In dit artikel

DIY: Maak je Eigen Hydraterend Serum Thuis (2023)

In dit artikel

Heb je last van een doffe en gedehydrateerde huid? Dat begrijp ik maar al te goed, want ik heb daar ook mee te maken gehad. Na veel onderzoek heb ik een oplossing gevonden: een DIY hydraterend serum! In dit artikel leer je hoe je jouw eigen gepersonaliseerde huidserum kan maken om die stralende glow weer terug te krijgen.

Lees verder en ontdek het geheim van een gehydrateerde huid. Wil je voor snel en gemak? Kies dan RevitalTrax 2% Hyaluronic Serum.

Key Takeaway

Het beste hydraterend serum van 2023 is RevitalTrax 2% Hyaluronic Serum. Dit merk heeft 2% hyaluronzuur in haar formule en bevat geen schadelijke toevoegingen.

Samenvatting

 • Leer hoe je je eigen gepersonaliseerde hydraterend serum thuis kunt maken met eenvoudige ingrediënten zoals hyaluronzuur en etherische oliën.
 • Bewaar het serum in een donker, glazen flesje op een koele en droge plaats om de effectiviteit te behouden.
 • Een zelfgemaakt hydraterend serum kan je huid beter gehydrateerd houden, aanpassen aan jouw behoeften en extra glow geven.

Hoe maak je je eigen hydraterend serum thuis?

Om je eigen hydraterend serum thuis te maken, heb je een paar eenvoudige ingrediënten nodig. Je kunt beginnen met een basis van hyaluronzuur, dat helpt bij het hydrateren en verjongen van de huid.

Voeg vervolgens wat etherische oliën toe, zoals rozenolie of lavendelolie, om extra voordelen aan je serum toe te voegen. Mix de ingrediënten goed samen en bewaar het serum in een donkere glazen fles om de kwaliteit te behouden.

Benodigde ingrediënten

Ik ga je laten zien welke ingrediënten je nodig hebt om een hydraterend serum te maken. Dit zijn de dingen die je moet halen:

 1. Hyaluronzuur poeder: Dit is het hoofdbestanddeel van ons serum. Het zorgt ervoor dat de huid vocht vasthoudt.
 2. Gedistilleerd water of hydrolaat: Dit mixen we met het hyaluronzuur poeder om ons serum te maken.
 3. Een leeg flesje: Hier gieten we ons mengsel in na het mixen.
 4. Etherische olie (optioneel): Voeg deze toe voor extra geur en huidverzorgende voordelen.

Bereidingswijze

Het maken van je eigen hydraterend serum is eenvoudig. Hier is hoe:

 1. Meng een eetlepel hyaluronzuur poeder met een halve kop warm hydrolaat (bijvoorbeeld rozenwater of kamillehydrolaat) in een kom.
 2. Roer het mengsel goed door totdat het hyaluronzuur volledig is opgelost.
 3. Giet het serum voorzichtig in een schoon, donker flesje met een pipetje of spraymondstuk.
 4. Zorg ervoor dat het flesje goed gesloten is om de versheid van het serum te behouden.
 5. Bewaar het serum op een koele en donkere plaats, zoals de koelkast, om de effectiviteit te behouden.

Bewaring

Na het maken van je eigen hydraterend serum is het belangrijk om het op de juiste manier te bewaren, zodat het zijn effectiviteit behoudt. Bewaar het serum in een donker flesje op een koele en droge plaats, uit direct zonlicht.

Hierdoor blijven de actieve ingrediënten stabiel en voorkom je dat het serum bederft. Zorg er ook voor dat de dop stevig gesloten is om blootstelling aan lucht te minimaliseren. Gebruik het serum binnen drie maanden na bereiding voor optimale resultaten.

Voordelen van het gebruik van een zelfgemaakt hydraterend serum

Een zelfgemaakt hydraterend serum heeft veel voordelen voor je huid. Allereerst versterkt het de vochtbindende stoffen in je huid, waardoor je huid beter gehydrateerd blijft. Dit zorgt voor een fris en kalmerend effect op je huid.

Daarnaast kan een zelfgemaakt serum specifiek worden afgestemd op jouw huidtype en behoeften. Je kunt bijvoorbeeld verschillende ingrediënten toevoegen om te helpen bij het verjongen van je huid of het behandelen van een doffe of gedehydrateerde huid.

Een zelfgemaakt hydraterend serum is ook een goede aanvulling op je dagcrème, omdat het extra hydratatie biedt en je huid een gezonde glow kan geven. Het gebruik van natuurlijke ingrediënten in je zelfgemaakte serum zorgt ervoor dat je geen schadelijke chemicaliën op je huid aanbrengt.

Het is dus een natuurlijke en effectieve manier om je huid te verzorgen.

Meer over ‘Hydraterend Serum’

Ben je benieuwd naar de werking van een hydraterend serum? Of vraag je je af hoe je het serum het beste kunt gebruiken en wat de ideale frequentie is? Een goed gehydrateerde huid is van essentieel belang voor een gezonde huid. Lees daarom ook over het belang van hydratatie voor de huid en ontdek welke ingrediënten in een hydraterend serum zitten die bijdragen aan dit proces.

Wil je zelf aan de slag? Bekijk dan deze DIY hydraterend serum tips. Er zijn serums speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en serums die een specifieke rol spelen in huidverzorging. Ook voor de rijpere huid zijn er voordelen te behalen met een hydraterend serum. Overweeg je een hydraterend serum versus een hydraterende crème? Lees over de impact van een hydraterend serum op een droge huid en ontrafel de mythes rondom deze producten. Tenslotte, vergelijk kosten en recensies of ga voor een vegan variant.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is “DIY: Maak je Eigen Hydraterend Serum Thuis”?

“DIY: Maak je Eigen Hydraterend Serum Thuis” is een gids om zelfgemaakte huidverzorgingsproducten te maken, zoals een hydraterende crème of gezichtsserum.

2. Hoe kan zelfgemaakt hyaluronzuur serum helpen bij doffe huid?

Zelfgemaakt hyaluronzuur serum kan helpen bij het voeden en hydrateren van een doffe huid, waardoor het er frisser en jonger uitziet.

3. Wat zijn de voordelen van het maken van je eigen hydraterende serum thuis?

Het maken van je eigen hydraterende serum thuis is goedkoop, leuk, en je weet precies wat er in jouw natuurlijke schoonheidsbehandelingen zit.

4. Hoe maak ik mijn eigen gezichtsserum met etherische olie?

Om je eigen gezichtsserum met etherische olie te maken, volg je een DIY huidserum recept dat vaak eenvoudige en natuurlijke ingrediënten bevat.

5. Wat zijn andere zelfgemaakte schoonheidsproducten die ik kan maken?

Naast hydraterend serum en scrub, kun je ook zomermaskers, DIY huidverzorgingsproducten en zelfs je eigen natuurlijke hyaluronzuur serum maken.

» Referenties


1. W. Philip Werschler, MD, Nathan S. Trookman, MD, Ronald L. Rizer, PhD, Elizabeth T. Ho, BS, & Rahul Mehta, PhD. (2011). Enhanced Efficacy of a Facial Hydrating Serum in Subjects with Normal or Self-Perceived Dry Skin. J Clin Aesthet Dermatol, 4(2), 51–55.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3050617/

2. Zoe Diana Draelos, Isabel Diaz, Jin Namkoong, & Joanna Wu. (2021). Efficacy Evaluation of a Topical Hyaluronic Acid Serum in Facial Photoaging. Dermatology and Therapy, 11(Pt B).
https://www.researchgate.net/publication/352775408_Efficacy_Evaluation_of_a_Topical_Hyaluronic_Acid_Serum_in_Facial_Photoaging

» Referenties

Conclusie beste hydraterend serum 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *