In dit artikel

Hoe Vaak Moet Je Nachtcrème Gebruiken? (2023)

In dit artikel

Hierdoor wordt je huid soepel. Ook tegen rimpels is het goed.

Nachtcrèmes zijn voller en rijker dan dagcrèmes. Ze geven je huid veel vocht en zorgen dat hij niet droog wordt in de nacht. Er zijn ook crèmes die je zowel overdag als ‘s nachts kunt gebruiken. Deze heten 24-uurs crèmes.

Key Takeaway

De beste nachtcrème van 2023 is Clarins Super Restorative 50+ Night Cream. Dit merk heeft een effectieve werking en is vrij van onnodige toevoegingen die de huid kunnen schaden.

Een goede huidverzorging is belangrijk. Daar hoort een reiniger, exfoliant en een dag- en nachtcrème bij. Nachtcrèmes hebben vaak vitamine A, zoals retinol in zich. Dit helpt voor betere huid.

Een oogcrème gebruiken is ook goed voor je avondroutine. In de ochtend kun je beter een dagcrème opdoen. Deze zorgt dat je huid beschermt wordt. Vaak zit er ook een SPF in om tegen de zon te beschermen.

Let op met nachtcrèmes als je nachtdienst hebt! Door de vitamine A kan je huid gevoeliger worden voor zonlicht.

Verschil tussen dagcrème en nachtcrème

Er is een groot verschil tussen dagcrème en nachtcrème. Dagcrème houdt de huid veilig. Meestal heeft het een SPF. Dit helpt om de huid te beschermen tegen de zon. De dagcrème maak je huid ook soepel en zacht.

Nachtcrème is vaak dikker dan dagcrème. Het geeft meer vocht aan je huid in de nacht. De nacht is de tijd dat je huid herstelt. Nachtcrème helpt daarbij. Het voedsel in de nachtcrème maakt collageen en elastine.

Deze twee dingen maken de huid soepel en helpen tegen rimpels. Sommige crèmes kan je zowel in de dag als in de nacht gebruiken. Deze noemen we 24-uurs crèmes.

Aanbevolen frequentie van het gebruik van nachtcrème

Ik gebruik nachtcrème elke avond voordat ik naar bed ga en ik zou het ook aanbevelen om dit dagelijks te doen als onderdeel van je avondroutine. Nachtcrème helpt de huid ‘s nachts te herstellen en te voeden.

Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid soepeler wordt en rimpels langer worden tegengegaan. Nachtcrèmes zijn vaak dikker dan dagcrèmes en bieden meer vocht en hydratatie voor de huid terwijl je slaapt.

Sommige crèmes kunnen zowel overdag als ‘s nachts worden gebruikt, deze worden ook wel 24-uurs crèmes genoemd. Het is belangrijk om ook een oogcrème te gebruiken als onderdeel van je avondroutine.

Meer over ‘Nachtcreme’

De wereld van nachtcrèmes is uitgebreid en divers. Heb je je ooit afgevraagd wat is een nachtcreme? Of hoe je de beste keuze nachtcreme voor jouw huidtype kunt maken? Het dagelijkse gebruik ervan biedt tal van voordelen, maar het is essentieel om te weten hoe je deze crèmes het beste aanbrengt. Bovendien kan een vergelijking tussen nachtcreme en dagcreme je helpen om de specifieke eigenschappen van elk te begrijpen.

Of je nu een gevoelige huid hebt, op zoek bent naar ingrediënten die echt werken, of nieuwsgierig bent naar de impact van nachtcreme op rimpels, we hebben een gids voor jou. En voor de creatievelingen is er zelfs een gids voor diy nachtcreme. Of misschien wil je weten hoe vaak je het moet gebruiken? Bekijk dan onze frequentie gebruik nachtcreme. Speciale gidsen voor mannen, voor degenen met acne, voor de wintermaanden, en zelfs het ontkrachten van mythes rondom nachtcreme zijn allemaal beschikbaar. En als je een groene aanpak prefereert, hebben we ook informatie over natuurlijke nachtcremes.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is nachtcrème en hoe vaak moet je het gebruiken?

Nachtcrème is een voedende product dat je helpt om je huid te hydrateren. Het is een deel van je verzorgingsroutine die je elke dag moet doen.

2. Is nachtcrème goed voor alle soorten huid?

Ja, nachtcrème kan voor elk huidtype worden gebruikt. Het helpt bij het bevorderen van de vochtbalans en de huidelasticiteit.

3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van nachtcrème?

Het gebruik van nachtcrème draagt bij tot gezichtsverzorging en huidverjonging. Het heeft ook antiaging eigenschappen die helpen om je huid jonger te maken.

4. Zal het gebruik van nachtcrème mijn huid reinigen?

Hoewel nachtcrème niet bedoeld is om je gezicht te reinigen, helpt het wel om voedende stoffen in je huid te brengen gedurende de nachtrust.

5. Kan ik nachtcrème gebruiken als dagverzorging?

Nachtcrèmes zijn meestal rijker aan voedingsstoffen dan dagcrèmes, en zijn bedoeld voor gebruik ‘s nachts wanneer de huid het meeste herstelt. Het is beter om specifieke dagverzorging producten te gebruiken in de ochtend voor optimale resultaten.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/
2. Lily Jiang, PhD, Peter D. Hino, MD, FAAD, Ashish Bhatia, MD, FAAD, Thomas J. Stephens, PhD, & Felipe Jimenez, PhD. (2018). Efficacy of Trifecting® Night Cream, a Novel Triple acting Skin Brightening Product: A Double-blind, Placebo-controlled Clinical Study. J Clin Aesthet Dermatol, 11(12), 21–25.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6334832/

» Referenties

Conclusie beste nachtcrème 2023

 • Beste nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme droge huid – Clarins
 • Beste hydraterende nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme vette huid – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme gevoelige huid –Zarqa
 • Beste anti aging nachtcreme – Biodermal
 • Beste nachtcreme zonder parfum – Zarqa
 • Beste natuurlijke nachtcreme – Zarqa
 • Beste nachtcreme oudere huid – Clarins
 • Beste nachtcreme vrouwen – Clarins
 • Beste Q10 nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *