In dit artikel

Hoe Gebruik Je Dagcrème met SPF: Stap voor Stap Handleiding

Hoe Gebruik Je Dagcrème met SPF: Stap voor Stap Handleiding

Heb je je ooit afgevraagd hoe je dagcrème met SPF correct toepast voor een optimale bescherming tegen de zon? Het kan verwarrend zijn, aangezien ik ook ooit in jouw schoenen stond. Maar maak je geen zorgen, na grondig onderzoek en het proberen van verschillende technieken, heb ik eindelijk het juiste proces gevonden.

In dit artikel leg ik uitgebreid uit hoe je stap voor stap dagcrème met SPF aanbrengt voor de beste resultaten. Dus blijf lezen als je wilt leren hoe je je huid efficiënt kunt beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Key Takeaways

De beste dagcreme met SPF van 2023 volgens onze test is Revitaltrax Hyaluronic SPF30 Day Cream. Dit merk zorgt voor een stevige en goed gehydrateerde huid, vervaagt fijne lijntjes en heeft een anti aging effect.

Samenvatting

  • Leer stap voor stap hoe je dagcrème met SPF op de juiste manier kunt gebruiken om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
  • Zorg ervoor dat je gezicht grondig gereinigd is voordat je dagcrème met SPF aanbrengt, zodat de crème beter wordt opgenomen.
  • Masseer de crème voorzichtig in en verdeel het gelijkmatig over je gezicht en hals om een beschermende barrière te creëren.
  • Laat de crème volledig intrekken voordat je make – up aanbrengt en breng gedurende de dag regelmatig opnieuw aan voor continue bescherming.
Hoe Gebruik Je Dagcrème met SPF Stap voor Stap Handleiding

Wat is SPF en waarom is het belangrijk?

SPF staat voor Sun Protection Factor en het is een maatstaf voor de bescherming die een product biedt tegen schadelijke UV-stralen. Het is belangrijk omdat blootstelling aan de zon kan leiden tot huidverbranding, vroegtijdige huidveroudering en zelfs huidkanker. Door dagcrème met SPF te gebruiken, kun je je huid beschermen en gezond houden.

Uitleg over SPF en de bescherming tegen schadelijke UV-stralen

SPF staat voor ‘Sun Protection Factor’, een maateenheid die aangeeft hoe goed een zonnebrandcrème of dagcrème de huid beschermt tegen UVB-stralen. Deze UVB-stralen zijn verantwoordelijk voor het verbranden van de huid en spelen een grote rol in het ontwikkelen van huidkanker.

Dus, hoe hoger de SPF, hoe meer bescherming het product biedt. Een dagcrème met SPF bevat ingrediënten die deze schadelijke stralen absorberen en omzetten in warmte, voordat ze je huid kunnen beschadigen.

Het is belangrijk om op te merken dat SPF niet alleen belangrijk is tijdens zonnige dagen. UV-stralen kunnen ook door wolken heen dringen en zo de huid beschadigen. Daarom is het gebruik van een dagcrème met SPF essentieel, ongeacht het weer.

Het moet de laatste stap zijn in je verzorgingsroutine iedere ochtend. Zodoende zorgt het dagelijks gebruik van een SPF voor optimale bescherming tegen verbranding en andere schadelijke gevolgen van UV-straling, zoals vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekken.

Stap-voor-stap handleiding voor het gebruik van dagcrème met SPF

Volg deze eenvoudige stappen voor een optimale bescherming tegen schadelijke UV-stralen en een stralende huid. Lees verder!

Reinig het gezicht grondig

Om optimaal te profiteren van de voordelen van dagcrème met SPF, is het belangrijk om je gezicht grondig te reinigen voordat je het aanbrengt. Een schone huid zorgt ervoor dat de crème beter wordt opgenomen en effectiever werkt.

Begin met een milde gezichtsreiniger die geschikt is voor jouw huidtype. Masseer de reiniger zachtjes in de huid en spoel het grondig af met lauwwarm water. Dep vervolgens je gezicht droog met een zachte handdoek.

Het reinigen van je gezicht verwijdert overtollige talg, vuil en make-upresten, waardoor je dagcrème met SPF beter kan doordringen in de huid en zijn beschermende eigenschappen optimaal kan benutten. Zorg er daarom altijd voor dat je gezicht schoon is voordat je de dagcrème aanbrengt.

Breng een kleine hoeveelheid dagcrème met SPF aan op het gezicht en de hals

Ik breng dagelijks een kleine hoeveelheid dagcrème met SPF aan op mijn gezicht en hals. Dit doe ik nadat ik mijn gezicht grondig gereinigd heb. Ik zorg ervoor dat ik een dunne laag van de crème gelijkmatig verdeel over mijn hele gezicht en hals.

Door de crème voorzichtig in te masseren, zorg ik ervoor dat het goed wordt opgenomen door mijn huid. Het is belangrijk om de crème volledig te laten intrekken voordat ik andere make-up aanbreng.

Gedurende de dag herhaal ik het aanbrengen van de dagcrème met SPF, vooral wanneer ik blootgesteld ben aan de zon. Op deze manier kan ik er zeker van zijn dat mijn huid beschermd is tegen schadelijke UV-stralen en de tekenen van vroegtijdige huidveroudering.

Masseer de crème voorzichtig in en zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is

Wanneer je de dagcrème met SPF op je gezicht aanbrengt, is het belangrijk om de crème voorzichtig in te masseren en ervoor te zorgen dat het gelijkmatig verdeeld is. Dit zorgt ervoor dat de SPF beter wordt opgenomen en je gezicht volledig beschermd is tegen schadelijke UV-stralen.

Masseer de crème in cirkelvormige bewegingen over je hele gezicht en hals, waarbij je extra aandacht besteedt aan gebieden die vaak worden blootgesteld aan de zon, zoals je voorhoofd, neus en wangen.

Door de crème gelijkmatig in te masseren, creëer je een beschermende barrière op je huid en kun je genieten van een stralende teint zonder zorgen over schade door de zon.

Laat de crème volledig intrekken voordat je andere make-up aanbrengt

Na het aanbrengen van de dagcrème met SPF is het belangrijk om even geduld te hebben en de crème volledig te laten intrekken voordat je andere make-up aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat de crème goed kan binden met de huid en zijn beschermende eigenschappen optimaal kan benutten.

Laat de crème ongeveer 3-5 minuten intrekken, afhankelijk van de dikte van de crème en je huidtype. Tijdens het wachten kan je bijvoorbeeld je tanden poetsen of je haar kammen. Als de crème volledig is ingetrokken, kan je verdergaan met je make-up routine zoals gewoonlijk.

Het is belangrijk om de dagcrème met SPF als laatste stap in je verzorgingsroutine aan te brengen, omdat dit ervoor zorgt dat je andere producten zoals serum en moisturizer worden beschermd door de SPF laag.

Herhaal de applicatie van de dagcrème met SPF gedurende de dag, vooral bij blootstelling aan de zon

Om optimaal beschermd te blijven tegen schadelijke UV-straling, is het belangrijk om gedurende de dag de dagcrème met SPF opnieuw aan te brengen, vooral als je wordt blootgesteld aan de zon.

UV-stralen kunnen de effectiviteit van de SPF in de loop van de tijd verminderen, dus het is essentieel om regelmatig bij te werken. Probeer elke twee uur een nieuwe laag aan te brengen, of vaker als je veel transpireert of in het water bent geweest.

Door dit te doen, behoudt je huid continue bescherming tegen verbranding, vroegtijdige veroudering en andere schade veroorzaakt door de zon. Vergeet niet om ook andere delen van je lichaam die worden blootgesteld, zoals je handen en armen, te beschermen met zonnebrandcrème met een hoge SPF.

Hoe Gebruik Je Dagcrème met SPF Stap voor Stap Handleiding

Voordelen van het gebruik van dagcrème met SPF

Bescherm je huid tegen vroegtijdige veroudering, rimpels en schade veroorzaakt door UV-straling. Lees meer over de voordelen van het gebruik van dagcrème met SPF.

Bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering en rimpels

Het gebruik van een dagcrème met SPF biedt uitstekende bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering en rimpels. De krachtige combinatie van zonbescherming en hydratatie zorgt ervoor dat de huid beschermd blijft tegen schadelijke UV-stralen, die een van de belangrijkste oorzaken zijn van huidveroudering.

Door dagelijks een dagcrème met SPF te gebruiken, help je de aanmaak van fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken te verminderen. Dit komt doordat de SPF in de crème de huid beschermt tegen de schadelijke effecten van de zon, zoals collageenafbraak en elastineverlies.

Daarnaast helpt de hydraterende werking van de dagcrème om de huid soepel en gehydrateerd te houden, waardoor het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels vermindert. Kortom, het gebruik van een dagcrème met SPF is een essentiële stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine om je huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering en om een jeugdige uitstraling te behouden.

Voorkomt schade veroorzaakt door UV-straling, zoals verbranding en pigmentvlekken

Het gebruik van dagcrème met SPF is essentieel om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling. UV-straling kan ernstige schade aan de huid veroorzaken, zoals verbranding en pigmentvlekken.

Door dagelijks een dagcrème met SPF aan te brengen, creëer je een beschermende barrière die de huid beschermt tegen deze schade. De SPF in de dagcrème helpt om de schadelijke stralen van de zon te blokkeren, waardoor je huid gezond en stralend blijft.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een dagcrème met SPF niet alleen nodig is tijdens zonnige dagen, maar ook op bewolkte dagen en in de winter, wanneer de zon nog steeds schadelijke stralen kan afgeven.

Daarnaast kan het regelmatig gebruik van een dagcrème met SPF ook helpen bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering. UV-straling staat bekend als een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan rimpels, fijne lijntjes en andere tekenen van veroudering.

Door je huid dagelijks te beschermen met een dagcrème met SPF, minimaliseer je de schade veroorzaakt door de zon en behoud je een jeugdige uitstraling.

Hydrateert en verzorgt de huid

Een dagcrème met SPF biedt niet alleen bescherming tegen schadelijke UV-stralen, maar heeft ook hydraterende en verzorgende eigenschappen voor de huid. Door dagelijks een dagcrème met SPF te gebruiken, geef je je huid de benodigde vochtboost en voedingsstoffen die het nodig heeft om gezond en stralend te blijven.

De SPF in de crème beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering en rimpels, terwijl de hydraterende eigenschappen ervoor zorgen dat je huid gehydrateerd en soepel blijft. Dit helpt bij het behouden van een jeugdige uitstraling en voorkomt droogheid en schilfering.

Dus naast het beschermen van je huid tegen schadelijke UV-stralen, is een dagcrème met SPF ook een essentieel onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine om je huid gehydrateerd en verzorgd te houden.

Hoe Gebruik Je Dagcrème met SPF Stap voor Stap Handleiding

Aanvullende tips voor optimale bescherming tegen de zon

Draag een hoed en zonnebril voor extra bescherming.

Draag een hoed en zonnebril voor extra bescherming

  • Het dragen van een hoed en zonnebril is een geweldige aanvulling op het gebruik van dagcrème met SPF voor optimale bescherming tegen de zon.
  • Een hoed met brede rand kan je gezicht en nek bedekken, waardoor directe blootstelling aan de zon wordt verminderd.
  • Kies voor een zonnebril met UV – bescherming om je ogen te beschermen tegen schadelijke straling.
  • Zowel een hoed als zonnebril helpen bij het voorkomen van verbranding, rimpels en andere tekenen van huidbeschadiging door de zon.
  • Zorg ervoor dat je een comfortabele hoed en goed passende zonnebril draagt voor langdurige bescherming tijdens buitenactiviteiten.

Zoek indien mogelijk de schaduw op tijdens de piekuren van de zon

Tijdens de piekuren van de zon is het belangrijk om indien mogelijk de schaduw op te zoeken. Op deze tijdstippen is de zon het sterkst en kunnen de UV-stralen schadelijk zijn voor onze huid.

Door in de schaduw te blijven, verminder je blootstelling aan direct zonlicht en verklein je het risico op zonnebrand en andere vormen van huidschade. Dit betekent niet dat je de hele dag binnen moet blijven, maar probeer in ieder geval tussen 10.00 uur en 16.00 uur zoveel mogelijk beschutting te zoeken.

Door een hoed en een zonnebril te dragen kun je jezelf extra beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Zorg er ook voor dat je regelmatig zonnebrandcrème aanbrengt, zelfs als je al dagcrème met SPF gebruikt.

Breng regelmatig zonnebrandcrème aan, zelfs onder de dagcrème met SPF

Zelfs als je al een dagcrème met SPF gebruikt, is het nog steeds belangrijk om regelmatig zonnebrandcrème aan te brengen. Waarom? Omdat zonnebrandcrème extra bescherming biedt tegen schadelijke UV-stralen.

Zonnebrandcrème bevat vaak hogere SPF-waarden dan dagcrèmes, waardoor je huid nog beter wordt beschermd. Breng daarom zonnebrandcrème aan voordat je je dagcrème met SPF aanbrengt. Dit helpt om de UV-stralen te blokkeren en voorkomt schade aan de huid, zoals verbranding en pigmentvlekken.

Dus, vergeet niet om altijd die extra laag zonnebrandcrème toe te voegen voor maximale bescherming!

Conclusie

In deze stapsgewijze handleiding heb je geleerd hoe je dagcrème met SPF op de juiste manier kunt gebruiken om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Door deze stap toe te voegen aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine, kun je genieten van de voordelen van een stralende en gezonde huid.

Vergeet niet om regelmatig de crème opnieuw aan te brengen, vooral bij blootstelling aan de zon, en vergezel je SPF-dagcrème met andere zonbeschermingsmaatregelen voor optimale huidbescherming.

Meer over dagcreme met SPF


lees lekker mee voor nog meer info over het belang van dagcrème met SPF.

Je vraagt je misschien af ‘Wat is Dagcrème met SPF‘? Ontdek de vele ‘Voordelen van Dagcrème met SPF‘ in ons introductieartikel dat de basis vormt voor onze diepgaande gids. Het gaat over ‘SPF in dagcremes’. Hierin duiken we in het ‘Belang van SPF in Dagcrème‘, en leggen we de ‘Werking van SPF in Dagcrème‘ uit.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in ‘Dagcrème met SPF en huidbescherming‘, hebben we een artikel dat zich richt op de manier waarop deze crèmes de huid kunnen beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. ‘Ook schreven we over ‘Dagcrème met SPF in de winter’. Ben je nieuwsgierig naar de vraag ‘Is Dagcrème met SPF voldoende bescherming‘? We beantwoorden deze vraag uitgebreid.

In onze serie vergelijken we ook ‘Dagcrème met SPF versus Zonder SPF‘, en praten we over de mogelijke ‘Bijwerkingen van Dagcrème met SPF‘. We laten ook ‘Dermatologen over Dagcrème met SPF‘ aan het woord om hun deskundige mening te geven.

Hoe je deze crèmes gebruikt is net zo belangrijk. Daarom hebben we een artikel ‘Hoe gebruik je Dagcrème met SPF’ gemaakt. We bespreken ook het belang van het opnemen van ‘Dagcrème met SPF in huidverzorgingsroutine‘. En als je ooit hebt afgevraagd ‘Wanneer beginnen met Dagcrème met SPF‘, we hebben een hele post gewijd aan dit onderwerp.

Bijzondere aandacht gaat uit naar ‘Dagcrème met SPF en anti-aging‘, evenals naar ‘Dagcrème met SPF voor gevoelige huid‘. We hebben ook de ‘Dagcrèmes met hoogste SPF‘ gerangschikt voor degenen die maximale bescherming zoeken.

We richten ons niet alleen op vrouwen; er is ook een sectie gewijd aan ‘Dagcrème met SPF voor mannenhuid‘. En voor degenen die zich bewust zijn van hun impact op de planeet, hebben we een lijst met ‘Eco-vriendelijke Dagcrèmes met SPF‘.

Ten slotte, voor degenen die zich afvragen hoe ze hun make-up kunnen combineren met SPF-bescherming, hebben we een artikel over ‘Make-up en Dagcrème met SPF‘.

Veelgestelde Vragen

1. Waarom is het belangrijk om dagcrème met SPF te gebruiken?

Het is belangrijk om dagcrème met SPF te gebruiken omdat het je huid beschermt tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen die vroegtijdige veroudering, zonneschade en zelfs huidkanker kunnen veroorzaken.

2. Hoe kies ik de juiste dagcrème met SPF voor mijn huidtype?

Het kiezen van de juiste dagcrème met SPF hangt af van je huidtype. Als je een droge huid hebt, kun je kiezen voor een vochtinbrengende formule. Voor een vette huid is een olievrije formule geschikt. Als je een gevoelige huid hebt, zoek dan naar een crème die speciaal is geformuleerd voor gevoelige huidtypes.

3. Wanneer moet ik dagcrème met SPF aanbrengen en hoeveel moet ik gebruiken?

Dagcrème met SPF moet elke ochtend worden aangebracht, bij voorkeur 15 minuten voordat je blootgesteld wordt aan de zon. Breng voldoende crème aan om je gezicht, nek en andere blootgestelde delen gelijkmatig te bedekken. Over het algemeen wordt er een hoeveelheid ter grootte van een euro of twee aanbevolen.

4. Moet ik nog aparte zonnebrandcrème gebruiken als mijn dagcrème al SPF bevat?

Het hangt af van de SPF-bescherming in je dagcrème. Als de SPF in je dagcrème minimaal SPF 30 is, kun je ervoor kiezen om geen aparte zonnebrandcrème te gebruiken. Let er echter op dat je de crème regelmatig opnieuw aanbrengt, vooral als je veel buiten bent of veel transpireert.

» Referenties


1. ‘The efficacy and safety of sunscreen use for the prevention of skin cancer’ – Megan Sander, Michael Sander, Toni Burbidge, and Jennifer Beecker. CMAJ December 14, 2020 192 (50) E1802-E1808; DOI: https://doi.org/10.1503/cmaj.201085.
https://www.cmaj.ca/content/192/50/E1802

2. ‘Modern sun protection’ – Sebastian Singer, Sigrid Karrer, Mark Berneburg. Current Opinion in Pharmacology, Volume 46, June 2019, Pages 24-28.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1471489218301243

3. ‘Application of SPF moisturisers is inferior to sunscreens in coverage of facial and eyelid regions’ – Published online 2019 Apr 3. doi: 10.1371/journal.pone.0212548. PLoS One. 2019; 14(4): e0212548. PMCID: PMC6447356, PMID: 30943192.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6447356/

4. ‘Daily Use of a Facial Broad Spectrum Sunscreen Over One-Year Significantly Improves Clinical Evaluation of Photoaging’ – Manpreet Randhawa, Steven Wang, James J Leyden, Gabriela O Cula, Alessandra Pagnoni, Michael D Southall. Dermatol Surg. 2016 Dec;42(12):1354-1361. doi: 10.1097/DSS.0000000000000879.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27749441/

» Referenties

Conclusie beste dagcreme met SPF 2023

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.