In dit artikel

Hydraterend Serum of Hydraterende Crème: Wat is het Verschil?

In dit artikel

Een hydraterend serum en een hydraterende crème zijn beide belangrijk voor de huid. Maar ze zijn niet hetzelfde. Een serum is dunner dan een crème. Het trekt snel in de huid. Een serum richt zich meer op specifieke problemen van de huid.

Problemen zoals pigmentvlekjes, littekentjes of droge huid. Anderzijds, een hydraterende crème zorgt voor de vochtbalans van de huid. Het vult het vocht aan dat je huid verliest door te reinigen en door buiteninvloeden.

Dus, een crème sluit het vocht in en een serum brengt water aan de huid. Het verschil tussen beide zit in hun consistentie en werking.

Key Takeaway

Het beste hydraterend serum van 2023 is RevitalTrax 2% Hyaluronic Serum. Dit merk heeft 2% hyaluronzuur in haar formule en bevat geen schadelijke toevoegingen.

Doel en werking van een hydraterend serum

Een hydraterend serum heeft een dunne en vloeibare vorm. Het trekt snel in de huid. Dit komt door de kleine moleculen in het serum. Deze moleculen zorgen ervoor dat het serum diep in de huid kan komen.

Een serum lost specifieke huidproblemen op. Denk aan pigmentvlekjes, littekentjes of droge huid.

Het doel van een hydraterend serum is om water naar je huid te brengen. Dit verbetert de vochtbalans van je huid. Ook zorgt het ervoor dat je huid minder vocht verliest. Je huid blijft zo de hele dag vochtig en gezond.

Gebruik een hydraterend serum elke dag, zowel ‘s morgens als ‘s avonds, voor het beste resultaat. Het is een belangrijk deel van je skincare routine!

Doel en werking van een hydraterende crème

Een hydraterende crème heeft als doel om de vochtbalans van onze huid op peil te brengen. Het helpt om vocht in te brengen en vast te houden, zodat onze huid gehydrateerd blijft. Dit is belangrijk omdat onze huid vocht verliest door het reinigen en door invloeden van buitenaf, zoals de zon of wind.

Een hydraterende crème gebruikt vochtregulerende stoffen om dit verloren vocht aan te vullen en de huid te hydrateren. Het is een essentieel onderdeel van onze dagelijkse huidverzorgingsroutine, samen met het reinigen van onze huid.

Door regelmatig een hydraterende crème te gebruiken, kunnen we ervoor zorgen dat onze huid gezond en gehydrateerd blijft, zelfs als we een droge huid hebben.

Meer over ‘Hydraterend Serum’

Ben je benieuwd naar de werking van een hydraterend serum? Of vraag je je af hoe je het serum het beste kunt gebruiken en wat de ideale frequentie is? Een goed gehydrateerde huid is van essentieel belang voor een gezonde huid. Lees daarom ook over het belang van hydratatie voor de huid en ontdek welke ingrediënten in een hydraterend serum zitten die bijdragen aan dit proces.

Wil je zelf aan de slag? Bekijk dan deze DIY hydraterend serum tips. Er zijn serums speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en serums die een specifieke rol spelen in huidverzorging. Ook voor de rijpere huid zijn er voordelen te behalen met een hydraterend serum. Overweeg je een hydraterend serum versus een hydraterende crème? Lees over de impact van een hydraterend serum op een droge huid en ontrafel de mythes rondom deze producten. Tenslotte, vergelijk kosten en recensies of ga voor een vegan variant.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verschil tussen hydraterend serum en hydraterende crème?

Een hydraterend serum heeft een dunnere substantie dan een hydraterende crème. Het serum heeft een hoge concentratie van actieve ingrediënten en kan dieper in de huid doordringen. Een crème, zoals een dagcrème of nachtcrème, voorziet de bovenste huidlaag van vocht en zorgt voor een bescherming.

2. Wat is beter, een verzorgende crème of een hydraterend serum?

Zowel een verzorgende crème als een hydraterend serum hebben hun eigen voordelen. Een crème hydrateert het huidoppervlak terwijl een serum voedende ingrediënten dieper in de huid laat doordringen.

3. Kan ik een hydraterende lotion gebruiken in plaats van een vochtinbrengende crème?

Je zou beide kunnen gebruiken. Een lotion is vaak lichter dan een crème. Het is goed voor overdag, terwijl een vochtinbrengende crème vaak dikker is en goed voor de nacht.

4. Wat betekent het als een product ‘water in olie emulsie’ heeft?

Water in olie emulsie betekent dat waterdruppeltjes zijn gemengd met olie om zo een gladde crème of lotion te maken. Dit is vaak wordt gevonden in voedende crèmes zoals gezichtscrèmes.

5. Kan ik een hydraterende gel gebruiken in plaats van een gezichtsserum?

Een hydraterende gel brengt meestal alleen vocht aan op de huid, terwijl een gezichtsserum actieve ingrediënten bevat die de huid kunnen helpen verbeteren. Het is het beste om ze samen te gebruiken voor de beste gezichtsverzorging.

» Referenties


1. W. Philip Werschler, MD, Nathan S. Trookman, MD, Ronald L. Rizer, PhD, Elizabeth T. Ho, BS, & Rahul Mehta, PhD. (2011). Enhanced Efficacy of a Facial Hydrating Serum in Subjects with Normal or Self-Perceived Dry Skin. J Clin Aesthet Dermatol, 4(2), 51–55.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3050617/

2. Zoe Diana Draelos, Isabel Diaz, Jin Namkoong, & Joanna Wu. (2021). Efficacy Evaluation of a Topical Hyaluronic Acid Serum in Facial Photoaging. Dermatology and Therapy, 11(Pt B).
https://www.researchgate.net/publication/352775408_Efficacy_Evaluation_of_a_Topical_Hyaluronic_Acid_Serum_in_Facial_Photoaging

» Referenties

Conclusie beste hydraterend serum 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *