In dit artikel

Hoe Acne Littekens te Verminderen met Crèmes (2023)

In dit artikel

Heb je ooit in de spiegel gekeken en gewenst dat die vervelende acne-littekens zouden verdwijnen? Ik ook, en dat bracht me ertoe om een grondig onderzoek te doen naar effectieve manieren om deze littekens te verminderen.

Dit artikel laat je kennismaken met verschillende effectieve crèmes en behandelingen die je kunnen helpen om je acne-littekens aanzienlijk te verminderen. Dus laten we beginnen en ontdekken hoe we onze huid kunnen laten stralen!

Key Takeaway

Het beste middel tegen acne van 2023 volgens onze test is Clinique Anti Blemish Solutions Clinical Clearing Gel. Dit merk biedt een gel op verkoelende basis aan en is vrij van onnodige, schadelijke toevoegingen.

Samenvatting

 • Er zijn verschillende soorten acne-littekens, zoals rolling littekens, boxcar-littekens, icepick-littekens, restacne, hypertrofische littekens en keloïden.
 • Crèmes zoals Biodermal Litteken Crème kunnen helpen bij het verminderen van acne – littekens, vooral bij rolling littekens en hypertrofische littekens.
 • Andere behandelingsopties zijn onder andere laserbehandelingen, microneedling en chemische peelings, die kunnen helpen bij het verminderen van boxcar-littekens en icepick-littekens.
 • Dagelijkse huidverzorging met een crème met SPF en het gebruik van serums met vitamine C of vitamine A kunnen ook nuttig zijn bij het verminderen van acne-littekens.

Verschillende soorten acne-littekens

Er zijn verschillende soorten acne-littekens, zoals rolling littekens, boxcar-littekens, icepick-littekens, restacne, hypertrofische littekens en keloïden.

Rolling littekens

Rolling littekens zijn een soort acne-littekens. Ze toont als putjes in de huid. De huid ziet eruit als een golfplaat. Dit komt omdat de littekens onder de huid trekken. Deze littekens komen vaak door zware acne.

Ze zijn niet hard of pijnlijk. De Biodermal Litteken Crème helpt vaak bij deze littekens. Het maakt ze minder zichtbaar. Ook versnelt het de huidherstel. Microneedling is ook goed voor rolling littekens.

Het maakt piepkleine gaatjes in de huid. Hierdoor maakt de huid meer collageen aan. Zo vult de huid zichzelf van binnenuit op.

Boxcar-littekens

Boxcar-littekens zijn een veelvoorkomend type acne-litteken dat wordt gekenmerkt door de vorm van hun uiterlijk. Ze hebben scherpe randen en lijken op kleine putjes of kraters in de huid.

Deze littekens kunnen op het gezicht voorkomen en zijn vaak het gevolg van ernstige acne-uitbraken.

Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar om boxcar-littekens te verminderen. Een daarvan is het gebruik van crèmes met ingrediënten zoals azelaïnezuur of retinol, die de huid kunnen helpen regenereren en collageenproductie bevorderen.

Daarnaast kunnen ook andere medische procedures worden overwogen, zoals laserbehandelingen of microdermabrasie, die helpen bij het egaliseren van het huidoppervlak en het verminderen van de zichtbaarheid van de littekens.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verminderen van boxcar-littekens tijd en geduld vergt, omdat ze dieper in de huid liggen en moeilijker te behandelen kunnen zijn dan oppervlakkige littekens.

Icepick-littekens

Icepick-littekens zijn een van de verschillende soorten acne-littekens die kunnen optreden. Deze littekens worden zo genoemd vanwege hun uiterlijk, ze lijken namelijk op kleine gaatjes in de huid die lijken op ijskegels.

Icepick-littekens zijn meestal smal en diep en hebben scherpe randen. Ze ontstaan wanneer acne zich ontwikkelt in de poriën en de ontsteking zich naar beneden in de huid verspreidt, waardoor het weefsel wordt vernietigd.

Het verminderen van icepick-littekens kan moeilijk zijn, maar behandelingen zoals microneedling, chemische peelings en lasertherapie kunnen helpen om hun uiterlijk te verminderen en de textuur van de huid te verbeteren.

Restacne

Ik wil het hebben over “Restacne”. Restacne is een type acne-litteken dat ontstaat wanneer acne niet goed geneest en er blijvende schade aan de huid ontstaat. Dit soort litteken kan verschillende vormen aannemen, zoals kuiltjes of verhoogde bultjes op de huid.

Hoewel het moeilijk kan zijn om restacne volledig te verwijderen, zijn er behandelingen beschikbaar die de zichtbaarheid ervan kunnen verminderen. Het gebruik van littekencrèmes, zoals Biodermal Litteken Crème, kan helpen bij het egaliseren van de huidtextuur en het verminderen van de zichtbaarheid van restacne-littekens.

Daarnaast kunnen dermatologische behandelingen, zoals IPL (Intense Pulsed Light) en corticosteroïden, ook effectief zijn bij het verminderen van restacne-littekens. Het is belangrijk om geduldig te zijn, aangezien het verminderen van restacne-littekens tijd kan kosten en mogelijk meerdere behandelingen vereist.

Hypertrofische littekens

Hypertrofische littekens zijn dikke, verhoogde littekens die ontstaan na een beschadiging van de huid, zoals bij acne. Ze zijn vaak hard en pijnlijk en kunnen de huidtextuur verstoren.

Gelukkig zijn er crèmes beschikbaar die kunnen helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van deze littekens. Een voorbeeld hiervan is Biodermal Litteken Crème, die speciaal is ontwikkeld om de zichtbaarheid van littekens te verminderen.

Daarnaast kunnen corticosteroïden ook worden gebruikt om hypertrofische littekens te verminderen. Het is altijd raadzaam om advies te vragen aan een dermatoloog voordat je een crème of behandeling gebruikt om littekens te verminderen.

Keloïden

Keloïden zijn een soort acne-littekens die dik en verheven kunnen zijn. Ze ontstaan wanneer het lichaam te veel collageen produceert tijdens het genezingsproces van de huid. Deze littekens kunnen pijnlijk en hard aanvoelen en hebben de neiging om zich buiten het oorspronkelijke gebied van de acne-uitbraak te verspreiden.

Biodermal Litteken Crème en corticosteroïden worden aanbevolen om keloïden te verminderen. Ook intens gepulseerd licht (IPL) kan helpen om de zichtbaarheid van keloïden te verminderen.

Het is belangrijk om geduldig te zijn bij het behandelen van keloïden, aangezien het tijd kan kosten voordat ze verminderen of verdwijnen.

Behandelingen en crèmes om acne-littekens te verminderen

Er zijn verschillende behandelingen en crèmes die kunnen helpen bij het verminderen van acne-littekens.

Littekencrème

Een goed product om acne-littekens te verminderen, is littekencrème. Deze crème is speciaal ontwikkeld om de zichtbaarheid van littekens te verminderen. Het helpt ook bij het herstel van de huid en kan pijnlijke littekens verzachten.

Littekencrème bevat vaak ingrediënten zoals azelaïnezuur, die helpen bij het verminderen van de hardheid van het litteken. Het is belangrijk om de crème regelmatig aan te brengen en zachtjes in te masseren voor de beste resultaten.

Andere behandelingen, zoals lasertherapie en corticosteroïden, kunnen ook worden gebruikt in combinatie met littekencrème om acne-littekens verder te verminderen.

Serum met vitamine C

Een serum met vitamine C kan erg nuttig zijn bij het verminderen van acne-littekens. Vitamine C staat bekend om zijn krachtige antioxidante eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen bij het herstellen en vernieuwen van de huid.

Het serum kan de productie van collageen stimuleren, waardoor de huid soepeler en steviger wordt. Bovendien kan het de zichtbaarheid van littekens verminderen en de huidskleur egaliseren.

Het is belangrijk om een serum te kiezen dat stabiele vitamine C-bevattende ingrediënten bevat en dagelijks te gebruiken voor optimale resultaten.

Dagcrème met SPF

Een dagcrème met SPF is een geweldige toevoeging aan je huidverzorgingsroutine, vooral als je last hebt gehad van acne-littekens. SPF staat voor zonbeschermingsfactor en beschermt je huid tegen schadelijke UV-stralen, wat kan helpen om donkere vlekken na acne te voorkomen.

Het is belangrijk om een crème te kiezen die speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige en acne-gevoelige huid. Een dagcrème met SPF helpt niet alleen om de zichtbaarheid van littekens te verminderen, maar beschermt ook je huid tegen verdere schade door de zon.

Zorg ervoor dat je de crème elke ochtend aanbrengt voor maximale bescherming en resultaten.

Huidolie

Ik gebruik ook huidolie om mijn acne-littekens te verminderen. Huidolie is vochtinbrengend en helpt bij het herstellen van de huid. Het is belangrijk om huidolie te kiezen die geschikt is voor jouw huidtype.

Ik heb gemerkt dat het regelmatig aanbrengen van huidolie mijn littekens minder zichtbaar maakt en mijn huid gezonder laat aanvoelen. Het is handig om de huidolie na het reinigen van mijn gezicht aan te brengen en zachtjes in te masseren.

Het is een eenvoudige stap in mijn skincare-routine die echt helpt bij het verminderen van mijn acne-littekens.

Serum met vitamine A

Ik gebruik graag serum met vitamine A om mijn acne-littekens te verminderen. Vitamine A, ook wel retinol genoemd, kan helpen bij het versnellen van de productie van collageen in de huid, wat helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens.

Het serum wordt gemakkelijk opgenomen door de huid en ik merk dat het mijn huidstructuur gladder maakt. Het gebruik van serum met vitamine A is een effectieve manier om mijn acne-littekens te verminderen en mijn huid er gezonder uit te laten zien.

Masseer met crème

Ik heb geleerd dat het masseren van crème kan helpen bij het verminderen van acne-littekens. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 • Breng een kleine hoeveelheid littekencrème aan op je vingers.
 • Masseer de crème zachtjes in de huid waar de littekens zich bevinden.
 • Beweeg je vingers in cirkelvormige bewegingen om de crème gelijkmatig te verdelen.
 • Masseer gedurende 1 – 2 minuten, maar oefen geen te grote druk uit.
 • Herhaal deze massage dagelijks, bijvoorbeeld ‘s ochtends en ‘s avonds.

Chemische peeling

Chemische peeling is een behandeling die kan helpen bij het verminderen van acne-littekens. Hierbij wordt een chemische oplossing op de huid aangebracht, die ervoor zorgt dat de bovenste laag van de huid afschilfert. Dit stimuleert de groei van nieuwe huidcellen en helpt om de zichtbaarheid van littekens te verminderen.

 • Verwijdert dode huidcellen: Een chemische peeling verwijdert dode huidcellen, waardoor nieuwe, gezondere huid naar boven komt. Dit kan helpen bij het verminderen van acne-littekens.
 • Stimuleert collageenproductie: Door het afschilferen van de bovenste huidlaag, stimuleert een chemische peeling ook de productie van collageen. Collageen is belangrijk voor een soepele en stevige huid, en kan helpen bij het vervagen van littekens.
 • Vermindert hyperpigmentatie: Een chemische peeling kan ook helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie, zoals donkere vlekken na acne. De behandeling zorgt ervoor dat oude pigmentcellen worden verwijderd en dat er nieuwe cellen worden aangemaakt.
 • Verbeterde textuur: Na een chemische peeling kan je merken dat je huid gladder en gezonder aanvoelt. De behandeling verwijdert oneffenheden en verbetert de algehele textuur van de huid.

Microneedling

Microneedling is een behandeling die kan helpen bij het verminderen van acne-littekens. Bij microneedling worden kleine naaldjes gebruikt om microscopische gaatjes in de huid te maken. Dit stimuleert de aanmaak van nieuw collageen en bevordert het herstel van de huid.

 • Het vermindert de zichtbaarheid van acne – littekens.
 • Het verbetert de textuur en stevigheid van de huid.
 • Het vermindert donkere vlekken en hyperpigmentatie veroorzaakt door acne.
 • Het maakt de huid gladder en egaliseert onregelmatigheden.

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een behandeling die kan helpen bij het verminderen van acne-littekens. Het is een methode waarbij de bovenste laag van de huid wordt verwijderd met behulp van kleine kristallen of een speciale diamantkop. Dit helpt om dode huidcellen te verwijderen en de huidtextuur glad te maken.

 • Microdermabrasie kan helpen om acne – littekens minder zichtbaar te maken door de vernieuwing van de huid te bevorderen.
 • Het kan ook helpen bij het verminderen van pigmentvlekken en verkleuringen veroorzaakt door acne.
 • De behandeling kan enigszins ongemakkelijk aanvoelen, maar is over het algemeen niet pijnlijk.
 • Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon, maar meestal zijn er meerdere sessies nodig voor optimale resultaten.
 • Na microdermabrasie is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon en hydraterende crèmes te gebruiken.
 • Deze behandeling kan worden uitgevoerd door een dermatoloog of schoonheidsspecialist.

Intensieve pulsed light (IPL)

Intensieve pulsed light (IPL) is een behandeling die kan helpen bij het verminderen van acne-littekens. Het maakt gebruik van lichtpulsen om de huid te behandelen. Hier zijn enkele belangrijke feiten over IPL:

 • IPL kan helpen bij het vervagen van acne – littekens door de productie van collageen te stimuleren.
 • Het behandelt ook roodheid en donkere vlekken die soms gepaard gaan met acne – littekens.
 • Tijdens de behandeling worden intense lichtflitsen op de huid gericht, die verschillende huidproblemen kunnen aanpakken.
 • IPL is veilig en effectief als het wordt uitgevoerd door een ervaren dermatoloog of schoonheidsspecialist.
 • Meestal zijn er meerdere sessies nodig om optimale resultaten te bereiken.

Corticosteroïden.

Corticosteroïden zoals Biodermal Litteken Crème kunnen helpen bij het verminderen van acne-littekens. Deze crème bevat actieve ingrediënten die de zichtbaarheid van littekens verminderen en de huid helpen herstellen.

Corticosteroïden hebben ontstekingsremmende eigenschappen.en kunnen pijnlijke en harde littekens verzachten. Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van roodheid en het egaliseren van de huidtextuur.

Het is belangrijk om op te merken dat corticosteroïden moeten worden gebruikt zoals voorgeschreven door een arts of dermatoloog, omdat ze mogelijk bijwerkingen kunnen hebben bij langdurig gebruik.

Meer over ‘Acne Producten’

Wil je alles weten over acne? Begin met te ontdekken wat Acne Producten zijn. Duik vervolgens dieper in de werking van Acne Crèmes en Gels. Vraag je je af waarom je acne hebt? Onderzoek de oorzaken van Acne of bekijk de effectiviteit van gezichtsreinigers tegen Acne. Er zijn ook natuurlijke remedies voor acne die je kunt proberen. Het is essentieel om te weten hoe voeding en acne met elkaar verband houden en hoe je acne littekens kunt verminderen. Stress speelt ook een significante rol, dus het begrijpen van de relatie tussen stress en acne kan inzichten bieden. Voor degenen met een mildere vorm, is er specifieke behandeling voor milde acne. Het is ook goed om te weten hoe zonlicht en acne elkaar beïnvloeden. Tieners hebben hun unieke uitdagingen met acne bij tieners, en als je make-up gebruikt, kies dan voor producten geschikt voor een acnegevoelige huid. In sommige gevallen kan antibiotica voor acne nodig zijn. Heb je je ooit afgevraagd of acne erfelijk is? Verken de erfelijkheid van acne. Tot slot, leer over de beste dagelijkse huidverzorging tegen acne om je huid gezond en stralend te houden. Een goede hygiënische gezichtsverzorging routine is namelijk van essentieel belang bij een acnéhuid.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de beste manier om acne littekens te verminderen met crèmes?

De beste manier om acne littekens te verminderen met crèmes is door producten te gebruiken die helpen bij huidverjonging en huidregeneratie, zoals crème voor acnelittekens.

2. Kunnen crèmes voor acnelittekens puistjes verminderen?

Ja, sommige crèmes voor acnelittekens kunnen helpen bij het genezen van acne en het verminderen van puistjes.

3. Kan littekenbehandeling huidaandoening zoals acneuitbraken behandelen?

Ja, littekentherapie en littekenbehandeling kunnen helpen bij het behandelen van huidaandoening zoals acneuitbraken en acnevlekken.

4. Zijn er andere behandelingen dan crèmes om acne littekens te verminderen?

Naast crèmes kunnen andere acne behandelingen zoals laseren ook helpen om acne littekens op het gezicht te verminderen.

5. Wat moet ik doen na een acnebehandeling?

Na een acnebehandeling is het belangrijk om de huid goed te verzorgen om nieuwe acneuitbraken te voorkomen en de genezing van bestaande acnelittekens te bevorderen.

» Referenties

Cui, H., Guo, C., Wang, Q., Feng, C., & Duan, Z. (2022). A pilot study on the efficacy of topical lotion containing anti-acne postbiotic in subjects with mild -to -moderate acne. Front Med (Lausanne), 9: 1064460.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9780477/

Decker, A., & Graber, E. M. (2012). Over-the-counter Acne Treatments: A Review. J Clin Aesthet Dermatol, 5(5): 32–40.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3366450/

Tan, J. K. L., Vasey, K., & Fung, K. Y. (2001). Beliefs and perceptions of patients with acne. Journal of the American Academy of Dermatology, 44(3), 439-445.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0190962201006806

» Referenties

Conclusie beste acne product 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *