In dit artikel

Beste BB Cream Review 5x Test!

Beste BB Cream | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Met een goede BB cream geniet je van een uitgebreide huidbehandeling. De crème verzorgt, hydrateert en beschermt je huid. Bovendien zorgt de beste BB cream voor de gewenste camouflage van oneffenheden. Voldoende reden dus om de beste BB cream te kopen. Wat de beste BB cream is, vertel ik je graag in dit artikel!

Om dit artikel maar direct goed te starten, heb ik een belangrijke tip voor je. Breng de BB cream wel altijd over je serum en dagcrème aan. Dat is dé manier om je huid van de juiste verzorging te voorzien. Bovendien creëer je hiermee een fraaie huidtint.

De beste BB cream 2023: Mijn Selectie!

 1. Beste BB cream: Bare Minerals
 2. Beste BB cream voor oudere huid: Sisley
 3. Beste BB cream spf 50: Shiseido

Beste BB creams vergelijken; hoe doe ik dat?

Het uitkiezen van de beste BB cream is geen gemakkelijke opgave. Het aanbod is vrij divers en je hebt ook nog met je huidtype te maken. Vandaar ook dat ik bijvoorbeeld naar de beste BB cream voor de oudere huid op zoek ben gegaan.

Aan de hand van mijn onderzoek heb ik een complete top 5 samen kunnen stellen. Over de 5 beste BB creams vertel ik je hieronder graag meer. Neem mijn reviews goed door en neem ook de rest van dit artikel door. Verderop in dit artikel bespreek ik onder meer hoe je de beste BB cream voor jezelf vindt.

1. Bare Minerals Complexion Rescue Complexion Rescue® Tinted Moisturizer

BB cream

Het is een hele mond vol, maar de Bare Minerals Complexion Rescue Complexion Rescue® Tinted Moisturizer BB is wat mij betreft de beste BB cream van dit moment. Het merk Bare Minerals heeft voor een perfecte samenstelling gekozen. Ook is deze BB cream in tientallen huidtinten te verkrijgen.

Beste BB Cream Review 5x Test! Bare Minerals

Deze BB cream van Bare Minerals is voor de meeste huidtypes geschikt. Voor een droge, rijpe, vettige, gecombineerde en normale huid is dit absoluut de beste BB cream. Overigens is dit ook nog meer dan alleen een BB cream. Bare Minerals omschrijft deze crème als een moisturizer, foundation en zonschermer in één.

De Bare Minerals BB cream bestaat uit louter natuurlijke ingrediënten. Hierbij kun je denken aan minerale elektrolyten en algen + wieren. Deze bestanddelen zorgen voor de gewenste voeding, bescherming en hydratatie van de huid. Ook geef je met deze beste BB cream de uitstraling van je huid absoluut een boost. Door de SPF 30 beschermingsfactor is je huid dus ook goed beschermd.

Voordelen Bare Minerals

✅ Klinisch bewezen werking

Bare Minerals Complexion Rescue Complexion Rescue® Tinted Moisturizer. In talloze kleurtinten te verkrijgen

✅ SPF 30 beschermingsfactor

✅ Voor veel huidtypes geschikt

✅ In een handige tube geleverd

✅ Perfecte, natuurlijke glow

Nadelen Bare Minerals

❌ Niet de goedkoopste BB cream

❌ Flacon van ‘slechts’ 35 ml


Klik hier voor de beste prijs!

2. Sisley Phyto Hydra Teint Medium BB cream

Ook het merk Sisley is met een goede BB cream op de proppen gekomen. De Sisley Phyto Hydra Teint Medium BB cream. Deze cream wordt ook in meerdere tinten geleverd en doet zijn werk prima. Jammer genoeg wordt deze BB cream wel in een kleine flacon geleverd; 30 ml om precies te zijn.

Dit is wat mij betreft de beste BB cream voor de oudere huid. Heb je echter een ander huidtype? Ook dan is de Sisley BB cream uiterst geschikt voor je. Door een perfecte samenstelling van natuurlijke ingrediënten is deze BB cream voor alle huidtypes geschikt.

Beste BB Cream | Review | 5x Test!

Met de BB cream van Sisley geniet je van een bewezen werking. Zo geniet je van de gewenste hydratatie van de huid, evenals van de gewenste camouflage van oneffenheden. De Sisley Phyto Hydra Teint Medium BB cream biedt ook bescherming tegen de zon (SPF 15), maar wel in mindere mate.

In deze BB cream zit een zogeheten Healthy Skin cocktail verwerkt. Deze cocktail zorgt voor een egalisatie, correctie en verheldering van de huid. Dit levert een frisse en natuurlijke look op, aldus het merk Sisley. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is de crème in één beweging over je huid te smeren. Houd wel rekening met een vrij forse aanschafprijs.

Voordelen Sisley

✅ Ideaal voor de oudere huid

✅ Ook voor andere huidtypes geschikt

✅ Perfecte hydratatie en voeding

✅ Sisley Phyto Hydra Teint Medium BB cream. Neemt oneffenheden aanzienlijk weg

✅ In meerdere tinten te verkrijgen

Nadelen Sisley

❌ Een duurdere BB cream

❌ Mindere bescherming tegen de zon (SPF 15)


Klik hier voor de beste prijs!

3. Shiseido Sports BB SPF 50 BB cream

Ben je op zoek naar de beste BB cream SPF 50? Dan kun je niet om de Shiseido Sports BB SPF 50 BB cream heen. Deze BB cream biedt simpelweg de perfecte bescherming tegen uv-straling.

Deze BB cream is elke dag te gebruiken. Door een unieke samenstelling is-ie zelfs uiterst geschikt voor tijdens het sporten. De crème biedt de gewenste bescherming en werkt prima samen met transpiratie. Dit is daardoor ook een prima BB cream voor in de warmere zomermaanden.

De werking van de Shiseido Sports BB SPF 50 BB cream is ook prima. Deze BB cream zorgt voor de gewenste verzorging, hydratatie en bescherming van de huid. Wel is het goed om te weten dat je deze BB cream in een kleine flacon, slechts 30 ml, geleverd krijgt. Je kunt dus niet al te lang doen met deze ene flacon. Gelukkig is dit wel een van de goedkoopste BB creams uit deze top 5.

Voordelen Shiseido Sports

✅ Perfecte bescherming tegen de zon (SPF 50)

Shiseido Sports BB SPF 50 BB cream. Ideaal voor tijdens het sporten

✅ Ideaal voor in de warme zomermaanden

✅ Plakt niet en droogt snel op

✅ Vrij voordelig

Nadelen Shiseido Sports

❌ Kleine flacon (30 ml)

❌ In slechts één tint


Klik hier voor de beste prijs!

4. Clinique Superdefense Age Defense BB cream

Tijdens mijn zoektocht naar de beste BB cream kwam ik de Clinique Superdefense Age Defense BB cream tegen. Na een korte analyse was ik er al snel over uit: dit is een van de beste BB creams van dit moment.

Deze BB cream kan het beste als een multifunctionele BB cream omschreven worden. Dit komt onder meer doordat deze crème voor alle huidtypes geschikt is. Zeker als je een vettige, normale of gecombineerde huid hebt, is dit een prima BB cream.

Beste BB Cream | Review | 5x Test!

De samenstelling van de Clinique Superdefense Age Defense BB cream is ook subliem. Zo ben je verzekerd van een huid die in balans is en zacht aanvoelt. De huid is ook goed beschermd (tegen de zon) en wordt op de juiste manier gehydrateerd.

De Clinique Superdefense Age Defense BB cream wordt in twee varianten aangeboden. De 02 variant is voor een bleke huid geschikt, terwijl de 03 variant voor een lichtbruine huid geschikt is.

Voordelen Clinique Superdefense

✅ Prima bescherming tegen de zon

✅ Voor alle huidtypes geschikt

✅ Wordt in 2 varianten aangeboden

✅ Clinique Superdefense Age Defense BB. Bewezen werking

✅ Relatief betaalbaar

✅ Flacon van 40 ml

Nadelen Clinique Superdefense

❌ Minder geschikt voor de donkere huid


Klik hier voor de beste prijs!

5. Missha – M Signature Real Complete BB Cream SPF25

Tot slot ben ik ook nog te spreken over de Missha – M Signature Real Complete BB Cream SPF25. Deze goede BB cream heeft het nodige te bieden en wordt in een flacon van 45 ml geleverd. Ten opzichte van andere BB creams is deze flacon dus aanzienlijk groter.

Uiteraard is de werking van de Missha – M Signature Real Complete BB Cream SPF25 ook subliem. Deze BB cream zorgt voor de benodigde hydratatie, voeding en bescherming. De BB cream zorgt ook nog voor een ultrazachte huid.

Ook is de Missha – M Signature Real Complete BB Cream SPF25 van rimpelremmers voorzien. Mede hierdoor is dit een uiterst geschikte BB cream voor de oudere huid. Wel is het jammer dat het een BB cream met ‘slechts’ SPF 25 is. De bescherming tegen de zon is dus niet perfect.

Voordelen Missha

✅  Heerlijke, frisse geur

✅ Zorgt voor een ultrazachte huid

✅ Vrij van parabenen

✅ Uiterst geschikt voor de gevoelige en onrustige huid

Missha – M Signature Real Complete BB Cream SPF25. In meerdere tinten te verkrijgen

Nadelen Missha

❌ Niet de beste bescherming tegen de zon (SPF 25)


Klik hier voor de beste prijs!

Mijn beste BB cream 2023

De beste BB cream van 2023 is naar mijn mening de Bare Minerals BB cream. Deze BB cream heeft de perfecte samenstelling, staat goed aangeschreven en levert een klinisch bewezen werking. Deze klinisch bewezen werking is ook nog veelzijdig.

Beste BB Cream | Review | 5x Test!

Daarbovenop komt dat de Bare Minerals BB cream voor alle huidtypes geschikt is. Uiteraard kun je ook prima kiezen voor een van de andere 4 BB creams uit dit artikel.


Klik hier voor de beste prijs!

BB cream ervaringen en reviews

Voor welke van bovengenoemde BB creams kun je nou het beste kiezen? Het antwoord op die vraag vind je door naar je eigen huidtype en wensen te kijken. Het kan ook geen kwaad om naar de ervaringen van/met bovenstaande BB creams te kijken.

Bare Minerals BB cream review

De Bare Minerals BB cream kan op veel positieve woorden rekenen. Veel vrouwen geven aan dat deze BB cream precies doet wat-ie moet doen. Hij biedt een goede dekking, beschermt de huid goed tegen het zonlicht en is makkelijk aan te brengen.

Sisley Phyto Hydra Teint Medium BB cream review

De meeste gebruikers lopen weg met de Sisley Phyto Hydra Teint Medium BB cream. Men geeft aan dat deze crème een geweldige dekking biedt en een fraaie kleur heeft. Ook geven meerdere kopers aan dat deze BB cream voor meerdere huidtypes geschikt is.

Shiseido Sports BB SPF 50 BB cream review

Kies je voor de Shiseido Sports BB SPF 50 BB cream? Dan doe je volgens de meeste kopers een prima aankoop. Zij geven aan dat de crème fijn aan te brengen is, goed blijft zitten en zeker niet plakt. Ook biedt deze BB cream de perfecte bescherming tegen de zon.

Clinique Superdefense Age Defense BB cream review

Ook over de Clinique Superdefense Age Defense BB cream zijn de reviews erg positief. Wat hierbij onder meer opvalt, zijn de hoeveelheid positieve beoordelingen. Veel vrouwen hebben in ieder geval al voor deze crème gekozen. Zij geven in ieder geval aan dat de crème erg goed werkt.

Missha – M Signature Real Complete BB Cream SPF25 review

De Missha – M Signature Real Complete BB Cream SPF25 kan eveneens op veel lovende woorden rekenen. Men roemt de werking van deze crème, evenals de dekking. Ook de manier van aanbrengen wordt door veel vrouwen als ‘erg goed’ omgeschreven.

Beste BB Cream Review 5x Test!

BB cream uitkiezen: waar moet je op letten?

Wat is BB cream? En welke BB cream is de beste? Deze twee vragen heb ik in dit artikel al uitgebreid beantwoord. De vraag die nu nog resteert, is hoe je de beste BB cream uit kan kiezen. Dat vertel ik je graag hieronder.

Wat is een BB cream?

Weet je nog niet zo goed wat een BB cream is? Dit is een zogeheten beauty balm crème en is enigszins te vergelijken met een foundation. Het is echter niet zozeer make-up, maar het is meer een alles-in-1 crème.

Je kunt een BB cream het beste zien als een combinatie van een foundation, moisturizer en beschermer tegen de zon. Als je voor een van de beste BB creams kiest, biedt de crème prima bescherming tegen het felle zonlicht.

Huidtype

Het is allereerst zaak om goed naar je huidtype te kijken. Heb je bijvoorbeeld een oudere huid? Dan kies je beter voor een andere BB cream dan als je een vettige huid zou hebben. Het is erg belangrijk om je huidtype af te stemmen op je nieuwe BB cream.

Tint

Bij een BB cream is het ook erg belangrijk om naar de tint te kijken. De kleur van de BB cream moet je aanstaan. Maar, het is ook belangrijk dat de BB cream qua tint bij je huidtint past.

Beste BB Cream Review 5x Test!

Werking

Het is uiteraard ook zaak om goed naar de werking te kijken. De werking kun je op meerdere manieren achterhalen:

 • Neem de productbeschrijving van een BB cream goed door. In deze productbeschrijving staat uitgebreid benoemd wat de crème precies doet.
 • Ervaringen van andere kopers. Het is ook aan te raden om je op de ervaringen van andere kopers te richten. Die ervaringen geven een reëel en eerlijk beeld van de BB cream.

Verder is het verstandig om naar de ingrediënten te kijken. De samenstelling van de BB cream is bepalend voor de uiteindelijke werking.

Bescherming

Bij een BB cream is het belangrijk om naar de beschermingsfactor te kijken. Een BB cream met SPF 50 biedt bijvoorbeeld de beste bescherming tegen de zon. In de zomer is het daarom aan te raden om een BB cream 50 SPF te gebruiken.

In de winter kun je ook prima voor een andere beschermingsfactor kiezen. Kies in ieder geval altijd voor een BB cream met een hoge beschermingsfactor. Minimaal SPF 20 is toch wel de wens/eis.

Flacon

Het is ook aan te raden om goed naar de flacon te kijken. Let bijvoorbeeld goed op de vormgeving van de flacon. Ga goed na hoe je de BB cream op je hand kunt doen; dit doe je uiteraard het liefste op een zo’n simpel mogelijke manier.

Let ook goed op de inhoud van de flacon. Bij mijn test heb ik opgemerkt dat de inhoud per BB cream verschillend is.

Prijs & kwaliteit

Tot slot heb je ook nog met de prijs en de kwaliteit te maken. Sowieso raad ik je aan om voor een BB cream van een A-merk te kiezen. De merken die in dit artikel de revue gepasseerd zijn, zijn hoe dan ook van de gewenste kwaliteit.

Hoeveel geld wil je aan je nieuwe BB cream uitgeven? Ook dat is een vraag om even goed over na te denken. De prijsverschillen zijn in ieder geval aanzienlijk.

Beste BB Cream Review 5x Test!

Hoe breng je een BB cream aan?

Heb je de beste BB cream gekocht? Dan ben je er nog niet. Het is namelijk erg belangrijk dat je deze crème op de juiste manier aanbrengt. Dat doe je als volgt:

 • Stap 1: was eerst je handen goed, zodat je alle bacteriën van je handen afwast.
 • Stap 2: breng eerst serum en/of dagcrème op je gezicht aan.
 • Stap 3: breng wat BB cream op de rug palm van je hand aan. Je kunt nu met je vingertoppen op verschillende plekken op je huid een druppel BB cream achterlaten. Met de platte vingertoppen dep je de BB cream vervolgens over je gezichtshuid.

Je hoeft de BB cream niet met je vingers aan te brengen. Je kunt de crème ook met een make-up brush aanbrengen. Belangrijk hierbij is dat je de brush in alle richtingen over je gezichtshuid heen beweegt. Met een make-up brush zorg je in ieder geval voor een gelijkmatige verdeling van de BB cream.

Ook is het mogelijk om van een make-up spons gebruik te maken. Breng op je gezicht met je vingers meerdere stippen BB cream aan. Met de spons kun je de BB cream vervolgens deppend uitwerken.

Beste BB Cream Review 5x Test!

Voordelen van een goede BB cream:

 • Egaliseert de huid, waardoor oneffenheden minder zichtbaar zijn
 • Hydrateert en voedt de huid op de juiste manier
 • Zorgt voor een zachte huid met een frisse en gladde uitstraling
 • Biedt een prima bescherming tegen de zon
 • In principe voor alle huidtypes geschikt
 • Je hebt weinig andere verzorgingsproducten meer nodig

Mijn conclusie over de beste BB cream

Wat mij betreft, is de Bare Minerals Complexion Rescue Complexion Rescue® Tinted Moisturizer BB de beste BB cream van dit moment. Deze BB cream sluit volledig op mijn wensen aan en heeft een bewezen klinische werking.

Dit betekent niet dat dit voor jou de beste BB cream is. Zoals hierboven al aangegeven, moet je goed naar onder meer je eigen huidtype kijken. Kies je voor een van de bovenstaande BB creams? Dan doe je hoe dan ook een goede aankoop.

Breng vervolgens wel de BB cream op de juiste manier aan. Breng altijd eerst je serum en/of dagcrème aan. Pas nadat je dat gedaan hebt, breng je op bovengenoemde manier de beste BB cream aan. Al snel geniet je van een zachte, stralende, gezonde en mooie huid.

Beste BB Cream Review 5x Test!

Meer weten over gezichtsverzorging?

Uiterlijke verzorging is belangrijk voor zowel mannen als vrouwen. Het omvat verschillende aspecten, waaronder gezichtsverzorging, haarverzorging, lichaamsverzorging en nagelverzorging. Gezichtsverzorging is wel het meest bekende aspect van uiterlijke verzorging. Het begint met gezichtsreiniging om make-up, vuil en talg te verwijderen en de poriën schoon te houden. Vervolgens kan men een gezichtsmasker gebruiken om de huid te hydrateren en te voeden.

Dagcrème en nachtcrème helpen de huid te beschermen tegen beschadiging en uitdroging, terwijl gezichtsserum specifieke problemen kan aanpakken zoals anti aging, acne en wallen. Is je huid vetter, heb je last van pukkeltjes en ga je voor Anti Acne producten. Wij hebben ons er al in verdiept. Stoor jij je meer aan de wallen onder je ogen. Dan vind jij je info bij Anti wallen. Ook oogverzorging en lipverzorging zijn belangrijk om rimpels en droogheid te voorkomen. Mannen gezichtscreme is belangrijk voor de mannen huid om te gebruiken, aangepast aan hun specifieke huidtype, condities en wensen. Daarnaast zijn er diverse producten zoals BB Cream, CC Cream, gezichtsolie om je huid te beschermen en te verzorgen. Mocht je op zoek zijn naar producten om je make-up te fixeren dan kun je daarvoor terecht bij Setting spray, Fixing spray. Zoek je verfrissing dan kan een Face Mist en/of Gezichtsspray iets voor jou zijn. En vergeet natuurlijk ook je Hals & Decolleté niet. Deze zones worden nog wel eens overgeslagen met de verzorging. Jammer want deze zones verouderen ook mee en daar wordt de huid ook slapper en vormen zich lijntjes. Dus pak deze gebieden ook altijd mee in je standaard verzorging. Met het lezen van al deze verschillende artikelen krijg je nog meer info en dat kan je helpen om goede keuzes te maken. Het is belangrijk om een verzorgingsroutine te vinden die bij jouw huid past.

Beste BB Cream Review 5x Test!

Veelgestelde vragen over BB creams

Wat is BB cream?

In mijn ogen is de Bare Minerals Complexion Rescue Complexion Rescue® Tinted Moisturizer BB de beste BB cream. Maar, dit betekent niet dat deze BB cream voor elke vrouw de beste koop is. Je moet goed naar je huidtype en je wensen kijken. Op basis daarvan vind je voor jezelf de juiste BB cream.

Wat is het verschil tussen BB en CC cream?

Een CC cream is veelal lichter van structuur dan een BB cream. Een ander verschil is te vinden in de vettigheid; een CC cream is over het algemeen minder vettig dan een BB cream. Ook zorgt een CC cream voor een betere correctie van de huidskleur zelf.

Is BB cream foundation?

Nee, BB cream is foundation. Foundation maakt echter wel onderdeel uit van een BB cream. Een BB cream is simpelweg een combinatie van foundation, moisturizer en een beschermer tegen de zon.

Hoe breng je een BB cream aan?

Een BB cream kun je op meerdere manieren aanbrengen:
 
–      Met je platte vingertoppen
–      Met een make-up spons
–      Met een make-up brush (1)

Conclusie beste BB cream 2023

Picture of Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *