In dit artikel

De Juiste Volgorde Eerst SPF of Eerst Dagcrème

De Juiste Volgorde: Eerst SPF of Eerst Dagcrème? (2023)

Het kan verwarrend zijn om te beslissen wat je huid eerst nodig heeft: dagcrème of zonnebrandcrème (SPF)? Deze vraag heb ik mijzelf ook gesteld en na grondig onderzoek ben ik tot waardevolle inzichten gekomen.

In dit artikel leggen we de juiste volgorde uit van het aanbrengen van SPF en dagcrème, en onthullen we hoe je jouw huid optimaal kunt verzorgen. Dus, lees verder en ontsluier de geheimen van een effectieve huidverzorgingsroutine.

Key Takeaways

De beste dagcreme met SPF van 2023 volgens onze test is Revitaltrax Hyaluronic SPF30 Day Cream. Dit merk zorgt voor een stevige en goed gehydrateerde huid, vervaagt fijne lijntjes en heeft een anti aging effect.

Samenvatting

  • SPF moet altijd als laatste worden aangebracht, na de dagcrème, om een gladde basis te creëren en de werking van de zonbescherming niet te verminderen.
  • Minerale filters in zonnebrandcrèmes moeten als eerste stap worden aangebracht om een effectieve bescherming te bieden tegen schadelijke UV-straling.
  • Het is belangrijk om rekening te houden met de invloed van actieve ingrediënten op de huid bij het bepalen van de juiste volgorde in je huidverzorgingsroutine.
De Juiste Volgorde Eerst SPF of Eerst Dagcrème

De juiste volgorde in je huidverzorgingsroutine

Moet je eerst dagcrème aanbrengen of eerst SPF? Dat is de vraag die velen stellen bij het bepalen van de juiste volgorde in hun huidverzorgingsroutine.

Eerst dagcrème of eerst SPF?

Het lijkt wel een alledaagse vraag, maar de correcte volgorde – dagcrème of zonnebrandcrème eerst, is cruciaal bij huidverzorging. Het antwoord is eenvoudig: SPF moet altijd als laatste worden aangebracht.

Door eerst je dagcrème aan te brengen, vorm je een gladde basis voor het gelijkmatig verspreiden van de zonnebrandcrème op je huid. Het aanbrengen van dagcrème na de SPF kan de werking van de zonbescherming verminderen.

Zelfs een dunne laag make-up over de SPF heen kan al de beschermingsfactor verlagen. Bovendien is het essentieel om voldoende hoeveelheid SPF-zonnebrandcrème te gebruiken om de optimale bescherming te krijgen. Let dus op je routine, bescherm je huid goed, en breng altijd na je dagcrème de SPF aan!

Effect van een minerale filter op de volgorde

Minerale filters in zonnebrandcrèmes hebben een andere werking dan chemische filters. Dit kan invloed hebben op de volgorde waarin je ze aanbrengt. Minerale filters bevatten ingrediënten zoals titaniumdioxide en zinkoxide, die de huid beschermen door de zonnestralen als het ware te weerkaatsen.

Omdat ze een fysieke barrière vormen, is het belangrijk om ze als eerste stap aan te brengen in je huidverzorgingsroutine. Op deze manier kan de minerale filter goed hechten aan de huid en een effectieve bescherming bieden tegen de schadelijke UV-straling.

Door eerst een minerale SPF aan te brengen, voorkom je dat andere producten, zoals dagcrème of serums, de werking van de filter kunnen verstoren. Deze producten kunnen namelijk het effect van de filter verminderen of zelfs helemaal tenietdoen.

Invloed van actieve stoffen op de huid

Als het gaat om het kiezen van de juiste volgorde in je huidverzorgingsroutine, is het belangrijk om rekening te houden met de invloed van actieve stoffen op de huid. Sommige actieve ingrediënten in gezichtscrèmes en zonnebrandcrèmes kunnen elkaar namelijk beïnvloeden.

Bijvoorbeeld, sommige crèmes bevatten chemische UV-filters die mogelijk minder effectief kunnen zijn wanneer ze samen met een SPF worden gebruikt. Daarom is het belangrijk om altijd de instructies op de verpakking te volgen en te kijken welke actieve ingrediënten in de producten zitten die je wilt combineren. Zo kun je ervoor zorgen dat je huid de maximale voordelen ontvangt.

Het is ook belangrijk om te weten dat sommige actieve ingrediënten irritatie kunnen veroorzaken wanneer ze direct op een gevoelige huid worden aangebracht. Daarom is het altijd raadzaam om eerst een kleine hoeveelheid van het product op een klein stukje huid te testen voordat je het op je hele gezicht aanbrengt.

De Juiste Volgorde Eerst SPF of Eerst Dagcrème

Zonnebrand en make-up: wat is de juiste volgorde?

Breng eerst een dagcrème aan, laat deze intrekken en breng vervolgens zonnebrandcrème aan voor optimale bescherming.

Starten met het aanbrengen van een dagcrème

Ik begin mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine altijd met het aanbrengen van een serum en dan een goede dagcrème. Hier is waarom:

  • Dagcrèmes zijn speciaal ontworpen om de huid te hydrateren en voeden, waardoor je huid er jonger en gezonder uit zal zien.
  • Het gebruik van een dagcrème vormt een goede basis voor je make – up, waardoor het langer blijft zitten en er gladder uitziet.
  • Een dagcrème kan ook helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, terwijl het de huid soepel en elastisch houdt.
  • Dagcrèmes zijn speciaal ontworpen om de huid te hydrateren en voeden, waardoor je huid er jonger en gezonder uit zal zien.
  • Het gebruik van een dagcrème vormt een goede basis voor je make – up, waardoor het langer blijft zitten en er gladder uitziet.
  • Een dagcrème kan ook helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, terwijl het de huid soepel en elastisch houdt.

Laat de dagcrème intrekken

Ik raad aan om na het aanbrengen van de dagcrème even te wachten totdat deze goed is ingetrokken voordat je zonnebrandcrème aanbrengt. Dit geeft de dagcrème de tijd om te hydrateren en een beschermende barrière op je huid te vormen.

Door de dagcrème goed in te laten trekken voorkom je dat de zonnebrandcrème de werking van de dagcrème verstoort. Bovendien zorgt dit ervoor dat beide producten beter in je huid kunnen doordringen en hun werk beter kunnen doen.

Dus neem even een paar minuten rust voordat je verder gaat met het aanbrengen van je zonnebrandcrème en vergeet niet om ook je hals en decolleté mee te nemen in je verzorgingsroutine.

Aanbrengen van zonnebrandcrème

Ik breng zonnebrandcrème altijd aan als laatste stap in mijn huidverzorgingsroutine. Dit komt omdat ik eerst wil dat mijn dagcrème volledig kan intrekken voordat ik de zonnebrand aanbreng.

Hierdoor wordt de werking van beide producten niet beïnvloed en wordt mijn huid optimaal beschermd tegen schadelijke zonnestralen. Het is belangrijk om je gezicht goed in te smeren met zonnebrandcrème, aangezien dit de eerste verdedigingslinie tegen vroegtijdige huidveroudering en huidkanker is. Dus, vergeet niet om altijd een SPF te gebruiken en deze als laatste stap in je skincare routine aan te brengen.

De Juiste Volgorde Eerst SPF of Eerst Dagcrème

Voordelen van het correct aanbrengen van SPF

Het correct aanbrengen van SPF heeft verschillende voordelen. Het beschermt je huid tegen schadelijke zonnestralen, helpt vroegtijdige huidveroudering te voorkomen en vermindert het risico op huidkanker.

Lees verder om meer te weten te komen!

Bescherming tegen schadelijke zonnestralen

We weten allemaal dat bescherming tegen schadelijke zonnestralen essentieel is voor een gezonde huid. Maar wist je dat het correct aanbrengen van SPF een groot verschil kan maken? Door dagelijks een goede zonnebrandcrème te gebruiken, kun je jezelf beschermen tegen de schadelijke UV-stralen die vroegtijdige huidveroudering en zelfs huidkanker kunnen veroorzaken.

Met de juiste SPF-factor en regelmatig opnieuw aanbrengen, kun je je huid gezond en stralend houden. Dus, zorg ervoor dat je de juiste volgorde in je huidverzorgingsroutine volgt en SPF als een essentieel onderdeel van je dagelijkse verzorging opneemt.

Voorkomen van vroegtijdige huidveroudering

Een van de belangrijkste voordelen van het correct aanbrengen van SPF is het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering. Overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot rimpels, fijne lijntjes en een doffe huid.

Door dagelijks een goede zonnebrandcrème met een hoge SPF-factor te gebruiken, kan de huid beschermd worden tegen schadelijke UV-stralen die verantwoordelijk zijn voor deze tekenen van veroudering.

UV-straling bevordert namelijk de afbraak van collageen en elastine in de huid, waardoor de huid haar stevigheid en veerkracht verliest. Bovendien kunnen UV-stralen ook pigmentvlekken veroorzaken en de textuur van de huid ongelijk maken.

Het regelmatig gebruik van SPF kan helpen om deze effecten te verminderen en zo een jonger ogende huid te behouden.

Dus of je nu dagcrème gebruikt met ingebouwde SPF of ervoor kiest om eerst je dagcrème en vervolgens zonnebrandcrème aan te brengen, het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat je huid elke dag goed beschermd is tegen de schadelijke effecten van de zon.

Verminderd risico op huidkanker

Ik wil duidelijk maken dat het correct aanbrengen van SPF op je huid aanzienlijk het risico op huidkanker kan verminderen. Door dagelijks zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken, bescherm je je huid tegen schadelijke UV-stralen die kanker kunnen veroorzaken.

Volgens experts is blootstelling aan de zon zonder bescherming een belangrijke risicofactor voor huidkanker. Daarom is het essentieel om altijd de juiste volgorde te volgen bij het aanbrengen van SPF in je huidverzorgingsroutine om je huid optimaal te beschermen.

Conclusie

In conclusie, het is het beste om eerst SPF aan te brengen en vervolgens dagcrème. Het aanbrengen van SPF biedt de nodige bescherming tegen schadelijke zonnestralen, voorkomt vroegtijdige huidveroudering en vermindert het risico op huidkanker.

Door de dagcrème daarna aan te brengen, zorg je ervoor dat je huid gehydrateerd blijft gedurende de dag. Vergeet niet dat het belangrijk is om altijd een goede bescherming tegen de zon te gebruiken, zelfs als je dagcrème of make-up al SPF bevat.

Meer over dagcreme met SPF


Wil je meer weten over de fascinerende wereld van “Dagcrème met SPF“. Lees dan verder. Ontdek het belang van zonbescherming in je dagelijkse huidverzorgingsroutine en waarom het een onmisbaar onderdeel is van je schoonheidsregime.

In onze introductie ‘Wat is Dagcrème met SPF‘ leggen we de basisprincipes uit van dit belangrijke product. We zullen ook in detail treden over de ‘Voordelen van Dagcrème met SPF‘, van bescherming tegen schadelijke UV-stralen tot de bijdrage aan een jeugdige en gezonde huid. En hoe ’ Verhogen effectiviteit Dagcrème met SPF’, maar ook het ‘Belang van SPF in Dagcrème’.

Vraag je je af hoe SPF precies werkt? Lees dan ons artikel ‘SPF betekenis‘ waarin we deze technologie ontrafelen. En in ‘Dagcrème met SPF en huidbescherming‘ duiken we dieper in op hoe deze producten je huid helpen beschermen. En wat is beter ‘Dagcrème met SPF versus Zonder SPF‘?

Bent u in de war over of u “eerst SPF of eerst dagcrème” moet aanbrengen? Maak je geen zorgen, we hebben een gids die je stap voor stap door dit proces leidt. En als je geïnteresseerd bent in “zonnebrand als dagcreme“, hebben we een artikel dat de voordelen en valkuilen van deze praktijk onderzoekt.

Voor degenen die op zoek zijn naar producten zonder schadelijke ingrediënten, bekijk onze gidsen voor “dagcreme met spf zonder parfum en alcohol” en “dagcreme met spf zonder parabenen“. En voor degenen die graag natuurlijke, dierproefvrije producten gebruiken, hebben we een overzicht van “vegan dagcreme met spf“.

Misschien bent u een sporter en vraagt u zich af of SPF belangrijk voor u is. Ons artikel ‘Dagcrème met SPF voor sporters‘ behandelt deze kwestie uitgebreid. Ook het “Belang van Dagcrème met SPF onder make-up” wordt in een apart stuk behandeld, waarin we uitleggen waarom SPF zelfs bij het dragen van make-up belangrijk is.

Voor diegenen die klaar zijn om hun eigen dagcrème met SPF te kopen, hebben we een artikel ‘Dagcrème met SPF kopen‘ samengesteld om je te begeleiden. Dan kun je de ‘Dagcreme met zonbescherming’ of ‘Dagcreme met zonnefactor’ aanschaffen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de juiste volgorde: eerst SPF of eerst dagcrème?

Volgens skincare experts is het belangrijk om eerst dagcrème aan te brengen en vervolgens de SPF. Dagcrème helpt de huid te hydrateren en voedende ingrediënten aan te vullen, terwijl de SPF beschermt tegen schadelijke UV-stralen.

2. Waarom wordt geadviseerd om eerst dagcrème aan te brengen?

Dagcrème vormt een hydraterende basis voor de huid en kan helpen bij het verminderen van droogheid en het verbeteren van de textuur. Door eerst dagcrème aan te brengen, kan de SPF beter worden aangebracht en gelijkmatig worden verdeeld over het gezicht.

3. Zorgt het gebruik van dagcrème na SPF ervoor dat de bescherming vermindert?

Nee, het gebruik van dagcrème na SPF heeft geen invloed op de bescherming tegen UV-stralen. Zolang de SPF correct is aangebracht, blijft deze effectief, zelfs als er nog andere producten overheen worden aangebracht.

4. Kan ik alleen SPF gebruiken zonder dagcrème?

Hoewel het gebruik van SPF alleen beter is dan helemaal geen bescherming, wordt het toch sterk aanbevolen om ook een dagcrème te gebruiken. Dagcrèmes bieden verschillende voordelen, zoals hydratatie en voeding voor de huid, die niet door SPF alleen worden geleverd. Het beste is om beide producten in uw huidverzorgingsroutine op te nemen voor optimale bescherming en verzorging.

» Referenties


1. ‘The efficacy and safety of sunscreen use for the prevention of skin cancer’ – Megan Sander, Michael Sander, Toni Burbidge, and Jennifer Beecker. CMAJ December 14, 2020 192 (50) E1802-E1808; DOI: https://doi.org/10.1503/cmaj.201085.
https://www.cmaj.ca/content/192/50/E1802

2. ‘Modern sun protection’ – Sebastian Singer, Sigrid Karrer, Mark Berneburg. Current Opinion in Pharmacology, Volume 46, June 2019, Pages 24-28.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1471489218301243

3. ‘Application of SPF moisturisers is inferior to sunscreens in coverage of facial and eyelid regions’ – Published online 2019 Apr 3. doi: 10.1371/journal.pone.0212548. PLoS One. 2019; 14(4): e0212548. PMCID: PMC6447356, PMID: 30943192.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6447356/

4. ‘Daily Use of a Facial Broad Spectrum Sunscreen Over One-Year Significantly Improves Clinical Evaluation of Photoaging’ – Manpreet Randhawa, Steven Wang, James J Leyden, Gabriela O Cula, Alessandra Pagnoni, Michael D Southall. Dermatol Surg. 2016 Dec;42(12):1354-1361. doi: 10.1097/DSS.0000000000000879.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27749441/

» Referenties

Conclusie beste dagcreme met SPF 2023

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.