In dit artikel

DIY Dagcreme Recepten voor Gevoelige Huid (2023)

In dit artikel

Pas je dagcrème aan aan je eigen huidtype en ontdek hoe je met natuurlijke ingrediënten een zelfgemaakte crème kunt maken die perfect is voor jouw gevoelige huid. Lees meer!

Key Takeaway

De beste dagcrème voor een gevoelige gezichtshuid van 2023 is Eucerin Hypersensitive Anti Redness SPF 25 crème getint. Dit merk heeft een zuivere formule met actieve ingrediënten welke ook de roodheid camoufleert, voor de droge huid tot de vette huid.

Aanpassen aan eigen huidtype

Weet je wat het mooiste is aan zelfgemaakte dagcreme? Je kunt het maken voor jouw huidtype. Voor een droge huid, gebruik je voedende plantaardige oliën zoals amandelolie. Heb je een vette huid? Jojobaolie is dan een goede keuze.

Wil je iets speciaals voor een rijpere huid? Denk aan arganolie. Hoe dan ook, met zelfgemaakte dagcreme pas je de zorg aan jouw huid aan. Zo heb je altijd de beste verzorging voor jouw huid.

Gebruik van plantaardige oliën en etherische oliën

Ik kies vaak plantaardige oliën voor mijn dagcreme. Amandelolie, jojobaolie en abrikozenpitolie zijn mijn favorieten. Ze zijn goed voor alle huidtypen, ook de normale huid. Voor een vette huid gebruik ik dagcreme met plantaardige olie.

Deze oliën maken mijn huid zacht en soepel. Ik gebruik soms ook essentiële oliën. Ze geven een fijne geur aan de crème. Het kiezen van de juiste olie hangt af van je huidtype. Voor een droge of oudere huid, is arganolie een goede keus.

Voorkomen van schiften

Om schiften in je zelfgemaakte dagcrème te voorkomen, is het belangrijk om de juiste ingrediënten te gebruiken en ze goed te mengen. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je ze gaat mixen.

Als sommige ingrediënten te koud zijn, kan dit leiden tot schiften. Het is ook raadzaam om geleidelijk aan de plantaardige oliën aan de waterfase toe te voegen terwijl je constant roert.

Dit helpt om de oliën gelijkmatig te verdelen en schiften te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om een goede emulgator te gebruiken om water- en oliefasen samen te brengen. Een geschikte emulgator helpt om de crème stabiel en glad te houden, waardoor schiften worden voorkomen.

Stap-voor-stap instructies voor het maken van dagcreme

– Verzamel alle benodigde ingrediënten zoals amandelolie, rozenhydrolaat en essentiële olie.

– Zorg ervoor dat je alle benodigde benodigdheden bij de hand hebt, zoals glazen potten en een digitale weegschaal.

– Begin met het verwarmen van de plantaardige oliën en bijenwas in een dubbele boiler totdat ze volledig gesmolten zijn.

– Haal de gesmolten ingrediënten van het vuur en laat ze iets afkoelen voordat je etherische oliën toevoegt.

– Mix alle ingrediënten goed samen totdat ze volledig zijn geïntegreerd en een romige textuur hebben.

– Giet de zelfgemaakte dagcrème in een schone glazen pot en zorg ervoor dat je het goed afsluit

Ingrediënten en benodigdheden

Voor het maken van je eigen dagcrème heb je de volgende ingrediënten en benodigdheden nodig:

 • Plantaardige olie zoals amandelolie, jojobaolie of abrikozenpitolie
 • Etherische olie zoals lavendelolie, rozenolie of tea tree olie (optioneel)
 • Rozenhydrolaat of gedestilleerd water
 • Sheaboter of cacaoboter (optioneel)
 • Bijenwas of plantaardige was (optioneel)
 • Een glazen potje met deksel om de crème in te bewaren
 • Een glazen kom om de ingrediënten in te mengen
 • Een garde of lepel om te roeren
 • Een weegschaal om de juiste hoeveelheden af te meten

Bereidingswijze

Het maken van je eigen dagcrème is heel eenvoudig! Volg deze stappen om zelf een crème te bereiden voor jouw gevoelige huid:

 1. Zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt, zoals een kom, een garde en een potje om de crème in te bewaren.
 2. Meet de benodigde ingrediënten af volgens het recept.
 3. Doe de plantaardige oliën, zoals amandelolie of jojobaolie, in de kom.
 4. Voeg eventueel etherische oliën toe voor extra verzorging en geur.
 5. Meng alles grondig met de garde totdat je een glad mengsel krijgt.
 6. Giet de crème in het potje en zorg ervoor dat je het goed afsluit.

Bewaren van zelfgemaakte creme

Als je je eigen dagcrème maakt, is het belangrijk om te weten hoe je het op de juiste manier kunt bewaren. Zelfgemaakte crèmes bevatten meestal natuurlijke ingrediënten en geen conserveermiddelen, dus het is cruciaal om ze op de juiste manier te bewaren om bederf te voorkomen.

Een goede plek om je zelfgemaakte crème te bewaren is in een donkere, koele en droge omgeving, zoals een kast of lade. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, hoge temperaturen en vochtigheid, omdat dit de houdbaarheid van de crème kan verkorten.

Daarnaast is het handig om de zelfgemaakte crème in een luchtdichte pot of container te bewaren om oxidatie te voorkomen. Het is ook raadzaam om je crème regelmatig te controleren op eventuele veranderingen in kleur, geur of textuur.

Voordelen van zelfgemaakte dagcreme

– Natuurlijke ingrediënten zorgen voor een gezonde en stralende huid.

– Je kunt de dagcrème aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften.

– Er zitten geen schadelijke chemicaliën in zelfgemaakte dagcrèmes.

Natuurlijke ingrediënten

Ik hou van het gebruik van natuurlijke ingrediënten in mijn zelfgemaakte dagcrème. Ze zijn beter voor mijn gevoelige huid en bevatten geen schadelijke chemicaliën. Plantaardige oliën zoals amandelolie en jojobaolie zijn geweldig omdat ze de huid hydrateren en verzachten.

Ik voeg ook essentiële oliën toe, zoals lavendelolie, voor een ontspannende geur. Het is geweldig om te weten dat wat ik op mijn huid aanbreng veilig en natuurlijk is.

Aanpassing aan persoonlijke behoeften

Ik vind het belangrijk om mijn dagcrème aan te passen aan mijn persoonlijke behoeften. Het is essentieel om te weten welk huidtype je hebt, zodat je de juiste ingrediënten kunt gebruiken.

Voor een droge huid kunnen hydraterende oliën zoals avocado-olie en sheaboter nuttig zijn, terwijl mensen met een vette huid baat kunnen hebben bij lichtere oliën zoals jojoba-olie.

Daarnaast kan ik ook etherische oliën toevoegen op basis van mijn voorkeur en eventuele huidproblemen die ik wil behandelen. Op deze manier kan ik een dagcrème maken die specifiek is afgestemd op mijn unieke behoeften.

Geen schadelijke chemicaliën

Wat fijn is aan het maken van je eigen dagcrème is dat je geen schadelijke chemicaliën hoeft te gebruiken. Veel commerciële crèmes bevatten chemische stoffen die irritatie of allergische reacties kunnen veroorzaken, vooral voor mensen met een gevoelige huid.

Door je eigen crème te maken, kun je natuurlijke ingrediënten gebruiken die veilig zijn voor je huid. Je kunt kiezen uit oliën zoals amandelolie en jojobaolie, die je huid hydrateren zonder schadelijke bijwerkingen.

Op deze manier kun je op een veilige en natuurlijke manier voor je huid zorgen zonder je zorgen te hoeven maken over potentieel schadelijke stoffen.

Meer over ‘Dagcreme gevoelige huid’

Heb je je ooit afgevraagd hoe de werking dagcreme gevoelige huid is of welke natuurlijke ingrediënten dagcreme gevoelige huid bevat? Of misschien wil je tips over het gebruik of hoe je diy dagcreme gevoelige huid kunt maken?

Ontdek het effect, de vele voordelen en de verschillende typen beschikbaar. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de diepere details, duik in de wetenschap achter dagcreme gevoelige huid. Bovendien, om te zorgen voor de beste ervaring, vindt je hier ook informatie over voorkoming van irritatie, vergelijking van dagcremes, de specifieke ingrediënten, een gedetailleerde gebruiksaanwijzing, het belang van de juiste frequentie, de impact op de huidgezondheid en tot slot hoe je de beste keuze maakt voor jouw gevoelige huid.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn DIY Dagcreme Recepten voor gevoelige huid?

DIY Dagcreme Recepten voor gevoelige huid zijn zelfgemaakte recepten voor huidverzorging die je thuis kunt maken. Deze zijn ideaal voor het hydrateren en voeden van de gevoelige huid.

2. Kan ik zelf dag- en nachtcrème maken?

Ja, je kunt zelf dag- en nachtcrème maken met natuurlijke ingrediënten. Er zijn veel DIY gezichtscrème recepten beschikbaar voor zowel dagelijks gebruik als nachtcrème.

3. Zijn er speciale DIY recepten voor droge of vette huid?

Ja, er zijn verschillende recepten voor DIY huidverzorging. Sommige zijn specifiek ontworpen voor droge huidverzorging, terwijl anderen ideaal zijn voor de vette huid.

4. Kun je ook zelf bodylotion samenstellen?

Zeker! Net als DIY dagcrème, kun je ook je eigen bodylotion samenstellen. Er zijn vele recepten beschikbaar, waaronder die voor zelfgemaakte hydraterende crèmes.

5. Waarom zou ik kiezen voor zelfgemaakte crèmes zonder synthetische toevoegingen?

Zelfgemaakte crèmes zonder synthetische toevoegingen hebben alleen natuurlijke ingrediënten. Ze zijn vaak veiliger voor de gevoelige huid omdat ze geen harde chemicaliën bevatten.

» Referenties


1. Zoe Diana Draelos. (1997). Sensitive skin: perceptions, evaluation, and treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 8(2), 67-78.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1046199X97900002

2. Renée Richters, Denise Falcone, Natallia Uzunbajakava, Willem Verkruysse, Piet van Erp, & Peter van de Kerkhof. (2015). What Is Sensitive Skin? A Systematic Literature Review of Objective Measurements. Skin Pharmacol Physiol, 28(2), 75–83.
https://karger.com/spp/article/28/2/75/295804/What-Is-Sensitive-Skin-A-Systematic-Literature

3. Neelam Muizzuddin, Kenneth D. Marenus, & Daniel H. Maes. (1998). Factors Defining Sensitive Skin and its Treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 9(3).
https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1053/ajcd.1998.2909

» Referenties

Conclusie beste dagcreme gevoelige huid 2023

 • Beste dagcreme gevoelige huid – Eucerin
 • Beste gezichtscreme gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige huid zonder parfum – Clarins 
 • Beste dagcreme met spf voor gevoelige huid – Avène
 • Beste getinte dagcreme gevoelige huid – Eucerin 
 • Beste dagcreme zeer gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige oudere huid – Biodermal 
 • Beste dagcreme gevoelige rode huid – Clinique
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *