In dit artikel

Hoe Lang Blijft Gekleurde Dagcrème Goed? Houdbaarheid en Bewaartips

Heb je je ooit afgevraagd hoe lang die prachtige gekleurde dagcrème eigenlijk goed blijft na opening? Ik ken het probleem, ik heb me er ook vaak over verwonderd. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 66% van de vrouwen beautyproducten blijft gebruiken na de houdbaarheidsdatum.

Maar maak je geen zorgen, ik heb dit uitgebreid onderzocht en ga je precies vertellen hoe het zit met de houdbaarheid van verschillende soorten dagcrèmes en verzorgingsproducten. Dus lees verder, en ontdek hoe je op een veilige manier zo lang mogelijk van je favoriete schoonheidsproducten kunt genieten!

Key Takeaways

De beste dagcreme met kleurtje van 2023 volgens onze test is Sisley Phyto Hydra Teint. Dit merk is vrij van parabenen, microplastics en sulfaat. Het is een hydraterende crème en het geeft een frisse natuurlijke make-up look, maar ook een glowing effect.

Samenvatting

 • Reverse osmose is een krachtig proces dat onzuiverheden in huidverzorgingsproducten verwijdert en je huid reinigt.
 • Geactiveerde kool absorbeert onzuiverheden en overtollige oliën, waardoor je huid wordt gezuiverd en mee-eters en puistjes worden verminderd.
 • Ultraviolette reinigers doden bacteriën en verlengen de houdbaarheid van gekleurde dagcrème.
 • Ionwisselingssystemen helpen de kwaliteit en houdbaarheid van gezichtscrèmes te behouden.

Verschillende soorten gezichtscrème

Er zijn verschillende soorten gezichtscrème beschikbaar, zoals crèmes met reverse osmose, geactiveerde kool, ultraviolette reinigers en ionwisselingssystemen.

Reverse osmose

Reverse osmose is een krachtig proces dat in huidverzorgingsproducten wordt gebruikt om onzuiverheden te verwijderen en de huid te reinigen. Het werkt op moleculair niveau door watermoleculen door een semi-permeabel membraan te duwen, waardoor alleen pure, schone watermoleculen overblijven.

Dit betekent dat uw huidcrème, gemaakt met reverse osmose water, vrij is van potentieel schadelijke microben en chemicaliën! Het resultaat? Pure, effectieve gezichtscrème die je huid voedt zonder het risico van verontreinigingen.

Geactiveerde kool

Geactiveerde kool is een veelgebruikt ingrediënt in gezichtscrèmes vanwege zijn reinigende eigenschappen. Het heeft de capaciteit om onzuiverheden en overtollige oliën uit de huid te absorberen, waardoor de poriën worden gereinigd en de huid wordt gezuiverd.

Dit maakt het een populair ingrediënt in crèmes voor de vette en acne-gevoelige huid.

Een ander voordeel van geactiveerde kool is dat het ook kan helpen bij het verminderen van mee-eters en het voorkomen van puistjes. Het werkt door de bacteriën die acne veroorzaken te bestrijden en overtollige talg te absorberen.

Hierdoor blijft je huid helderder en egaler.

Ultraviolette reinigers

Ultraviolette reinigers zijn een effectieve manier om gekleurde dagcrème langer goed te houden. Ze maken gebruik van ultraviolet licht om bacteriën en andere verontreinigingen te doden, waardoor de houdbaarheid van de crème wordt verlengd.

Door regelmatig gebruik te maken van ultraviolette reinigers, kun je ervoor zorgen dat je gekleurde dagcrème fris blijft en niet bederft.

Ionwisselingssystemen

Ionwisselingssystemen zijn een van de verschillende soorten gezichtscrème die beschikbaar zijn op de markt. Deze systemen werken door het uitwisselen van ionen in de crème om onzuiverheden en verontreinigingen te verwijderen.

Dit helpt bij het behouden van de kwaliteit en de houdbaarheid van de crème. Ionwisselingssystemen zijn effectief in het zuiveren van crèmes en kunnen helpen de levensduur ervan te verlengen.

Het is belangrijk om de verpakking en de houdbaarheidsdatum van de crème in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat je altijd gebruik maakt van verse en effectieve producten.

Hoe lang is gezichtscrème houdbaar?

Er zijn richtlijnen voor de houdbaarheid van gezichtscrème, maar het is belangrijk om zelf te controleren of je crème nog goed is. Wil je weten hoe? Lees dan verder!

Richtlijnen voor de houdbaarheid

De houdbaarheid van gekleurde dagcrème kan variëren, maar er zijn enkele richtlijnen die je kunt volgen. Controleer altijd de verpakking van de crème, omdat dit een belangrijke factor is voor de houdbaarheid.

Zorg er ook voor dat je de crème binnen de aanbevolen periode gebruikt nadat je hem hebt geopend. Het is ook handig om de houdbaarheidsdatum van cosmetica te controleren, vaak aangegeven met een symbool met een M erin.

Onthoud dat het belangrijk is om rekening te houden met de houdbaarheid van je beautyproducten om nadelige gevolgen voor je huid te voorkomen.

Tips om te bepalen of je gezichtscrème nog goed is

Controleer de verpakking op tekenen van bederven, zoals verkleuring, scheurtjes of een vreemde geur.

Check de verpakking

Controleer altijd de verpakking van je gekleurde dagcrème. Kijk naar de houdbaarheidsdatum en het symbool met een M erin. Zorg ervoor dat de verpakking niet beschadigd is en dat de crème goed afgesloten is.

Identificeer verontreinigingen

Ik raad je aan om verontreinigingen in je gekleurde dagcrème te identificeren om ervoor te zorgen dat het product nog goed is. Let op de volgende tekenen van verontreiniging:

 • Vervormingen in de textuur van de crème, zoals klontjes of klonterigheid.
 • Onaangename geur die afwijkt van de normale geur van de crème.
 • Verkleuringen, zoals een veranderde kleur van de crème.
 • Zichtbare schimmelgroei of bacteriën in de crème.

Controleer de levensduur

De levensduur van je gekleurde dagcrème is een belangrijke factor om te controleren. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten:

 • Kijk naar de houdbaarheidsdatum op de verpakking.
 • Controleer of er verontreinigingen of veranderingen in de textuur van de crème zijn.
 • Houd rekening met de gebruiksdatum na opening.
 • Let op specifieke instructies voor het bewaren van het product, zoals kamertemperatuur en donkere plekken.

Controleer de gebruiksdatum

Ik raad je aan om altijd de gebruiksdatum van je gekleurde dagcrème te controleren. Hier zijn een paar tips om het gemakkelijk te maken:

 • Kijk naar de verpakking van de crème en zoek naar een symbool met een “M” erin, wat aangeeft hoeveel maanden de crème goed is na opening.
 • Houd er rekening mee dat sommige fabrikanten geen specifieke gebruiksdatum op hun producten vermelden, dus let goed op wanneer je de crème hebt geopend.
 • Als je merkt dat de crème van kleur is veranderd, een rare textuur heeft gekregen of een onaangename geur heeft, dan is het waarschijnlijk tijd om hem weg te doen.
 • Onthoud ook dat als je crèmes of andere huidverzorgingsproducten bewaart in warme badkamers, dit de houdbaarheid kan verkorten.

Conclusie

Nu je op de hoogte bent van de houdbaarheid en bewaartips voor gekleurde dagcrème, kun je ervoor zorgen dat je het meeste uit je product haalt. Controleer altijd de verpakking, identificeer verontreinigingen en controleer de levensduur van het product.

Vergeet ook niet de gebruiksdatum te controleren. Zo kun je lang genieten van je gezichtscrème zonder nadelige gevolgen voor je huidverzorgingsroutine.

Meer over dagcreme met kleurtje

In de wondere wereld van huidverzorging neemt ‘gekleurde dagcrème‘ een prominente plaats in. Het product belooft een breed scala aan voordelen, en in onze blogserie onderzoeken we deze beweringen om u een duidelijk beeld te geven van wat dit product precies is. Begrijp je niet helemaal wat ‘gekleurde dagcrème’ is? Ons artikel “Wat is Gekleurde Dagcrème” beantwoordt al je brandende vragen, terwijl we in “Voordelen Gekleurde Dagcrème” dieper ingaan op de positieve aspecten van het gebruik van dit product.

Maar hoe kies je de juiste gekleurde dagcrème uit de talloze opties op de markt? We hebben een handige “Keuzegids Gekleurde Dagcrème” opgesteld om je te helpen de beste keuze te maken. Het is ook belangrijk om te weten dat niet elke crème geschikt is voor alle huidtypen. Daarom hebben we “Gekleurde Dagcrème Huidtypen” samengesteld om je te begeleiden bij het vinden van de perfecte match. In “Toepassing Gekleurde Dagcrème” delen we tips over hoe je deze crèmes het beste kunt aanbrengen. Specifieke problemen zoals anti-aging en hyperpigmentatie? Bekijk “Gekleurde Dagcrème Anti-Aging” en “Gekleurde Dagcrème Hyperpigmentatie” voor oplossingen op maat.

Misschien twijfel je tussen een gekleurde dagcrème en een foundation. “Gekleurde Dagcrème vs. Foundation” biedt een grondige vergelijking van deze twee producten. En voor degenen met een gevoelige huid hebben we “Gekleurde Dagcrème Gevoelige Huid” en “Gekleurde Dagcrème Acne-Gevoelige Huid” om je huid de zorg te geven die ze nodig heeft. Krijg tips en trucs voor je dagelijkse huidverzorgingsroutine in “Gekleurde Dagcrème Huidverzorging” en ontdek de meest voorkomende valkuilen in “Veelgemaakte Fouten Gekleurde Dagcrème“. Wat zit er eigenlijk in je gekleurde dagcrème? “Ingrediënten Gekleurde Dagcrème” neemt een diepe duik in wat er in die kleine potjes zit.

En als je je afvraagt hoe je je gekleurde dagcrème in de zomer kunt gebruiken, bekijk dan “Gekleurde Dagcrème Zomertips“. Weet je niet zeker hoe lang je je product kunt bewaren? “Houdbaarheid Gekleurde Dagcrème” heeft alle antwoorden. En voor advies over het matchen van je crème met je huidskleur, bezoek “Kleurenmatch Gekleurde Dagcrème“. Tot slot, in “Gekleurde Dagcrème Huidgezondheid” en “Gekleurde Dagcrème Combinaties” bespreken we de impact van gekleurde dagcrèmes op de algemene gezondheid van je huid en hoe je het kunt combineren met andere producten in je routine voor het beste resultaat. Duik in onze artikelen en ontdek de wereld van gekleurde dagcrèmes!

Veelgestelde Vragen

1. Hoe lang blijft gekleurde dagcrème goed?

Gekleurde dagcrème blijft over het algemeen ongeveer 6 tot 12 maanden goed, afhankelijk van de specifieke formule en bewaarcondities.

2. Wat zijn de tekenen dat gekleurde dagcrème niet meer goed is?

Als gekleurde dagcrème een onaangename geur heeft, van textuur verandert, of irritaties op de huid veroorzaakt, is het waarschijnlijk niet meer goed en moet het worden weggegooid.

3. Hoe kan ik gekleurde dagcrème het beste bewaren?

Bewaar gekleurde dagcrème op een koele en droge plaats, uit direct zonlicht. Zorg ervoor dat de verpakking goed is afgesloten om besmetting te voorkomen.

4. Moet ik gekleurde dagcrème na opening in de koelkast bewaren?

In de meeste gevallen hoeft gekleurde dagcrème na opening niet in de koelkast te worden bewaard, tenzij anders vermeld op de verpakking. Het bewaren op kamertemperatuur is over het algemeen voldoende.

» Referenties


1.Fuad Al-Rimawi, Afaneh I, Hiba Jaraiseh. Formulation and Evaluation of a Moisturizing Day Cream Containing Olive Leaves Extract. October 2014 International Journal of Development Research 4(10):1996-2000.
https://www.researchgate.net/publication/271013995_FORMULATION_AND_EVALUATION_OF_A_MOISTURIZING_DAY_CREAM_CONTAINING_OLIVE_LEAVES_EXTRACT

2.Marina Bährle-Rapp. Tinted Day Cream. In: Springer Lexikon Kosmetik und Körperpflege. Springer, Berlin, Heidelberg.
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-540-71095-0_10559

» Referenties

Conclusie beste dagcreme met kleurtje 2023

 • Beste dagcreme met kleurtje – Sisley
 • Beste dagcreme met kleurtje met SPF – Clinique
 • Beste gekleurde dagcreme gevoelige huid – Clinique
 • Beste gekleurde dagcreme vette huid – Chanel
 • Beste dagcreme met kleurtje met UV-filter – Laura Mercier
 • Beste natuurlijke dagcreme met kleurtje – Earth Line
Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.