In dit artikel

Zijn er Bijwerkingen bij het Gebruik van Wallen Crème? (2023)

In dit artikel

Ja, er kunnen bijwerkingen zijn bij het gebruik van wallen crème. Bij sommige mensen kan het bijvoorbeeld huidirritatie veroorzaken. Het is belangrijk om niet te veel crème te gebruiken om irritatie te voorkomen.

Oogcrème kan ook vochtophoping onder de ogen veroorzaken. Dit kan leiden tot wallen. Toch kan een goede anti wallen crème helpen om wallen te verminderen.

Een ander nadeel is dat de huid onder de ogen kan reageren op bepaalde stoffen in de crème. Als je last hebt van jeuk, roodheid of zwelling, dan moet je stoppen met het gebruik van de oogcrème en naar een specialist gaan.

Key Takeaway

De beste wallen crème van 2023 is RevitalTrax Multi-Effect Eye Cream. Dit merk heeft een formule zonder schadelijke toevoegingen en is rijk aan antioxidanten.

Het is altijd goed om de samenstelling van de crème te bekijken voordat je het koopt. Zorg ervoor dat de crème geen stoffen bevat waarvoor je allergisch bent.

Sommige crèmes bevatten ook SPF om de huid te beschermen tegen UV-straling. Hoewel dit goed is voor de huid, kan het soms een reactie veroorzaken. Kijk dus ook hiernaar bij het kiezen van een crème.

Mogelijke bijwerkingen bij overmatig gebruik van crème

Het gebruik van te veel oogcrème kan soms klachten geven. Laten we kijken naar wat er kan gebeuren:

 1. Je huid kan gaan jeuken.
 2. Het kan roodheid veroorzaken.
 3. Er is kans op zwelling in het ooggebied.
 4. De huid voelt strak of droog aan.
 5. Je kan last krijgen van tranende ogen.
 6. Stukjes van de crème kunnen in je ogen komen en dat doet pijn.

Adviezen en tips voor veilig gebruik van wallen crème

 • Gebruik alleen wallen crème volgens de instructies op de verpakking.
 • Breng een kleine hoeveelheid crème aan op de gereinigde huid onder de ogen.
 • Vermijd contact met de ogen en spoel grondig met water als dit gebeurt.
 • Test de crème eerst op een klein stukje huid om te controleren op eventuele allergische reacties.
 • Gebruik geen crème die over datum is of een vreemde geur heeft.
 • Stop het gebruik van de crème als er huidirritatie optreedt, zoals roodheid of jeuk. Raadpleeg een arts als dit aanhoudt.

That’s it!

Meer over ‘wallen creme’

Ben je nieuwsgierig geworden naar wallen creme en alle aspecten die ermee te maken hebben? Duik dieper in dit onderwerp door de volgende artikelen te lezen. Ontdek wat wallen creme precies is en kom te weten hoe het dagelijks gebruik van wallen creme je kan helpen. Ervaar de resultaten van het gebruik van wallen creme en wees op de hoogte van mogelijke bijwerkingen. Bij het kiezen van een wallen creme is het belangrijk om de juiste te selecteren. Lees onze gids over hoe je de juiste wallen creme kiest en ontdek meer over natuurlijke ingrediënten en het belang van hydratatie in wallen creme. Ook voor de prijsbewuste consument hebben we informatie over prijzen van wallen creme. Als je een gevoelige huid hebt, leer dan hoe wallen creme voor een gevoelige huid kan helpen. Ben je benieuwd naar de snelheid waarmee wallen creme werkt of hoe het omgaat met donkere kringen? Wij hebben de antwoorden. En heren, we hebben ook informatie over wallen creme specifiek voor mannen. Tot slot, laat je niet misleiden door mythes over wallen creme. Kom te weten over de effectiviteit van wallen creme en maak een geïnformeerde keuze voor jouw huidverzorgingsroutine.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is wallen crème en zijn er bijwerkingen?

Wallen crème is een soort dagcrème die helpt bij het behandelen van donkere kringen en rimpels onder de ogen. Er kunnen bijwerkingen zijn, maar die zijn meestal licht.

2. Wat kan ik doen om wallen en donkere kringen te verminderen?

Er zijn veel tips en hulpmiddelen om wallen en donkere kringen te verminderen, zoals het gebruik van koude crème voor de ogen en het aanpassen van je levensstijl.

3. Hoe werkt een crème tegen donkere kringen en rimpels?

Een goede crème voor donkere kringen en rimpels kan vitamine A zuur of tretinoïne bevatten. Deze stoffen helpen de huidcellen te vernieuwen.

4. Zijn er risico’s verbonden aan het gebruik van oogcrème?

Sommige mensen kunnen druk of bijwerkingen voelen door het gebruik van oogcrème. Het is belangrijk om altijd de instructies op de verpakking te volgen en zachtjes de wallen crème aan te brengen.

5. Kan ik wallen onder mijn ogen vermijden zonder crème?

Ja, er zijn andere manieren om wallen onder de ogen te verminderen, zoals antihistamine oogdruppels en goede huidverzorging zonder het gebruik van cosmetica of oogcontour producten.

» Referenties

1. Lora Colvan, BA, Tina Fleck, BS, and Virginia L. Vega, PhDcorresponding author. (2019). Global periorbital skin rejuvenation by a topical eye cream containing low molecular weight heparan sulfate (LMW‐HS) and a blend of naturally derived extracts. Journal of Cosmetic Dermatology, 18(2), 530–538.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6850077/

» Referenties

Conclusie beste wallen creme 2023 

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *