In dit artikel

Getinte Dagcrème en Zonbescherming: Wat Je Moet Weten (2023)

Het kan verwarrend zijn om te begrijpen hoe je getinte dagcrème en zonbescherming correct kunt combineren in je huidverzorgingsroutine. Zoals velen van jullie, vroeg ik me ook af hoe ik mijn huid kon beschermen tegen de zon zonder het natuurlijke tintje te verliezen.

Door grondig onderzoek en testen, heb ik ontdekt dat een getinte dagcrème met SPF de perfecte oplossing kan zijn. Lees verder om te ontdekken hoe je je huid kunt verzorgen en beschermen, terwijl je die onberispelijke, natuurlijke gloed behoudt.

Key Takeaways

De beste getinte dagcreme van 2023 volgens onze test is Sisley Phyto Hydra Teint. Dit merk is vrij van parabenen, microplastics en sulfaat. Het is een hydraterende crème en het geeft een frisse natuurlijke make-up look, maar ook een glowing effect.

Samenvatting

 • Het gebruik van zonbescherming is essentieel om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling en vroegtijdige veroudering.
 • Een getinte dagcrème met SPF combineert hydratatie, een egale teint en zonbescherming in één product.
 • Voordelen van het gebruik van een getinte dagcrème met SPF zijn onder andere bescherming tegen UV – straling, een egale teint en hydratatie van de huid.
 • Breng een getinte dagcrème met SPF gelijkmatig aan op een gereinigde huid voor een natuurlijke en goed beschermde uitstraling.

Waarom zonbescherming belangrijk is

Zonbescherming is belangrijk omdat het helpt schade aan de huid door de zon te voorkomen.

Voordelen van het gebruik van zonbescherming

Zonbescherming speelt een essentiële rol in onze dagelijkse routine. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik ervan:

 1. Het beschermt je huid tegen schadelijke UV-stralen: Dagelijks gebruik van zonnebrandcrème helpt je huid te beschermen tegen de negatieve effecten van UVB-straling, die de kans op huidkanker kan vergroten.
 2. Het voorkomt vroegtijdige veroudering: Door regelmatig zonnebrandcrème te gebruiken, kun je vroegtijdige veroudering door de zon vertragen en rimpels en fijne lijntjes minimaliseren.
 3. Het draagt bij aan huidgezondheid: Dermatologen raden aan om dagelijks zonbescherming te gebruiken om optimaal voor je huid te zorgen.
 4. Zonbeschermingsproducten zijn steeds aangenamer: Hedendaagse producten zoals Avène Getinte Zonnecrème hebben een prettige textuur en voelen licht aan op de huid.
 5. Het ondersteunt een gezonde vitamine D-productie: Hoewel overmatige blootstelling aan de zon schadelijk is, helpt gecontroleerde blootstelling ons lichaam bij het produceren van vitamine D.
 6. Ze bieden extra bescherming: Als je al een dagcrème met SPF gebruikt, zal het aanbrengen van een zonnebrandcrème extra veiligheid bieden.
 7. Ze zijn veelzijdig: Je kunt kiezen om je zonnebrandcrème onder of over je dagcrème aan te brengen, afhankelijk van wat het beste bij jouw routine past.

Risico’s van blootstelling aan de zon

Blootstelling aan de zon kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor je huid. UV-straling van de zon kan leiden tot verbranding, vroegtijdige huidveroudering en zelfs huidkanker.

Het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen deze risico’s door het gebruik van zonbescherming, zoals een getinte dagcrème met SPF. Hiermee bescherm je je huid tegen schadelijke UV-straling en verminder je het risico op zonnebrand en andere schade aan je huid.

Het regelmatig gebruik van zonbescherming is essentieel om je huid gezond en stralend te houden.

Het belang van een getinte dagcrème met SPF

Een getinte dagcrème met SPF is essentieel omdat het je huid niet alleen hydrateert en egaliseert, maar het biedt ook bescherming tegen schadelijke UV-straling.

Hoe een getinte dagcrème werkt

Een getinte dagcrème werkt als een combinatie van een dagcrème en een foundation. Het biedt hydratatie en voeding aan de huid, terwijl het ook zorgt voor een egale teint. De getinte formule helpt om oneffenheden en roodheid te verbergen, waardoor je een natuurlijke, gezonde gloed krijgt.

Daarnaast bevat een getinte dagcrème meestal SPF, wat helpt om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Hierdoor is het een handige optie voor mensen die niet veel make-up willen dragen, maar toch hun huid willen verzorgen en beschermen.

Voordelen van het gebruik van een getinte dagcrème met SPF

Een getinte dagcrème met SPF kan verschillende voordelen bieden:

 1. Bescherming tegen schadelijke UV-stralen: De SPF in de getinte dagcrème beschermt de huid tegen zowel UVA- als UVB-stralen, die kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering en huidkanker.
 2. Egaliseert de teint: Een getinte dagcrème kan helpen om onvolkomenheden en roodheid te verminderen, waardoor je een natuurlijk uitziende teint krijgt zonder dat je extra foundation nodig hebt.
 3. Hydratatie van de huid: Naast het bieden van zonbescherming, bevat een getinte dagcrème vaak hydraterende ingrediënten die de huid gehydrateerd en soepel houden gedurende de dag.
 4. Gemakkelijk aan te brengen: Een getinte dagcrème is snel en gemakkelijk aan te brengen, omdat het een combinatie is van een moisturizer en foundation. Dit bespaart tijd in je ochtendroutine.
 5. Natuurlijke look: Een getinte dagcrème geeft je een subtiele, natuurlijke uitstraling zonder dat het eruitziet alsof je veel make-up op hebt.
 6. Lichtgewicht formule: Veel getinte dagcrèmes hebben een lichte textuur die comfortabel aanvoelt op de huid gedurende de hele dag, zonder dat het zwaar of plakkerig aanvoelt.
 7. Veelzijdigheid: Je kunt een getinte dagcrème gebruiken als basis voor make-up of zelfstandig dragen voor een frisse, verzorgde look.

Hoe gebruik je een getinte dagcrème met SPF

Breng de getinte dagcrème met SPF gelijkmatig aan op een gereinigde huid, nadat je je gebruikelijke gezichtsverzorging hebt aangebracht.

Aanbrengtechnieken

 1. Ik raad aan om de getinte dagcrème direct op de gereinigde huid aan te brengen.
 2. Breng eerst een dagcrème met zonbescherming aan na het reinigen van je huid voordat je de getinte dagcrème gebruikt.
 3. Gebruik je vingers of een make – upsponsje om de getinte dagcrème gelijkmatig over je gezicht te verdelen.
 4. Begin bij je neus en werk naar buiten toe, blend goed in de huid voor een natuurlijk effect.
 5. Vergeet niet om ook je hals en decolleté mee te nemen bij het aanbrengen van de getinte dagcrème.
 6. Als je meer dekking wilt, kun je extra lagen van de getinte dagcrème aanbrengen.
 7. Zorg ervoor dat je eventuele overgangen goed blendt, zodat er geen harde lijnen ontstaan.
 8. Breng eventueel nog wat poeder aan om glans te verminderen en je make – up langer te laten zitten.
 9. Vergeet niet om regelmatig bij te werken gedurende de dag, vooral als je veel in direct zonlicht bent.
 10. Geniet van een stralende en goed beschermde huid met behulp van de juiste aanbrengtechnieken voor jouw getinte dagcrème met zonbescherming!

Veelgestelde vragen over getinte dagcrème met SPF

Wat moet ik doen voordat ik een getinte dagcrème met SPF aanbreng?

 • Reinig je huid grondig voordat je de getinte dagcrème aanbrengt.
 • Breng eerst een dagcrème met zonbescherming aan voordat je de getinte dagcrème gebruikt.
 • Ja, het is nog steeds belangrijk om ook zonnebrandcrème te gebruiken, zelfs als je al een dagcrème met SPF gebruikt.
 • Ja, er zijn dagcrèmes met SPF beschikbaar die een hoge beschermingsfactor bieden.
 • Ja, het is mogelijk om zonnebrandcrème onder of over je dagcrème aan te brengen.

De beste getinte dagcrèmes met zonbescherming

Hier zijn enkele aanbevelingen voor getinte dagcrèmes met SPF die perfect zijn voor het beschermen van je huid tegen de zon en tegelijkertijd een subtiel tintje geven aan je teint.

Aanbevelingen voor getinte dagcrèmes met SPF

 1. Een aanbevolen product voor getinte dagcrèmes met SPF is Avène Getinte Zonnecrème.
 2. Kies een dagcrème met SPF die geschikt is voor jouw huidtype.
 3. Let op de beschermingsfactor (SPF) van de getinte dagcrème en kies een product met een hoge beschermingsfactor indien nodig.
 4. Overweeg dagcrèmes met minerale formules, omdat ze minder kans hebben op het veroorzaken van een witte gloed op de huid.
 5. Test verschillende getinte dagcrèmes uit om te zien welke het beste past bij jouw huidskleur en gewenste resultaat.
 6. Lees beoordelingen en recensies van andere gebruikers om meer inzicht te krijgen in de prestaties en effectiviteit van verschillende getinte dagcrèmes met SPF.
 7. Wees bereid om te investeren in een goede kwaliteit getinte dagcrème met SPF, aangezien deze je huid beschermt tegen schadelijke UV-straling en ook zorgt voor een egaal uiterlijk.
 8. Raadpleeg indien nodig een dermatoloog of schoonheidsspecialiste voor professioneel advies over het kiezen van de beste getinte dagcrème met SPF voor jouw specifieke behoeften.
 9. Probeer monsters of testers uit voordat je een volledige fles of tube aanschaft, zodat je zeker weet dat je tevreden bent met het product voordat je het regelmatig gaat gebruiken.
 10. Vergeet niet dat zelfs als je een getinte dagcrème met SPF gebruikt, het nog steeds belangrijk is om ook zonnebrandcrème aan te brengen voor extra bescherming tegen de zon.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een getinte dagcrème met SPF.

Bij het kiezen van een getinte dagcrème met SPF, is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de dagcrème geschikt is voor jouw huidtype.

Kijk naar producten die specifiek zijn ontworpen voor een vette, droge of gevoelige huid. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de dagcrème een breed spectrum SPF-bescherming biedt, omdat dit je beschermt tegen zowel UVB- als UVA-stralen.

Verder kan het handig zijn om te kijken naar dagcrèmes die ook andere voordelen bieden, zoals hydratatie of anti-aging eigenschappen. Ten slotte is het altijd goed om de ingrediëntenlijst te controleren om er zeker van te zijn dat er geen irriterende stoffen of allergenen in zitten.

Meer over getinte dagcreme

De thuisbasis voor alles wat te maken heeft met ‘Getinte Dagcrème‘. Hier proberen we u door het doolhof van informatie te leiden, zodat u de best mogelijke keuzes kunt maken voor uw huidverzorging. Bent u nieuw bij het concept van Getinte Dagcrème? Dan kunt u beginnen met ons artikel ‘Wat is Getinte Dagcrème‘, dat de basisprincipes van dit fantastische product uitlegt. We gaan dieper in op hoe dit product een gamechanger kan zijn in uw dagelijkse routine, met een uitgebreid artikel over de ‘Voordelen Getinte Dagcrème‘.

Omdat niet alle huidtypes gelijk zijn, hebben we een speciale post gewijd aan ‘Getinte Dagcrème Huidtype‘, waar we gedetailleerd ingaan op hoe u het beste type getinte dagcrème voor uw unieke huid kunt kiezen. En als u in de war bent tussen Getinte Dagcrème en Foundation, dan hebben we voor u het artikel ‘Getinte Dagcrème vs Foundation‘ om u te helpen het verschil te begrijpen. Als u eenmaal uw perfecte getinte dagcrème heeft gevonden, wilt u natuurlijk weten hoe u deze op de juiste manier aanbrengt. Hiervoor hebben we een stap-voor-stap handleiding voor u, getiteld ‘Aanbrengen Getinte Dagcrème’.

Wilt u meer weten over wat er in uw producten zit? Ons artikel ‘Ingrediënten Getinte Dagcrème‘ ontrafelt de complexe wereld van huidverzorgingsingrediënten. Voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in anti-aging voordelen, zult u onze post ‘Getinte Dagcrème Anti-Aging‘ nuttig vinden. Voor degenen die graag experimenteren, hebben we het artikel ‘Combineren Getinte Dagcrème‘ voor u, dat laat zien hoe u deze met andere producten in uw routine kunt combineren.

En ja, mannen, we hebben ook aan jullie gedacht! Bekijk ‘Getinte Dagcrème voor Mannen‘ om te leren hoe deze producten ook in uw routine kunnen passen. Bescherming tegen de zon is een cruciaal aspect van huidverzorging. Vandaar dat we het artikel ‘Getinte Dagcrème Zonbescherming‘ hebben om u te laten zien hoe dit product u kan helpen uw huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Natuurlijk willen we u ook waarschuwen voor mogelijke ‘Bijwerkingen Getinte Dagcrème‘, dus zorg ervoor dat u dit artikel leest.

En als u zich ooit hebt afgevraagd hoe lang uw producten houdbaar zijn, dan is ons artikel ‘Houdbaarheid Getinte Dagcrème‘ het antwoord op uw vraag. Tenslotte, als u nog twijfelt over het verschil tussen BB Cream en Getinte Dagcrème, dan zal ons artikel ‘Verschil BB Cream en Getinte Dagcrème‘ alle verwarring wegnemen. Wij hopen dat u hiermee een duidelijk beeld krijgt van wat Getinte Dagcrème te bieden heeft en dat u er net zoveel van gaat houden als wij!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is getinte dagcrème en zonbescherming?

Getinte dagcrème en zonbescherming is een combinatieproduct dat hydratatie en bescherming tegen de zon biedt, terwijl het ook een lichte tint geeft aan de huid om oneffenheden te verdoezelen.

2. Hoe gebruik ik getinte dagcrème en zonbescherming?

Breng de getinte dagcrème en zonbescherming gelijkmatig aan op het gezicht en de hals voordat je naar buiten gaat. Herhaal indien nodig gedurende de dag voor extra bescherming.

3. Welk huidtype kan getinte dagcrème en zonbescherming gebruiken?

Getinte dagcrème en zonbescherming is geschikt voor een breed scala aan huidtypen, inclusief normale, droge, vette en gecombineerde huidtypes.

4. Biedt getinte dagcrème en zonbescherming voldoende bescherming tegen de zon?

Ja, getinte dagcrème en zonbescherming biedt meestal een SPF (zonbeschermingsfactor) van 30 of hoger, wat voldoende bescherming biedt tegen schadelijke UV-stralen. Het is echter altijd raadzaam om extra beschermende maatregelen te nemen, zoals het dragen van een hoed en het vermijden van directe blootstelling aan de zon tijdens de piekuren.

» Referenties


1.Fuad Al-Rimawi, Afaneh I, Hiba Jaraiseh. Formulation and Evaluation of a Moisturizing Day Cream Containing Olive Leaves Extract. October 2014 International Journal of Development Research 4(10):1996-2000.
https://www.researchgate.net/publication/271013995_FORMULATION_AND_EVALUATION_OF_A_MOISTURIZING_DAY_CREAM_CONTAINING_OLIVE_LEAVES_EXTRACT

2.Marina Bährle-Rapp. Tinted Day Cream. In: Springer Lexikon Kosmetik und Körperpflege. Springer, Berlin, Heidelberg.
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-540-71095-0_10559

» Referenties

Conclusie beste getinte dagcreme 2023

 • Beste getinte dagcreme – Sisley
 • Beste getinte dagcreme met SPF – Clinique
 • Beste getinte dagcreme gevoelige huid – Clinique
 • Beste getinte dagcreme vette huid – Chanel
 • Beste getinte dagcreme met UV-filter – Laura Mercier
 • Beste natuurlijke getinte dagcreme – Earth Line
Isabella

Isabella