In dit artikel

Hoe Je Gekleurde Dagcrème Combineert met Andere Huidproducten

Het combineren van een gekleurde dagcrème met andere huidproducten kan soms een uitdaging zijn. Ook ik heb me weleens afgevraagd hoe ik deze producten het beste samen kan gebruiken zonder mijn huid te irriteren.

Na veel onderzoek, heb ik ontdekt dat bepaalde ingrediëntcombinaties beter vermeden kunnen worden. In deze blog deel ik mijn kennis en tips om jou te helpen de juiste combinaties te maken.

Key Takeaways

De beste dagcreme met kleurtje van 2023 volgens onze test is Sisley Phyto Hydra Teint. Dit merk is vrij van parabenen, microplastics en sulfaat. Het is een hydraterende crème en het geeft een frisse natuurlijke make-up look, maar ook een glowing effect.

Samenvatting

 • Retinol en vitamine C zijn krachtige ingrediënten in huidverzorging, maar gebruik ze niet samen omdat ze elkaars effectiviteit kunnen verminderen.
 • Combineer retinol ‘s nachts met een getinte dagcrème met SPF voor optimale bescherming tegen de zon.
 • Wees voorzichtig bij het combineren van retinol en benzoylperoxide, omdat ze beide potentieel irriterend kunnen zijn voor de huid.
 • Gebruik retinol en niacinamide op verschillende momenten van de dag om elkaars effectiviteit niet te verminderen.

Kenmerken van verschillende huidverzorgingsingrediënten

Retinol helpt bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes.

Retinol

Retinol, ook bekend als vitamine A, is een belangrijke toevoeging aan veel huidverzorgingsproducten. Het staat bekend om zijn verbluffende anti-aging voordelen. Door het stimuleren van de celvernieuwing kan retinol fijne lijntjes en rimpels verzachten.

Bovendien verbetert het de huidtextuur en teint, wat resulteert in een jeugdiger ogende huid. Retinol kan echter ook je huid gevoeliger maken voor de zon. Daarom wordt geadviseerd om retinol ‘s nachts te gebruiken en overdag een product met zonbescherming toe te passen, zoals een getinte dagcrème met SPF.

Het is ook belangrijk op te merken dat het gebruik van retinol voor sommige mensen bijwerkingen kan hebben, zoals roodheid, droogheid en peeling. Daarom is het essentieel om de huid rustig te laten wennen aan retinol door het geleidelijk in je huidverzorgingsroutine te introduceren.

Vitamine C

Vitamine C is een krachtige antioxidant die de huid kan beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Het kan ook helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verbeteren van de elasticiteit van de huid en het verminderen van hyperpigmentatie.

Vitamine C kan worden gevonden in verschillende huidverzorgingsproducten, zoals serums, crèmes en toners. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je vitamine C aanbrengt op een gereinigde huid voordat je andere producten aanbrengt.

Vitamine C kan ook helpen bij het versterken van de effecten van zonfilters, dus het kan een goede keuze zijn om het te combineren met een zonnebrandcrème voor optimale bescherming tegen de zon.

Niacinamide

Niacinamide is een populair ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen die het biedt voor de huid. Het kan helpen bij het verminderen van roodheid, het verbeteren van de textuur van de huid en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

Bovendien staat niacinamide bekend om zijn kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid. Een product met niacinamide kan een goede aanvulling zijn op je dagelijkse huidverzorgingsroutine om een gezonde en stralende huid te bevorderen.

Fruitzuren (AHA/BHA)

Fruitzuren, ook bekend als AHA’s (alfa-hydroxyzuren) en BHA’s (beta-hydroxyzuren), zijn populaire ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Ze staan bekend om hun exfoliërende eigenschappen, wat betekent dat ze dode huidcellen helpen verwijderen en de celvernieuwing stimuleren.

Fruitzuren kunnen helpen bij het verbeteren van de textuur en gladheid van de huid, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, en het egaliseren van de teint. Bovendien kunnen ze ook helpen bij het verminderen van acne en het verhelderen van donkere vlekken en pigmentatie.

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van producten met fruitzuren, omdat ze de huid gevoeliger kunnen maken voor de zon. Daarom wordt het aanbevolen om altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken bij het gebruik van producten met fruitzuren.

Glycolzuur

Glycolzuur is een van de fruitzuren die vaak wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten. Het heeft exfoliërende eigenschappen en kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en het verbeteren van de textuur van de huid.

Het kan ook helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, acne en hyperpigmentatie. Glycolzuur werkt door de pH-waarde van de huid te verlagen, waardoor de bovenste laag van de huid wordt losgemaakt.

Het is belangrijk om glycolzuur langzaam op te bouwen en te beginnen met lagere concentraties, omdat het de huid gevoeliger kan maken voor zonlicht. Zorg ervoor dat je altijd een zonnebrandcrème met hoge SPF gebruikt bij het gebruik van glycolzuur om je huid te beschermen tegen schade door de zon.

Salicylzuur

Salicylzuur is een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege zijn exfoliërende eigenschappen. Het helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en het verminderen van verstopte poriën, waardoor het geschikt is voor mensen met acne-gevoelige huid.

Salicylzuur werkt ook ontstekingsremmend en helpt bij het verminderen van roodheid en irritatie op de huid. Het kan worden gebruikt in gezichtsreinigers, toners en serums om een ​​helderdere, gladdere huid te bevorderen.

Bij het combineren van salicylzuur met andere huidproducten, is het belangrijk om te letten op mogelijke interacties en te zorgen voor een goed uitgebalanceerde routine die past bij de behoeften van jouw huid.

Salicylzuur kan bijvoorbeeld goed samengaan met andere exfoliërende ingrediënten, zoals glycolzuur of fruitzuren, die helpen bij het verbeteren van de textuur van de huid. Het kan ook effectief worden gecombineerd met hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur om de droogheid te verminderen die soms kan optreden bij het gebruik van exfoliërende producten.

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het combineren van salicylzuur met andere actieve ingrediënten, zoals retinol of vitamine C, aangezien dit tot irritatie of overgevoeligheid van de huid kan leiden.

Benzoylperoxide

Benzoylperoxide is een veelgebruikt ingrediënt in huidverzorgingsproducten die helpen bij de behandeling van acne. Het heeft antimicrobiële eigenschappen die helpen bij het bestrijden van bacteriën die acne veroorzaken.

Benzoylperoxide kan ook helpen bij het verminderen van overtollige talgproductie en het openen van verstopte poriën. Het wordt vaak gevonden in acne-crèmes, gels en reinigers. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het combineren van benzoylperoxide met andere huidverzorgingsingrediënten, vooral diegene die exfoliërende of irriterende eigenschappen hebben, omdat dit irritatie of uitdroging van de huid kan veroorzaken.

Raadpleeg een dermatoloog voordat je benzoylperoxide combineert met andere producten om ervoor te zorgen dat ze veilig en effectief samen kunnen werken.

Combinaties van ingrediënten die je moet vermijden

Vermijd het combineren van retinol en vitamine C, omdat ze elkaars effectiviteit kunnen verminderen. Lees verder om te ontdekken welke andere ingrediëntcombinaties je moet vermijden voor een optimale huidverzorging.

Retinol en vitamine C

Retinol en vitamine C zijn beide krachtige ingrediënten in huidverzorging. Ze kunnen echter beter niet samen worden gebruikt, omdat ze elkaars effectiviteit kunnen verminderen. Retinol, ook wel bekend als vitamine A, staat bekend om zijn anti-aging voordelen en helpt bij de vermindering van rimpels en fijne lijntjes.

Vitamine C daarentegen is een antioxidant die de huid beschermt tegen schade door vrije radicalen en helpt bij het verminderen van pigmentvlekken en het verhelderen van de teint. Het beste is om retinol ‘s avonds te gebruiken en vitamine C ‘s ochtends.

Op die manier krijgt elk ingrediënt de kans om optimaal te werken zonder elkaar tegen te werken.

Retinol en benzoylperoxide

Retinol en benzoylperoxide zijn beiden krachtige ingrediënten die vaak worden gebruikt bij de behandeling van acne. Retinol, ook wel bekend als vitamine A, helpt bij het verminderen van acne en het verbeteren van de huidtextuur.

Benzoylperoxide daarentegen is een antimicrobieel middel dat bacteriën doodt die acne veroorzaken.

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gelijktijdig gebruik van retinol en benzoylperoxide, omdat ze beide potentieel irriterende eigenschappen hebben. Het kan de huid droog, geïrriteerd en schilferig maken.

Daarom is het verstandig om deze twee ingrediënten niet tegelijkertijd te gebruiken, maar ze afzonderlijk van elkaar toe te passen. Bijvoorbeeld, retinol ‘s nachts gebruiken en benzoylperoxide in de ochtend.

Retinol en niacinamide

Retinol en niacinamide zijn twee populaire huidverzorgingsingrediënten die vaak in verschillende producten worden gebruikt. Retinol staat bekend om zijn anti-aging eigenschappen, terwijl niacinamide helpt bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de huidtextuur.

Het is belangrijk om te weten dat deze ingrediënten elkaar soms kunnen tegenwerken wanneer ze samen worden gebruikt. Het wordt aanbevolen om retinol en niacinamide op verschillende tijdstippen van de dag te gebruiken, bijvoorbeeld retinol ‘s nachts en niacinamide overdag.

Op deze manier kun je maximaal profiteren van de voordelen van beide ingrediënten zonder dat ze elkaars werking verminderen.

Retinol en fruitzuren (AHA/BHA)

Retinol en fruitzuren (AHA/BHA) zijn twee krachtige ingrediënten die in veel huidverzorgingsproducten worden gebruikt. Retinol, ook bekend als vitamine A, staat bekend om zijn anti-aging eigenschappen en helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

Fruitzuren, zoals alpha-hydroxyzuur (AHA) en beta-hydroxyzuur (BHA), daarentegen, werken als exfolianten en helpen de huid te vernieuwen en te verhelderen. Het combineren van retinol en fruitzuren kan echter te veel irritatie veroorzaken, omdat beide ingrediënten de huid kunnen prikkelen.

Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van producten die zowel retinol als fruitzuren bevatten.

Niacinamide en vitamine C

Niacinamide en vitamine C zijn twee populaire ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Ze hebben allebei antioxidante eigenschappen en kunnen helpen bij het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van pigmentvlekken.

Het is echter belangrijk om te weten dat deze ingrediënten niet altijd goed samengaan. Niacinamide kan namelijk de effectiviteit van vitamine C verminderen, waardoor het minder krachtig wordt.

Het is dus het beste om producten te kiezen die óf niacinamide óf vitamine C bevatten, of om ze op verschillende momenten van de dag te gebruiken. Zo kun je optimaal profiteren van de voordelen van deze ingrediënten voor je huid.

Niacinamide en fruitzuren (AHA/BHA)

Niacinamide en fruitzuren (AHA/BHA) zijn beiden actieve ingrediënten die veel voorkomen in huidverzorgingsproducten. Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, staat bekend om zijn vermogen om de huidtextuur te verbeteren, de talgproductie te verminderen en de poriën te verkleinen.

Aan de andere kant worden fruitzuren (AHA/BHA) vaak gebruikt om de huid exfoliëren en dode huidcellen te verwijderen. Deze combinatie kan effectief zijn in het verbeteren van de algehele huidconditie en het verminderen van onzuiverheden.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze ingrediënten wellicht niet geschikt zijn voor alle huidtypes, dus het is altijd raadzaam om een patchtest uit te voeren voordat je nieuwe producten met deze ingrediënten gebruikt.

Vitamine C en fruitzuren (AHA/BHA)

Ik gebruik regelmatig huidverzorgingsproducten met vitamine C en fruitzuren (AHA/BHA). Deze ingrediënten kunnen helpen bij het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van donkere vlekken en verkleuring.

Ik ben absoluut dol op de voordelen die ze bieden voor mijn huid. Vitamine C staat bekend om zijn antioxidante eigenschappen, terwijl fruitzuren zoals AHA en BHA de huid exfoliëren en vernieuwen.

Het gebruik van producten met zowel vitamine C als fruitzuren heeft mijn huid helderder, gladder en stralender gemaakt. Ik merkte ook dat mijn huidtoon meer egaal is geworden. Het is belangrijk om te onthouden dat deze ingrediënten de gevoeligheid van de huid voor de zon kunnen verhogen, dus het is essentieel om altijd een goede zonbescherming te gebruiken wanneer je producten met vitamine C en fruitzuren gebruikt.

Glycolzuur en salicylzuur

Glycolzuur en salicylzuur zijn beide populaire ingrediënten in huidverzorgingsproducten vanwege hun exfoliërende eigenschappen. Glycolzuur is een alfa-hydroxyzuur (AHA) dat de dode huidcellen verwijdert en de huidtextuur verbetert.

Salicylzuur is een beta-hydroxyzuur (BHA) dat diep in de poriën dringt en verstoppingen en acne bestrijdt. Deze zuren kunnen helpen bij het verbeteren van de uitstraling en textuur van de huid, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het combineren ervan met andere huidverzorgingsingrediënten.

Voorzichtig zijn met bepaalde ingrediëntcombinaties

Bij het combineren van huidproducten is het belangrijk om voorzichtig te zijn met bepaalde ingrediëntcombinaties. Sommige combinaties kunnen namelijk de effectiviteit van de producten verminderen of zelfs negatieve reacties op de huid veroorzaken.

Een bekende combinatie die je moet vermijden is het gelijktijdig gebruik van retinol en vitamine C. Deze twee ingrediënten hebben een verschillende pH-waarde, waardoor ze elkaars werking kunnen verminderen.

Het is beter om deze ingrediënten apart te gebruiken, bijvoorbeeld ‘s ochtends vitamine C en ‘s avonds retinol. Een andere combinatie die je moet vermijden is retinol en benzoylperoxide, omdat deze ingrediënten elkaar kunnen neutraliseren.

Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn met het combineren van retinol en fruitzuren (AHA/BHA), aangezien dit de huid kan irriteren. Niacinamide en vitamine C kunnen ook beter apart worden gebruikt, omdat ze elkaars werking kunnen beïnvloeden.

Kortom, wees voorzichtig bij het combineren van bepaalde ingrediënten en zorg ervoor dat je weet welke combinaties wel en niet samenwerken om de beste resultaten voor jouw huid te behalen.

Advies voor het combineren van gekleurde dagcrème met andere huidproducten

Ik raad aan om de gekleurde dagcrème te combineren met huidproducten die dezelfde eigenschappen en voordelen bieden. Hier zijn enkele tips:

 • Kies een getinte dagcrème met SPF-factor om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
 • Gebruik een lichte gezichtsolie onder je gekleurde dagcrème voor extra hydratatie.
 • Breng een makeup primer aan voordat je de gekleurde dagcrème aanbrengt om ervoor te zorgen dat deze goed blijft zitten.
 • Combineer de gekleurde dagcrème met een concealer om eventuele oneffenheden extra te camoufleren.
 • Gebruik een gezichtspoeder over de gekleurde dagcrème om je make-up langer te laten zitten.

Meer over dagcreme met kleurtje

In de wondere wereld van huidverzorging neemt ‘gekleurde dagcrème‘ een prominente plaats in. Het product belooft een breed scala aan voordelen, en in onze blogserie onderzoeken we deze beweringen om u een duidelijk beeld te geven van wat dit product precies is. Begrijp je niet helemaal wat ‘gekleurde dagcrème’ is? Ons artikel “Wat is Gekleurde Dagcrème” beantwoordt al je brandende vragen, terwijl we in “Voordelen Gekleurde Dagcrème” dieper ingaan op de positieve aspecten van het gebruik van dit product.

Maar hoe kies je de juiste gekleurde dagcrème uit de talloze opties op de markt? We hebben een handige “Keuzegids Gekleurde Dagcrème” opgesteld om je te helpen de beste keuze te maken. Het is ook belangrijk om te weten dat niet elke crème geschikt is voor alle huidtypen. Daarom hebben we “Gekleurde Dagcrème Huidtypen” samengesteld om je te begeleiden bij het vinden van de perfecte match. In “Toepassing Gekleurde Dagcrème” delen we tips over hoe je deze crèmes het beste kunt aanbrengen. Specifieke problemen zoals anti-aging en hyperpigmentatie? Bekijk “Gekleurde Dagcrème Anti-Aging” en “Gekleurde Dagcrème Hyperpigmentatie” voor oplossingen op maat.

Misschien twijfel je tussen een gekleurde dagcrème en een foundation. “Gekleurde Dagcrème vs. Foundation” biedt een grondige vergelijking van deze twee producten. En voor degenen met een gevoelige huid hebben we “Gekleurde Dagcrème Gevoelige Huid” en “Gekleurde Dagcrème Acne-Gevoelige Huid” om je huid de zorg te geven die ze nodig heeft. Krijg tips en trucs voor je dagelijkse huidverzorgingsroutine in “Gekleurde Dagcrème Huidverzorging” en ontdek de meest voorkomende valkuilen in “Veelgemaakte Fouten Gekleurde Dagcrème“. Wat zit er eigenlijk in je gekleurde dagcrème? “Ingrediënten Gekleurde Dagcrème” neemt een diepe duik in wat er in die kleine potjes zit.

En als je je afvraagt hoe je je gekleurde dagcrème in de zomer kunt gebruiken, bekijk dan “Gekleurde Dagcrème Zomertips“. Weet je niet zeker hoe lang je je product kunt bewaren? “Houdbaarheid Gekleurde Dagcrème” heeft alle antwoorden. En voor advies over het matchen van je crème met je huidskleur, bezoek “Kleurenmatch Gekleurde Dagcrème“. Tot slot, in “Gekleurde Dagcrème Huidgezondheid” en “Gekleurde Dagcrème Combinaties” bespreken we de impact van gekleurde dagcrèmes op de algemene gezondheid van je huid en hoe je het kunt combineren met andere producten in je routine voor het beste resultaat. Duik in onze artikelen en ontdek de wereld van gekleurde dagcrèmes!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is gekleurde dagcrème en hoe combineer je het met andere huidproducten?

Gekleurde dagcrème is een product dat hydratatie en een vleugje kleur biedt. Je kunt het eenvoudig combineren met andere huidproducten door het als basis te gebruiken en vervolgens foundation, concealer of poeder aan te brengen indien nodig.

2. Kan ik gekleurde dagcrème alleen gebruiken in plaats van foundation?

Ja, gekleurde dagcrème kan een lichtere dekking bieden dan foundation en is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke uitstraling. Het kan worden gebruikt als een op zichzelf staand product of als basis voor foundation.

3. Moet ik iets speciaals doen voordat ik gekleurde dagcrème aanbreng?

Voordat je gekleurde dagcrème aanbrengt, is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen en een moisturizer aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de dagcrème gelijkmatig wordt aangebracht en beter blijft zitten.

4. Kan ik andere make-upproducten gebruiken met gekleurde dagcrème?

Ja, je kunt andere make-upproducten zoals blush, bronzer, mascara en lipstick gebruiken in combinatie met gekleurde dagcrème. Pas gewoon de rest van je make-uproutine aan naar jouw voorkeur en behoeften.

» Referenties


1.Fuad Al-Rimawi, Afaneh I, Hiba Jaraiseh. Formulation and Evaluation of a Moisturizing Day Cream Containing Olive Leaves Extract. October 2014 International Journal of Development Research 4(10):1996-2000.
https://www.researchgate.net/publication/271013995_FORMULATION_AND_EVALUATION_OF_A_MOISTURIZING_DAY_CREAM_CONTAINING_OLIVE_LEAVES_EXTRACT

2.Marina Bährle-Rapp. Tinted Day Cream. In: Springer Lexikon Kosmetik und Körperpflege. Springer, Berlin, Heidelberg.
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-540-71095-0_10559

» Referenties

Conclusie beste dagcreme met kleurtje 2023

 • Beste dagcreme met kleurtje – Sisley
 • Beste dagcreme met kleurtje met SPF – Clinique
 • Beste gekleurde dagcreme gevoelige huid – Clinique
 • Beste gekleurde dagcreme vette huid – Chanel
 • Beste dagcreme met kleurtje met UV-filter – Laura Mercier
 • Beste natuurlijke dagcreme met kleurtje – Earth Line
Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.