In dit artikel

Cinnarizine Kruidvat: Wat Je Moet Weten (2023)

In dit artikel

Voel je je weleens duizelig of misselijk tijdens lange reizen? Dit kan vervelend zijn, en ik begrijp dat maar al te goed. Na uitvoerig onderzoek ben ik op het geneesmiddel Cinnarizine gestuit, dat gebruikt wordt om symptomen als deze te behandelen.

In dit artikel leg ik je uit wat Cinnarizine is, hoe het werkt, en wat de belangrijkste dingen zijn die je erover moet weten. Laten we beginnen!

Samenvatting

  • Cinnarizine is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals reisziekte, allergieën, netelroos en duizeligheid.
  • Het kan misselijkheid verminderen bij reisziekte en helpt ook bij het verminderen van symptomen van allergieën zoals niezen en jeukende ogen.
  • Cinnarizine kan ook helpen bij het verminderen van symptomen van netelroos en jeuk door de allergische reactie in het lichaam te remmen.
  • Het kan duizeligheid verminderen door het herstellen van het evenwicht in het lichaam. Het kan bijwerkingen hebben, dus overleg altijd met een arts voordat je het gebruikt.

Wat is Cinnarizine en waarvoor wordt het gebruikt?

Cinnarizine is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder reisziekte, allergieën, netelroos en jeuk, en duizeligheid.

Behandeling van reisziekte

Cinnarizine is goed voor het behandelen van reisziekte. Het werkt door misselijkheid te verminderen. Je moet de tabletten met water innemen. Doe dit 0,5-2 uur voor je reis. Zo werken ze het beste.

Het gaat de misselijkheid tegen die bij reisziekte hoort. Het duurt ongeveer een uur voordat het begint te werken. Let op: soms kan Cinnarizine bijwerkingen geven zoals hoofdpijn en maagklachten.

Voel je je niet goed? Praat dan met een dokter.

Behandeling van allergieën

Ik gebruik Cinnarizine soms ook voor de behandeling van allergieën. Het helpt om allergische reacties zoals hooikoorts te verminderen. Het geneesmiddel werkt door de symptomen van allergieën, zoals niezen en jeukende ogen, te verminderen.

Het kan ook helpen bij het verminderen van misselijkheid en braken veroorzaakt door allergische reacties. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en de tabletten op de juiste manier in te nemen voor de beste resultaten.

Raadpleeg altijd een arts voordat je een nieuw geneesmiddel gebruikt, zelfs als het zonder recept verkrijgbaar is.

Behandeling van netelroos en jeuk

Cinnarizine kan ook helpen bij de behandeling van netelroos en jeuk. Netelroos, ook wel bekend als urticaria, is een aandoening waarbij jeukende rode bultjes en zwellingen op de huid verschijnen.

Deze kunnen erg vervelend en jeukend zijn. Cinnarizine kan helpen om deze symptomen te verminderen door de allergische reactie in het lichaam te remmen. Het is belangrijk om de tabletten regelmatig in te nemen volgens de aanbevolen dosering voor het beste resultaat.

Als de symptomen aanhouden of verergeren, is het altijd verstandig om een arts te raadplegen.

Vermindering van duizeligheid

Cinnarizine kan helpen bij het verminderen van duizeligheid. Het geneesmiddel werkt door het herstellen van het evenwicht in het lichaam. Dit is vooral handig bij duizeligheid veroorzaakt door reisziekte en evenwichtsstoornissen.

Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en de tabletten regelmatig in te nemen voor de beste resultaten. Houd er rekening mee dat Cinnarizine bijwerkingen kan hebben, zoals slaperigheid en maagklachten, dus raadpleeg een arts als je last hebt van aanhoudende symptomen of bijwerkingen.

Belangrijke informatie en gebruiksinstructies

Lees verder om erachter te komen welke bijwerkingen kunnen optreden en hoe je Cinnarizine veilig kunt gebruiken.

Mogelijke bijwerkingen

Het gebruik van Cinnarizine kan bijwerkingen veroorzaken. Enkele veelvoorkomende bijwerkingen zijn slaperigheid, droge mond, maagklachten en hoofdpijn. Als je last krijgt van deze bijwerkingen en ze blijven aanhouden of verergeren, is het raadzaam om een arts te raadplegen.

Let op dat dit geen volledige lijst is van mogelijke bijwerkingen.

Gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding

Tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van Cinnarizine. Het geneesmiddel kan namelijk de placenta passeren en in de moedermelk terechtkomen.

Er zijn echter geen specifieke onderzoeken gedaan naar de veiligheid van Cinnarizine tijdens deze periodes. Daarom wordt het gebruik van Cinnarizine tijdens de zwangerschap en borstvoeding over het algemeen afgeraden, tenzij dit uitdrukkelijk wordt voorgeschreven door een arts.

Het is altijd verstandig om je arts te raadplegen voordat je Cinnarizine gebruikt als je zwanger bent of borstvoeding geeft, zodat zij de mogelijke risico’s en voordelen kunnen beoordelen en je kunnen adviseren over de juiste behandelingsopties.

Gebruik bij verminderde nier- of leverfunctie

Bij een verminderde nier- of leverfunctie moet voorzichtigheid worden betracht bij het gebruik van Cinnarizine. Het is belangrijk om een arts te raadplegen voordat je dit geneesmiddel gebruikt, omdat de dosering mogelijk moet worden aangepast.

Personen met een verminderde nier- of leverfunctie kunnen mogelijk de stoffen in Cinnarizine minder goed afbreken, wat kan leiden tot ophoping van het geneesmiddel in het lichaam. Dit kan weer leiden tot een verhoogd risico op bijwerkingen.

Een arts kan je helpen bij het bepalen van de juiste dosering en bespreken of Cinnarizine geschikt is voor jou als je een verminderde nier- of leverfunctie hebt.

Stoppen met het gebruik van Cinnarizine

Als je wilt stoppen met het gebruik van Cinnarizine, is het belangrijk om dit te bespreken met een arts. Hier zijn een aantal zaken die je moet weten:

  1. Stop niet plotseling met het innemen van Cinnarizine zonder overleg met een arts.
  2. Een arts kan je adviseren om de dosering geleidelijk te verminderen voordat je helemaal stopt.
  3. Het is mogelijk dat de symptomen waarvoor je Cinnarizine gebruikt weer terugkomen als je stopt met het geneesmiddel.
  4. Als je last hebt van bijwerkingen, zoals ernstige slaperigheid of andere ongewone reacties, moet je direct contact opnemen met een arts.
  5. Het is altijd belangrijk om de instructies van een arts op te volgen en eventuele vragen of zorgen met hen te bespreken.

Beschikbaarheid en vereiste recept

Cinnarizine is verkrijgbaar bij Kruidvat en Etos, en je hebt geen recept nodig om het te kopen. Dit betekent dat je het rechtstreeks kunt kopen bij de winkel. Het is handig omdat je het gemakkelijk kunt krijgen zonder een doktersafspraak te maken.

Maar het is altijd verstandig om een arts te raadplegen voordat je een nieuw geneesmiddel gebruikt, ook al hoef je geen recept te hebben. Dit helpt ervoor te zorgen dat het geneesmiddel geschikt is voor jouw specifieke situatie en gezondheidstoestand.

Meer over ‘Huidproblemen en oplossingen’

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en kan door diverse oorzaken aangedaan worden. Gelukkig zijn er tal van oplossingen en behandelingen beschikbaar om huidproblemen aan te pakken. Bij littekencreme kun je meer lezen over hoe je littekens effectief kunt behandelen en verminderen. Als je last hebt van blaasjeseczeem, biedt onze blog handige tips en adviezen om de klachten te verminderen.

Het verschijnen van rode vlekken op de huid kan wijzen op diverse onderliggende aandoeningen, en inzicht hierin is cruciaal voor een passende behandeling. Een ontstoken haarzakje kan ongemakkelijk zijn, maar er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken en te voorkomen dat het terugkomt.

Wie te maken heeft met nummulair eczeem of gistpuistjes, kan op onze blog terecht voor informatieve artikelen over de symptomen en behandeling van deze huidaandoeningen. Het is ook essentieel om een tekenbeet te herkennen om eventuele complicaties tijdig te behandelen.

Wanneer men zoekt naar effectieve middelen, kan cinnarizine bij Kruidvat een optie zijn, en voor wie te maken heeft met een jeukende hoofdhuid, staan er oma tips klaar op onze site. Informatie over het behandelen van een steenpuist op de bil en over het omgaan met huidgriep is ook beschikbaar voor diegenen die hiermee te maken krijgen.

Verder verschaffen we inzicht in aandoeningen zoals warmtebultjes en dauwworm, en bieden we informatie over de aandoening naevus sebaceus. Voor diegenen die last hebben van een allergische reactie in het gezicht, zijn er ook uitgebreide artikelen en oplossingen te vinden.

We hopen dat onze blogs inzicht en oplossingen bieden voor een verscheidenheid aan huidproblemen en bijdragen aan het verbeteren van jouw huidconditie.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Cinnarizine Kruidvat?

Cinnarizine Kruidvat is een soort antihistaminica ingenomen door patiënten. Het komt in tabletten en heeft ook een effect op migraine.

2. Hoe moet Cinnarizine worden ingenomen?

Cinnarizine moet worden ingenomen volgens de dosering op de bijsluiter. Het is belangrijk om het aan het begin van de maaltijd in te nemen.

3. Wat zijn de ervaringen met Cinnarizine?

Veel patiënten melden goed effect van Cinnarizine voor migraine, maar ervaringen kunnen variëren.

4. Kan ik Cinnarizine gebruiken tijdens zwangerschap?

Een arts of apotheker moet worden geraadpleegd voordat Cinnarizine wordt ingenomen tijdens zwangerschap.

5. Hoeveel kost Cinnarizine bij Kruidvat?

De prijs van Cinnarizine kan variëren bij Kruidvat, dus het is best om de prijs te controleren bij de lokale winkel of online.

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.
Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *