In dit artikel

eerst zonnebrand of dagcreme

Wat is de beste volgorde eerst zonnebrand of dagcrème?

In dit artikel

Veel mensen vragen zich af of ze eerst zonnebrand of dagcrème moeten opdoen. Experts zeggen vaak dat dagcrème eerst komt. Dit artikel vertelt je de beste volgorde om je huid goed te verzorgen.

Lees verder voor handige tips.

Key Takeaway:

Ik ben fan van de Hyaluronic Day Cream SPF30 van Revitaltrax! Deze dagcreme is ideaal voor de ouder wordende huid en bevat ook nog een SPF waardoor je altijd beschermd de deur uit gaat.

Samenvatting

 • Begin met het aanbrengen van dagcrème na het reinigen van je gezicht om vocht in je huid te sluiten.
 • Breng na het intrekken van de dagcrème zonnebrandcrème aan voor bescherming tegen schadelijke UV – stralen.
 • Gebruik producten die passen bij jouw huidtype voor de beste verzorging en bescherming.
 • Zonnebrandcrème moet ook onder make – up worden aangebracht voor een extra laag bescherming.
 • Vergeet niet om gedurende de dag zonnebrand opnieuw aan te brengen, vooral als je buiten bent.

Het belang van zonnebrandcrème en dagcrème in de dagelijkse huidverzorgingsroutine

Zonnebrandcrème beschermt je huid tegen schadelijke UV-stralen. Dagcrème houdt je huid gehydrateerd en gezond.

De rol van dagcrème in huidhydratatie en bescherming

Dagcrème speelt een belangrijke rol in het hydrateren en beschermen van onze huid. Deze crèmes bevatten vaak ingrediënten zoals hyaluronzuur en vitamine C die helpen om de huid de hele dag door vochtig te houden.

Ze vormen ook een barrière tegen vervuiling en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Dit is essentieel om de huid er gezond uit te laten zien en aan te voelen.

Een dagcrème met SPF biedt dubbele bescherming: tegen droogheid én tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Uit mijn eigen ervaring blijkt hoe waardevol dat is. Ik merk een groot verschil op dagen dat ik deze crème gebruik; mijn huid voelt soepeler en ziet er stralender uit.

Bescherming tegen de zon is cruciaal om tekenen van veroudering tegen te gaan, zoals rimpels en fijne lijntjes die ontstaan door blootstelling aan UV-stralen.

Een gezonde huid begint met hydratatie en bescherming.

Het belang van zonnebrandcrème voor huidbescherming tegen UV-straling

Naast de hydraterende werking van dagcrème speelt zonnebrandcrème een cruciale rol in de bescherming van onze huid tegen de schadelijke effecten van de zon. Deze essentiële stap in onze dagelijkse huidverzorgingsroutine beschermt tegen UVA en UVB-stralen, die niet alleen zonnebrand veroorzaken maar ook bijdragen aan vroegtijdige veroudering en het risico op huidkanker vergroten.

Zelf heb ik gemerkt dat regelmatig gebruik van zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor mijn huid helpt beschermen tegen deze negatieve effecten.

Het kiezen voor een zonnebrandcrème met voldoende sun protection factor (spf) is essentieel om de huid af te schermen van de onzichtbare, maar schadelijke invloed van de zon. Door dagelijks zonnebrandcrème toe te passen, voorkomen we niet alleen directe schade zoals zonnebrand, maar beschermen we de huid ook op lange termijn tegen vrije radicalen die leiden tot vroegtijdige veroudering.

Dit maakt het een onmisbaar onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, vooral voor hen die dagelijks blootgesteld worden aan de zon.

Verschillende soorten dagcrèmes en hun voordelen

Dagcrèmes passen zich aan verschillende huidbehoeften aan, van het hydrateren van een droge huid tot het reguleren van glans bij een vette huid. Ze bevatten vaak krachtige bestanddelen zoals hyaluronzuur voor hydratatie en vitamine C voor een heldere teint.

Dagcrème voor verschillende huidtypes (droge, vette, gevoelige huid, etc.)

Het kiezen van de juiste dagcrème is cruciaal voor het behouden van een gezonde huid. Elke huidtype heeft andere behoeften, en daarom bestaan er verschillende soorten dagcrèmes.

 1. Voor een droge huid gebruik je best een vochtinbrengende crème. Zo’n crème bevat hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, die helpen om water in de huid vast te houden.
 2. Mensen met een vette huid hebben baat bij lichte, niet – vette dagcrèmes. Deze zijn vaak op waterbasis en bevatten stoffen die de olieproductie helpen controleren.
 3. Als je een gevoelige huid hebt, zoek dan naar dagcrèmes met kalmerende ingrediënten zoals aloë vera of kamille. Deze crèmes helpen roodheid en irritatie te verminderen zonder de huid te belasten.
 4. Combinatiehuid vraagt om een evenwichtige aanpak: hydraterend zonder te verzwaren. Zoek producten die speciaal voor jouw unieke behoeften zijn gemaakt, zoals crèmes die balancerende eigenschappen hebben.

Nu je weet welke dagcrème geschikt is voor jouw huidtype, laten we kijken hoe zonnebrandcrème past binnen jouw huidverzorgingsroutine.

Dagcrèmes met speciale ingrediënten (hyaluronzuur, vitamine C, retinol, etc.)

Dagcrèmes met speciale ingrediënten bieden unieke voordelen voor je huid. Ze hydrateren, beschermen en vernieuwen je gezicht gedurende de hele dag. Hier zijn enkele van deze krachtige ingrediënten uitgelicht:

 1. Hyaluronzuur trekt vocht aan en houdt het vast in je huid. Dit maakt je huid voller en soepeler.
 2. Vitamine C staat bekend om zijn heldermakende eigenschappen. Het helpt bij het verminderen van donkere vlekken en geeft een stralende gloed.
 3. Retinol stimuleert de vernieuwing van de huidcellen. Het helpt fijne lijntjes te verminderen en verbetert de textuur van de huid.

Deze speciale ingrediënten werken hard om je gezicht er op zijn best uit te laten zien, ongeacht je leeftijd of huidtype. Nu weet je wat elk van deze ingrediënten doet, laten we eens kijken hoe zonnebrandcrème past in jouw verzorgingsroutine.

Hoe integreer je zonnebrandcrème in je skincare routine

Vind het juiste moment om zonnebrand aan te brengen in je huidverzorgingsroutine. Gebruik zonnebescherming elke dag om je huid tegen UV-straling te beschermen.

Het juiste moment voor het aanbrengen van zonnebrandcrème

Het beste moment om zonnebrandcrème aan te brengen is nadat je dagcrème goed is ingetrokken. Dit zorgt ervoor dat de huid de hydraterende ingrediënten volledig opneemt voordat je een laag SPF toevoegt.

Gebruik eerst een vochtinbrengende crème, wacht dan even en breng daarna zonnebescherming aan. Voor optimale bescherming tegen UV-straling, moet zonnebrand onder make-up worden aangebracht.

Dit versterkt de barrière tegen de zon zonder de werking van je dagcrème te beïnvloeden.

Zorg ervoor dat je altijd zonnebrand gebruikt na je huidverzorgingsroutine maar voor make-up, voor de beste bescherming tegen de zon.

Nu je weet wanneer je zonnebrand moet aanbrengen, laten we eens kijken of het een goed idee is om zonnebrand als dagcrème te gebruiken.

Zonnebrand als dagcrème: Is het een goed idee?

Het gebruiken van zonnebrand als dagcrème lijkt misschien handig. Veel mensen doen het om tijd te besparen in hun ochtendroutine. Een zonnebrandcrème beschermt je huid tegen schadelijke UV-straling.

Dit is erg belangrijk, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt. Maar zonnebrandcrème is niet hetzelfde als dagcrème. Dagcrème hydrateert de huid en bevat vaak ingrediënten die goed zijn voor je huid, zoals hyaluronzuur of vitamine C.

Ik heb zelf ervaren dat een combinatie van beide producten het beste werkt. Eerst breng ik een dagcrème aan die past bij mijn huidtype. Daarna gebruik ik een zonnebrandcrème met mineraal filter over mijn dagcrème.

Dit zorgt ervoor dat mijn huid gehydrateerd blijft én beschermd is tegen de zon. Het is belangrijk om te weten dat make-up met SPF vaak niet genoeg bescherming biedt. Dus ook als je make-up met SPF gebruikt, is een aparte zonnebrandcrème essentieel.

Welke crème breng je het eerst aan: zonnebrand of dagcrème?

Je vraagt je misschien af of je eerst zonnefilter of hydraterende crème op je gezicht moet smeren. Het antwoord hangt af van hoe je de bescherming tegen UV-straling en hydratatie van je huid het beste kunt combineren.

Uitleg over de optimale volgorde van aanbrengen voor maximale bescherming en hydratatie

Het aanbrengen van je huidverzorgingsproducten in de juiste volgorde is cruciaal voor een effectieve bescherming tegen uv-a straling en om je huid goed gehydrateerd te houden. Begin altijd met het aanbrengen van je dagcrème na het reinigen van je gezicht.

Dit helpt om vocht in je huid te sluiten. Vervolgens, na het laten intrekken van de dagcrème, breng je de zonnebrandcrème aan. Zonnebrandcrème vormt een beschermende laag tegen schadelijke blootstelling aan de zon en moet daarom als laatste komen om zijn werk goed te doen.

Uit mijn eigen ervaring blijkt dat deze methode niet alleen zorgt voor maximale hydratatie maar ook de effectiviteit van de SPF (sun protection factor) in de zonnebrandcrème verhoogt.

Bovendien voorkomt dit dat de producten elkaar verdunnen of de werking beïnvloeden. Vergeet niet om gedurende de dag de zonnebrand opnieuw aan te brengen, vooral als je buiten bent.

Dit garandeert een dag lang bescherming tegen uv-straling en houdt je huid gezond.

Tips voor het aanbrengen van zonnebrand en dagcrème

Ontdek hoe je zonnebrandcrème en dagcrème samen op de juiste manier gebruikt voor een gezonde en beschermde huid.

Hoe zonnebrandcrème en dagcrème samen te gebruiken voor de beste huidverzorging

Breng eerst je dagcrème aan en geef het tijd om in te trekken. Dit zorgt ervoor dat je huid hydratatie en bescherming krijgt die het nodig heeft. Wacht een paar minuten voordat je de zonnebrandcrème aanbrengt.

Zo kan de huid elke laag goed absorberen. Gebruik een zonnebescherming met hoge factor bovenop je dagcrème voor de beste bescherming tegen UV-straling.

Laagjes zijn de sleutel tot een goede bescherming van je huid. Smeer dus eerst een vochtinbrengende crème of serum op, en daarna pas je zonnebrandcrème. Laat elke laag tussendoor goed intrekken.

Zo blijft je huid de hele dag door gehydrateerd en beschermd tegen de zon.

Aanbevolen producten voor verschillende huidtypes en behoeften

Het kiezen van de juiste zonnebrandcrème en dagcrème is essentieel voor elke huidverzorgingsroutine. Jouw huidtype bepaalt welk product het beste bij jou past.

 1. Voor de droge huid:
 • Zoek naar hydraterende dagcrèmes met hyaluronzuur. Deze stof helpt water vast te houden en je huid te voeden.
 • Kies zonnebrandcrèmes met een moisturizer basis. Deze bieden extra hydratatie naast bescherming tegen UV-straling.
 • Voor de vette huid:
 • Dagcrèmes met matte effecten zijn perfect. Ze verminderen glans zonder poriën te verstoppen.
 • Niet – vette zonnebrandcrèmes, liefst in gelvorm, werken goed zonder een olieachtige laag achter te laten.
 • Voor de gevoelige huid:
 • Zoek naar dagcrèmes met kalmerende ingrediënten zoals aloë vera of kamille.
 • Minerale zonnebrandcrèmes zijn ideaal omdat ze minder irriterend zijn.
 • Gecombineerde huid:
 • Balancerende dagcrèmes die hydrateren zonder te verzwaren zijn een goede keuze.
 • Zonnebrandcrème die zich aanpast aan gemengde zones geeft overal passende bescherming.
 • Rijpe huid:
 • Anti – aging dagcrèmes met retinol helpen bij het verminderen van rimpels.
 • Een zonnebrandcrème met antioxidanten ondersteunt de strijd tegen vrije radicalen naast UV – bescherming.

Elke keuze draagt ​​bij aan een gezonde, beschermde huid ongeacht de weersomstandigheden of activiteiten buiten. Nu je weet welke producten goed bij jouw behoeften passen, gaan we verder kijken naar hoe je deze effectief kunt toepassen voor maximaal voordeel.

Conclusie

Experts zeggen dat je eerst dagcrème moet aanbrengen. Dit houdt je huid gehydrateerd. Daarna komt de zonnebrandcrème voor optimale bescherming tegen UV-straling. Deze volgorde helpt beide producten effectief te werken.

Zo blijft je huid gezond en beschermd. Jouw actie maakt het verschil voor een stralende huid elke dag.

Picture of Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *