In dit artikel

Hoe Breng Je Nachtcrème Correct Aan? (2023)

In dit artikel

Reinig je gezicht grondig en masseer de nachtcrème in voor een stralende huid. Lees verder om te ontdekken hoe je dit op de juiste manier doet!

Key Takeaway

De beste nachtcrème van 2023 is Clarins Super Restorative 50+ Night Cream. Dit merk heeft een effectieve werking en is vrij van onnodige toevoegingen die de huid kunnen schaden.

Reinig je gezicht grondig

Eerst was ik mijn handen goed. Ik wil geen vuil van mijn handen op mijn gezicht krijgen. Dan maak ik mijn gezicht nat. Dat helpt de reiniger beter te werken. Ik breng de reiniger aan op mijn natte handen.

Ik meng het product met water op mijn gezicht. Zo werkt het beter. Het verwijdert alle vuil en oliën van mijn huid. Het is belangrijk om alles goed weg te spoelen. Ik mag geen zeep of reiniger achterlaten op mijn huid.

Het moet schoon en fris aanvoelen. Pas dan is mijn gezicht klaar voor de nachtcrème.

Breng een pea-sized hoeveelheid nachtcrème aan op je wangen, kin en voorhoofd

Klaar voor de volgende stap? We gaan nachtcrème op je gezicht zetten. Pak een klein beetje crème. Het moet zo groot zijn als een erwt. Smeer die nu op je wangen, kin en voorhoofd.

Dit is genoeg om je huid goed te voeden en te beschermen. Je hebt niet meer nodig. Te veel nachtcrème is niet goed voor je huid. Het kan je poriën verstoppen. Het dringt ook niet diep in je huid door als je te veel gebruikt.

Nu ben je klaar voor een goede nachtrust!

Masseer de crème in totdat deze volledig is opgenomen in de huid.

Meer over ‘Nachtcreme’

De wereld van nachtcrèmes is uitgebreid en divers. Heb je je ooit afgevraagd wat is een nachtcreme? Of hoe je de beste keuze nachtcreme voor jouw huidtype kunt maken? Het dagelijkse gebruik ervan biedt tal van voordelen, maar het is essentieel om te weten hoe je deze crèmes het beste aanbrengt. Bovendien kan een vergelijking tussen nachtcreme en dagcreme je helpen om de specifieke eigenschappen van elk te begrijpen.

Of je nu een gevoelige huid hebt, op zoek bent naar ingrediënten die echt werken, of nieuwsgierig bent naar de impact van nachtcreme op rimpels, we hebben een gids voor jou. En voor de creatievelingen is er zelfs een gids voor diy nachtcreme. Of misschien wil je weten hoe vaak je het moet gebruiken? Bekijk dan onze frequentie gebruik nachtcreme. Speciale gidsen voor mannen, voor degenen met acne, voor de wintermaanden, en zelfs het ontkrachten van mythes rondom nachtcreme zijn allemaal beschikbaar. En als je een groene aanpak prefereert, hebben we ook informatie over natuurlijke nachtcremes.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de juiste manier om nachtcrème aan te brengen?

De juiste manier om nachtcrème aan te brengen is door eerst je gezicht te reinigen, dan de crème zachtjes in te smeren en in te kloppen.

2. Hoe verschilt nachtcrème van dagcrème?

Nachtcrèmeformules zijn vaak rijker en vettiger dan dagcrèmes. Ze zijn bedoeld om diep in te werken terwijl je slaapt, niet om bescherming te bieden tegen omgevingsfactoren zoals dagcrèmes dat doen.

3. Wat zijn de voordelen van het opnemen van nachtcrème in mijn huidverzorgingsroutine?

Het opnemen van nachtcrème in je huidverzorgingsroutine kan helpen bij het verzorgen van je huid, waardoor de opname van ingrediënten wordt verbeterd en je huid ‘s morgens zacht en glad aanvoelt.

4. Kan ik nachtcrème gebruiken als ik een vettige huid heb?

Ja, er zijn verschillende soorten nachtcrèmes voor elk huidtype. Voor een vettige huid kun je kiezen voor een lichtere moisturizer of serum met natuurlijke ingrediënten.

5. Hebben alle nachtcrèmes anti-aging voordelen?

Niet alle nachtcrèmes hebben specifieke anti-aging voordelen, maar veel bevatten wel ingrediënten die helpen bij het verjongen van de huid, zoals retinol of peptiden.

6. Wanneer moet ik beginnen met het gebruik van nachtcrème in mijn gezichtsverzorging?

Het is nooit te vroeg of te laat om te beginnen met het gebruik van nachtcrème in je schoonheidsroutine. Het is een belangrijk onderdeel van de nachtverzorging om je huid te helpen herstellen en vernieuwen.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/
2. Lily Jiang, PhD, Peter D. Hino, MD, FAAD, Ashish Bhatia, MD, FAAD, Thomas J. Stephens, PhD, & Felipe Jimenez, PhD. (2018). Efficacy of Trifecting® Night Cream, a Novel Triple acting Skin Brightening Product: A Double-blind, Placebo-controlled Clinical Study. J Clin Aesthet Dermatol, 11(12), 21–25.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6334832/

» Referenties

Conclusie beste nachtcrème 2023

 • Beste nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme droge huid – Clarins
 • Beste hydraterende nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme vette huid – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme gevoelige huid –Zarqa
 • Beste anti aging nachtcreme – Biodermal
 • Beste nachtcreme zonder parfum – Zarqa
 • Beste natuurlijke nachtcreme – Zarqa
 • Beste nachtcreme oudere huid – Clarins
 • Beste nachtcreme vrouwen – Clarins
 • Beste Q10 nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *