In dit artikel

Het Belang van Dagcrème met SPF onder Make-up

Het Belang van Dagcrème met SPF onder Make-up (2023)

Wanneer het gaat over huidverzorging en make-up, kan de toevoeging van SPF een raadsel zijn. Ik heb dit zelf ook ervaren en ontdekte dat het integreren van SPF in de dagelijkse routine belangrijker is dan je zou denken.

Dit artikel zal je gids zijn voor het belang van dagcrème met SPF onder make-up, hoe het werkt, de voordelen en hoe je het op de juiste manier kunt gebruiken. Met een feit om te overwegen: zelfs in de winter zijn UV-stralen aanwezig, waardoor SPF essentieel is, niet alleen tijdens zonnige dagen! Laten we dit raadsel eens grondig gaan ontleden.

Key Takeaways

De beste dagcreme met SPF van 2023 volgens onze test is Revitaltrax Hyaluronic SPF30 Day Cream. Dit merk zorgt voor een stevige en goed gehydrateerde huid, vervaagt fijne lijntjes en heeft een anti aging effect.

Samenvatting

  • Het gebruik van dagcrème met SPF onder make-up is essentieel om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.
  • Dagcrème met SPF beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen en moet het hele jaar door worden gebruikt, niet alleen tijdens zonnige dagen.
  • Het gebruik van dagcrème met SPF onder make-up biedt ook voordelen zoals hydratatie van de huid, waardoor make-up beter blijft zitten en een frisse, zijdezachte uitstraling krijgt.
Het Belang van Dagcrème met SPF onder Make-up

Waarom Dagcrème met SPF belangrijk is onder Make-up

Dagcrème met SPF is belangrijk onder make-up omdat het beschermt tegen schadelijke UV-stralen en vroegtijdige huidveroudering voorkomt.

Hoe SPF in make-up werkt

SPF staat voor Sun Protection Factor, een maatstaf die aangeeft hoe lang het duurt voordat de huid rood wordt door blootstelling aan de zon. SPF in make-up werkt als een beschermend schild tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.

Als we make-up met SPF dragen, absorberen de actieve ingrediënten in de make-up deze UV-stralen. Hierdoor wordt voorkomen dat ze diep in de huid penetreren en schade veroorzaken.

Essentieel om te weten is dat make-up met SPF mogelijk niet dezelfde bescherming biedt als zonnebrandcrèmes. Enerzijds komt dit doordat we de make-up vaak niet in dezelfde hoeveelheid en frequentie aanbrengen als een zonnebrandcrème.

Anderzijds komt dit door de samenstelling van de producten zelf. Daarom is het gebruik van een dagcrème met SPF onder je make-up extra belangrijk, om zo een effectieve en efficiënte bescherming tegen de zon te garanderen.

Bescherming tegen schadelijke UV-stralen

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een dagcrème met SPF onder make-up is de bescherming tegen schadelijke UV-stralen. UV-stralen kunnen schadelijk zijn voor de huid en kunnen leiden tot vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes, evenals zonnebrand en zelfs huidkanker.

Door een dagcrème met SPF te gebruiken, creëer je een extra laagje bescherming tussen je huid en de zon.

SPF staat voor Sun Protection Factor en het geeft aan hoe lang je beschermd bent tegen UVB-stralen, die verantwoordelijk zijn voor zonnebrand. Een hogere SPF betekent een langere bescherming.

Het is belangrijk om te onthouden dat je nog steeds blootgesteld kunt worden aan UVA-stralen, die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige huidveroudering en kunnen doordringen door glas en wolken.

Daarom is het essentieel om een breed-spectrum zonnebescherming te gebruiken die zowel tegen UVA- als UVB-stralen beschermt.

Door dagelijks een dagcrème met SPF onder make-up te gebruiken, kun je je huid effectief beschermen tegen schadelijke UV-stralen en zo voorkomen dat je last krijgt van zichtbare tekenen van veroudering veroorzaakt door de zon.

Het Belang van Dagcrème met SPF onder Make-up

Voordelen van Dagcrème met SPF onder Make-up

Dagcrème met SPF onder make-up heeft verschillende voordelen: het beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering, voorkomt schade door UV-stralen en hydrateert de huid.

Beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering

Dagcrème met SPF onder make-up is essentieel omdat het je huid beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering. Blootstelling aan de zon kan leiden tot fijne lijntjes, rimpels en donkere vlekken op de huid.

Door een dagcrème met SPF te gebruiken als onderdeel van je dagelijkse routine, voorkom je deze schade door UV-stralen. SPF beschermt je huid tegen de schadelijke effecten van de zon, zoals het afbreken van collageen en elastine, wat resulteert in een gezondere huid en een jonger uitziend uiterlijk.

Het is belangrijk om te onthouden dat UV-stralen het hele jaar door aanwezig zijn, dus het gebruik van dagcrème met SPF is niet alleen in de zomer belangrijk, maar het hele jaar door. Kies voor een dagcrème met een hoge SPF, zoals SPF 50, voor maximale bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering.

Voorkomt schade door UV-stralen

Dagcrème met SPF onder make-up is essentieel voor het voorkomen van schade door UV-stralen. UV-stralen kunnen de huid beschadigen en leiden tot vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken en zelfs huidkanker.

Het dragen van een dagcrème met SPF biedt een beschermende barrière tegen deze schadelijke stralen, waardoor je huid gezond en stralend blijft. Zelfs op bewolkte dagen kunnen UV-stralen nog steeds schade veroorzaken, dus het is belangrijk om dagelijks zonnebescherming te gebruiken, ongeacht het weer.

Kies een dagcrème met een breed spectrum SPF, zoals SPF 30 of hoger, om je huid effectief te beschermen tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Door dagelijks een dagcrème met SPF onder je make-up aan te brengen, geef je je huid de bescherming die het nodig heeft om er op zijn best uit te zien en te blijven.

Hydrateert de huid

Dagcrème met SPF onder make-up heeft niet alleen het voordeel van zonnebescherming, maar kan ook helpen om de huid gehydrateerd te houden. De toegevoegde SPF in de dagcrème helpt de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, terwijl de hydraterende eigenschappen ervoor zorgen dat de huid zacht en soepel blijft.

Dit is vooral belangrijk omdat blootstelling aan de zon kan leiden tot uitdroging van de huid, wat resulteert in een droge en doffe teint.

Daarnaast kan een goed gehydrateerde huid ervoor zorgen dat make-up gelijkmatiger en mooier aanbrengt. Wanneer de huid gehydrateerd is, kunnen foundation en andere make-upproducten beter worden geabsorbeerd, waardoor ze langer blijven zitten en er natuurlijker uitzien.

Bovendien helpt een gehydrateerde huid bij het voorkomen van schilfering en het ontstaan van fijne lijntjes, waardoor de make-up er frisser en zijdezacht uitziet.

Het Belang van Dagcrème met SPF onder Make-up

Hoe Dagcrème met SPF te gebruiken onder Make-up

– Kies de juiste SPF-niveau voor je huidtype en de intensiteit van de zon.

– Breng de dagcrème met SPF gelijkmatig aan op een gereinigde huid voordat je make-up aanbrengt.

– Zorg ervoor dat je de dagcrème goed laat intrekken voordat je begint met het aanbrengen van make-up.

– Vergeet niet om regelmatig bij te werken met extra SPF-bescherming gedurende de dag.

Het kiezen van de juiste SPF-niveau

Als het gaat om het kiezen van de juiste SPF-niveau voor je dagcrème onder make-up, is het belangrijk om te weten dat hoe hoger het SPF-niveau, hoe beter je huid wordt beschermd tegen schadelijke UV-stralen.

Een crème met een hoge SPF, zoals SPF 50, biedt een uitstekende bescherming, vooral als je van plan bent om langdurig blootgesteld te worden aan de zon. Onthoud echter dat een hoger SPF-niveau niet betekent dat je de hele dag volledig beschermd bent.

Het is nog steeds belangrijk om regelmatig bij te werken en extra zonnebescherming aan te brengen, vooral na zwemmen of zweten. Kies daarom een dagcrème met SPF die past bij jouw huidtype en de mate van blootstelling aan de zon gedurende de dag.

Aanbrengen van de dagcrème met SPF vóór make-up

Het aanbrengen van de dagcrème met SPF vóór make-up is een belangrijke stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Door de dagcrème met SPF als eerste aan te brengen, creëer je een beschermende barrière tussen je huid en de schadelijke UV-stralen van de zon.

Dit helpt om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen en schade door UV-stralen te beperken. Zorg ervoor dat je een dagcrème kiest met de juiste SPF-niveau, afhankelijk van je huidtype en blootstellingsniveaus.

Breng de dagcrème gelijkmatig aan op het gezicht en de hals voordat je make-up aanbrengt. Vergeet niet om regelmatig bij te werken, vooral als je veel tijd buitenshuis doorbrengt of als je veel zweet.

Regelmatig bijwerken van de SPF-bescherming

Het is belangrijk om regelmatig de SPF-bescherming bij te werken wanneer je dagcrème met SPF onder make-up gebruikt. Zelfs als je begint met een goede laag zonbescherming, kan dit na verloop van tijd afnemen door factoren zoals transpiratie, vegen of wrijven van je gezicht.

Daarom is het essentieel om gedurende de dag je SPF-bescherming bij te werken.

Om dit te doen, kun je een zonnebrandcrème spray of poeder gebruiken die speciaal is ontworpen om over make-up aan te brengen. Deze producten zijn handig en gemakkelijk te gebruiken, waardoor je snel en effectief extra bescherming kunt toevoegen.

Onthoud dat het bijwerken van SPF niet alleen belangrijk is tijdens zonnige dagen, maar ook op bewolkte dagen. De UV-stralen kunnen nog steeds schadelijk zijn voor je huid, zelfs als de zon niet direct zichtbaar is.

Daarom is het altijd verstandig om je SPF-bescherming gedurende de dag opnieuw aan te brengen, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt.

Het Belang van Dagcrème met SPF onder Make-up

Aanbevolen Dagcrèmes met SPF voor onder Make-up

Het kiezen van de juiste dagcrème met SPF om onder je make-up te dragen, kan een uitdaging zijn. Er zijn een aantal betrouwbare merken die effectieve bescherming en hydratatie bieden. Hier zijn vijf aanbevolen dagcrèmes met SPF die ideaal zijn voor gebruik onder make-up:

1. **La Roche-Posay Anthelios Ultra-Light Mineral Sunscreen SPF 50**: Deze dagcrème biedt een breed spectrum bescherming tegen UVA- en UVB-stralen. Het is ultra-licht en werkt prima onder make-up.

2. **Clinique Superdefense SPF 20 Daily Defense Moisturizer**: Deze hydraterende dagcrème biedt bescherming tegen UVA- en UVB-stralen en is ook geschikt voor de gevoelige huid.

3. **Kiehl’s Ultra Facial Cream SPF 30**: Deze crème is ideaal voor dagelijks gebruik en is perfect om onder make-up te dragen. Het biedt bescherming tegen UV-stralen en houdt de huid de hele dag gehydrateerd.

4. **Eucerin Daily Protection Face Lotion SPF 30**: Deze niet-vettige lotion wordt snel door de huid opgenomen en biedt breed spectrum bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen.

5. **Nivea Sun UV Face Anti-Age & Anti-Pigments SPF50**: Deze dagcrème is specifiek ontworpen om te werken onder make-up. Het biedt een hoge mate van SPF-bescherming en helpt vroegtijdige huidveroudering voorkomen.

Elk van deze dagcrèmes is een veilige en effectieve optie voor gebruik onder make-up. Ze zorgen niet alleen voor essentiële bescherming tegen schadelijke UV-stralen, maar houden ook de huid gehydrateerd en gezond. Ze zijn het hele jaar door ideaal, zelfs in de winter wanneer UV-stralen nog steeds aanwezig zijn. Vergeet niet om regelmatig je zonnebescherming bij te werken, vooral als je zweet of zwemt.

Meer over dagcreme met SPF


Wil je meer weten over de fascinerende wereld van “Dagcrème met SPF“. Lees dan verder. Ontdek het belang van zonbescherming in je dagelijkse huidverzorgingsroutine en waarom het een onmisbaar onderdeel is van je schoonheidsregime.

In onze introductie ‘Wat is Dagcrème met SPF‘ leggen we de basisprincipes uit van dit belangrijke product. We zullen ook in detail treden over de ‘Voordelen van Dagcrème met SPF‘, van bescherming tegen schadelijke UV-stralen tot de bijdrage aan een jeugdige en gezonde huid. En hoe ’ Verhogen effectiviteit Dagcrème met SPF’, maar ook het ‘Belang van SPF in Dagcrème’.

Vraag je je af hoe SPF precies werkt? Lees dan ons artikel ‘SPF betekenis‘ waarin we deze technologie ontrafelen. En in ‘Dagcrème met SPF en huidbescherming‘ duiken we dieper in op hoe deze producten je huid helpen beschermen. En wat is beter ‘Dagcrème met SPF versus Zonder SPF‘?

Bent u in de war over of u “eerst SPF of eerst dagcrème” moet aanbrengen? Maak je geen zorgen, we hebben een gids die je stap voor stap door dit proces leidt. En als je geïnteresseerd bent in “zonnebrand als dagcreme“, hebben we een artikel dat de voordelen en valkuilen van deze praktijk onderzoekt.

Voor degenen die op zoek zijn naar producten zonder schadelijke ingrediënten, bekijk onze gidsen voor “dagcreme met spf zonder parfum en alcohol” en “dagcreme met spf zonder parabenen“. En voor degenen die graag natuurlijke, dierproefvrije producten gebruiken, hebben we een overzicht van “vegan dagcreme met spf“.

Misschien bent u een sporter en vraagt u zich af of SPF belangrijk voor u is. Ons artikel ‘Dagcrème met SPF voor sporters‘ behandelt deze kwestie uitgebreid. Ook het “Belang van Dagcrème met SPF onder make-up” wordt in een apart stuk behandeld, waarin we uitleggen waarom SPF zelfs bij het dragen van make-up belangrijk is.

Voor diegenen die klaar zijn om hun eigen dagcrème met SPF te kopen, hebben we een artikel ‘Dagcrème met SPF kopen‘ samengesteld om je te begeleiden. Dan kun je de ‘Dagcreme met zonbescherming’ of ‘Dagcreme met zonnefactor’ aanschaffen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe belangrijk is dagcrème met SPF onder make-up?

Dagcrème met SPF onder make-up is erg belangrijk omdat het de huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen van de zon. Het helpt vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en pigmentvlekken, te voorkomen en vermindert het risico op huidkanker.

2. Kan ik gewone dagcrème zonder SPF gebruiken onder make-up?

Hoewel het beter is om dagcrème met SPF te gebruiken onder make-up, kunt u nog steeds gewone dagcrème zonder SPF gebruiken. Houd er echter rekening mee dat dit uw huid niet voldoende zal beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Overweeg daarom altijd een aparte zonnebrandcrème toe te voegen.

3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van dagcrème met SPF onder make-up?

Het gebruik van dagcrème met SPF onder make-up biedt verschillende voordelen. Het beschermt uw huid tegen UV-stralen, vermindert het risico op zonneschade, helpt huidveroudering tegengaan en zorgt voor een egalere teint. Bovendien biedt het gemak door de bescherming direct in uw dagelijkse huidverzorgingsroutine op te nemen.

4. Hoeveel SPF moet ik zoeken in een dagcrème voor gebruik onder make-up?

Het wordt aanbevolen om een ​​dagcrème met minimaal SPF 30 te gebruiken onder make-up. Deze SPF biedt een goede bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Als u echter in een zeer zonnig klimaat bent of gevoelig bent voor zonnebrand, kunt u overwegen om een ​​dagcrème met een hogere SPF te gebruiken.

» Referenties


1. ‘The efficacy and safety of sunscreen use for the prevention of skin cancer’ – Megan Sander, Michael Sander, Toni Burbidge, and Jennifer Beecker. CMAJ December 14, 2020 192 (50) E1802-E1808; DOI: https://doi.org/10.1503/cmaj.201085.
https://www.cmaj.ca/content/192/50/E1802

2. ‘Modern sun protection’ – Sebastian Singer, Sigrid Karrer, Mark Berneburg. Current Opinion in Pharmacology, Volume 46, June 2019, Pages 24-28.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1471489218301243

3. ‘Application of SPF moisturisers is inferior to sunscreens in coverage of facial and eyelid regions’ – Published online 2019 Apr 3. doi: 10.1371/journal.pone.0212548. PLoS One. 2019; 14(4): e0212548. PMCID: PMC6447356, PMID: 30943192.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6447356/

4. ‘Daily Use of a Facial Broad Spectrum Sunscreen Over One-Year Significantly Improves Clinical Evaluation of Photoaging’ – Manpreet Randhawa, Steven Wang, James J Leyden, Gabriela O Cula, Alessandra Pagnoni, Michael D Southall. Dermatol Surg. 2016 Dec;42(12):1354-1361. doi: 10.1097/DSS.0000000000000879.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27749441/

» Referenties

Conclusie beste dagcreme met SPF 2023

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.