van andere merken.

Samenvatting

 • Reinig je gezicht grondig voordat je dag- en nachtcrème aanbrengt.
 • Gebruik toner om de pH-waarde van je huid in balans te brengen.
 • Breng een dikke laag dagcrème aan op je gezicht en verdeel dit gelijkmatig.
 • Wacht even voordat je andere producten aanbrengt, zodat de crème kan intrekken.
 • Breng ‘s avonds voor het slapengaan een nachtcrème aan op dezelfde manier.

Stap 1: Gezichtsreiniging en toner

Het verzorgen van je huid start met goede gezichtsreiniging en toner. Hier zijn de stappen:

 1. Eerst neem je een reiniger en maak je je gezicht schoon. Dit haalt vuil en make – up weg.
 2. Gebruik geen wattenschijfjes voor je toner. Het is slecht voor het milieu.
 3. Na de reiniging, doe je een beetje toner op je handen.
 4. De toner zorgt dat de zuurgraad van de huid weer goed wordt.
 5. Zorg dat de toner eerst droog is voordat je iets anders opdoet.

Stap 2: Dag- en nachtcrème aanbrengen

Ik breng dag- en nachtcrème aan volgens de volgende stappen:

 1. Reinig eerst mijn gezicht grondig met een milde reiniger.
 2. Breng een toner aan om de pH – waarde van mijn huid in balans te brengen.
 3. Gebruik mijn vingers om een dikke laag dagcrème op mijn gezicht aan te brengen.
 4. Verdeel de crème gelijkmatig over mijn hele gezicht, inclusief mijn nek.
 5. Wacht enkele minuten zodat de crème kan intrekken voordat ik andere producten aanbreng.
 6. Breng ‘s avonds voor het slapengaan een nachtcrème aan met dezelfde stappen als bij de dagcrème.

Meer over ‘Dag en nachtcreme’

De huidverzorgingsroutine van velen is niet compleet zonder het gebruik van dag- en nachtcrèmes. Het effect dag en nachtcreme speelt een cruciale rol bij het hydrateren en beschermen van onze huid. Maar hoe kies je de juiste crème die bij jouw huid past? Daarvoor hebben we een uitgebreide gids over keuze dag en nachtcreme. Om de noodzaak te begrijpen, duik in ons artikel over het belang dag en nachtcreme en ontdek welke ingrediënten dag en nachtcreme het meest voordelig zijn voor jouw huid.

Heb je ooit overwogen om je eigen crèmes te maken? Onze handleiding over zelf maken dag en nachtcreme kan je daarbij helpen. Terwijl je je verdiept in dit onderwerp, is het ook goed om feiten van fictie te onderscheiden. Lees daarom zeker het artikel over feiten en fabels dag en nachtcreme. Het is ook essentieel om het verschil dag en nachtcreme te kennen en te weten hoe je deze crèmes het beste kunt aanbrengen. Afhankelijk van jouw huidtype kunnen er specifieke aanbevelingen zijn, ontdek ze in onze gids over dag en nachtcreme huidtype. De natuurlijke dag en nachtcreme voordelen, de juiste hoeveelheid, en de impact van anti-aging dag en nachtcreme zijn ook zaken die je niet mag missen. Voor degenen met een gevoelige huid is er specifieke informatie over dag en nachtcreme voor de gevoelige huid, en als je je afvraagt over het effect op rimpels, bekijk dan effect dag en nachtcreme rimpels. Tot slot, bescherming tegen de zon is essentieel, dus vergeet niet te lezen over spf dag en nachtcreme.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Hoe Dag- en Nachtcrème Aanbrengen”?

“Hoe Dag- en Nachtcrème Aanbrengen” gaat over de juiste volgorde van gezichtsverzorging met dagcrème en nachtcrème.

2. Hoe moet ik mijn moisturizer aanbrengen na het schoonmaken van mijn gezicht?

Na het schoonmaken van je gezicht, breng je eerst een exfoliant aan, dan een oogcrème, daarna een booster, en dan pas de moisturizer.

3. Is het nodig om makeup te verwijderen voordat ik mijn nachtcrème aanbreng?

Ja, het is heel belangrijk om je makeup te verwijderen voordat je je nachtcrème of andere huidverzorging producten zoals retinoïden aanbrengt.

4. Moet ik verschillende soorten crèmes gebruiken voor mijn dagelijkse verzorging?

Ja, het is goed voor je huid om verschillende soorten crèmes te gebruiken, zoals dagcrème en nachtcrème die passen bij jouw huidtype, en cosmetica met natuurlijke ingrediënten.

5. Heeft u beauty tips voor antiaging?

Ja! Het aanbrengen van dag- en nachtcrème als onderdeel van je dagelijkse verzorging kan helpen bij huidverzorging en antiaging.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/

2. Massimo Milani & Adele Sparavigna. (2018). Antiaging efficacy of melatonin-based day and night creams: a randomized, split-face, assessor-blinded proof-of-concept trial. Clin Cosmet Investig Dermatol, 11, 51–57.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5788993/

» Referenties

Conclusie beste dag en nachtcreme 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *