In dit artikel

Eerst serum of dagcreme

Wat smeer je eerst op je gezicht: eerst serum of dagcreme?

In dit artikel

Veel mensen vragen zich af of ze eerst serum of dagcrème moeten gebruiken. Het is bewezen dat de volgorde waarin je producten aanbrengt, belangrijk is voor de effectiviteit. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw huid het beste kunt verzorgen door de juiste volgorde van serum en dagcrème aan te houden.

Lees verder voor alle tips.

Key Takeaway:

Ik ben fan van de Hyaluronic Day Cream SPF30 van Revitaltrax! Deze dagcreme is ideaal voor de ouder wordende huid en bevat ook nog een SPF waardoor je altijd beschermd de deur uit gaat.

Samenvatting

 • Begin altijd met het aanbrengen van een serum op je gezicht voordat je dagcrème gebruikt. Serums zijn licht en zitten vol voedingsstoffen die snel door je huid worden opgenomen.
 • Dagcrème komt na het serum en helpt om je huid de hele dag te hydrateren en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en UV-stralen.
 • Voor het beste resultaat in je huidverzorgingsroutine, reinig eerst je gezicht, gebruik dan een toner, breng het serum aan, en eindig met een dagcrème.
 • Kies dagcrèmes met SPF om je gezicht te beschermen tegen zonneschade en voortijdige veroudering. Zelfs op bewolkte dagen is bescherming tegen UV-stralen belangrijk.
 • Als je specifieke huidproblemen hebt zoals droogheid, rimpels, of een gevoelige huid, zoek dan naar dagcrèmes en serums die ingrediënten bevatten zoals hyaluronzuur, retinol, vitamine C, of Q10 voor extra verzorging.

Het belang van het aanbrengen van producten in de juiste volgorde

Het juist aanbrengen van huidzorgproducten, zoals serum en dagcrème, maakt een groot verschil voor je huid. Het helpt de werkstoffen beter hun werk doen.

Van licht naar zwaar

Bij het aanbrengen van je gezichtsverzorgingsproducten begin je altijd met de lichtste texturen. Serums zijn dun en trekken snel in je huid. Na het serum is het tijd voor de zwaardere crèmes, zoals jouw dagcrème of nachtcrème.

Deze regel zorgt ervoor dat elk product goed zijn werk kan doen zonder dat de ene de werking van de andere blokkeert.

Zorg ervoor dat elke laag tijd heeft om in te trekken voordat je de volgende aanbrengt. Zo blijft je huid gehydrateerd en profiteer je maximaal van alle actieve ingrediënten, zoals vitamine C en SPF in je dagcrème.

Van dun naar dik

Het aanbrengen van huidproducten van dun naar dik is cruciaal. Dit zorgt ervoor dat elk product goed kan intrekken. Eerst gebruik je een serum. Dit product is dun en vol met voedende stoffen.

Het trekt snel in je huid. Daarna komt de dagcrème. Deze is dikker en geeft extra verzorging.

Een serum zet je op je handen en daarna op je gezicht. Zo voorkom je schade aan je huid. Na het serum breng je de dagcrème aan. Dit helpt om je huid de hele dag door te hydrateren.

Zo werk je van dun naar dik en krijgt je huid alles wat het nodig heeft.

Het gebruik van een serum en dagcrème

Een serum breng je aan na het reinigen maar voor de dagcrème. Het geeft je huid een extra boost met werkstoffen zoals vitamine C of hyaluronzuur.

Wanneer en hoe een serum aan te brengen

Het aanbrengen van een serum is een belangrijke stap in je huidverzorgingsroutine. Je gebruikt het na de reiniger en toner, maar vóór de dagcrème of nachtcrème. Hieronder vind je hoe en wanneer je het beste een serum kunt gebruiken.

 1. Maak je gezicht schoon. Gebruik een milde gezichtsreiniger om make – up, vuil en overtollige olie te verwijderen.
 2. Breng toner aan. Een toner helpt de pH – waarde van je huid te herstellen en bereidt je huid voor op het serum.
 3. Wacht even. Laat de toner volledig intrekken voordat je verder gaat.
 4. Gebruik twee druppels serum. Meer is niet nodig voor het hele gezicht.
 5. Verdeel gelijkmatig. Verspreid de druppels zacht over je gezicht met kloppende of zachte strijkbewegingen, richting naar buiten en opwaarts.
 6. Vermijd directe oogcontact. Zorg ervoor dat het serum niet te dicht bij je ogen komt om irritatie te voorkomen.
 7. Laat het intrekken. Wacht tot het serum volledig door de huid is opgenomen voordat je de dagcrème aanbrengt.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat de actieve werkstoffen van het serum optimaal kunnen werken en dat je huid goed gehydrateerd blijft gedurende de dag of nacht, afhankelijk van wanneer je het aanbrengt.

Het nut van een dagcrème

Na het aanbrengen van je serum is het tijd voor een dagcrème. Deze stap in je skincare routine zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en UV-stralen.

Ik gebruik zelf elke ochtend een dagcrème met SPF om mijn huid te beschermen tegen de zon. Dit heeft echt een verschil gemaakt in hoe mijn huid eruitziet en aanvoelt.

Een goede dagcrème voedt je huid ook met belangrijke voedingsstoffen. Veel crèmes bevatten ingrediënten zoals vitamine C, hyaluronzuur en andere antioxidanten die helpen bij het herstellen van je huid en het voorkomen van tekenen van veroudering.

Ik merkte dat mijn huid veel minder droog was en fijne lijntjes begonnen te vervagen nadat ik regelmatig begon met het gebruiken van een dagcrème die specifiek was afgestemd op mijn huidtype.

De juiste volgorde van een skincare routine

Het volgen van de juiste volgorde in je huidverzorgingsroutine maakt een groot verschil. Eerst reinig je je huid, daarna breng je producten aan die helpen om je huid te voeden en te beschermen.

Stap 1: Cleanser

Een goede cleanser kiezen is essentieel. Het verwijdert vuil, make-up en onzuiverheden van je gezicht. Hierdoor kan je huid beter ademen en blijft ze gezond. Ik gebruik elke ochtend en avond een mild reinigingsmiddel.

Dit houdt mijn huid fris zonder haar uit te drogen.

Zorg ervoor dat je een cleanser vindt die past bij jouw huidtype. Of je nu een droge, vette of gevoelige huid hebt, er is altijd een product dat bij je past. Na het reinigen voelt mijn huid zacht en schoon aan, klaar voor de volgende stap in mijn routine.

Na de cleanser gebruik ik een toner om mijn huid voor te bereiden op hydratatie.

Stap 2: Toner

Nadat je je gezicht hebt gereinigd, is het tijd voor toner. Toner helpt de huid te kalmeren. Het brengt vocht terug die je misschien verloren bent tijdens het reinigen. Dit maakt het makkelijker voor je huid om de volgende producten, zoals serum en dagcrème, op te nemen.

Gebruik een watje om de toner zachtjes op je gezicht aan te brengen. Zorg ervoor dat je de huid rondom je ogen vermijdt. Een goede toner bereidt je huid voor op de volgende stappen in je verzorgingsroutine.

Het helpt ook bij het verwijderen van laatste sporen van make-up of vuil.

Stap 3: Serum

Je brengt het serum aan na de toner en voor de dagcrème. Dit product heeft een hoge concentratie actieve bestanddelen, meer dan in dagcrème zit. Het helpt bij specifieke huidproblemen zoals droogheid of lijntjes.

Kies een serum dat past bij wat je huid nodig heeft.

Gebruik een paar druppels en verdeel die zachtjes over je gezicht. Je huid neemt het snel op omdat het licht en vloeibaar is. Een serum kan je huid echt extra verzorgen, naast wat je dag- of nachtcrème doet.

Het bereidt je huid ook voor op de volgende stap: het aanbrengen van de dagcrème.

Stap 4: Dagcrème

Nadat je het serum hebt aangebracht, is het tijd voor de dagcrème. Deze stap verzegelt alle voedende ingrediënten van het serum in je huid en voegt extra hydratatie toe. Kies een dagcrème die past bij jouw huidtype, of je nu een droge, vette of gevoelige huid hebt.

Veel crèmes bevatten ook SPF, wat bescherming biedt tegen schadelijke zonnestralen. Dit is cruciaal om je huid gezond te houden en te beschermen tegen vroegtijdige veroudering.

Breng de crème aan met zachte, opwaartse bewegingen om je huid te stimuleren en de absorptie te verbeteren. Zorg ervoor dat je ook aandacht besteedt aan gebieden die snel uitdrogen, zoals de hals en het decolleté.

Door consistent een dagcrème met SPF te gebruiken, bescherm je jouw gezicht niet alleen tegen de zon maar help je ook vochtverlies tegen te gaan, wat resulteert in een soepelere en stralendere huid doorheen de dag.

Verschillende typen dagcrèmes en hun voordelen

Ontdek de kracht van diverse soorten dagcrèmes, van vochtinbrengende tot beschermende formules, en hoe deze jouw huid kunnen transformeren.

Dagcrème voor de rijpere huid, droge huid, vette huid, gevoelige huid, en meer

Het kiezen van de juiste dagcrème voor jouw huidtype is essentieel om je huid gezond en stralend te houden. Voor de rijpere huid heb je crèmes nodig die helpen tegen veroudering en rimpels verminderen.

Mensen met een droge huid moeten zoeken naar hydraterende crèmes die vocht inbrengen. Als je een vette huid hebt, zoek dan naar lichtgewicht formules die niet talgproductie bevorderen.

Voor de gevoelige huid zijn zachte, hypoallergene crèmes zonder harde chemicaliën nodig om irritatie te voorkomen. Elke dagcrème die je kiest, moet passen bij wat jouw huid nodig heeft.

Of je nu bescherming wilt tegen de zon met een crème met SPF of de strijd aangaat tegen lijntjes met retinol, er is altijd een product dat bij jou past.

Je huid verzorgen is investeren in je toekomst.

Het belang van SPF in dagcrème

Een dagcrème met SPF beschermt je gezicht niet alleen tegen uitdroging, maar ook tegen schadelijke zonnestraling. Gebruik je een crème met minimaal SPF 30, dan verminder je de kans op huidveroudering en huidkanker aanzienlijk.

Zonschade veroorzaakt rimpels en donkere vlekken, waardoor een crème met goede zonbescherming essentieel is in elke huidverzorgingsroutine.

Kies een dagcrème die past bij jouw huidtype, of je nu een rijpe, droge, vette of gevoelige huid hebt. Zorg ervoor dat het product SPF 30 of hoger bevat om je huid optimaal te beschermen.

Dagelijkse bescherming tegen uv-straling is cruciaal, zelfs op bewolkte dagen. Nu je het belang van SPF in dagcrème kent, laten we kijken naar de verschillende typen dagcrèmes en hun voordelen.

Dagcrème met actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur, retinol, vitamine C, en Q10

Dagcrèmes verrijkt met hyaluronzuur, retinol, vitamine C, en Q10 pakken verschillende huidproblemen aan. Hyaluronzuur hydrateert de huid diep. Retinol versnelt de vernieuwing van huidcellen, vecht tegen puistjes en maakt de huid gladder.

Vitamine C beschermt tegen schade door de zon en maakt donkere vlekken lichter. Q10 helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels door energie te leveren aan de huidcellen.

Het kiezen van de juiste dagcrème kan jouw huid een grote dienst bewijzen. Voor mensen met een gevoelige huid zijn ingrediënten zoals vitamine C, niacinamide en hyaluronzuur essentieel om irritatie te voorkomen en de huidbarrière te versterken.

Zorg altijd dat je jouw gezicht eerst reinigt en een serum aanbrengt voordat je de dagcrème opdoet. Dit zorgt ervoor dat de actieve ingrediënten beter hun werk kunnen doen.

Tips voor het zelf maken van dagcrème en het vinden van de beste aanbiedingen

Het zelf maken van dagcrème is niet alleen leuk, maar het stelt je ook in staat om precies te weten wat er op je huid terechtkomt. Je kunt ingrediënten kiezen die goed zijn voor jouw huidtype. Voor het vinden van de beste aanbiedingen voor huidverzorgingsproducten, is een beetje onderzoek nodig. Hier volgen enkele tips:

 1. Kies natuurlijke oliën die passen bij jouw huidtype. Als je een droge huid hebt, probeer dan kokosolie of olijfolie. Deze oliën voeden de huid diep.
 2. Gebruik aloë vera als basis voor hydratatie. Aloë vera gel is geweldig voor alle huidtypes en helpt om de crème gemakkelijk smeerbaar te maken.
 3. Voeg essentiële oliën toe voor extra voordelen en geur. Lavendelolie kalmeert de huid, terwijl tea tree olie goed werkt tegen onzuiverheden.
 4. Bewaar je zelfgemaakte dagcrème in een schone, steriele pot om bacteriegroei te voorkomen.
 5. Vergelijk prijzen online en in fysieke winkels voor de aankoop van ingrediënten of kant-en-klare producten met SPF bescherming of actieve bestanddelen zoals hyaluronzuur.
 6. Houd aanbiedingen in de gaten tijdens seizoensuitverkoop of speciale feestdagen. Dit is vaak het moment waarop je flinke kortingen kunt vinden.
 7. Schrijf je in voor nieuwsbrieven van jouw favoriete merken om exclusieve kortingscodes en vroege toegang tot uitverkoop te krijgen.
 8. Experimenteer met kleine hoeveelheden wanneer je zelf een dagcrème maakt, zodat je kunt aanpassen zonder veel product te verspillen.

Persoonlijk heb ik gemerkt dat het toevoegen van vitamine E-olie aan mijn zelfgemaakte dagcrème niet alleen helpt bij de conservering maar ook extra voeding biedt aan mijn huid, waardoor deze zachter en stralender aanvoelt.

Conclusie

Eerst serum of dagcrème aanbrengen maakt echt een verschil. Deze stappen voeden je huid diep. Ze zijn makkelijk te volgen en werken goed. Zo blijft je huid gezond. Sta elke ochtend op en ga aan de slag voor de beste huid van je leven.

Veelgestelde Vragen

1. Wat moet ik eerst aanbrengen, serum of dagcrème?

Je moet altijd eerst serum aanbrengen op je gezicht voordat je dagcrème gebruikt. Het serum heeft een lichtere textuur en kan dieper in de huid doordringen, terwijl de dagcrème helpt om de huid te hydrateren en te beschermen.

2. Kan ik oogcrème samen met mijn serum en dagcrème gebruiken?

Ja, je kunt oogcrème gebruiken in combinatie met je serum en dagcrème. Breng eerst het serum aan, dan de oogcrème rondom je ogen, en eindig met de dagcrème over je hele gezicht.

3. Is het belangrijk om SPF te gebruiken met mijn dagcrème?

Het is zeer belangrijk om een product met SPF (sun protection factor) te gebruiken na het aanbrengen van je dagcrème, vooral als je van plan bent tijd buiten door te brengen. SPF helpt je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

4. Moet ik make-up verwijderen voordat ik nachtcrème aanbreng?

Ja, het is essentieel om alle make-up grondig te verwijderen voordat je nachtcrème aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat je huid de ingrediënten van de nachtcrème beter kan absorberen terwijl je slaapt.

Picture of Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *