In dit artikel

Hoe Dag- en Nachtcrème te Bewaren voor Maximale Houdbaarheid

In dit artikel

Dag- en nachtcrèmes zijn belangrijk voor onze huidverzorging. Maar ze blijven niet voor altijd goed. Fabrikanten bepalen hoe lang ze vers blijven. Crèmes in een dispenser blijven langer goed dan crèmes in potjes.

Ook water-based producten worden snel slecht. Niet geopende producten blijven langer goed dan geopende. Moisturizers, foundations en toners blijven meestal tot 12 maanden vers na het openen.

Warmte is slecht voor crèmes. Het is beter om cosmetica koel te bewaren om ze vers te houden. Soms kan een crème zelfs bederven. Het is dus echt belangrijk om de producten op de juiste manier te bewaren.

Op die manier gaan je beautyproducten langer mee!

Key Takeaway

De beste dagcrème voor dag en nacht van 2023 is is RevitalTrax Hyaluronic Day & Night Cream. Dit merk heeft interessante, actieve ingrediënten die de huid voeden en een grotere inhoud dan producten van andere merken.

Bewaaradvies voor maximale houdbaarheid

Het is goed om te weten hoe je dag- en nachtcrème het beste kunt bewaren voor maximale houdbaarheid. Hier zijn een paar tips:

  • Bewaar je crèmes in hun originele verpakking. De fabrikant heeft hier al aan gedacht.
  • Plaats producten op een droge, koele plaats. Warmte kan de crème sneller laten bederven.
  • Gebruik make – up met een dispenser in plaats van potjes. Deze gaan langer mee!
  • Houd ongeopende producten apart van geopende producten. Ze blijven langer vers.
  • Check regelmatig of je product nog goed is. Bedorven cosmetica kunnen schadelijk zijn voor de huid.
  • Koop geen grote hoeveelheden tegelijk. Kleine hoeveelheden gaan minder snel over datum.
  • Volg altijd het advies van de fabrikant over de houdbaarheid.

Signalen dat een crème niet meer goed is

Het is belangrijk om te weten wanneer een crème niet meer goed is, zodat je het kunt vervangen en geen risico loopt op huidproblemen. Er zijn een paar signalen waaraan je kunt merken dat een crème niet meer goed is.

Een van de meest voor de hand liggende signalen is de geur. Als de crème een onaangename geur heeft ontwikkeld, kan dit een teken zijn dat de ingrediënten niet meer vers zijn of mogelijk bedorven zijn.

Ook de consistentie van de crème kan veranderen als hij niet meer goed is. Als de crème bijvoorbeeld waterig of korrelig wordt, kan dit duiden op een slechte kwaliteit. Een andere aanwijzing is de kleur van de crème.

Als de crème van kleur verandert of troebel wordt, kan dit aangeven dat het niet meer veilig is om te gebruiken. Verder kunnen huidreacties zoals roodheid, jeuk of irritatie ook wijzen op het feit dat de crème niet meer goed is.

Het is belangrijk om deze signalen serieus te nemen en een nieuwe crème aan te schaffen als je merkt dat de oude niet meer goed is.

Meer over ‘Dag en nachtcreme’

Terwijl je je verdiept in de wereld van huidverzorging, kom je wellicht het vraagstuk tegen van het effect van dag en nachtcrème. Het is niet alleen cruciaal om de juiste crème te kiezen, zoals behandeld in de keuze van dag en nachtcrème, maar ook om het belang ervan te begrijpen, uiteengezet in het artikel over het belang van dag en nachtcrème. Naast het begrijpen van hun invloed, is het essentieel om de ingrediënten te kennen en de voedende ingrediënten van dag en nachtcrème. Als je avontuurlijk bent, kun je zelfs leren hoe je je eigen crèmes maakt met de gids voor zelf maken van dag en nachtcrème.

Het toepassen van de juiste hoeveelheid dag en nachtcrème kan net zo cruciaal zijn als de keuze zelf. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in anti-aging, is er een speciaal segment over anti-aging dag en nachtcrème. En of je nu een gevoelige huid hebt, nieuwsgierig bent naar het effect van dag en nachtcrème op rimpels, je huid wilt hydrateren en voeden met hydratatie en voeding dag en nachtcrème, of je wilt beschermen tegen de zon met SPF dag en nachtcrème, er is voor elk wat wils. Bovendien ontkrachten we enkele mythen over dag en nachtcrème, informeren we over de beste tijden om ze aan te brengen, en hebben we zelfs specifieke gidsen voor mannen en tieners. Ongeacht je behoeften of levensstijl, zoals vegan dag en nachtcrème, of hoe je ze moet bewaren, of zelfs specifieke adviezen voor de winter, er is een schat aan kennis wachtend op jou.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de beste manier om dag- en nachtcrème te bewaren?

Voor maximale houdbaarheid, bewaar je verzorgingsproducten op een koele plek weg van hitte.

2. Waarom is antioxidanten gebruiken belangrijk in skincare?

Antioxidanten helpen bij het beschermen van je huid. Ze zijn ook goed voor de houdbaarheid van cosmetica.

3. Wat gebeurt er als ik een overdatum zalf gebruik?

Het is niet goed om overdatum zalf te gebruiken. Het kan de werking verliezen en niet goed zijn voor je huid.

4. Hoe lang kan ik geopende producten bewaren?

De houdbaarheid van geopende producten verschilt. Het is belangrijk om de houdbaarheidsdatum van cosmetica te volgen.

5. Is het veilig om dagcrème in potjes te bewaren?

Ja, je kunt dagcrème in potjes bewaren. Maar zorg ervoor dat ze schoon zijn om de hygiëne te behouden en veroudering tegen te gaan.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/

2. Massimo Milani & Adele Sparavigna. (2018). Antiaging efficacy of melatonin-based day and night creams: a randomized, split-face, assessor-blinded proof-of-concept trial. Clin Cosmet Investig Dermatol, 11, 51–57.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5788993/

» Referenties

Conclusie beste dag en nachtcreme 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *