In dit artikel

Invloed van Dagcrème met SPF en Acne Helpt het

Invloed van Dagcrème met SPF en Acne: Helpt het? (2023)

Heb je ooit de vraag gesteld: “Heeft mijn dagcrème met SPF invloed op mijn acne?” Het is een vraag die ook mij bezighield, vooral na ontdekt te hebben dat zonlicht zowel positieve als negatieve effecten kan hebben op acne.

In dit artikel ga ik in op de mogelijke voordelen en nadelen van het gebruik van dagcrème met SPF bij acne en deel ik handige tips voor correct gebruik. Lees verder en ontdek of je dagcrème met SPF je beste bondgenoot of ergste vijand is in je strijd tegen acne.

Key Takeaways

De beste dagcreme met SPF van 2023 volgens onze test is Revitaltrax Hyaluronic SPF30 Day Cream. Dit merk zorgt voor een stevige en goed gehydrateerde huid, vervaagt fijne lijntjes en heeft een anti aging effect.

Samenvatting

 • Dagcrème met SPF kan zowel positieve als negatieve effecten hebben op acne.
 • Voordelen van dagcrème met SPF zijn onder andere bescherming tegen schadelijke UV – stralen en hydratatie van de huid.
 • Mogelijke nadelen van dagcrème met SPF zijn het verstoppen van poriën en een vettigere huid.
 • Het is belangrijk om een dagcrème met SPF te kiezen die speciaal is ontwikkeld voor een acnegevoelige huid en deze in combinatie te gebruiken met andere acnebehandelingen.
Invloed van Dagcrème met SPF en Acne Helpt het?

Positieve en negatieve effecten van dagcrème met SPF op acne

Dagcrème met SPF kan zowel positieve als negatieve effecten hebben op acne.

Mogelijke voordelen van dagcrème met SPF op acne

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een dagcrème met SPF bij acne is de bescherming die het biedt tegen schadelijke UV-stralen. Zonlicht bevat ultraviolette (UV) straling die de huid kan beschadigen en ontstekingen kan veroorzaken, wat acne kan verergeren.

Een kwaliteitsvolle dagcrème met SPF kan helpen om deze schade te voorkomen. Bovendien hebben studies aangetoond dat bepaalde golflengten van zonlicht de bacteriën kunnen verminderen die een rol spelen bij het ontstekingsproces van acne, wat een potentiële positieve invloed kan hebben op de acnegevoelige huid.

Daarnaast kan dagcrème met SPF ook de gezondheid van de huid bevorderen door hydratatie en voeding te bieden, wat in sommige gevallen kan helpen om de symptomen van acne te verminderen. Een goed gehydrateerde huid zal minder overtollige olie produceren, die anders zou kunnen leiden tot verstopte poriën en puistjes.

Om deze redenen kan het opnemen van een dagcrème met SPF in je dagelijkse huidverzorgingsroutine bijdragen aan het beheersen van acne.

Mogelijke nadelen van dagcrème met SPF op acne

Ik heb ontdekt dat dagcrème met SPF enkele mogelijke nadelen kan hebben voor mensen met acne. Ten eerste kunnen sommige dagcrèmes met SPF comedogene ingrediënten bevatten die de poriën kunnen verstoppen en zo acne kunnen verergeren.

Het is belangrijk om zorgvuldig de ingrediëntenlijst te controleren en te kiezen voor een dagcrème die speciaal is geformuleerd voor een acnegevoelige huid. Daarnaast kan het gebruik van dagcrème met SPF leiden tot een vettigere huid, vooral bij mensen met een al vette huid.

Dit kan leiden tot verstopte poriën en meer puistjes. Het is daarom essentieel om de juiste balans te vinden bij het gebruik van dagcrème met SPF om te voorkomen dat acne verergert.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de mogelijke nadelen van dagcrème met SPF op acne afhankelijk kunnen zijn van de individuele reactie van de huid. Wat voor de ene persoon werkt, kan voor een andere persoon helemaal niet werken.

Daarom is het raadzaam om altijd een patchtest uit te voeren voordat je een nieuwe dagcrème met SPF volledig gebruikt. Dit betekent dat je een kleine hoeveelheid van de crème aanbrengt op een klein gedeelte van je huid, zoals achter je oor of op je kaaklijn, en dit gedurende 24 uur observeert op eventuele irritatie of puistjes.

Invloed van Dagcrème met SPF en Acne Helpt het?

Aanbevelingen voor het gebruik van dagcrème met SPF bij acne

Kies een dagcrème met SPF die speciaal is ontwikkeld voor een acnegevoelige huid.

Kies de juiste dagcrème met SPF voor een acnegevoelige huid

Mensen met acne kunnen het beste kiezen voor een dagcrème met SPF die speciaal is ontwikkeld voor een acnegevoelige huid. Deze crèmes zijn vaak olievrij en niet-comedogeen, wat betekent dat ze de poriën niet zullen verstoppen.

Het is belangrijk om te kijken naar labels zoals “niet-comedogeen” en “acnegevoelige huid” om er zeker van te zijn dat de dagcrème geschikt is voor jouw huidtype. Daarnaast kan het handig zijn om te kiezen voor een dagcrème met SPF die ook ingrediënten bevat die acne kunnen helpen bestrijden, zoals salicylzuur of niacinamide.

Door de juiste dagcrème met SPF te kiezen, kun je je huid beschermen tegen schadelijke zonnestralen zonder het risico op het verergeren van acne.

Gebruik dagcrème met SPF in combinatie met andere acnebehandelingen

Gebruik dagcrème met SPF in combinatie met andere acnebehandelingen voor maximale effectiviteit. Hier zijn enkele belangrijke punten om te onthouden:

 1. Reinig je gezicht grondig voordat je de dagcrème aanbrengt. Hierdoor kunnen andere acnebehandelingen beter worden opgenomen.
 • Een schone huid zorgt ervoor dat de actieve ingrediënten in andere behandelingen dieper kunnen doordringen en hun werk effectiever kunnen doen.
 1. Breng de dagcrème met SPF aan na het aanbrengen van andere acnebehandelingen.
 • Zo voorkom je dat de zonnebrandcrème een barrière vormt tussen je huid en de behandeling, waardoor de actieve ingrediënten minder goed door kunnen dringen.
 1. Kies een dagcrème met SPF die speciaal is geformuleerd voor een acnegevoelige huid.
 • Sommige dagcrèmes bevatten ingrediënten zoals salicylzuur of benzoylperoxide, die helpen bij het bestrijden van acne terwijl ze ook bescherming bieden tegen de zon.
 1. Overleg met je dermatoloog over welke andere acnebehandelingen geschikt zijn om samen te gebruiken met een dagcrème met SPF.
 • Een dermatoloog kan advies geven over welke behandelingen het beste aansluiten bij jouw specifieke huidtype en problemen.
 1. Vergeet niet om consistent te zijn in het gebruik van zowel de dagcrème als andere acnebehandelingen.
 • Het duurt vaak enige tijd voordat je resultaten ziet, dus blijf geduldig en volg de aanbevolen gebruiksinstructies op.
Invloed van Dagcrème met SPF en Acne Helpt het?

Tips voor het voorkomen van acne door dagcrème met SPF

Reinig je gezicht grondig voordat je dagcrème met SPF aanbrengt.

Reinig je gezicht grondig voor het aanbrengen van de dagcrème

Voordat je dagcrème met SPF aanbrengt, is het van essentieel belang om je gezicht grondig te reinigen. Dit helpt om overtollig talg, vuil en andere onzuiverheden te verwijderen die de poriën kunnen verstoppen en acne kunnen veroorzaken.

Door je gezicht regelmatig te reinigen, creëer je een schone basis waarop de dagcrème effectief kan worden aangebracht en zijn werk kan doen. Zorg ervoor dat je een milde reiniger gebruikt die speciaal is ontworpen voor de acnegevoelige huid, om irritatie te voorkomen.

Door deze eenvoudige stap toe te voegen aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine, kun je de effectiviteit van de dagcrème met SPF maximaliseren en het risico op acne verminderen.

Test de dagcrème met SPF op een klein gedeelte van je huid voordat je het volledig gebruikt

Voordat je dagcrème met SPF op je hele gezicht aanbrengt, is het belangrijk om eerst een patch-test uit te voeren. Dit houdt in dat je een kleine hoeveelheid van de crème aanbrengt op een klein gedeelte van je huid, bijvoorbeeld achter je oor of op je kaaklijn. Hierdoor kun je controleren of de crème geen negatieve reacties veroorzaakt, zoals roodheid, irritatie of puistjes.

 • Breng een kleine hoeveelheid van de dagcrème met SPF aan op het gekozen testgebied.
 • Laat de crème gedurende 24 uur zitten en vermijd het aanbrengen van andere producten op dat gebied.
 • Let goed op eventuele reacties, zoals roodheid, irritatie of puistjes.
 • Als er na 24 uur geen negatieve reacties zijn opgetreden, kun je ervan uitgaan dat de dagcrème geschikt is voor jouw huidtype.
 • Denk eraan dat zelfs als de patch – test goed verloopt, er nog steeds een kleine kans bestaat dat je later een allergische reactie ontwikkelt. Houd daarom altijd in de gaten hoe je huid reageert nadat je de dagcrème met SPF bent gaan gebruiken.

Conclusie

Dagcrème met SPF kan zowel positieve als negatieve effecten hebben op acne. Het is belangrijk om de juiste dagcrème met SPF te kiezen voor een acnegevoelige huid en deze in combinatie te gebruiken met andere acnebehandelingen.

Reiniging van het gezicht voor het aanbrengen van de dagcrème en het testen van de crème op een klein deel van de huid kunnen helpen om acne te voorkomen. Samengevat, met de juiste zorg en productkeuze kan dagcrème met SPF een waardevolle toevoeging zijn aan de acnebehandeling.

Meer over dagcreme met SPF

Lekker verder lezen om nog meer over dagcrèmes met SPF te ontdekken. Deze rijke bron van informatie zal je door talloze aspecten van dit essentiële huidverzorgingsproduct leiden.

In het artikel ‘Is Dagcrème met SPF voldoende bescherming‘ analyseren we de effectiviteit van dit product als enige bescherming tegen schadelijke zonnestralen. Om dieper te graven naar de ‘Werking van SPF in Dagcrème‘, hebben we een gedetailleerd stuk samengesteld dat je door de wetenschap achter deze technologie leidt. Misschien vraag je je af ‘Wanneer beginnen met Dagcrème met SPF‘. We hebben hier een volledig artikel aan gewijd om deze vraag te beantwoorden.

Ook heren, we hebben je niet vergeten. Ons artikel ‘Dagcrème met SPF voor mannenhuid‘ is speciaal gemaakt om de unieke behoeften van de mannenhuid te behandelen. En voor degenen die graag make-up dragen, bekijk ons stuk ‘Make-up en Dagcrème met SPF‘ om te leren hoe je deze twee kunt combineren. Maar ook over ‘Belang van Dagcrème met SPF onder make-up’.

We hebben ook een scala aan gespecialiseerde gidsen. Zoek je ‘Hypoallergene Dagcrèmes met SPF‘ of ‘Biologische en Natuurlijke Dagcrèmes met SPF‘? We hebben lijsten en recensies om je te helpen het beste product voor jou te vinden. Voor degenen die bezorgd zijn over ‘Dagcrème met SPF en huidkankerpreventie‘, hebben we een artikel dat de preventieve rol van dagcrèmes met SPF onderzoekt.

Specifieke huidcondities worden niet genegeerd. We hebben gidsen voor ‘Dagcrème met SPF voor donkere huid‘, ‘Zwangerschap en Dagcrème met SPF‘, ‘Dagcrème met SPF en acne’, en ‘Dagcrème met SPF en rosacea‘. Ook kijken we naar het verschil tussen ‘SPF in Dagcrème versus Zonnebrandcrème‘.

Ben je benieuwd naar de ‘Toekomst van Dagcrèmes met SPF‘ of hoe ‘Vitamine D en Dagcrème met SPF‘ samenwerken? Wij ook! Daarom hebben we gedetailleerde artikelen om deze kwesties te bespreken. We hebben zelfs tips om de ‘Verhogen effectiviteit Dagcrème met SPF‘.

Sporters, we hebben ook aan jullie gedacht met ons artikel ‘Dagcrème met SPF voor sporters‘. En voor degenen die er klaar voor zijn om hun perfecte product te vinden, bekijk dan onze gids voor ‘Dagcrème met SPF kopen‘ en ‘vegan dagcreme met spf‘.

Veelgestelde Vragen

1. Heeft dagcrème met SPF invloed op acne? Helpt het of maakt het erger?

Dagcrème met SPF kan invloed hebben op acne, maar het effect kan per persoon verschillen. Voor sommige mensen kan het helpen om acne te verminderen door bescherming tegen de zon en ontstekingsremmende ingrediënten, terwijl het voor anderen acne kan verergeren vanwege de toegevoegde oliën of andere ingrediënten.

2. Welke ingrediënten moet ik vermijden in dagcrème met SPF als ik last heb van acne?

Als je last hebt van acne, is het belangrijk om dagcrèmes met SPF te vermijden die comedogene ingrediënten bevatten, zoals kokosolie, minerale olie, lanoline en bepaalde zware oliën. Het is ook raadzaam om producten te vermijden met geurstoffen en andere mogelijke irriterende stoffen.

3. Zijn er specifieke dagcrèmes met SPF die geschikt zijn voor acne-gevoelige huid?

Ja, er zijn specifieke dagcrèmes met SPF op de markt die geschikt zijn voor acne-gevoelige huid. Deze producten bevatten vaak niet-comedogene ingrediënten, zoals zinkoxide of titaniumdioxide, die de huid beschermen tegen schadelijke UV-stralen zonder de poriën te verstoppen.

4. Moet ik dagelijks dagcrème met SPF gebruiken als ik last heb van acne?

Het gebruik van dagcrème met SPF is belangrijk, zelfs als je last hebt van acne. Het beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen die de acne kunnen verergeren of donkere vlekken kunnen veroorzaken. Kies echter voor een dagcrème met SPF die geschikt is voor acne-gevoelige huid en vermijd het gebruik van zware oliën of comedogene ingrediënten die de poriën kunnen verstoppen.

» Referenties


1. ‘The efficacy and safety of sunscreen use for the prevention of skin cancer’ – Megan Sander, Michael Sander, Toni Burbidge, and Jennifer Beecker. CMAJ December 14, 2020 192 (50) E1802-E1808; DOI: https://doi.org/10.1503/cmaj.201085.
https://www.cmaj.ca/content/192/50/E1802

2. ‘Modern sun protection’ – Sebastian Singer, Sigrid Karrer, Mark Berneburg. Current Opinion in Pharmacology, Volume 46, June 2019, Pages 24-28.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1471489218301243

3. ‘Application of SPF moisturisers is inferior to sunscreens in coverage of facial and eyelid regions’ – Published online 2019 Apr 3. doi: 10.1371/journal.pone.0212548. PLoS One. 2019; 14(4): e0212548. PMCID: PMC6447356, PMID: 30943192.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6447356/

4. ‘Daily Use of a Facial Broad Spectrum Sunscreen Over One-Year Significantly Improves Clinical Evaluation of Photoaging’ – Manpreet Randhawa, Steven Wang, James J Leyden, Gabriela O Cula, Alessandra Pagnoni, Michael D Southall. Dermatol Surg. 2016 Dec;42(12):1354-1361. doi: 10.1097/DSS.0000000000000879.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27749441/

» Referenties

Conclusie beste dagcreme met SPF 2023

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.