In dit artikel

Hoe Acne te Behandelen tijdens de Zwangerschap? (2023)

In dit artikel

Heb je last van puistjes en acne nu je zwanger bent? Maak je geen zorgen, dit is iets waar veel vrouwen mee te maken krijgen. In dit artikel duiken we in de oorzaken van zwangerschapsacne en delen we praktische tips om deze hormonale huidveranderingen te behandelen.

Lees verder en ontdek hoe je er stralend uit kunt zien tijdens deze bijzondere periode!

Key Takeaway

Het beste middel tegen acne van 2023 volgens onze test is Clinique Anti Blemish Solutions Clinical Clearing Gel. Dit merk biedt een gel op verkoelende basis aan en is vrij van onnodige, schadelijke toevoegingen.

Samenvatting

 • Veel zwangere vrouwen ervaren acne als gevolg van hormonale veranderingen.
 • Het gebruik van milde reinigingsmiddelen kan helpen om overtollige olie en verstopte poriën te verwijderen.
 • Agressieve producten moeten worden vermeden tijdens de zwangerschap, omdat ze schadelijk kunnen zijn voor de baby.
 • Raadpleeg altijd een dermatoloog voor advies over specifieke behandelingsopties die veilig zijn tijdens de zwangerschap.

Oorzaken van Zwangerschapsacne

– Hormonen tijdens de zwangerschap veranderen, wat leidt tot een verstoring van de talgproductie.

– Hierdoor kunnen poriën verstopt raken en ontstaan er puistjes op de huid.

Veranderingen in hormoonbalans

Zwangerschap maakt veel dingen anders in je lichaam. Eén ding dat verandert, is je hormoonbalans. Deze verandering kan zwangerschapsacne veroorzaken. Je lichaam maakt meer hormonen aan.

Deze hormonen zorgen ervoor dat je huid meer olie aanmaakt. Als je huid te veel olie aanmaakt, kunnen je poriën verstopt raken. Dan krijg je puistjes. Dit is waarom sommige vrouwen puistjes krijgen als ze zwanger zijn.

Maar wees gerust, zwangerschapsacne gaat vaak weg na de bevalling.

Verhoogde talgproductie

Tijdens de zwangerschap kan de talgproductie in je huid toenemen. Dit kan leiden tot verstopte poriën en uiteindelijk acne. Het is belangrijk om te weten dat dit wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen en het is een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap.

De verhoogde talgproductie kan ervoor zorgen dat je huid vettig aanvoelt en dat puistjes ontstaan. Gelukkig zijn er manieren om hiermee om te gaan. Het gebruik van milde reinigingsmiddelen kan helpen om overtollige talg te verwijderen en je huid schoon te houden.

Het is ook belangrijk om agressieve producten te vermijden, omdat deze je huid kunnen irriteren en het probleem erger maken. Een dermatoloog kan je adviseren over specifieke behandelingsopties die veilig zijn tijdens de zwangerschap.

Verstopte poriën

Tijdens de zwangerschap kunnen hormonale veranderingen verstopte poriën veroorzaken, wat kan leiden tot zwangerschapsacne. Verstopte poriën ontstaan wanneer de talgklieren te veel talg produceren en de poriën worden geblokkeerd.

Dit kan resulteren in het ontstaan van puistjes en mee-eters. Het is belangrijk om milde reinigingsmiddelen te gebruiken om de poriën schoon te houden en verstopping te voorkomen.

Vermijd ook het gebruik van agressieve producten die de huid kunnen irriteren en de poriën verder kunnen verstoppen.

Behandeling van Zwangerschapsacne

– Gebruik milde reinigingsmiddelen om de huid schoon te houden en verstopte poriën te voorkomen.

– Vermijd agressieve producten die de huid kunnen irriteren en uitdrogen.

– Topische medicatie zoals benzoylperoxide kan worden gebruikt om acne te behandelen, maar raadpleeg altijd een dermatoloog voor specifieke adviezen en behandelingsopties.

Gebruik van milde reinigingsmiddelen

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om milde reinigingsmiddelen te gebruiken om acne te behandelen. Dit helpt bij het verwijderen van vuil en overtollige olie op de huid. Enkele veilige opties zijn:

 1. Reinigers op basis van natuurlijke ingrediënten zoals kamille of groene thee.
 2. Reinigers zonder agressieve chemicaliën zoals sulfaten en parabenen.
 3. Reinigers met salicylzuur, dat helpt bij het exfoliëren van dode huidcellen.

Vermijden van agressieve producten

Bij het behandelen van zwangerschapsacne is het belangrijk om agressieve producten te vermijden. Dit komt omdat deze producten schadelijk kunnen zijn voor de baby tijdens de zwangerschap. In plaats daarvan kun je kiezen voor milde reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor de gevoelige huid. Hier zijn enkele producten die veilig te gebruiken zijn:

 1. Milde gezichtsreiniger: Kies een gezichtsreiniger die geen agressieve chemicaliën bevat. Zoek naar reinigers met natuurlijke ingrediënten zoals kamille of aloë vera.
 2. Alcoholvrije toner: Toner helpt om de poriën te verkleinen en onzuiverheden te verwijderen. Kies een alcoholvrije variant om irritatie te voorkomen.
 3. Zachte exfoliant: Gebruik een exfoliant met salicylzuur om dode huidcellen en overtollig talg te verwijderen. Zorg ervoor dat de exfoliant mild is en niet irriterend voor de huid.
 4. Moisturizer: Hydrateer je huid dagelijks met een hypoallergene moisturizer die geschikt is voor de gevoelige huid.
 5. Zonnebrandcrème: Bescherm je huid tegen schadelijke UV-stralen met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Kies een formule zonder chemicaliën zoals oxybenzone of octinoxate.

Gebruik van topische medicatie zoals benzoylperoxide

Ik gebruik benzoylperoxide als een van de topische medicijnen om zwangerschapsacne te behandelen. Het is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap, maar het is belangrijk om de instructies van een dermatoloog te volgen.

Benzoylperoxide helpt bij het doden van bacteriën op de huid en vermindert ontstekingen. Ik breng het direct aan op de puistjes en laat het een paar minuten intrekken voordat ik het afspoel.

Het kan de huid wel wat uitdrogen, dus ik zorg ervoor dat ik ook een vochtinbrengende crème gebruik om mijn huid gehydrateerd te houden.

Raadpleeg een dermatoloog voor specifieke behandelingsmogelijkheden.

Ik raad je aan om een dermatoloog te raadplegen voor specifieke behandelingsmogelijkheden. Zij kunnen je helpen bij het vinden van veilige en effectieve behandelingen voor zwangerschapsacne.

Elke zwangere vrouw is anders, dus het is belangrijk om advies op maat te krijgen. Een dermatoloog kan je ook helpen bij het beoordelen of bepaalde medicijnen geschikt zijn tijdens de zwangerschap.

Ze hebben de expertise om de beste aanpak voor jouw specifieke situatie te bepalen. Het is altijd beter om professioneel advies in te winnen, vooral als het gaat om de gezondheid van jou en je baby.

Meer over ‘Acne Producten’

Ben je benieuwd naar acne en de verschillende aspecten ervan? Ontdek meer over wat acne precies is bij Wat zijn Acne Producten. Verdiep je in de werking van acne crèmes en gels en begrijp de oorzaken van acne. Voor dagelijkse zorg kun je terecht bij gezichtsreinigers tegen acne, terwijl voor een natuurlijke benadering de natuurlijke remedies voor acne een uitkomst bieden. Het komt vaak voor dat tieners last hebben van acne, maar er zijn speciale make-up producten voor een acnegevoelige huid die kunnen helpen. Soms kan het nodig zijn om antibiotica voor acne te overwegen. Heb je je ooit afgevraagd of acne erfelijk is? De erfelijkheid van acne kan verrassende inzichten bieden. Zorg goed voor je huid met dagelijkse huidverzorging tegen acne en leer hoe je puistjes kunt voorkomen. Hormonen kunnen ook een grote invloed hebben, meer hierover bij hormonale acne. Voor toekomstige moeders is er specifieke informatie over acne behandelen tijdens de zwangerschap. Tot slot, overweeg de impact van roken op acne als je rookt of overweegt te beginnen. Een goede hygiënische gezichtsverzorging routine is namelijk van essentieel belang bij een acné en daar helpt roken niet bij.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is zwangerschapsacne en hoe ontstaat het?

Zwangerschapsacne komt voor bij vrouwen tijdens de zwangerschap door hormonale veranderingen. Deze hormonen kunnen huidproblemen veroorzaken zoals puistjes.

2. Hoe kan ik acne behandelen tijdens de zwangerschap?

Acne tijdens de zwangerschap kan worden behandeld met een veilige huidverzorgingsroutine en producten zoals serum. Het is ook goed om advies van experts te vragen.

3. Kunnen natuurlijke remedies helpen tegen acne tijdens de zwangerschap?

Ja, natuurlijke remedies kunnen helpen om acne tijdens de zwangerschap te verminderen. Er zijn veel tips voor het verminderen van zwangerschapsacne met natuurlijke methoden.

4. Zijn er manieren om acne te voorkomen tijdens de zwangerschap?

Er zijn verschillende manieren om acne tijdens de zwangerschap te voorkomen. Het volgen van een veilige huidverzorgingsroutine en het letten op wat wel en niet te gebruiken helpt hierbij.

5. Kan ik medische hulp zoeken voor acne tijdens de zwangerschap?

Ja, er zijn dermatologische adviezen voor zwangere vrouwen met acne. Het is belangrijk om veilige acnebehandelingen te kiezen tijdens je zwangerschap.

» Referenties

Cui, H., Guo, C., Wang, Q., Feng, C., & Duan, Z. (2022). A pilot study on the efficacy of topical lotion containing anti-acne postbiotic in subjects with mild -to -moderate acne. Front Med (Lausanne), 9: 1064460.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9780477/

Decker, A., & Graber, E. M. (2012). Over-the-counter Acne Treatments: A Review. J Clin Aesthet Dermatol, 5(5): 32–40.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3366450/

Tan, J. K. L., Vasey, K., & Fung, K. Y. (2001). Beliefs and perceptions of patients with acne. Journal of the American Academy of Dermatology, 44(3), 439-445.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0190962201006806

» Referenties

Conclusie beste acne product 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *