In dit artikel

Bijwerkingen van Dagcreme op de Gevoelige Huid (2023)

In dit artikel

Dagcrème kan bijwerkingen geven op een gevoelige huid. De huid kan snel geïrriteerd raken en rode vlekken krijgen. Soms voelt de huid branderig aan. Het kan ook zijn dat de huid jeukt, droog is, of schrale plekken heeft.

Ook een prikkelend of trekkend gevoel is mogelijk. Deze problemen, zoals een rode of gevoelige huid en irritaties, zijn de laatste weken meer geworden. Het is niet goed om de huid onnodig te irriteren met verkeerde skincare producten.

Key Takeaway

De beste dagcrème voor een gevoelige gezichtshuid van 2023 is Eucerin Hypersensitive Anti Redness SPF 25 crème getint. Dit merk heeft een zuivere formule met actieve ingrediënten welke ook de roodheid camoufleert, voor de droge huid tot de vette huid.

Dermolin dagcrème is een goed product voor de gevoelige huid. Deze crème zorgt en beschermt de huid de hele dag.

Een ander probleem kan optreden als je een crème met retinoïde gebruikt. De huid kan dan droog worden en trekkerig aanvoelen. Ook acnemedicatie kan een zeer droge huid als bijwerking hebben.

Een goede crème die veel vocht geeft, kan deze symptomen minder maken. Protopic is zo’n crème. Protopic remt de ontstekingsreactie en is goed voor de gevoelige huid. Het voordeel van Protopic is dat het geen typische bijwerkingen geeft, zoals het dunner worden van de huid.

Mogelijke bijwerkingen

Mogelijke bijwerkingen zijn irritatie, jeuk en roodheid.

Irritatie

Ik weet hoe erg irritatie kan zijn. Mijn huid voelt snel warm aan. Het jeukt en ik zie rode vlekken. Dit komt door de dagcrème die ik gebruik op mijn gevoelige huid. Foute producten kunnen dit soort reacties veroorzaken.

Een crème zoals Protopic kan helpen. Het stopt de reactie en maakt de huid niet dunner. Maar ik moet wel voorzichtig zijn met wat ik op mijn huid doe. Dermolin dagcrème is goed voor mijn gevoelige huid.

Het zorgt voor mijn huid in de dag en geeft geen problemen.

Jeuk

Als je een gevoelige huid hebt en dagcrème gebruikt, kun je last krijgen van jeuk. Dit kan een vervelend en irritant gevoel zijn. Het kan voorkomen dat de ingrediënten in de crème niet goed worden verdragen door je huid, waardoor jeuk ontstaat.

Je kunt ook last hebben van jeuk als gevolg van een allergische reactie op bepaalde stoffen in de crème. Om jeuk te voorkomen, is het belangrijk om een dagcrème te kiezen die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid en die dermatologisch getest is.

Ook is het belangrijk om de crème voorzichtig aan te brengen en goed in te masseren, om verdere irritatie te voorkomen.

Roodheid

Als je dagcrème gebruikt op een gevoelige huid, kun je last krijgen van roodheid. Dit kan optreden als een bijwerking van de crème. Het kan zijn dat je huid geïrriteerd raakt en er rood uitziet.

Het is belangrijk om te onthouden dat roodheid een teken kan zijn dat de crème niet goed werkt voor jouw huidtype. Als je last hebt van roodheid na het aanbrengen van dagcrème, is het mogelijk dat je een andere crème moet proberen of een dermatoloog moet raadplegen.

Behandeling van bijwerkingen.

Bijwerkingen kunnen vervelend zijn, maar er zijn manieren om ze te behandelen en verlichten. Hier zijn enkele tips:

 • Als je last hebt van irritatie of roodheid, probeer dan een kalmerende crème met ingrediënten zoals aloë vera of kamille.
 • Als je huid droog is, gebruik dan een intens hydraterende crème die helpt om vocht vast te houden.
 • Bij jeuk kun je een anti – jeuk crème gebruiken die de huid verzacht en de jeuk verlicht.
 • Als je merkt dat bepaalde producten bij jou allergische reacties veroorzaken, vermijd deze dan en kies voor producten die dermatologisch getest zijn.
 • Het is ook belangrijk om je huid te beschermen tegen stressfactoren zoals kou, wind en zonlicht. Gebruik daarom een dagcrème met SPF.
 • Let op dat je geen agressieve reinigingsproducten gebruikt, deze kunnen de gevoelige huidirritatie verergeren.

Meer over ‘Dagcreme gevoelige huid’

De juiste dagcrème kan een wereld van verschil maken voor een gevoelige huid. Heb je je ooit afgevraagd hoe de werking dagcreme gevoelige huid is of welke typen dagcreme gevoelige huid er zijn? De antwoorden hierop en meer informatie over de voordelen dagcreme gevoelige huid en het effect dagcreme gevoelige huid zijn allemaal binnen handbereik.

Als je overweegt om een nieuwe dagcrème aan je routine toe te voegen, is het belangrijk om je te verdiepen in de gebruiksaanwijzing dagcreme gevoelige huid en gebruikstips dagcreme gevoelige huid. Het is ook essentieel om te begrijpen hoe vaak je het moet gebruiken, daarom is er informatie beschikbaar over de frequentie dagcreme gevoelige huid. Wil je meer weten over hoe dagcrèmes de huidgezondheid beïnvloeden? De impact dagcreme huidgezondheid en de wetenschap dagcreme gevoelige huid zijn interessante onderwerpen om te verkennen. Daarnaast kun je ook advies vinden over keuze dagcreme gevoelige huid, mogelijke bijwerkingen dagcreme gevoelige huid en het belang van spf dagcremes gevoelige huid.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de bijwerkingen van dagcrème op de gevoelige huid?

Bijwerkingen van dagcrème op de gevoelige huid kunnen uitdroging, eczeem, psoriasis, rode huid, of huiduitslag zijn.

2. Kunnen verkeerde producten met vitamine C of permetrine bijwerkingen veroorzaken?

Ja, verkeerde producten zoals crèmes met vitamine C of permetrine kunnen jeukende huid en geïrriteerde huid veroorzaken.

3. Zijn er speciale huidverzorgingsregels voor mensen met een gevoelige huid?

Het is belangrijk om producten te gebruiken die natuurlijke ingrediënten bevatten, hydratatie bieden en geen allergieën veroorzaken.

4. Kan dagcrème aambeien of problemen in huidplooien veroorzaken?

Dagcrème kan soms aambeien verergeren of problemen in de huidplooien veroorzaken als deze niet goed past bij uw huidtype.

5. Is het veilig om dagcrème te gebruiken als ik eczeem of psoriasis heb?

Hoewel sommige mensen met eczeem of psoriasis baat kunnen hebben bij het gebruik van dagcrème, is het raadzaam om eerst advies te vragen aan een zorgverlener.

» Referenties


1. Zoe Diana Draelos. (1997). Sensitive skin: perceptions, evaluation, and treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 8(2), 67-78.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1046199X97900002

2. Renée Richters, Denise Falcone, Natallia Uzunbajakava, Willem Verkruysse, Piet van Erp, & Peter van de Kerkhof. (2015). What Is Sensitive Skin? A Systematic Literature Review of Objective Measurements. Skin Pharmacol Physiol, 28(2), 75–83.
https://karger.com/spp/article/28/2/75/295804/What-Is-Sensitive-Skin-A-Systematic-Literature

3. Neelam Muizzuddin, Kenneth D. Marenus, & Daniel H. Maes. (1998). Factors Defining Sensitive Skin and its Treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 9(3).
https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1053/ajcd.1998.2909

» Referenties

Conclusie beste dagcreme gevoelige huid 2023

 • Beste dagcreme gevoelige huid – Eucerin
 • Beste gezichtscreme gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige huid zonder parfum – Clarins 
 • Beste dagcreme met spf voor gevoelige huid – Avène
 • Beste getinte dagcreme gevoelige huid – Eucerin 
 • Beste dagcreme zeer gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige oudere huid – Biodermal 
 • Beste dagcreme gevoelige rode huid – Clinique
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *