In dit artikel

Kun je Gezichtsspray over Make-up Spuiten? (2023)

In dit artikel

Ja, je kunt een gezichtsspray over make-up spuiten. Dit wordt ook wel een setting of fixing spray genoemd. Deze lichte nevel spuit je op je gezicht nadat je make-up is aangebracht.

De setting spray geeft een beschermlaag voor je make-up én huid. Voor volle dekking, moet de spray in een ‘X’-vorm over je gezicht gespoten worden en dan nog een keer in een ‘T’-vorm.

Het zorgt er ook voor dat je make-up langer blijft zitten. Het is veel beter om een setting spray te gebruiken dan haarspray om je make-up te fixeren! Zorg er wel voor dat je voldoende afstand houdt bij het sprayen van de setting spray op je gezicht.

Je opgebrachte mascara zal niet vervagen als je deze spray na mascara aanbrengt! Vergeet niet, deze spray bevat vaak ingrediënten als aloë vera, kokosnootwater en gletsjerwater die goed zijn voor de huid.

Ze helpen om de huid te kalmeren en te hydrateren.

Key Takeaway

De beste gezichtsspray van 2023 volgens onze test is Chanel Hydra Beauty Essence Mist. Dit merk bevat de meeste werkzame stoffen en is op elk gewenst moment te gebruiken om de huid te kalmeren en te verfrissen.

Hoe werken make-up setting sprays?

Make-up setting sprays werken door een fijne nevel over het gezicht te verspreiden, waardoor de make-up op zijn plaats blijft en langer meegaat.

Ingrediënten

Er zitten veel dingen in een setting spray. Vaak vind je er aloë vera, kokoswater en gletsjerwater in. Deze stoffen helpen de huid rustig te houden en te voeden. Er zijn ook sprays met SPF erin.

Die beschermen je huid tegen de zon. Het is altijd goed om de lijst met spullen in de spray te lezen. Dan weet je precies wat je op je huid spuit.

Werking van de spray

Een make-up setting spray werkt door een fijne nevel over je gezicht te spuiten nadat je je make-up hebt aangebracht. Deze spray vormt een beschermend laagje over je make-up en huid, waardoor het langer blijft zitten.

Het kan ook helpen om je make-up te fixeren, zodat het niet uitloopt of vervaagt gedurende de dag. De setting spray bevat vaak ingrediënten zoals aloë vera, kokosnootwater en gletsjerwater, die de huid kunnen kalmeren en hydrateren.

Om de spray goed aan te brengen, kun je het in een ‘X’-vorm over je gezicht spuiten en vervolgens nog een keer in een ‘T’-vorm. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tijdens het sprayen en de spray niet te dicht bij je gezicht te gebruiken.

Multifunctionele spray

Een multifunctionele spray is een handig product dat voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt. Naast het verbeteren van je make-up applicatie, kan het ook andere voordelen bieden voor je huid.

Zo kan een multifunctionele spray helpen om je make-up langer te laten zitten, je huid te hydrateren en zelfs te kalmeren. Dit komt door de speciale ingrediënten zoals aloë vera, kokosnootwater en gletsjerwater die vaak in deze sprays te vinden zijn.

Je kunt de multifunctionele spray eenvoudig aanbrengen door een lichte nevel over je gezicht te spruitten op een afstand. Het zorgt voor een extra laagje op je huid, wat ervoor zorgt dat je make-up er beter uitziet en langer blijft zitten.

Het gebruik van gezichtsspray over make-up

Gezichtsspray kan worden gebruikt om je make-up applicatie te verbeteren en je look langer in te sluiten.

Sprays voor het verbeteren van je make-up applicatie

Sommige sprays kunnen je helpen om je make-up beter aan te brengen. Hier zijn een paar sprays die je kunt gebruiken:

 1. Primer spray: Breng dit aan voordat je je make-up aanbrengt. Het helpt om je huid glad te maken en poriën te verkleinen, waardoor je foundation beter hecht.
 2. Hydraterende spray: Als je merkt dat je huid droog is na het aanbrengen van foundation, kun je een hydraterende spray gebruiken om je huid op te frissen en hydrateren.
 3. Fixeerspray: Deze spray gebruik je nadat je klaar bent met het aanbrengen van al je make-up. Het helpt om het geheel op zijn plek te houden en zorgt ervoor dat het langer blijft zitten.
 4. Glow mist: Wil je een subtiele glans toevoegen aan je make-up look? Dan is een glow mist perfect voor jou! Het geeft een mooie, gezonde gloed aan de huid.
 5. Instellingsspray: Deze spray wordt voornamelijk gebruikt voor speciale gelegenheden of lange dagen waarop je wilt dat je make-up de hele dag blijft zitten zonder uit te lopen.
 6. Verfrissende spray: Heb je behoefte aan een snelle opfrisbeurt gedurende de dag? Gebruik dan een verfrissende gezichtsspray om de huid te kalmeren en te hydrateren.

Insuiten van je make-up look

 • Ik hou ervan om mijn make – up look in te sluiten met een gezichtsspray.
 • Het helpt om mijn make – up langer goed te houden.
 • De setting spray zorgt ervoor dat mijn foundation en poeder niet uitlopen of vlekken.
 • Het geeft me ook een frisse, stralende uitstraling gedurende de dag.
 • Ik spray de setting spray in een ‘X’-vorm over mijn gezicht en dan nog een keer in een ‘T’-vorm voor volledige dekking.
 • De ingrediënten in de setting spray, zoals aloë vera en kokosnootwater, kalmeren en hydrateren mijn huid.
 • Het voelt licht en transparant op mijn gezicht, zonder dat het vet of plakkerig aanvoelt.
 • Een ander voordeel is dat ik de setting spray kan gebruiken als verfrissing gedurende de dag, vooral op warme dagen.

Meer over ‘Gezichtsspray’

Wanneer jij ook gezond, verzorgd en mooi ouder wilt worden dan is uiterlijke verzorging natuurlijk een belangrijk gegeven. Maak gebruik van goede gezichtsverzorging zoals een gezichtsspray. Velen vragen zich af wat is gezichtsspray? Simpel gezegd, het is een product dat is ontworpen om hydratatie te bieden, make-up te fixeren en de huid te verfrissen. Als je een droge huid hebt, kan een speciale gezichtsspray voor droge huid een uitkomst bieden. Maar het gaat verder dan dat, want het kan ook een rol spelen in je make-up routine. Hoe? Lees hier meer over gezichtsspray en make-up en het gebruik van gezichtsspray over make-up.

Voor de creatievelingen onder ons, overweeg eens een DIY gezichtsspray met natuurlijke ingrediënten. Terwijl sommigen op zoek zijn naar top hydraterende gezichtssprays, zijn er anderen die een specifieke oplossing nodig hebben voor problemen zoals een gevoelige huid of acne. Gelukkig zijn er opties zoals gezichtsspray voor gevoelige huid en gezichtsspray bij acne. En of je nu onderweg bent en een gezichtsspray op reis nodig hebt, bescherming zoekt met een gezichtsspray met spf, of simpelweg de voordelen van gezichtsspray wilt ontdekken, de mogelijkheden zijn eindeloos. En laten we de mannen niet vergeten; er zijn zelfs speciale gezichtssprays voor mannen. Voor een frisse boost tijdens de warme dagen, bekijk de tips voor gezichtsspray gebruik in de zomer. Tot slot, voor degenen die milieubewust zijn, duik in de wereld van biologische en natuurlijke gezichtssprays.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is “Kun je Gezichtsspray over Make-up Spuiten”?

“Kun je Gezichtsspray over Make-up Spuiten?” is een vraag over het gebruik van gezichtsmist of nevelspray op gezichtsmakeup.

2. Kan ik gezichtsspray op mijn make-up spuiten?

Ja, je kunt makeup setting spray over je concealer of andere schoonheidsproducten spuiten. Het helpt om de make-up te plakken en lang te laten duren.

3. Is het veilig om gezichtsspray over cosmetica te spuiten?

Ja, het is veilig als de formule van de gezichtsmist goed mengt met de formule van je make-up. Je kunt ook een spray met SPF in je gezichtsverzorging gebruiken voor extra huidverzorging.

4. Moet ik mijn gezicht reinigen na het gebruik van makeup spray?

Ja, het is zeer belangrijk om altijd je gezicht te reinigen met een makeup remover na het gebruik van alle soorten make-up inclusief makeup spray.

5. Zijn er hacks voor het gebruik van gezichtsspray over make-up?

Ja, een hack kan zijn om een beetje spray op je make-up penseel of spons te spuiten voor het aanbrengen. Dit helpt de make-up beter op zijn plaats te blijven en langer mee te gaan.

» Referenties

Bell, A. (2022, 18 oktober).
Doen ‘face mists’ eigenlijk iets? Is het een must-have om in je beauty routine op te nemen? Women’s Health. https://www.womenshealthmag.com/nl/magazine/a41584396/face-mists/

Nishimura, N., Inoue, S., Yokoyama, K., & Iwase, S. (2018). Effect of spraying of fine water particles on facial skin moisture and viscoelasticity in adult women. Skin Research and Technology, 25(3).

» Referenties

Conclusie beste gezichtsspray 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *