In dit artikel

Waarom beter geen dagcrème rond de ogen gebruiken

Waarom beter geen dagcrème rond de ogen gebruiken (2024)

In dit artikel

Als schoonheidsspecialist krijg ik vaak de vraag van klanten of ze dagcrème kunnen gebruiken rond hun ogen. Mijn antwoord is altijd hetzelfde: nee, dat is niet aan te raden. In dit artikel zal ik uitleggen waarom je beter geen dagcrème rond de ogen kunt gebruiken en wat de beste alternatieven zijn.

Key Takeaways

 1. Dagcrème is niet geschikt voor gebruik rond de ogen vanwege de te sterke ingrediënten en textuur.
 2. Het is belangrijk om oogcrème te gebruiken die speciaal is ontworpen voor de huid rond de ogen en die ingrediënten bevat die de huid intensief hydrateren en de tekenen van veroudering verminderen.
 3. Natuurlijke verzorgingstips zoals massage, het gebruik van komkommer en thee, en het verminderen van stress kunnen helpen bij het verminderen van wallen en donkere kringen onder de ogen.

Waarom geen dagcrème rond de ogen gebruiken?

De huid rond de ogen is anders dan de rest van het gezicht. Het is dunner, bevat minder talgklieren en is daardoor gevoeliger. Dit betekent dat de huid rond de ogen snel uitdroogt en rimpels en fijne lijntjes kan ontwikkelen. Daarom is het belangrijk om de huid rond de ogen goed te verzorgen.

Dagcrèmes zijn ontworpen voor de normale gezichtshuid. Deze crèmes bevatten vaak ingrediënten die te sterk zijn voor de dunne huid rond de ogen. Hierdoor kunnen de poriën verstopt raken en kan er irritatie optreden. Bovendien kunnen sommige ingrediënten in dagcrèmes schadelijk zijn voor de ogen zelf, wat kan leiden tot irritatie of ontsteking.

Een ander nadeel van het gebruik van dagcrème rond de ogen is dat het niet voldoende hydratatie biedt. De huid rond de ogen heeft een specifieke textuur die vochtinbrengende crèmes nodig heeft die speciaal zijn ontworpen voor de oogzone. Daarom kan het gebruik van een dagcrème rond de ogen zelfs leiden tot uitdroging van de huid.

Alternatieven voor dagcrème rond de ogen

Gelukkig zijn er veel alternatieven voor dagcrème rond de ogen die beter zijn voor de huid en ogen. Hieronder bespreek ik enkele tips voor natuurlijke verzorging van de huid rond de ogen.

 1. Hydratatie: De huid rond de ogen heeft een specifieke textuur die vochtinbrengende crèmes nodig heeft die speciaal zijn ontworpen voor de oogzone. Deze crèmes hydrateren de huid intensief en voorkomen uitdroging. Daarnaast kan een hydraterend oogmasker ook goed helpen.
 2. Antioxidanten: Antioxidanten zoals vitamine C en E zijn essentieel voor de gezondheid van de huid. Ze beschermen de huid tegen schadelijke vrije radicalen en verminderen de tekenen van veroudering. Antioxidanten kunnen ook helpen bij het verminderen van donkere kringen en wallen onder de ogen.
 3. SPF-bescherming: Bescherming tegen de zon is essentieel voor de gezondheid van de huid. Het is daarom belangrijk om oogcrèmes te gebruiken die SPF-bescherming bieden. Hierdoor wordt de huid rond de ogen beschermd tegen schade door de zon.
 4. Natuurlijke ingrediënten: Natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera, groene thee en kamille hebben verzachtende eigenschappen en kunnen helpen bij het verminderen van wallen en donkere kringen onder de ogen.
 5. Massage en acupunctuur: Massage en acupunctuur kunnen de bloedcirculatie onder de ogen verbeteren en helpen bij het verminderen van zwelling en donkere kringen.

Oogcrèmes vs. dagcrèmes

Oogcrèmes zijn speciaal ontworpen voor de gevoelige huid rond de ogen. Ze zijn lichter van textuur dan dagcrèmes en bevatten ingrediënten die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van de huid rond de ogen.

De beste oogcrèmes bevatten ingrediënten zoals cafeïne, hyaluronzuur en retinol. Cafeïne is een krachtig antioxidant dat helpt bij het verminderen van zwellingen en donkere kringen onder de ogen. Hyaluronzuur is een vochtinbrengend ingrediënt dat de huid intensief hydrateert en de tekenen van veroudering vermindert. Retinol is een actief ingrediënt dat de huid helpt te vernieuwen en de vorming van fijne lijntjes en rimpels vermindert.

Conclusie geen dagcrème rond de ogen

In dit artikel heb ik uitgelegd waarom je beter geen dagcrème rond de ogen kunt gebruiken. Dagcrèmes zijn ontworpen voor de normale gezichtshuid en zijn te sterk voor de dunne huid rond de ogen. Bovendien bieden ze niet voldoende hydratatie en kunnen sommige ingrediënten schadelijk zijn voor de ogen zelf. Gelukkig zijn er veel alternatieven voor dagcrème rond de ogen, zoals hydraterende oogcrèmes en natuurlijke verzorging. Het is belangrijk om te kiezen voor oogcrèmes die speciaal zijn ontworpen voor de huid rond de ogen en die ingrediënten bevatten die de huid intensief hydrateren en de tekenen van veroudering verminderen.

Nuttige tips voor oogverzorging

Hieronder heb ik nog enkele nuttige tips voor oogverzorging op een rijtje gezet:

 1. Het belang van een goede nachtrust: Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde huid. Het is daarom belangrijk om voldoende te slapen en te zorgen voor een goede slaaphygiëne.
 2. Bescherming tegen de zon: Bescherming tegen de zon is essentieel voor de gezondheid van de huid. Het is daarom belangrijk om oogcrèmes te gebruiken die SPF-bescherming bieden en om een zonnebril te dragen bij blootstelling aan de zon.
 3. Vermindering van stress: Stress kan leiden tot vermoeidheid en wallen onder de ogen. Het is daarom belangrijk om stress te verminderen door middel van ontspanningsoefeningen, yoga of meditatie.
 4. Gezonde voeding: Gezonde voeding is essentieel voor een gezonde huid. Het is daarom belangrijk om voldoende groenten en fruit te eten en voldoende water te drinken.
 5. Het belang van hydratatie: Hydratatie is essentieel voor een gezonde huid. Het is daarom belangrijk om voldoende water te drinken en om hydraterende oogcrèmes te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor de huid rond de ogen.

Meest gestelde vagen over geen dagcrème rond de ogen

Waarom is dagcrème niet geschikt voor gebruik rond de ogen?

Dagcrèmes zijn ontworpen voor de normale gezichtshuid en bevatten vaak ingrediënten die te sterk zijn voor de dunne huid rond de ogen.

Welke alternatieven zijn er voor dagcrème rond de ogen?

Er zijn verschillende alternatieven voor dagcrème rond de ogen, waaronder hydraterende oogcrèmes en natuurlijke verzorgingstips.

Welke ingrediënten moeten aanwezig zijn in een goede oogcrème?

Een goede oogcrème moet ingrediënten bevatten zoals cafeïne, hyaluronzuur en retinol.

Kunnen dagcrèmes irritatie veroorzaken rond de ogen?

Ja, dagcrèmes kunnen irritatie veroorzaken rond de ogen vanwege de te sterke ingrediënten.

Hoe kan ik wallen onder mijn ogen verminderen?

Wallen onder de ogen kunnen worden verminderd door middel van massage, acupunctuur en het gebruik van komkommer, aardappel en thee.

Is het belangrijk om oogcrème te gebruiken als ik geen tekenen van veroudering heb?

Ja, het is belangrijk om oogcrème te gebruiken om de huid rond de ogen te hydrateren en te beschermen tegen schade door de zon.

Kan ik dezelfde crème gebruiken voor mijn gezicht en rond mijn ogen?

Nee, het wordt afgeraden om dezelfde crème te gebruiken voor je gezicht en rond je ogen vanwege de verschillen in textuur en gevoeligheid van de huid.

Moet ik oogcrème aanbrengen voor of na mijn dagcrème?

Oogcrème moet worden aangebracht na de dagcrème om maximale hydratatie en bescherming te bieden.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik oogcrème op de juiste manier aanbreng?

Oogcrème moet zachtjes worden aangebracht met de vingertoppen en mag niet in contact komen met de ogen zelf.

Welke natuurlijke verzorgingstips zijn er voor de huid rond de ogen?

Natuurlijke verzorgingstips voor de huid rond de ogen zijn onder andere massage, het gebruik van komkommer, aardappel en thee, en het verminderen van stress.

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *