In dit artikel

Beste Tijden om Dag- en Nachtcrème te Gebruiken (2023)

In dit artikel

Het gebruik van dag- en nachtcrème is een goede zaak voor je huid. Dagcrème gebruik je best ‘s ochtends. Het beschermt je gezicht tegen de zon. Het bevat ook vitamine E of C. Deze zijn goed voor de huid.

‘s Nachts heb je die niet nodig.

Nachtcrème is anders dan dagcrème. Het voelt minder zwaar op de huid. Je gebruikt het, het best voor het slapen gaan. Terwijl je slaapt, helpt het de huid te herstellen en te hydrateren.

Dagcrème kan als nachtcrème gebruikt worden. Maar het is beter om aparte crèmes te gebruiken. Elk heeft zijn eigen voordelen en stoffen die goed zijn voor de huid.

Key Takeaway

De beste dagcrème voor dag en nacht van 2023 is is RevitalTrax Hyaluronic Day & Night Cream. Dit merk heeft interessante, actieve ingrediënten die de huid voeden en een grotere inhoud dan producten van andere merken.

Een goede huidverzorging is belangrijk. Gebruik dag- en nachtcrème volgens een vaste volgorde. Bijvoorbeeld na een booster. Kies een crème die past bij je huidtype. Ook wat je huid nodig heeft, is belangrijk.

Denk aan antiaging of hydratatie. Een gezonde huid start met de juiste verzorging!

Het Beste Tijdstip om Nachtcrème Aan te Brengen

Het beste moment om nachtcrème te smeren is voor het slapen gaan. Hier is een eenvoudige lijst om je te helpen:

  1. Maak je gezicht eerst schoon.
  2. Gebruik een zachte reiniger.
  3. Spoel je gezicht af met lauw water.
  4. Dep je gezicht droog met een schone handdoek.
  5. Breng nu de nachtcrème aan op je huid.
  6. Gebruik de crème gelijkmatig over je hele gezicht en nek.
  7. Laat de crème goed intrekken voordat je naar bed gaat.

Het Belang van de Volgorde van Huidverzorgingsproducten

Het is belangrijk om de juiste volgorde aan te houden bij het gebruik van huidverzorgingsproducten. Door de producten in de juiste volgorde aan te brengen, kan je maximaal profiteren van hun voordelen en effectiviteit.

Een goede volgorde zorgt ervoor dat elk product goed kan worden opgenomen en de gewenste resultaten kan bieden.

Bij het aanbrengen van huidverzorgingsproducten is het belangrijk om eerst te beginnen met een schone huid. Dit betekent dat je je gezicht eerst moet reinigen om vuil, make-up en onzuiverheden te verwijderen.

Vervolgens kan je een toner of een exfoliant gebruiken om de huid te verfrissen en te egaliseren.

Na het reinigen en tonen van je gezicht, is het tijd om een serum aan te brengen. Serums bevatten geconcentreerde ingrediënten die specifieke huidproblemen kunnen aanpakken, zoals rimpels, pigmentatie of acne.

Breng het serum zachtjes aan op je gezicht en laat het even intrekken voordat je verder gaat met de volgende stap.

Daarna kan je een moisturizer aanbrengen, zoals een dag- of nachtcrème. Een dagcrème kan helpen bij het beschermen van de huid tegen schadelijke UV-stralen, terwijl een nachtcrème de huid kan helpen herstellen van schade gedurende de dag.

Kies een crème die past bij je huidtype en specifieke behoeften.

Als laatste stap kan je eventueel nog een lippenbalsem of een oogcrème aanbrengen voor extra verzorging van deze gevoelige gebieden. Vergeet niet dat het belangrijk is om altijd van lichtere naar zwaardere producten te werken, zodat de producten goed worden opgenomen en hun werk kunnen doen.

Door de juiste volgorde aan te houden bij het gebruik van huidverzorgingsproducten, kan je de maximale voordelen halen uit elk product en je huid gezond en stralend houden. Het is ook.

Meer over ‘Dag en nachtcreme’

Terwijl je je verdiept in de wereld van huidverzorging, kom je wellicht het vraagstuk tegen van het effect van dag en nachtcrème. Het is niet alleen cruciaal om de juiste crème te kiezen, zoals behandeld in de keuze van dag en nachtcrème, maar ook om het belang ervan te begrijpen, uiteengezet in het artikel over het belang van dag en nachtcrème. Naast het begrijpen van hun invloed, is het essentieel om de ingrediënten te kennen en de voedende ingrediënten van dag en nachtcrème. Als je avontuurlijk bent, kun je zelfs leren hoe je je eigen crèmes maakt met de gids voor zelf maken van dag en nachtcrème.

Het toepassen van de juiste hoeveelheid dag en nachtcrème kan net zo cruciaal zijn als de keuze zelf. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in anti-aging, is er een speciaal segment over anti-aging dag en nachtcrème. En of je nu een gevoelige huid hebt, nieuwsgierig bent naar het effect van dag en nachtcrème op rimpels, je huid wilt hydrateren en voeden met hydratatie en voeding dag en nachtcrème, of je wilt beschermen tegen de zon met SPF dag en nachtcrème, er is voor elk wat wils. Bovendien ontkrachten we enkele mythen over dag en nachtcrème, informeren we over de beste tijden om ze aan te brengen, en hebben we zelfs specifieke gidsen voor mannen en tieners. Ongeacht je behoeften of levensstijl, zoals vegan dag en nachtcrème, of hoe je ze moet bewaren, of zelfs specifieke adviezen voor de winter, er is een schat aan kennis wachtend op jou.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de beste tijden om dag- en nachtcrème te gebruiken?

De beste tijden om dag- en nachtcrème te gebruiken zijn in de ochtend en avond. Dit past goed binnen een dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine.

2. Hoe past gezichtsverzorging in mijn ochtendroutine?

Je kunt gezichtsverzorging als onderdeel van je ochtendroutine doen door een dagcrème aan te brengen. Dit helpt bij huidvernieuwing gedurende de dag.

3. Kan ik een masker gebruiken in mijn avondroutine?

Ja, je kunt een masker met natuurlijke ingrediënten gebruiken als deel van je avondroutine voordat je nachtcrème aanbrengt voor extra huidverzorging.

4. Is er een specifieke schoonheidsroutine die ik moet volgen?

Een goede schoonheidsroutine bevat het gebruik van dag-, nachtcrèmes en maskers op passende tijden, aangepast aan jouw huidbehoeften. Het gaat om het vinden van wat het beste werkt voor jou.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/

2. Massimo Milani & Adele Sparavigna. (2018). Antiaging efficacy of melatonin-based day and night creams: a randomized, split-face, assessor-blinded proof-of-concept trial. Clin Cosmet Investig Dermatol, 11, 51–57.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5788993/

» Referenties

Conclusie beste dag en nachtcreme 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *