In dit artikel

Waarom een Gezichtsspray met SPF Kiezen? (2023)

In dit artikel

SPF is zeer belangrijk voor je gezicht. Het beschermt je huid tegen UVB-stralen van de zon. Deze stralen zijn schadelijk en kunnen je huid verbranden. Een product met SPF kan 90% tot 98% van deze stralen filteren.

Dit hangt af van de SPF factor. Bijvoorbeeld, een product met SPF 10 filtert 90% van de UVB-stralen. Een product met SPF 30 of 50 filtert zelfs meer, namelijk 97% tot 98%.

De zon kan ook huidveroudering veroorzaken en schade op celniveau aanrichten. Met een goed SPF product kun je deze schade voorkomen. Je kunt dus zeggen dat SPF ook een antiaging werking heeft. Neem bijvoorbeeld de Vichy capital spray SPF 30

Het dagelijks gebruik van een product met SPF als onderdeel van je gezichtsverzorging is een slimme keuze. Het is dé manier om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Key Takeaway

De beste gezichtsspray van 2023 volgens onze test is Chanel Hydra Beauty Essence Mist. Dit merk bevat de meeste werkzame stoffen en is op elk gewenst moment te gebruiken om de huid te kalmeren en te verfrissen.

Voordelen van een gezichtsspray met SPF

Een gezichtsspray met SPF heeft veel voordelen.

 • Het beschermt je huid tegen UVB – stralen. Zoals eerder genoemd, blokkeert SPF 30 96,7% van de UVB stralen en SPF 50 zelfs 98%.
 • Het helpt vroegtijdige veroudering te stoppen. De zon kan de huid snel ouder maken. Een gezichtsspray met SPF gaat dit tegen.
 • Een gezichtsspray met SPF is makkelijk in gebruik. Je hoeft het maar een keer op te spuiten en je bent klaar voor de dag.
 • Het is goed voor je dagelijkse routine. Gezichtsverzorging is belangrijk en een gezichtsspray met SPF past hier heel goed bij.
 • Het hydrateert je huid. Veel sprays hebben extra’s die je huid zacht maken.
 • Het helpt ook tegen verbranding door de zon. Met een spray hoef je niet bang te zijn dat de zon je huid pijn doet.

Tips voor het kiezen en gebruik van een gezichtsspray met SPF

Als je een gezichtsspray met SPF wilt kiezen en gebruiken, zijn hier een paar handige tips:

 • Kies een gezichtsspray met minimaal SPF 30 om voldoende bescherming te bieden tegen de schadelijke UVB-stralen.
 • Controleer of de spray ook bescherming biedt tegen UVA – stralen door te kijken naar het label of ingrediënten zoals titaniumdioxide en zinkoxide.
 • Let op de textuur van de spray om ervoor te zorgen dat het gemakkelijk op je huid aanbrengt en geen vettig gevoel achterlaat.
 • Breng de gezichtsspray gelijkmatig aan op je gezicht en nek, vergeet niet om ook je oren mee te nemen.
 • Herhaal het aanbrengen om de twee uur, vooral als je in direct zonlicht bent of veel zweet.
 • Gebruik de gezichtsspray als onderdeel van je dagelijkse skincare-routine, voor of na het aanbrengen van make-up.

Meer over ‘Gezichtsspray’

Gezichtsspray is een veelzijdig product dat je kan helpen om een verscheidenheid aan huidproblemen aan te pakken. Wil je weten wat gezichtsspray precies is? Of ben je misschien benieuwd naar de voordelen van gezichtsspray voor droge huid? Er zijn zelfs handige tips voor het combineren van gezichtsspray en make-up.

Als je houdt van DIY, dan hebben we ook een gids voor het maken van gezichtsspray met natuurlijke ingrediënten. Ontdek daarnaast de top hydraterende gezichtssprays of leer over specifieke sprays zoals gezichtsspray voor mannen en gezichtsspray bij acne.

Reizen met gezichtsspray is ook eenvoudig, lees daarover meer in gezichtsspray op reis. Bescherm jezelf tegen de zon met gezichtsspray met spf en ontdek hoe gezichtsspray kan helpen bij de vertraging van het aging proces. Zoek je naar manieren om een stralende huid te krijgen? Kijk dan naar stralende huid met gezichtsspray. Er zijn ook oplossingen voor specifieke problemen zoals gezichtsspray bij rosacea.

Tenslotte, als je je afvraagt wat de beste tijd voor gezichtsspray is, dan hebben we daar ook informatie over!

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent ‘Waarom een Gezichtsspray met SPF Kiezen’?

‘Waarom een Gezichtsspray met SPF Kiezen?’ betekent waarom we de keuze zouden moeten maken voor gezichtsspray met zonnebrandcrème, die helpt bij huidbescherming tegen UVA en UVB stralen.

2. Wat doet een Gezichtsspray met SPF voor mijn huid?

Een Gezichtsspray met SPF helpt de huid te beschermen tegen UVA en UVB stralen. Het kan de schadelijke stralen absorberen of reflecteren om zo zonnebrand te voorkomen.

3. Waarom is een SPF belangrijk voor de huid?

Een SPF is belangrijk voor de huid omdat het beschermt tegen UVA en UVB-stralen die zonnebrand kunnen veroorzaken en schade aan de huid kunnen toebrengen.

4. Wat is het verschil tussen zonnebrand voor het gezicht en dagcrème met SPF?

Het verschil tussen zonnebrand voor het gezicht en dagcrème met SPF zit in de bescherming en hydratatie. Zonnebrand biedt bescherming tegen UV-stralen, terwijl dagcrème met SPF ook hydratatie biedt als dagelijkse gezichtsverzorging.

5. Hoe kies ik de juiste SPF op basis van mijn huidtype?

Je kunt de juiste SPF kiezen op basis van je huidtype door rekening te houden met hoe snel je huid verbrandt in de zon. Hoe sneller je verbrandt, hoe hoger de benodigde SPF-factor moet zijn voor optimale zonnebescherming.

» Referenties

Bell, A. (2022, 18 oktober).
Doen ‘face mists’ eigenlijk iets? Is het een must-have om in je beauty routine op te nemen? Women’s Health. https://www.womenshealthmag.com/nl/magazine/a41584396/face-mists/

Nishimura, N., Inoue, S., Yokoyama, K., & Iwase, S. (2018). Effect of spraying of fine water particles on facial skin moisture and viscoelasticity in adult women. Skin Research and Technology, 25(3).

» Referenties

Conclusie beste gezichtsspray 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *