In dit artikel

Nachtcrème Allergieën: Hoe Kies Je een Hypoallergene Crème?

In dit artikel

Het kiezen van de juiste nachtcrème kan een uitdaging zijn, vooral als je een gevoelige huid hebt of vatbaar bent voor allergieën. Ik begrijp dit maar al te goed, want ik heb zelf ook een gevoelige huid en heb met veel producten worstelen die irritatie en allergische reacties veroorzaken.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar de perfecte hypoallergene nachtcrème. Deze blog neemt je mee in de wereld van hypoallergene crèmes, legt uit wat ze inhouden en hoe je de juiste kiest voor je huidtype.

Lees verder en ontdek hoe je huidverzorging naar een hoger niveau tilt!

Key Takeaway

De beste nachtcrème van 2023 is Clarins Super Restorative 50+ Night Cream. Dit merk heeft een effectieve werking en is vrij van onnodige toevoegingen die de huid kunnen schaden.

Samenvatting

 • Een hypoallergene nachtcrème is speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Het bevat geen parfum, kleurstoffen en parabenen, en heeft ingrediënten zoals echiumolie die kunnen helpen bij huidproblemen.
 • Bij het kiezen van een hypoallergene nachtcrème is het belangrijk om ingrediënten als parfum, kleurstoffen, parabenen en gedenatureerde alcohol te vermijden, omdat deze allergische reacties kunnen veroorzaken.
 • Het is aanbevolen om de ingrediëntenlijst van een nachtcrème te controleren, een patchtest te doen op een klein stukje huid voordat je het op je gezicht gebruikt, te kiezen voor producten zonder parfum of kleurstoffen, en producten in samenwerking met dermatologen te overwegen voor een veilige en effectieve keuze voor een gevoelige huid.

Wat is een hypoallergene nachtcrème?

Een hypoallergene nachtcrème is een gezichtsverzorgingsproduct dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.

Kenmerken van hypoallergene nachtcrèmes

Hypoallergene nachtcrèmes zijn goed voor de gevoelige huid. Ze hebben geen parfum, kleurstoffen en parabenen. Ze hebben echiumolie in hun mix. Dit helpt bij huidproblemen. Ook zweet en talgklieren kunnen minder werken in de winter.

Dit kan huidirritatie geven. Hypoallergene nachtcrèmes kunnen helpen. Het woord “hypoallergeen” kan iets anders betekenen in andere producten. Toch zijn deze crèmes veel beter voor een gevoelige huid.

Ze helpen ook bij hooikoorts op de huid. Het is dus goed om ze te kiezen voor je huidverzorging.

Ingrediënten om te vermijden bij allergieën

Bij het kiezen van een hypoallergene nachtcrème, is het belangrijk om bepaalde ingrediënten te vermijden als je last hebt van allergieën. Hier zijn enkele ingrediënten waar je op moet letten:

 • Parfum: Dit kan huidirritatie en allergische reacties veroorzaken. Kies voor producten zonder toegevoegde geur.
 • Kleurstoffen: Sommige kleurstoffen kunnen de huid irriteren. Kies voor crèmes zonder kunstmatige kleurstoffen.
 • Parabenen: Deze conserveermiddelen worden vaak gebruikt maar kunnen allergische reacties veroorzaken. Zoek naar parabenenvrije opties.
 • Gedenatureerde alcohol: Alcohol kan de huid uitdrogen en irriteren. Vermijd crèmes met dit ingrediënt.

Tips voor het kiezen van een hypoallergene nachtcrème

Bij het kiezen van een hypoallergene nachtcrème is het belangrijk om naar de ingrediëntenlijst te kijken en producten zonder parfum of kleurstoffen te selecteren.

Kijk naar de ingrediëntenlijst

Ik raad aan om altijd naar de ingrediëntenlijst van een nachtcrème te kijken, vooral als je een gevoelige huid hebt. Dit is belangrijk omdat sommige ingrediënten allergische reacties kunnen veroorzaken.

Vermijd bijvoorbeeld producten die parfum, kleurstoffen en parabenen bevatten. Kies in plaats daarvan voor een hypoallergene nachtcrème met natuurlijke ingrediënten, zoals een complex met echiumolie.

Het is ook een goed idee om te zoeken naar producten die dermatologisch getest zijn op een reactieve huid. Onthoud dat het woord “hypoallergeen” niet altijd betekent dat een product geschikt is voor jouw huid, dus controleer altijd de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat het veilig is voor gebruik.

Doe een patchtest

Voordat je een nieuwe nachtcrème op je gevoelige huid aanbrengt, is het belangrijk om een patchtest te doen. Dit houdt in dat je een kleine hoeveelheid van het product op een klein stukje huid aanbrengt, bijvoorbeeld achter je oor of op je arm.

Wacht 24 uur en controleer of er geen allergische reacties optreden, zoals roodheid, jeuk of zwelling. Als er geen negatieve reacties zijn, kun je de crème veilig op je hele gezicht gebruiken.

Een patchtest kan helpen om mogelijke irritaties of allergieën te voorkomen en ervoor te zorgen dat de nachtcrème geschikt is voor jouw gevoelige huid.

Kies voor producten zonder parfum of kleurstoffen

Als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om nachtcrèmes te kiezen zonder parfum of kleurstoffen. Deze toevoegingen kunnen namelijk irritatie en allergische reacties veroorzaken.

Kijk daarom altijd goed naar de ingrediëntenlijst voordat je een product koopt. Zo kun je producten vermijden die mogelijk irriterende stoffen bevatten. Daarnaast is het ook verstandig om te kiezen voor hypoallergene producten die speciaal zijn ontworpen voor de gevoelige huid.

Deze producten zijn getest op een reactieve huid en bevatten geen schadelijke stoffen die irritatie kunnen veroorzaken.

Overweeg producten in samenwerking met dermatologen

Het is verstandig om producten te overwegen die in samenwerking met dermatologen zijn ontwikkeld. Deze producten zijn speciaal samengesteld om de gevoelige huid te verzorgen en kunnen helpen bij het voorkomen van allergische reacties.

Dermatologisch geteste producten hebben een lagere kans op irritatie en zijn vaak hypoallergeen. Dit betekent dat ze minder waarschijnlijk ingrediënten bevatten die allergieën kunnen veroorzaken.

Het is een goede keuze om te kiezen voor nachtcrèmes die zijn aanbevolen door dermatologen, omdat deze ontworpen zijn met extra zorg en aandacht voor de behoeften van de gevoelige huid.

Meer over ‘Nachtcreme’

Als het gaat om huidverzorging, zijn er veel vragen en misverstanden rondom nachtcrèmes. Bijvoorbeeld: wat is een nachtcreme precies en hoe verschilt het van dagcrèmes? Voor een duidelijke vergelijking tussen nachtcrème en dagcrème ben je hier aan het juiste adres. En of je nu een man bent die specifiek op zoek is naar een nachtcreme voor mannen of iemand die worstelt met acne en op zoek is naar een geschikte nachtcreme voor acne, onze artikelen helpen je verder.

Er zijn ook specifieke nachtcrèmes voor verschillende seizoenen en huidtypes, zoals een winter nachtcreme of een nachtcreme voor een oudere huid. Maar hoe maak je nou de juiste keuze voor een nachtcreme? En wat zijn de voordelen van het dagelijks gebruik van nachtcreme? Het kan ook nuttig zijn om meer te leren over het aanbrengen van nachtcreme, of om mythes te ontmaskeren met onze mythes over nachtcreme artikel. Voor degenen die op zoek zijn naar een natuurlijke of hypoallergene optie, hebben we ook informatie over natuurlijke nachtcrèmes en hypoallergene nachtcreme. En laten we de prijs-kwaliteitverhouding van nachtcrèmes niet vergeten, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is nachtcrème voor allergiegevoelige huid?

Nachtcrème voor allergiegevoelige huid is een speciaal soort gezichtsverzorging. Deze crèmes zijn vrij van stoffen die allergische reacties op huidverzorging kunnen veroorzaken.

2. Hoe kies ik een hypoallergene crème?

Bij het kiezen van een hypoallergene crème, kijk naar producten zonder parfum en kleurstoffen. Het is ook goed om te kiezen voor cosmetica met natuurlijke ingrediënten en een pH-neutrale dagcrème.

3. Kan dagcrème zonder parfum helpen bij overgevoelige huidverzorging?

Ja, dagcrème zonder parfum helpt de kans op huidirritatie te voorkomen. Het is een goede keuze voor mensen met een gevoelige huid.

4. Wat zijn de voordelen van hypoallergene cosmetica?

Hypoallergene cosmetica zijn veilig voor mensen met allergieën. Ze bevatten geen stoffen die irritatie of allergische reacties kunnen veroorzaken.

5. Waarom is het belangrijk om mijn makeup te verzorgen?

Het verzorgen van je makeup helpt je huid gezond te blijven. Het helpt ook allergische reacties op huidverzorging te voorkomen.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/
2. Lily Jiang, PhD, Peter D. Hino, MD, FAAD, Ashish Bhatia, MD, FAAD, Thomas J. Stephens, PhD, & Felipe Jimenez, PhD. (2018). Efficacy of Trifecting® Night Cream, a Novel Triple acting Skin Brightening Product: A Double-blind, Placebo-controlled Clinical Study. J Clin Aesthet Dermatol, 11(12), 21–25.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6334832/

» Referenties

Conclusie beste nachtcrème 2023

 • Beste nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme droge huid – Clarins
 • Beste hydraterende nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme vette huid – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme gevoelige huid –Zarqa
 • Beste anti aging nachtcreme – Biodermal
 • Beste nachtcreme zonder parfum – Zarqa
 • Beste natuurlijke nachtcreme – Zarqa
 • Beste nachtcreme oudere huid – Clarins
 • Beste nachtcreme vrouwen – Clarins
 • Beste Q10 nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *