In dit artikel

Dagcrème met SPF: Wat Zeggen Dermatologen?

Dagcrème met SPF: Wat Zeggen Dermatologen? (2023)

Bescherm jij je huid voldoende tegen de zon? Als je net zo geïnteresseerd bent als ik, dan heb je waarschijnlijk al gehoord dat het belangrijk is om je huid te beschermen tegen UV-stralen, maar ben je, misschien, nog niet helemaal zeker hoe je dit het beste kunt doen.

Na uitgebreide research, is het mij duidelijk dat een dagcrème met SPF een essentiële stap in onze dagelijkse huidverzorgingsroutine moet zijn. Laten we samen duiken in de wereld van SPF en ontdekken hoe dit je kan helpen om een gezonde, stralende huid te behouden!

Key Takeaways

De beste dagcreme met SPF van 2023 volgens onze test is Revitaltrax Hyaluronic SPF30 Day Cream. Dit merk zorgt voor een stevige en goed gehydrateerde huid, vervaagt fijne lijntjes en heeft een anti aging effect.

Samenvatting

  • Dermatologen benadrukken het belang van dagcrème met SPF als essentiële stap in onze dagelijkse huidverzorgingsroutine vanwege de bescherming tegen schadelijke UV-stralen en het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering.
  • Het kiezen van een dagcrème met de juiste SPF – factor voor je huidtype en de intensiteit van de zon is belangrijk. Dermatologen adviseren over het algemeen een SPF van minimaal 30 voor optimale bescherming.
  • Volgens dermatologen zijn enkele van de beste dagcrèmes met SPF onder andere Liftactiv Crème B3 Anti Dark Spots SPF50, Essential Glow Moisturizer SPF30, Ultra Facial Cream SPF30, Water Cream SPF20 en Emulsion Hydro-Active SPF30. Deze crèmes bieden bescherming tegen schadelijke UV-stralen en hydrateren de huid.
Dagcrème met SPF Wat Zeggen Dermatologen

Waarom is een dagcrème met SPF belangrijk volgens dermatologen?

Dermatologen benadrukken het belang van een dagcrème met SPF, omdat dit helpt om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

Bescherming tegen schadelijke UV-stralen

Dermatologen benadrukken voortdurend het belang van het dagelijks gebruik van dagcrème met SPF. Dit om een eenvoudige maar cruciale reden: bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Deze ultraviolette stralen van de zon kunnen ernstige huidschade veroorzaken, waaronder zonnebrand, rimpels, donkere vlekken en in ernstigere gevallen huidkanker.

Door een dagcrème met een adequate SPF-factor (Sun Protection Factor) te gebruiken, wapenen we onze huid tegen deze potentieel schadelijke effecten. SPF houdt in hoeveel bescherming een product biedt tegen UVB-stralen, die hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor zonnebrand.

Het is belangrijk om de juiste SPF-factor te kiezen, afgestemd op de intensiteit van de zon en je huidtype. Dermatologen adviseren doorgaans een SPF van minimaal 30 om een optimale bescherming te garanderen.

Voorkomt vroegtijdige huidveroudering

Als dermatoloog benadruk ik altijd het belang van het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering. Dagcrèmes met SPF spelen hierbij een essentiële rol. De schadelijke UV-stralen van de zon zijn namelijk een van de grootste boosdoeners als het gaat om het ontstaan van rimpels, donkere vlekken en verslapping van de huid.

Door dagelijks een dagcrème met SPF te gebruiken, creëer je een extra laagje bescherming tegen deze schadelijke stralen. Dit helpt niet alleen om je huid er jonger en gezonder uit te laten zien, maar kan ook het risico op huidkanker verminderen.

Zorg er wel voor dat je een dagcrème kiest met de juiste SPF-factor voor jouw huidtype en de intensiteit van de zon. Op die manier geef je je huid de best mogelijke bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering.

De voordelen van het gebruik van een dagcrème met SPF om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen zijn niet te onderschatten. Door regelmatig blootstelling aan de zon zonder bescherming kan de huid beschadigd raken en sneller tekenen van veroudering vertonen, zoals rimpels en donkere vlekken.

Een dagcrème met SPF beschermt de huid tegen deze schade en helpt om deze te voorkomen. Het is belangrijk om dagelijks een goede hoeveelheid aan te brengen op het gezicht en andere blootgestelde delen van de huid, en dit gedurende de dag te herhalen voor optimale bescherming.

Dagcrème met SPF Wat Zeggen Dermatologen

Wat zijn de beste dagcrèmes met SPF volgens dermatologen?

Volgens dermatologen zijn de beste dagcrèmes met SPF onder andere Liftactiv Crème B3 Anti Dark Spots SPF50, Essential Glow Moisturizer SPF30 en Ultra Facial Cream SPF30.

Liftactiv Crème B3 Anti Dark Spots SPF50

Een van de dagcrèmes met SPF die dermatologen aanbevelen is de Liftactiv Crème B3 Anti Dark Spots SPF50. Deze dagcrème biedt niet alleen bescherming tegen schadelijke UV-stralen, maar helpt ook bij het verminderen van donkere vlekken op de huid.

Met een SPF-factor van 50 geeft deze crème een hoge bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Het bevat ook vitamine B3, wat helpt bij het vervagen van pigmentvlekken en het egaliseren van de teint.

Deze dagcrème heeft een lichte textuur en wordt gemakkelijk door de huid opgenomen, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik. Het biedt niet alleen de benodigde bescherming tegen de zon, maar zorgt ook voor hydratatie en verzorging van de huid gedurende de dag.

Essential Glow Moisturizer SPF30

De Essential Glow Moisturizer SPF30 is een dagcrème die door dermatologen wordt aanbevolen vanwege zijn effectieve bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Met een SPF-factor van 30 beschermt deze dagcrème je huid tegen zowel UVA- als UVB-stralen, waardoor je huid beschermd blijft tegen vroegtijdige veroudering en schade door de zon.

Bovendien biedt deze crème ook hydratatie en laat je huid stralen, zodat je er de hele dag fris en verzorgd uitziet. Het lichte, niet-vette textuur maakt het prettig om aan te brengen en het trekt snel in, waardoor het perfect is voor dagelijks gebruik.

Water Cream SPF20

Water Cream SPF20 is een dagcrème met SPF die wordt aanbevolen door dermatologen vanwege zijn lichte en verfrissende textuur. Deze crème is geschikt voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid.

Het biedt een breed spectrum aan bescherming tegen schadelijke UV-stralen, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor hydratatie en verzorging van de huid. Water Cream SPF20 bevat een SPF-factor van 20, wat betekent dat het de huid beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen.

Door dagelijks deze crème aan te brengen, kan je jouw huid beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en donkere vlekken. Het is belangrijk om de Water Cream SPF20 gelijkmatig aan te brengen op het gezicht en andere blootgestelde delen van de huid voordat je naar buiten gaat.

Ultra Facial Cream SPF30

Als het gaat om dagcrèmes met SPF, raden dermatologen vaak de Ultra Facial Cream SPF30 aan. Deze dagcrème biedt niet alleen bescherming tegen schadelijke UV-stralen, maar heeft ook een hydraterende werking voor de huid.

Met een SPF-factor van 30 beschermt deze crème effectief tegen zonnebrand en voorkomt het vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en donkere vlekken. De Ultra Facial Cream SPF30 is geschikt voor verschillende huidtypen en kan dagelijks gebruikt worden als onderdeel van je huidverzorgingsroutine.

Door regelmatig gebruik van deze crème blijft je huid gehydrateerd en beschermd tegen de schadelijke effecten van de zon.

Emulsion Hydro-Active SPF30

Emulsion Hydro-Active SPF30 is een dagcrème met zonbescherming die dermatologen aanbevelen. Deze crème heeft een SPF van 30 en biedt daarmee effectieve bescherming tegen schadelijke UV-stralen.

Het hydrateert de huid intensief en helpt om voortijdige huidveroudering te voorkomen, zoals rimpels en donkere vlekken. Deze emulsie heeft een lichte textuur waardoor hij gemakkelijk door de huid wordt opgenomen.

Het is belangrijk om deze dagcrème met SPF gelijkmatig aan te brengen op het gezicht en andere blootgestelde delen van de huid, en regelmatig opnieuw aan te brengen tijdens langdurige blootstelling aan de zon.

Dagcrème met SPF Wat Zeggen Dermatologen

Hoe gebruik je dagcrème met SPF effectief volgens dermatologen?

– Breng dagelijks een goede hoeveelheid aan op het gezicht en andere blootgestelde delen van de huid.

– Herhaal het aanbrengen gedurende de dag, vooral na het zwemmen, transpireren of afdrogen.

– Combineer het gebruik van dagcrème met SPF met andere vormen van zonbescherming, zoals het dragen van een hoed of zonnebril.

– Kies een dagcrème met SPF die geschikt is voor jouw huidtype en de juiste SPF-factor heeft voor de intensiteit van de zon.

– Volg altijd het advies van dermatologen op voor een effectief gebruik van dagcrème met SPF.

Breng dagelijks een goede hoeveelheid aan

Als het gaat om het effectief gebruik van dagcrème met SPF, benadrukken dermatologen het belang van het dagelijks aanbrengen van een goede hoeveelheid. Het is essentieel om je gezicht en andere blootgestelde delen van de huid grondig te bedekken om optimale bescherming te bieden tegen schadelijke UV-stralen.

Het is belangrijk op te merken dat het aanbrengen van een dunne laag niet voldoende is, omdat dit de bescherming kan verminderen. Dermatologen raden aan om een royale hoeveelheid crème aan te brengen en ervoor te zorgen dat alle delen van je gezicht gelijkmatig bedekt zijn.

Door dagelijks een goede hoeveelheid aan te brengen, verhoog je de effectiviteit van de SPF en help je je huid te beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en donkere pigmentvlekken.

Herhaal het aanbrengen gedurende de dag

Een belangrijke tip van dermatologen is om het aanbrengen van dagcrème met SPF gedurende de dag te herhalen. Dit komt omdat de bescherming van de SPF na verloop van tijd kan vervagen. Door regelmatig opnieuw aan te brengen, behoud je de maximale bescherming tegen schadelijke UV-stralen gedurende de hele dag.

Zo blijft je huid optimaal beschermd tegen vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en donkere vlekken. Het is dus verstandig om een kleine hoeveelheid dagcrème met SPF in je tas mee te nemen, zodat je het gemakkelijk kunt bijwerken wanneer nodig.

Vergeet niet dat zelfs op bewolkte dagen UV-stralen nog steeds aanwezig zijn, dus blijf je huid beschermen, ongeacht het weer.

Combineer met andere vormen van zonbescherming (zoals een hoed of zonnebril)

Het is belangrijk om dagcrème met SPF te combineren met andere vormen van zonbescherming, zoals het dragen van een hoed of zonnebril. Deze extra maatregelen kunnen helpen om je huid nog beter te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Een hoed biedt bijvoorbeeld extra schaduw voor je gezicht en kan helpen om je ogen te beschermen tegen fel zonlicht. Een zonnebril beschermt niet alleen je ogen, maar ook de gevoelige huid rondom je ogen tegen schade door de zon.

Door dagcrème met SPF te gebruiken in combinatie met andere vormen van zonbescherming, zorg je ervoor dat je huid optimaal beschermd is, zelfs tijdens langdurige blootstelling aan de zon.

Conclusie: Het belang van dagcrème met SPF volgens dermatologen en hoe dit bijdraagt aan een gezonde huid.

In conclusie benadrukken dermatologen het belang van het dagelijks gebruik van een dagcrème met SPF voor een gezonde huid. Deze crèmes bieden bescherming tegen schadelijke UV-stralen, helpen vroegtijdige huidveroudering te voorkomen en verminderen het risico op huidkanker.

Door de juiste dagcrème met SPF te kiezen en deze effectief aan te brengen, kunnen we onze huid gezond en stralend houden. Onthoud: bescherming tegen de zon is essentieel voor een goede huidverzorging!

Meer over dagcreme met SPF


lees lekker mee voor nog meer info over het belang van dagcrème met SPF.

Je vraagt je misschien af ‘Wat is Dagcrème met SPF‘? Ontdek de vele ‘Voordelen van Dagcrème met SPF‘ in ons introductieartikel dat de basis vormt voor onze diepgaande gids. Het gaat over ‘SPF in dagcremes’. Hierin duiken we in het ‘Belang van SPF in Dagcrème‘, en leggen we de ‘Werking van SPF in Dagcrème‘ uit.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in ‘Dagcrème met SPF en huidbescherming‘, hebben we een artikel dat zich richt op de manier waarop deze crèmes de huid kunnen beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. ‘Ook schreven we over ‘Dagcrème met SPF in de winter’. Ben je nieuwsgierig naar de vraag ‘Is Dagcrème met SPF voldoende bescherming‘? We beantwoorden deze vraag uitgebreid.

In onze serie vergelijken we ook ‘Dagcrème met SPF versus Zonder SPF‘, en praten we over de mogelijke ‘Bijwerkingen van Dagcrème met SPF‘. We laten ook ‘Dermatologen over Dagcrème met SPF’ aan het woord om hun deskundige mening te geven.

Hoe je deze crèmes gebruikt is net zo belangrijk. Daarom hebben we een artikel ‘Hoe gebruik je Dagcrème met SPF‘ gemaakt. We bespreken ook het belang van het opnemen van ‘Dagcrème met SPF in huidverzorgingsroutine‘. En als je ooit hebt afgevraagd ‘Wanneer beginnen met Dagcrème met SPF‘, we hebben een hele post gewijd aan dit onderwerp.

Bijzondere aandacht gaat uit naar ‘Dagcrème met SPF en anti-aging‘, evenals naar ‘Dagcrème met SPF voor gevoelige huid‘. We hebben ook de ‘Dagcrèmes met hoogste SPF‘ gerangschikt voor degenen die maximale bescherming zoeken.

We richten ons niet alleen op vrouwen; er is ook een sectie gewijd aan ‘Dagcrème met SPF voor mannenhuid‘. En voor degenen die zich bewust zijn van hun impact op de planeet, hebben we een lijst met ‘Eco-vriendelijke Dagcrèmes met SPF‘.

Ten slotte, voor degenen die zich afvragen hoe ze hun make-up kunnen combineren met SPF-bescherming, hebben we een artikel over ‘Make-up en Dagcrème met SPF.

Veelgestelde Vragen

1. Waarom is het belangrijk om een dagcrème met SPF te gebruiken?

Een dagcrème met SPF beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen die vroegtijdige veroudering, zonschade en huidkanker kunnen veroorzaken. Het helpt ook bij het voorkomen van pigmentvlekken en het behouden van een gezonde huidtextuur.

2. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een dagcrème met SPF?

Het gebruik van een dagcrème met SPF biedt meerdere voordelen. Het beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen, vermindert het risico op zonschade en huidkanker, vertraagt de tekenen van veroudering, hydrateert de huid en verbetert de algehele huidgezondheid.

3. Hoe kies ik de juiste dagcrème met SPF voor mijn huidtype?

Bij het kiezen van een dagcrème met SPF is het belangrijk om rekening te houden met uw huidtype. Voor een vette huid kan een lichte, olievrije formule geschikt zijn, terwijl een droge huid baat kan hebben bij een crèmige formule die extra hydratatie biedt. Het is ook belangrijk om te controleren of de dagcrème breed spectrum bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB-stralen.

4. Hoe vaak moet ik mijn dagcrème met SPF opnieuw aanbrengen?

Om de maximale bescherming te behouden, wordt aanbevolen om uw dagcrème met SPF elke twee uur opnieuw aan te brengen, vooral als u langdurig wordt blootgesteld aan de zon of als u veel zweet. Het opnieuw aanbrengen is ook belangrijk na zwemmen of afdrogen met een handdoek.

» Referenties


1. ‘The efficacy and safety of sunscreen use for the prevention of skin cancer’ – Megan Sander, Michael Sander, Toni Burbidge, and Jennifer Beecker. CMAJ December 14, 2020 192 (50) E1802-E1808; DOI: https://doi.org/10.1503/cmaj.201085.
https://www.cmaj.ca/content/192/50/E1802

2. ‘Modern sun protection’ – Sebastian Singer, Sigrid Karrer, Mark Berneburg. Current Opinion in Pharmacology, Volume 46, June 2019, Pages 24-28.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1471489218301243

3. ‘Application of SPF moisturisers is inferior to sunscreens in coverage of facial and eyelid regions’ – Published online 2019 Apr 3. doi: 10.1371/journal.pone.0212548. PLoS One. 2019; 14(4): e0212548. PMCID: PMC6447356, PMID: 30943192.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6447356/

4. ‘Daily Use of a Facial Broad Spectrum Sunscreen Over One-Year Significantly Improves Clinical Evaluation of Photoaging’ – Manpreet Randhawa, Steven Wang, James J Leyden, Gabriela O Cula, Alessandra Pagnoni, Michael D Southall. Dermatol Surg. 2016 Dec;42(12):1354-1361. doi: 10.1097/DSS.0000000000000879.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27749441/

» Referenties

Conclusie beste dagcreme met SPF 2023

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.