In dit artikel

Belangrijk bij het Kopen van een Dagcrème met SPF

Belangrijk bij het Kopen van een Dagcrème met SPF (2023)

Het is een uitdaging om de juiste dagcrème met zonnebeschermingsfactor (SPF) te vinden die past bij jouw huidbehoefte. Ook ik heb me vaak afgevraagd welke crème ik moet kiezen en heb daarom uitvoerig onderzoek gedaan.

In dit artikel deel ik mijn kennis en geef ik tips waar je op moet letten bij de aankoop van een dagcrème met SPF. Lees verder en ontdek hoe je jouw huid optimaal kunt beschermen en verzorgen!

Key Takeaways

De beste dagcreme met SPF van 2023 volgens onze test is Revitaltrax Hyaluronic SPF30 Day Cream. Dit merk zorgt voor een stevige en goed gehydrateerde huid, vervaagt fijne lijntjes en heeft een anti aging effect.

Samenvatting

 • Een dagcrème met SPF is essentieel om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, huidkanker en huidveroudering, en om je huid dagelijks te verzorgen.
 • Let bij het kopen van een dagcrème met SPF op de SPF-factor en of het beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen.
 • Kies een dagcrème die geschikt is voor jouw specifieke huidtype en controleer de ingrediëntenlijst op irriterende stoffen en hydraterende ingrediënten.
 • Breng de dagcrème dun en gelijkmatig aan op je gezicht, hals en decolleté en vergeet niet extra aandacht te besteden aan gevoelige zones zoals rondom je ogen en lippen.
Belangrijk bij het Kopen van een Dagcrème met SPF

Waarom een dagcrème met SPF?

Een dagcrème met SPF is essentieel vanwege de bescherming tegen schadelijke UV-stralen, het voorkomen van huidkanker en huidveroudering, en het dagelijks verzorgen van de huid.

Bescherming tegen UV-stralen

Bescherming tegen UV-stralen is een essentieel aspect van huidverzorging, vooral tijdens de zonnige maanden. UV-stralen zijn niet alleen in de zomer aanwezig, maar het hele jaar door en kunnen ernstige huidschade veroorzaken.

Daarom is het belangrijk om een dagcrème met voldoende SPF (Sun Protection Factor) te kiezen. Ik raad een SPF van minimaal 30 aan, zoals geadviseerd door dermatologen. Dit biedt 97% bescherming tegen schadelijke UV-stralen.

Zorg er ook voor dat de crème ‘breed spectrum’ bescherming biedt, wat betekent dat het beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Deze stralen zijn namelijk verantwoordelijk voor huidverbranding, huidkanker en vroegtijdige huidveroudering.

Je gezicht is bijna altijd blootgesteld aan de zon, dus bescherming tegen UV-stralen moet een prioriteit zijn in je dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Voorkomen van huidkanker en huidveroudering

Een dagcrème met SPF is essentieel voor het voorkomen van huidkanker en huidveroudering. Door dagelijks een crème met zonbescherming te gebruiken, bescherm je je huid tegen schadelijke UV-stralen.

Deze stralen kunnen de huid beschadigen en kunnen op de lange termijn leiden tot huidkanker en vroegtijdige veroudering. Het is belangrijk om te weten dat UV-stralen het hele jaar door aanwezig zijn, zelfs op bewolkte dagen.

Daarom is het noodzakelijk om elke dag een dagcrème met SPF te gebruiken, ongeacht het weer. Het regelmatig gebruik van een dagcrème met SPF kan helpen om je huid gezond en jeugdig te houden, terwijl je tegelijkertijd beschermd blijft tegen de schadelijke effecten van de zon.

Dagelijkse verzorging van de huid

Een dagcrème met SPF is essentieel voor de dagelijkse verzorging van je huid. Het biedt niet alleen bescherming tegen schadelijke UV-stralen, maar zorgt ook voor de nodige hydratatie. UV-straling is een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering en kan zelfs leiden tot huidkanker.

Door elke dag een dagcrème met SPF te gebruiken, bescherm je je huid tegen deze schadelijke invloeden en help je de vorming van rimpels en pigmentvlekken te voorkomen. Zo blijft je huid gezond, stralend en goed verzorgd.

Belangrijk bij het Kopen van een Dagcrème met SPF

Waar je op moet letten bij het kopen van een dagcrème met SPF

Bij het kopen van een dagcrème met SPF moet je letten op de SPF-factor en of het beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen.

SPF-factor en bescherming tegen UVA- en UVB-stralen

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een dagcrème met SPF is de SPF-factor en de bescherming tegen UVA- en UVB-stralen. De SPF-factor geeft aan hoeveel bescherming de crème biedt tegen schadelijke UV-stralen.

Een SPF van minimaal 30 wordt aanbevolen voor voldoende bescherming. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de dagcrème breed spectrum bescherming biedt, wat betekent dat het zowel tegen UVA- als UVB-stralen beschermt.

UVA-stralen dringen diep in de huid door en kunnen leiden tot huidveroudering, terwijl UVB-stralen verantwoordelijk zijn voor zonnebrand en huidkanker. Door te kiezen voor een dagcrème met een goede SPF-factor en bescherming tegen UVA- en UVB-stralen ben je goed beschermd tegen zonneschade en verminder je het risico op vroegtijdige huidveroudering en huidkanker.

Geschikt voor jouw huidtype

Een belangrijke factor om op te letten bij het kopen van een dagcrème met SPF is of deze geschikt is voor jouw huidtype. Iedereen heeft namelijk een uniek huidtype, zoals een droge, vette, gevoelige of gecombineerde huid.

Het is essentieel om een dagcrème te kiezen die speciaal is ontwikkeld voor jouw specifieke huidtype, zodat je de beste resultaten kunt behalen.

Voor mensen met een droge huid is het belangrijk om een dagcrème te kiezen die extra hydratatie biedt. Zoek naar crèmes die rijk zijn aan vochtinbrengende ingrediënten zoals glycerine of hyaluronzuur.

Voor mensen met een vette huid is het juist belangrijk om een lichte, olievrije formule te kiezen die de poriën niet verstopt. Een matte finish kan helpen om overtollige glans te verminderen.

Voor mensen met een gevoelige huid is het raadzaam om een dagcrème te kiezen die hypoallergeen en vrij van irriterende ingrediënten zoals parfum en alcohol is. Zo minimaliseer je het risico op roodheid, irritatie en allergische reacties.

En voor mensen met een gecombineerde huid is het ideaal om een dagcrème te vinden die zowel hydraterend als matterend werkt, om de verschillende zones van de huid in balans te brengen.

Ingrediëntenlijst controleren

Bij het kopen van een dagcrème met SPF is het belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren. Hier zijn enkele punten waar je op moet letten:

 1. Kies voor een dagcrème met SPF zonder irriterende ingrediënten zoals parfum, alcohol en kleurstoffen.
 2. Controleer of de dagcrème antioxidanten bevat, zoals vitamine C en E. Deze helpen de huid te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.
 3. Zoek naar hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine of natuurlijke oliën om ervoor te zorgen dat je huid goed gehydrateerd blijft.
 4. Vermijd chemische UV – filters zoals oxybenzone en octinoxate, die bekend staan ​​om hun potentieel schadelijke effecten op het milieu.
 5. Als je een gevoelige huid hebt, zoek dan naar een dagcrème met SPF die specifiek is ontworpen voor dit huidtype.

Houdbaarheid van de crème

Ik wil benadrukken dat de houdbaarheid van de dagcrème met SPF een belangrijk aspect is om op te letten bij het kopen ervan. Een verlopen crème biedt namelijk niet meer de optimale bescherming tegen schadelijke UV-stralen.

Controleer daarom altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Het is aanbevolen om de crème binnen 6 maanden tot 1 jaar na opening te gebruiken, afhankelijk van de specifieke instructies van de fabrikant.

Vergeet niet dat het gebruik van een verlopen crème je huid kan blootstellen aan schadelijke effecten van de zon, wat kan leiden tot huidkanker en vroegtijdige huidveroudering. Dus zorg ervoor dat je regelmatig controleert of jouw dagcrème met SPF nog binnen de houdbaarheidsdatum valt om optimaal van de zonbescherming te kunnen profiteren.

Extra hydratatie

Ik vind het belangrijk dat mijn dagcrème met SPF niet alleen beschermt tegen schadelijke UV-stralen, maar ook extra hydratatie biedt voor mijn huid. Een dagcrème met hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine zorgt ervoor dat mijn huid gehydrateerd blijft gedurende de dag.

Dit is vooral belangrijk voor mensen met een droge huid, omdat een tekort aan vocht kan leiden tot een doffe teint en fijne lijntjes. Door te kiezen voor een dagcrème die zowel SPF als hydratatie biedt, kan ik mijn huid beschermen tegen de zon en tegelijkertijd zorgen voor een gezonde en stralende huid.

Belangrijk bij het Kopen van een Dagcrème met SPF

Hoe breng je de dagcrème met SPF goed aan?

Breng de dagcrème met SPF dun en gelijkmatig aan op je gezicht, hals en decolleté.

Dun en gelijkmatig aanbrengen

Om optimaal te profiteren van de zonbescherming van je dagcrème met SPF, is het belangrijk om deze dun en gelijkmatig aan te brengen. Hier zijn een paar tips:

 • Begin met een schone en droge huid.
 • Neem een kleine hoeveelheid dagcrème op je vingertoppen.
 • Breng de crème in stipjes aan op verschillende delen van je gezicht: voorhoofd, wangen, neus en kin.
 • Gebruik zachte cirkelvormige bewegingen om de crème gelijkmatig over je hele gezicht te verdelen.
 • Vergeet niet om ook je hals en decolleté mee te nemen.
 • Zorg ervoor dat de dagcrème goed is uitgesmeerd en geen witte strepen achterlaat.
 • Wrijf niet te hard, maar gebruik lichte druk om de crème in je huid te laten trekken.
 • Laat de crème even intrekken voordat je andere producten zoals make – up aanbrengt.

Extra aandacht voor gevoelige zones

Bij het kopen van een dagcrème met SPF is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan gevoelige zones op je gezicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dunne huid rondom je ogen en lippen.

Deze gebieden zijn vaak gevoeliger voor zonneschade en hebben daarom een hogere bescherming nodig. Kies daarom voor een dagcrème die speciaal geformuleerd is om deze delicate zones te beschermen.

Zo kun je ervoor zorgen dat je huid overal de juiste bescherming krijgt tegen schadelijke UV-stralen en voorkom je vroegtijdige huidveroudering en andere huidproblemen.

Regelmatig opnieuw aanbrengen

 • Breng de dagcrème met SPF elke twee uur opnieuw aan, vooral als je veel buiten bent.
 • Vergeet niet om de dagcrème opnieuw aan te brengen na het zwemmen of zweten, zelfs als het product waterbestendig is.
 • Houd er rekening mee dat de SPF in de loop van de tijd kan afnemen, dus het is belangrijk om regelmatig opnieuw aan te brengen voor optimale bescherming.
 • Zorg ervoor dat je voldoende product gebruikt bij het opnieuw aanbrengen om een gelijkmatige en effectieve laag zonbescherming te creëren.
 • Neem altijd een kleine tube of flesje dagcrème met SPF mee in je tas, zodat je het gemakkelijk kunt bijwerken wanneer dat nodig is.

Conclusie

In conclusie, bij het kopen van een dagcrème met SPF is het belangrijk om te letten op de SPF-factor en of deze bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Daarnaast moet je ook rekening houden met je huidtype, de ingrediëntenlijst controleren en ervoor zorgen dat de crème extra hydratatie biedt.

Vergeet niet om de dagcrème regelmatig opnieuw aan te brengen en raadpleeg een dermatoloog als je twijfelt over welke crème het beste bij jouw huid past. Zorg goed voor je huid en geniet tegelijkertijd van optimale zonbescherming!

Meer over dagcreme met SPF


Wil je meer weten over de fascinerende wereld van “Dagcrème met SPF“. Lees dan verder. Ontdek het belang van zonbescherming in je dagelijkse huidverzorgingsroutine en waarom het een onmisbaar onderdeel is van je schoonheidsregime.

In onze introductie ‘Wat is Dagcrème met SPF‘ leggen we de basisprincipes uit van dit belangrijke product. We zullen ook in detail treden over de ‘Voordelen van Dagcrème met SPF‘, van bescherming tegen schadelijke UV-stralen tot de bijdrage aan een jeugdige en gezonde huid. En hoe ’ Verhogen effectiviteit Dagcrème met SPF’, maar ook het ‘Belang van SPF in Dagcrème’.

Vraag je je af hoe SPF precies werkt? Lees dan ons artikel ‘SPF betekenis‘ waarin we deze technologie ontrafelen. En in ‘Dagcrème met SPF en huidbescherming‘ duiken we dieper in op hoe deze producten je huid helpen beschermen. En wat is beter ‘Dagcrème met SPF versus Zonder SPF‘?

Bent u in de war over of u “eerst SPF of eerst dagcrème” moet aanbrengen? Maak je geen zorgen, we hebben een gids die je stap voor stap door dit proces leidt. En als je geïnteresseerd bent in “zonnebrand als dagcreme“, hebben we een artikel dat de voordelen en valkuilen van deze praktijk onderzoekt.

Voor degenen die op zoek zijn naar producten zonder schadelijke ingrediënten, bekijk onze gidsen voor “dagcreme met spf zonder parfum en alcohol” en “dagcreme met spf zonder parabenen“. En voor degenen die graag natuurlijke, dierproefvrije producten gebruiken, hebben we een overzicht van “vegan dagcreme met spf“.

Misschien bent u een sporter en vraagt u zich af of SPF belangrijk voor u is. Ons artikel ‘Dagcrème met SPF voor sporters‘ behandelt deze kwestie uitgebreid. Ook het “Belang van Dagcrème met SPF onder make-up” wordt in een apart stuk behandeld, waarin we uitleggen waarom SPF zelfs bij het dragen van make-up belangrijk is.

Voor diegenen die klaar zijn om hun eigen dagcrème met SPF te kopen, hebben we een artikel ‘Dagcrème met SPF kopen’ samengesteld om je te begeleiden. Dan kun je de ‘Dagcreme met zonbescherming’ of ‘Dagcreme met zonnefactor’ aanschaffen.

Veelgestelde Vragen

1. Waar moet ik op letten bij het kopen van een dagcrème met SPF?

Bij het kopen van een dagcrème met SPF is het belangrijk om te letten op het SPF-niveau, de textuur en formule die geschikt zijn voor jouw huidtype, en of de crème extra bescherming biedt tegen UVA- en UVB-stralen.

2. Hoe weet ik welk SPF-niveau geschikt is voor mijn huid?

Het juiste SPF-niveau hangt af van factoren zoals jouw huidtype, de hoeveelheid tijd die je buiten doorbrengt en de intensiteit van de zonnestralen. Over het algemeen wordt een SPF van minimaal 30 aanbevolen voor dagelijks gebruik.

3. Kan ik een dagcrème met SPF gebruiken als ik gevoelige huid heb?

Ja, er zijn dagcrèmes met SPF die speciaal zijn geformuleerd voor gevoelige huidtypes. Het is echter belangrijk om te controleren op ingrediënten die irritatie kunnen veroorzaken en indien mogelijk een patchtest uit te voeren voordat je de crème op je gezicht aanbrengt.

4. Moet ik nog steeds zonnebrandcrème gebruiken als mijn dagcrème SPF bevat?

Hoewel een dagcrème met SPF helpt bij het beschermen tegen schadelijke zonnestralen, wordt nog steeds aanbevolen om daarnaast een aparte zonnebrandcrème te gebruiken, vooral als je langdurig in de zon bent of in intense zonnestraling. Dit zorgt voor een extra beschermingslaag voor je huid.

» Referenties


1. ‘The efficacy and safety of sunscreen use for the prevention of skin cancer’ – Megan Sander, Michael Sander, Toni Burbidge, and Jennifer Beecker. CMAJ December 14, 2020 192 (50) E1802-E1808; DOI: https://doi.org/10.1503/cmaj.201085.
https://www.cmaj.ca/content/192/50/E1802

2. ‘Modern sun protection’ – Sebastian Singer, Sigrid Karrer, Mark Berneburg. Current Opinion in Pharmacology, Volume 46, June 2019, Pages 24-28.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1471489218301243

3. ‘Application of SPF moisturisers is inferior to sunscreens in coverage of facial and eyelid regions’ – Published online 2019 Apr 3. doi: 10.1371/journal.pone.0212548. PLoS One. 2019; 14(4): e0212548. PMCID: PMC6447356, PMID: 30943192.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6447356/

4. ‘Daily Use of a Facial Broad Spectrum Sunscreen Over One-Year Significantly Improves Clinical Evaluation of Photoaging’ – Manpreet Randhawa, Steven Wang, James J Leyden, Gabriela O Cula, Alessandra Pagnoni, Michael D Southall. Dermatol Surg. 2016 Dec;42(12):1354-1361. doi: 10.1097/DSS.0000000000000879.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27749441/

» Referenties

Conclusie beste dagcreme met SPF 2023

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.