In dit artikel

Gezichtsspray en Make-up: Hoe te Gebruiken? (2023)

In dit artikel

Heb je ooit problemen gehad met het langdurig laten zitten van je make-up? Ik ken het gevoel en heb het zelf ook ervaren, maar wist je dat een goede setting spray tot 18 uur kan meegaan? Deze blogpost leidt je door het gebruik van gezichtsspray en make-up, biedt tips om je look perfect en lang houdbaar te maken.

Blijf lezen om alle geheimen te ontdekken voor een flawless makeup die de klok rond houdt!

Samenvatting

 • Een goede setting spray kan tot 18 uur meegaan en helpt je make – up langer mooi te houden.
 • Het gebruik van een gezichtsspray is eenvoudig: maak je gezicht schoon, houd de spray op armlengte afstand, spuit het op je huid en laat het drogen voordat je andere make-up aanbrengt.
 • Gebruik een setting spray na het aanbrengen van alle make – up om alles te fixeren en een mooie finish te creëren.
 • Combineer het gebruik van een gezichtsspray met je make-uproutine: reinig je gezicht, breng huidverzorgingsproducten en foundation aan, poeder je gezicht af en spray de setting spray gelijkmatig over je gezicht.

Hoe gebruik je een gezichtsspray?

Het gebruik van een gezichtsspray is in feite heel simpel. Hier zijn de stappen:

 1. Maak eerst je gezicht schoon. Dit kan met een make – up remover of gewoon water.
 2. Houd de gezichtsspray op armlengte afstand van je gezicht.
 3. Sluit je ogen en spuit het product op je huid.
 4. Laat de spray drogen voordat je andere producten, zoals foundation, concealer of poeder, aanbrengt.
 5. Gebruik de spray ook na het aanbrengen van alle make – up om alles te fixeren.

Hoe gebruik je make-up in combinatie met een gezichtsspray?

Als ik make-up gebruik in combinatie met een gezichtsspray, volg ik deze stappen:

 • Eerst reinig ik mijn gezicht grondig en zorg ik ervoor dat het schoon en droog is.
 • Dan breng ik mijn gebruikelijke huidverzorgingsproducten aan, zoals moisturizer en primer.
 • Daarna gebruik ik foundation of concealer om mijn huid te egaliseren en eventuele oneffenheden te verbergen.
 • Vervolgens poeder ik mijn gezicht af om glans te verminderen en mijn make – up langer te laten zitten.
 • Na het aanbrengen van alle make – up spray ik een setting spray gelijkmatig over mijn gezicht, met gesloten ogen.
 • Ik houd de fles op ongeveer 20 centimeter afstand van mijn gezicht om een gelijkmatige verdeling te garanderen.
 • Ik laat de spray drogen voordat ik eventueel nog een laagje make – up aanbreng.

Meer over ‘Gezichtsspray’

Wanneer jij ook gezond, verzorgd en mooi ouder wilt worden dan is uiterlijke verzorging natuurlijk een belangrijk gegeven. Maak gebruik van goede gezichtsverzorging zoals een gezichtsspray. Velen vragen zich af wat is gezichtsspray? Simpel gezegd, het is een product dat is ontworpen om hydratatie te bieden, make-up te fixeren en de huid te verfrissen. Als je een droge huid hebt, kan een speciale gezichtsspray voor droge huid een uitkomst bieden. Maar het gaat verder dan dat, want het kan ook een rol spelen in je make-up routine. Hoe? Lees hier meer over gezichtsspray en make-up en het gebruik van gezichtsspray over make-up.

Voor de creatievelingen onder ons, overweeg eens een DIY gezichtsspray met natuurlijke ingrediënten. Terwijl sommigen op zoek zijn naar top hydraterende gezichtssprays, zijn er anderen die een specifieke oplossing nodig hebben voor problemen zoals een gevoelige huid of acne. Gelukkig zijn er opties zoals gezichtsspray voor gevoelige huid en gezichtsspray bij acne. En of je nu onderweg bent en een gezichtsspray op reis nodig hebt, bescherming zoekt met een gezichtsspray met spf, of simpelweg de voordelen van gezichtsspray wilt ontdekken, de mogelijkheden zijn eindeloos. En laten we de mannen niet vergeten; er zijn zelfs speciale gezichtssprays voor mannen. Voor een frisse boost tijdens de warme dagen, bekijk de tips voor gezichtsspray gebruik in de zomer. Tot slot, voor degenen die milieubewust zijn, duik in de wereld van biologische en natuurlijke gezichtssprays.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een gezichtsspray en hoe gebruik je het met make-up?

Een gezichtsspray is een spray vol hydraterende ingrediënten, die je kunt gebruiken bij de gezichtsreiniging en ook samen met make-up om het langer te laten zitten.

2. Wat is het verschil tussen een setting spray en een fixing spray?

Een setting spray helpt om make-up er niet poederig uit te laten zien, terwijl een fixing spray zorgt dat je make-up bestand is tegen hitte, regen en andere dingen.

3. Hoe pas je een gezichtsmist toe met make-up?

Je kan de gezichtsmist gebruiken vóór het gebruik van blush, mascara, eyeliner of lippenstift om de huid voor te bereiden, of na je make-up om het te fixeren.

4. Heb je tips voor het gebruik van een makeup setting of fixing spray?

Ja, zorg ervoor dat je de spray op een redelijke afstand van je gezicht houdt voordat je spuit en laat het drogen voordat je verder gaat met de rest van je routine.

5. Is een gezichtsspray net zo goed als een makeup remover?

Nee, hoewel sommige gezichtssprays kunnen helpen bij het losmaken van make-up, heb je nog steeds een makeup remover nodig voor grondige gezichtsreiniging.

» Referenties

Bell, A. (2022, 18 oktober).
Doen ‘face mists’ eigenlijk iets? Is het een must-have om in je beauty routine op te nemen? Women’s Health. https://www.womenshealthmag.com/nl/magazine/a41584396/face-mists/

Nishimura, N., Inoue, S., Yokoyama, K., & Iwase, S. (2018). Effect of spraying of fine water particles on facial skin moisture and viscoelasticity in adult women. Skin Research and Technology, 25(3).

» Referenties

Conclusie beste gezichtsspray 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *