In dit artikel

Beste CC cream Review 5x Test!

Beste CC cream | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Met de best CC cream geniet je van een veelzijdige werking. Deze crème neemt oneffenheden weg, bevat SPF en corrigeert de huidskleur. Deze correctie van de huidskleur is het belangrijkste verschil ten opzichte van een BB cream. Beide crèmes zijn in ieder behoorlijk populair geworden. Maar, wat is nou de beste CC cream die je op dit moment kunt kopen? Je leest het in dit uitgebreide artikel over de beste CC creams!

De beste CC cream: Mijn selectie

  1. Beste CC cream: IT Cosmetics
  2. Beste CC cream voor oudere huid: Estée Lauder
  3. Beste CC cream SPF 50: Chanel

Beste CC creams vergelijken; hoe doe ik dat?

Maak je op dit moment al gebruik van een goede CC cream? Of wil je graag voor het eerst een CC cream uitproberen? Ongeacht in wat voor situatie je je bevindt, is het zaak om kritisch te zijn. Lang niet alle CC creams leveren namelijk het gewenste effect op. Mede daarom ben ik op zoek gegaan naar de beste CC cream van dit moment. Hierbij ben ik niet op één beste variant uitgekomen, maar op 5 beste CC creams. Deze 5 CC creams leveren allemaal een uniek voordeel op, waarover ik je in onderstaande reviews alles vertel.

Alvast een bonustip vanuit mijn kant: breng de CC cream altijd over je serum en dagcrème aan wanneer je meer huidverzorgingswensen hebt dan alleen hydrateren. Dit houdt in dat je dus eerst het serum en dagcrème aanbrengt. Nadat je dat hebt gedaan, breng je de CC cream moeiteloos aan.

1. IT Cosmetics CC+ Airbrush Perfecting Powder Foundation gezichtspoeder Deep 9,5 g

De CC cream van IT Cosmetics is naar mijn mening de beste CC cream van dit moment. Deze CC cream bestaat uit louter de juiste ingrediënten, waardoor je van tal van voordelen verzekerd bent. Zo biedt deze CC cream de best mogelijke correctie op je huidskleur.

Ben je niet helemaal tevreden met de huidige tint van je huid? Met deze CC cream pas je dit moeiteloos aan. Deze CC cream is ook nog makkelijk aan te brengen. Verder doet deze CC cream prima dienst als foundation. Zoals je kunt merken, geniet je met deze beste koop CC cream van talloze voordelen.

Waar je wel goed rekening mee moet houden, is met de beperkte hoeveelheid. Als je deze CC cream koopt, krijg je slechts 9,5 gram geleverd. Hier kun je niet al te lange tijd mee doen, waardoor je al snel weer een nieuwe CC cream moet kopen. Wat wel in het voordeel van deze CC cream spreekt, is het prijskaartje.

Is deze CC cream van IT Cosmetics voor alle huidtypes geschikt? Ja, daar komt het eigenlijk wel op neer. Heb je een gevoelige huid? Dan is dit al helemaal een geschikte CC cream voor je. Deze crème neemt de oneffenheden – en rode vlekken – namelijk perfect weg. Wel is deze CC cream met name voor de iets donkere huid geschikt.

Voordelen IT Cosmetics

✅ Erg makkelijk aan te brengen op de huid

✅ Veelzijdige werking

IT Cosmetics CC. Neemt oneffenheden perfect weg

✅ Je creëert moeiteloos de gewenste huidskleur

✅ Voordelig geprijsd

Nadelen IT Cosmetics

❌ Kleine verpakking (slechts 9,5 gram)

❌ Meer voor de iets donkere huid geschikt


Klik hier voor de beste prijs!

2. Estée Lauder CC Crème SPF10

Heb je een oudere huid? Dan raad ik je graag de Estée Lauder CC Crème SPF10 aan. Uit mijn onderzoek is gebleken dat dit de beste CC cream voor de oudere huid is. Met deze CC cream verzorg je de oudere huid op de best mogelijke manier.

Met deze crème ga je ook nog eens huidveroudering tegen. Je neemt niet alleen de oneffenheden weg met deze crème, maar de crème voorkomt ook de vorming van nieuwe rimpels. Daarnaast herstel je met deze CC cream moeiteloos de huidige kleur van je huid.

Deze CC cream van Estée Lauder is op een fijne manier aan te brengen. Knijp lichtjes in de flacon en laat een kleine hoeveelheid CC cream op je vingertoppen terechtkomen. Met je vingertoppen kun je deze CC cream nu deppend over je huid uitwrijven.

Dankzij de SPF 10 factor beschermt deze Estée Lauder CC Crème SPF10 je huid ook nog tegen het zonlicht. Jammer genoeg is deze zon beschermende werking enigszins beperkt. Op dit gebied kies je beter voor de onderstaande CC cream met SPF 50. Overigens is de Estée Lauder CC Crème SPF10 ook een vrij dure CC cream.

Voordelen Estée Lauder

✅ Ideaal voor de oudere huid

✅ Neemt oneffenheden perfect weg

✅ Voorkomt vorming van nieuwe rimpels

✅ Je verandert hier moeiteloos de tint van je huid mee

✅ Estée Lauder CC Crème SPF10. Perfecte samenstelling qua ingrediënten

✅ Makkelijk aan te brengen

Nadelen Estée Lauder

❌ Slechts SPF 10 beschermingsfactor

❌ Hogere prijsklasse CC cream


Klik hier voor de beste prijs!

3. Chanel CC Cream SPF 50

Ben je op zoek naar een CC cream SPF 50? Kijk dan niet verder. De Chanel CC Cream 50 SPF is wat mij betreft met grote afstand de beste CC cream SPF 50. Door deze beschermingsfactor biedt deze CC cream de best mogelijke bescherming tegen het zonlicht.

Daar blijft het echter niet bij. Deze CC cream SPF 50 zorgt ook nog voor een veel mooiere huid. Dit komt onder meer doordat deze CC cream de oneffenheden in/van je huid verbloemt. Ook gaat deze crème veroudering van de huid tegen. Tevens zorgt deze crème voor een correctie van de huidskleur. Deze Chanel CC Cream 50 SPF crème is overigens in meerdere tinten te verkrijgen.

Beste CC Cream  Review 5x Test! Chanel

Als je op zoek naar een veelzijdige CC cream bent, is dit ook de beste optie. Deze crème beschermt je huid niet alleen goed, maar voedt de huid ook nog. Je geniet hierdoor al snel van een stralende, zachte en gezonde huid.

Dat deze CC cream zo goed is, blijkt wel uit het prijskaartje. Dit is een van de duurdere CC creams van dit moment. Gelukkig krijg je deze CC cream 50 SPF wel in een handige flacon geleverd. Dankzij deze handige flacon is het een fluitje van een cent om de crème aan te brengen. Overigens is deze crème voor alle huidtypes geschikt.

Voordelen Chanel

✅ CC Cream SPF 50 (ideaal tegen het felle zonlicht)

✅ Makkelijk aan te brengen

✅ Chanel CC Cream 50 SPF voedt, hydrateert en verzorgt de huid perfect

✅ Verbloemt oneffenheden van de huid

✅ Voor alle huidtypes geschikt

Nadelen Chanel

❌ Hogere prijsklasse CC cream 50 SPF


Klik hier voor de beste prijs!

4. Erborian CC Crème

De Erborian CC Crème is wat mij betreft de beste CC Cream voor Koreaanse huidverzorging. Deze verzorging richt zich op het reinigen, hydrateren en beschermen van de huid. Als je voor de Erborian CC Crème kiest, geniet je ultiem van deze gevolgen.

Deze CC cream van Erborian is voor veel mensen uiterst geschikt. Dit komt ten eerste doordat deze CC cream voor alle huidtypes geschikt is. Ten tweede komt dit door de diverse werking. Zoals bij Koreaanse huidverzorging hoort, brengt deze CC cream talloze voordelen met zich mee.

Zo geniet je van een strakke en fraaie huid. Dat laatste komt doordat de oneffenheden weggenomen worden, maar ook doordat de huidskleur gecorrigeerd wordt. Verder voorziet deze Erborian CC Crème je huid van de juiste voeding en hydratatie. Dit komt de algehele staat van je huid alleen maar ten goede. Overigens biedt deze CC cream ook nog bescherming tegen de zon. Dit betreft een CC cream met SPF 25.

Is dit dan de perfecte CC cream? Nee, dat is niet het geval. Je moet bijvoorbeeld vrij diep in de buidel tasten voor deze CC cream. Ook vind ik het jammer dat de informatievoorziening vanuit Erborian super beperkt is.

Voordelen Erborian

✅ Ideale huidverzorging volgens Koreaanse methode

✅ Al snel een strakke en fraai huid

✅ Erborian CC Crème. Voor alle huidtypes geschikt

✅ Makkelijk op de huid aan te brengen

✅ Neemt oneffenheden perfect weg

Nadelen Erborian

❌ CC cream in een iets hogere prijsklasse

❌ Beperkte informatievoorziening vanuit Erborian


Klik hier voor de beste prijs!

5. Clinique Superdefense CC Cream SPF30 – 03 Light Medium

Een van de beste CC Cream is wat mij betreft deze Clinique Superdefense CC Cream SPF30 – 03 Light Medium. Bij deze CC cream ben je ten eerste van de kwaliteit van Clinique verzekerd. Dit merk weet als geen ander hoe goede make-up producten ontwikkeld moeten worden.

Bijkomend voordeel is dat deze CC cream voor alle huidtypes geschikt is. Ongeacht wat voor huidtype je hebt, kun je deze CC cream gebruiken. Daarbovenop komt dat deze crème ook nog in meerdere tinten aangeboden wordt. Met deze CC cream creëer je in ieder geval de gewenste huidskleur.

Beste CC Cream  Review 5x Test! Clinique

Deze Clinique Superdefense CC Cream SPF30 biedt ook nog een goede bescherming tegen de zon. Dit is te danken aan de SPF 30 beschermingsfactor. Ook is deze crème makkelijk aan te brengen. Nadat je dit hebt gedaan, geniet je al snel van een zachte, gladde en soepele huid. Je huid straalt van A tot Z.

Wel is dit een vrij dure CC Cream. Op zich is daar niks mis mee, maar het is wel iets om even goed te beseffen. Ook is deze CC cream uitsluitend voor mensen ouder dan 30 jaar oud geschikt. Althans; dat is het advies dat Clinique geeft.

Voordelen Clinique Superdefense

✅ Voor alle huidtypes geschikt

✅ SPF 30

✅ In meerdere tinten te verkrijgen

✅ Clinique Superdefense CC Cream SPF30. Makkelijk aan te brengen

✅ Bewezen werking

✅ Goede prijs/ kwaliteit verhouding

Nadelen Clinique Superdefense

❌ Voor 30+ leeftijd geschikt


Klik hier voor de beste prijs!

Mijn beste CC cream 2023

De CC cream van IT Cosmetics is de beste CC cream, wat mij betreft. Deze CC cream is voor veel huidtypes geschikt, is makkelijk aan te brengen en bevat de juiste bestanddelen. Door deze bestanddelen ben je met deze CC cream van de gewenste voordelen verzekerd. Mijn professionele advies is wel om eerst een serum en dagcrème aangepast aan je huidtype aan te brengen voor de juiste verzorging van je huid.

Beste CC Cream Review 5x Test! IT Cosmetics CC

Maar, het blijft niet alleen bij die CC cream. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de beste CC cream voor de oudere huid? Dan raad ik je graag de CC Cream van Estée Lauder aan. Of wil je de beste CC cream met SPF 50 aanschaffen? Dan raad ik je de CC cream van Chanel aan. Je hebt in ieder geval voldoende om uit te kiezen.


Klik hier voor de beste prijs!

CC cream ervaringen en reviews

Wat is voor jou de beste CC cream van dit moment? Het is aan jezelf om het antwoord op deze vraag te vinden. Iets wat je hier zeker bij kan helpen, zijn de ervaringen van andere gebruikers. Mede daarom heb ik naar de ervaringen van andere gebruikers over bovenstaande CC creams gekeken.

IT Cosmetics CC+ Airbrush Perfecting Powder Foundation gezichtspoeder Deep 9,5 g review

De CC cream van IT Cosmetics wordt goed beoordeeld. Men geeft aan dat deze CC cream het gewenste effect met zich meebrengt. Bovendien vind je tussen de productfoto’s een duidelijke voor en na foto. Alleen op basis van die foto zie je al dat de CC cream de gewenste werking heeft.

Estée Lauder CC Crème SPF10 review

De reviews over de Estée Lauder CC Crème SPF10 zijn uiterst positief. Over deze CC cream zijn ruim 70 reviews achtergelaten, waarvan de gemiddelde score uitzonderlijk hoog is. Dit geeft duidelijk aan dat deze CC cream doet wat-ie zou moeten doen.

Chanel CC Cream SPF 50 review

Over de Chanel CC Cream SPF 50 vind je online eigenlijk alleen maar positieve reviews. Men roemt de samenstelling van de CC cream, de dekking en de SPF factor. Veel mensen lopen weg met deze CC cream.

Erborian CC Crème review

De beoordelingen over de Erborian CC Crème zijn ook positief te noemen. Deze crème voldoet aan de verwachtingen van veel vrouwen. Zeker als je je huid volgens de Koreaanse methode wilt behandelen, is dit een geschikte CC cream.

Clinique Superdefense CC Cream SPF30 – 03 Light Medium review

Tot slot zijn ook de ervaringen met de Clinique Superdefense CC Cream SPF30 – 03 Light Medium super positief. De gebruikers roemen de dekking, maar ook de manier waarop je deze CC cream aan moet brengen. Ook het effect valt bij veel gebruikers in de smaak.

Beste CC Cream Review 5x Test!

CC cream uitkiezen: waar moet je op letten?

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe CC cream aan te schaffen? Dan raad ik je dus aan om voor bovenstaande CC creams te kiezen. De Chanel CC cream voldoet aan mijn verwachtingen, terwijl dit ook voor de CC cream van IT Cosmetics en de CC cream van Erborian geldt. Ook de Clinique CC cream is een meer dan goede aankoop.

Maar, wat is nou de beste CC cream voor jou? Om het antwoord op die vraag te vinden, zijn er meerdere punten waar je goed op moet letten. Deze aandachtspunten bespreek ik graag hieronder.

Huidtype & -kleur

Ten eerste moet je goed naar je huidtype kijken. Lang niet alle CC creams zijn voor alle huidtypes geschikt. Als je bijvoorbeeld een oudere huid hebt, zou je een speciale CC cream voor de oudere huid moeten gebruiken. Dat is ook het geval als je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt.

Een ander punt van aandacht is je huidskleur. Niet alle CC creams zijn voor alle huidskleuren geschikt. Tevens moet je goed bepalen wat voor tint je huid moet krijgen. Zoals je nu ongetwijfeld weet, kun je met een CC cream de kleur van je huid corrigeren.

Effect

Ten tweede moet je nadenken over het gewenste effect. Wat verwacht je precies van je nieuwe CC Cream? En welke CC cream biedt het gewenste effect? Dit zijn twee vragen waarvan je de antwoorden goed op elkaar af moet zien te stemmen.

Beste CC Cream  Review 5x Test!

SPF

Ten derde moet je goed naar de SPF beschermingsfactor kijken. Wil je dat je huid goed beschermd wordt tegen de zon? Kies dan voor een CC cream met beschermingsfactor SPF 50. Vind je dit minder belangrijk? Dan kun je prima kiezen voor een CC cream met SPF 10 of SPF 25.

Tube

Ten vierde wijzen wij je graag op de verpakking. Idealiter zit de CC cream in een handige tube, aangezien je daarmee de CC cream makkelijk aan kunt brengen. Ga daarom goed na hoe de gewenste CC cream geleverd wordt en of je die makkelijk mee kunt nemen.

Prijs & kwaliteit

Als laatste punt wijs ik je graag op de prijs en kwaliteit. Ga sowieso voor een CC cream van een A-merk. De merken die in dit artikel besproken zijn, leveren in ieder geval de gewenste kwaliteit.

Ga ook goed na hoeveel geld je uit wilt geven. Richt je echter niet alleen op de prijs die je ziet. Kijk ook goed naar de inhoud van de CC cream. Een hogere prijs kan logisch verklaard worden door een forsere inhoud.

Hoe breng je een CC cream aan?

Koop je een van bovenstaande CC creams? Dan ben je van de gewenste werking verzekerd, indien je de CC cream op de juiste manier aanbrengt. Hoe je deze crème aan moet brengen, vertel ik je graag hieronder.

Voor het aanbrengen van de CC cream hoef je alleen maar deze stappen te doorlopen:

  • Stap 1: reinig je huid goed en breng een serum en/of dagcrème op je huid aan.
  • Stap 2: brengt wat CC cream aan op de rug van je hand. Nadat je dit hebt gedaan, kun je met je vingertop een klein beetje CC cream oppikken. Deze crème kun je vervolgens met je vingertop op je gezichtshuid deppen.
  • Stap 3: breng op deze manier de CC cream over je gehele gezicht aan.

Overigens hoef je niet per se je vingertoppen te gebruiken. Je kunt ook met een make-up kwastje of met een make-up spons de CC cream aanbrengen. Wat de beste optie is, hangt echt volledig van je eigen voorkeuren af.

Beste CC Cream Review 5x Test!

Voordelen van een goede CC cream:

Een CC cream biedt meerdere voordelen voor je huidverzorging en make-up routine. Het corrigeert de kleur van je huid en camoufleert oneffenheden, terwijl het ook rimpelvorming tegengaat. Daarnaast voedt, hydrateert en beschermt de crème de huid, en is het vrij simpel in gebruik. Het is een veelzijdig product dat geschikt is voor elk huidtype, waardoor je niet meer meerdere producten nodig hebt om je huid er op zijn best uit te laten zien. Met een CC cream heb je alles in één!

Mijn conclusie over de beste CC cream

Het aanbod van CC creams is op dit moment lekker uitgebreid. Je kunt uit meerdere CC creams kiezen, waardoor je de crème perfect op je huid en wensen af kunt stemmen. De overall beste CC cream is wat mij betreft de CC cream van IT Cosmetics.

Ook de werken Chanel, Estée Lauder, Erborian en Clinique leveren prima CC creams. Mijn advies is om vooral goed naar bovenstaande 5 crèmes te kijken. Als je voor een van deze 5 varianten kiest, geniet je optimaal van bovengenoemde voordelen.

Beste CC Cream Review 5x Test!

Meer weten over gezichtsverzorging?

Uiterlijke verzorging is belangrijk voor zowel mannen als vrouwen. Het omvat verschillende aspecten, waaronder gezichtsverzorging, haarverzorging, lichaamsverzorging en nagelverzorging. Gezichtsverzorging is wel het meest bekende aspect van uiterlijke verzorging. Het begint met gezichtsreiniging om make-up, vuil en talg te verwijderen en de poriën schoon te houden. Vervolgens kan men een gezichtsmasker gebruiken om de huid te hydrateren en te voeden.

Dagcrème en nachtcrème helpen de huid te beschermen tegen beschadiging en uitdroging, terwijl gezichtsserum specifieke problemen kan aanpakken zoals anti aging, acne en wallen. Is je huid vetter, heb je last van pukkeltjes en ga je voor Anti Acne producten. Wij hebben ons er al in verdiept. Stoor jij je meer aan de wallen onder je ogen. Dan vind jij je info bij Anti wallen. Ook oogverzorging en lipverzorging zijn belangrijk om rimpels en droogheid te voorkomen. Mannen gezichtscreme is belangrijk voor de mannen huid om te gebruiken, aangepast aan hun specifieke huidtype, condities en wensen. Daarnaast zijn er diverse producten zoals BB Cream, CC Cream, gezichtsolie om je huid te beschermen en te verzorgen. Mocht je op zoek zijn naar producten om je make-up te fixeren dan kun je daarvoor terecht bij Setting spray, Fixing spray. Zoek je verfrissing dan kan een Face Mist en/of Gezichtsspray iets voor jou zijn. Met het lezen van al deze verschillende artikelen krijg je nog meer info en dat kan je helpen om goede keuzes te maken. Het is belangrijk om een verzorgingsroutine te vinden die bij jouw huid past.

Beste CC Cream Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over CC creams

Wat is de beste CC cream?

De beste CC Cream is wat mij betreft de CC cream van IT Cosmetics. Deze CC cream is makkelijk aan te brengen, corrigeert de huidskleur naar wens en brengt het gewenste effect met zich mee. Ook de CC creams van Estée Lauder en Chanel zijn ideaal. Eerstgenoemde CC cream is uitermate geschikt voor de oudere huid. Laatstgenoemde CC cream bevat SPF 50!

Wat doet een CC Cream?

Een CC cream hydrateert de huid, beschermt de huid tegen het felle zonlicht, egaliseert de huid, neemt oneffenheden weg, corrigeert de huidskleur en voedt de huid. Door deze veelzijdige werking is een CC cream voor veel vrouwen inmiddels onmisbaar.

Hoe moet je een CC cream aanbrengen?

Voor het aanbrengen van een CC cream kun je je vingertoppen gebruiken. Ook kun je gebruikmaken van een make-up spons of make-up kwast. Belangrijk is in ieder geval dat je de crème deppend op je huid aanbrengt. Wat ook belangrijk is, is dat je eerst een serum en/of dagcrème op je huid aanbrengt.

Wat is het verschil tussen een BB- en CC cream?

Deze beide crèmes lijken op elkaar, maar een CC cream corrigeert de huidskleur ook nog. Dit doet een BB cream niet, waardoor gesteld kan worden dat een CC cream nóg veelzijdiger is. (1)

Conclusie de beste CC cream 2023

Picture of Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *