In dit artikel

Tips voor Gebruik van Dagcreme bij Gevoelige Huid (2023)

In dit artikel

Een gevoelige huid heeft speciale zorg nodig. Ze kan pijnlijk aanvoelen en rood worden. Het begint allemaal met het kiezen van de juiste producten. Gebruik een zachte cleanser en vermijd zeep.

Zeep kan de huid uitdrogen en meer pijn doen. Daarna is het tijd voor een goede dagcrème. Een hydraterende crème helpt om de huid zacht te houden. Zoek een crème die past bij jouw huidtype.

Key Takeaway

De beste dagcrème voor een gevoelige gezichtshuid van 2023 is Eucerin Hypersensitive Anti Redness SPF 25 crème getint. Dit merk heeft een zuivere formule met actieve ingrediënten welke ook de roodheid camoufleert, voor de droge huid tot de vette huid.

Er zijn veel soorten dagcrèmes voor een gevoelige huid. Sommige zijn voor een droge huid, andere voor een geïrriteerde huid.

Het gebruik van SPF is ook belangrijk. Zelfs op donkere en regenachtige dagen moet je jouw huid beschermen tegen de zon. Kies een zonnebrandcrème die goed is voor jouw huidtype. Vermijd producten die je huid kunnen irriteren.

Parfumvrije producten en natuurlijke geurstoffen zijn vaak vriendelijk voor de huid. Het is ook goed om nachtcrèmes te gebruiken. Voedende nachtcrèmes kunnen helpen om de gestreste huid te kalmeren.

Maak van deze stappen een dagelijkse routine voor de beste verzorging van je gevoelige huid.

Let op de volgende ingrediënten bij een gevoelige huid

Het is belangrijk om te weten welke ingrediënten goed zijn voor een gevoelige huid. Hier een lijst van de dingen waar je op moet letten:

 • Natuurlijke producten: Ze zijn zacht en vriendelijk voor je huid.
 • Kalmerende ingrediënten: Ze helpen bij het verzachten van irritatie en roodheid.
 • SPF voor de huid: Zelfs op donkere dagen, gebruik ik altijd een crème met zonbescherming.
 • Voedende nachtcrème: Deze kan helpen om je huid ‘s nachts te herstellen.
 • Hydraterende crème: Ik vind het essentieel om mijn huid elke dag hydraterend te houden.
 • Vermijd zeep en ontvettende producten: Deze kunnen een gevoelige huid uitdrogen.
 • Parfumvrije producten: Ik kies altijd voor deze omdat parfums soms allergische reacties kunnen veroorzaken.

Vergeet niet om de houdbaarheid te controleren!

Ik wil je eraan herinneren om altijd de houdbaarheidsdatum van je dagcrème te controleren. Het is belangrijk om alleen producten te gebruiken die nog vers zijn en niet over de datum zijn.

Cosmetische producten kunnen na verloop van tijd hun effectiviteit verliezen en zelfs schadelijk worden voor je huid. Controleer dus regelmatig de houdbaarheid van je dagcrème en gooi deze weg als deze verlopen is.

Een goede tip is om de houdbaarheidsdatum van je dagcrème te markeren op de verpakking, zodat je altijd weet hoe lang het nog goed is. Daarnaast is het handig om de crème op een koele en droge plaats te bewaren, uit direct zonlicht en warmtebronnen.

Hierdoor blijft de crème langer vers en behoudt het zijn effectiviteit.

Onthoud dat het gebruik van een verlopen dagcrème kan leiden tot huidirritatie, roodheid en zelfs infecties. Dus zorg ervoor dat je regelmatig de houdbaarheid van je producten controleert en ze op tijd vervangt.

Een gezonde en goed verzorgde huid begint met het gebruik van verse en effectieve huidverzorgingsproducten.

Meer over ‘Dagcreme gevoelige huid’

Heb je je ooit afgevraagd hoe de werking dagcreme gevoelige huid is of welke natuurlijke ingrediënten dagcreme gevoelige huid bevat? Of misschien wil je tips over het gebruik of hoe je diy dagcreme gevoelige huid kunt maken?

Ontdek het effect, de vele voordelen en de verschillende typen beschikbaar. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de diepere details, duik in de wetenschap achter dagcreme gevoelige huid. Bovendien, om te zorgen voor de beste ervaring, vindt je hier ook informatie over voorkoming van irritatie, vergelijking van dagcremes, de specifieke ingrediënten, een gedetailleerde gebruiksaanwijzing, het belang van de juiste frequentie, de impact op de huidgezondheid en tot slot hoe je de beste keuze maakt voor jouw gevoelige huid.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn tips voor het gebruik van dagcreme bij een gevoelige huid?

Tips voor het gebruik van dagcreme bij een gevoelige huid zijn om producten zonder parfum te gebruiken, zeep en ontvettende producten te vermijden, en een hydraterende crème te gebruiken.

2. Welke dagelijkse huidverzorging is goed voor de gevoelige huid?

Voor dagelijkse huidverzorging van een gevoelige huid, kun je het beste reinigingsproducten voor de gevoelige huid en hydraterende dagcreme gebruiken.

3. Is nachtcreme ook belangrijk voor de gevoelige huid?

Ja, nachtcreme voor de gevoelige huid is net zo belangrijk als dagcreme. Het helpt de gevoelige huid te verzachten en biedt verzorging voor een gestreste huid.

4. Welke soorten gezichtsverzorging zijn goed voor een gevoelige huid?

Milde gezichtsverzorging producten en hydraterende cremes zijn goed voor de gevoelige huid. Ze helpen om hydratatie te bieden en de huid te voeden.

5. Wat moet ik vermijden bij een gevoelige huid?

Bij een gevoelige huid moet je zeep en ontvettende producten vermijden. In plaats daarvan kies je voor milde reinigingsproducten en producten zonder parfum die de huid niet irriteren.

» Referenties


1. Zoe Diana Draelos. (1997). Sensitive skin: perceptions, evaluation, and treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 8(2), 67-78.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1046199X97900002

2. Renée Richters, Denise Falcone, Natallia Uzunbajakava, Willem Verkruysse, Piet van Erp, & Peter van de Kerkhof. (2015). What Is Sensitive Skin? A Systematic Literature Review of Objective Measurements. Skin Pharmacol Physiol, 28(2), 75–83.
https://karger.com/spp/article/28/2/75/295804/What-Is-Sensitive-Skin-A-Systematic-Literature

3. Neelam Muizzuddin, Kenneth D. Marenus, & Daniel H. Maes. (1998). Factors Defining Sensitive Skin and its Treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 9(3).
https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1053/ajcd.1998.2909

» Referenties

Conclusie beste dagcreme gevoelige huid 2023

 • Beste dagcreme gevoelige huid – Eucerin
 • Beste gezichtscreme gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige huid zonder parfum – Clarins 
 • Beste dagcreme met spf voor gevoelige huid – Avène
 • Beste getinte dagcreme gevoelige huid – Eucerin 
 • Beste dagcreme zeer gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige oudere huid – Biodermal 
 • Beste dagcreme gevoelige rode huid – Clinique
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *