In dit artikel

De Impact van Nachtcrème op Rimpels en Fijne Lijntjes (2023)

In dit artikel

Nachtcrème brengt grote voordelen voor de huid. Het helpt vooral bij rimpels en fijne lijntjes. Dit komt omdat de crème de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Deze stoffen zorgen ervoor dat de huid steviger en gezonder wordt.

Zo worden rimpels en fijne lijntjes minder.

Maar er is één ding dat je moet weten. Nachtcrème kan de huid gevoeliger maken. Hierdoor loop je meer kans op irritaties. Toch kunnen anti-rimpelcrèmes helpen om rimpels en fijne lijntjes te verminderen.

Je huid ziet er dan voller en gladder uit.

Key Takeaway

De beste nachtcrème van 2023 is Clarins Super Restorative 50+ Night Cream. Dit merk heeft een effectieve werking en is vrij van onnodige toevoegingen die de huid kunnen schaden.

Naarmate we ouder worden, verliest de huid volume, elasticiteit en stevigheid. Dit leidt tot het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes. Maar met nachtcrème kun je dit tegen gaan.

Het gebruik hiervan kan helpen om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Je huid krijgt dan een jongere uitstraling.

Daarnaast zijn er speciale anti-rimpel verzorgingsproducten. Deze kunnen de tekenen van huidveroudering verminderen. Denk aan rimpels, fijne lijntjes, slappe huid en huidvlekken.

Eén van die producten is Remescar Instant Rimpel Corrector. Deze helpt bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes. En dan is er nog de Vichy Liftactiv H.A. Anti-Rimpel Nachtcrème.

Deze is goed voor dagelijks gebruik en hydrateert en verzacht de huid. Ook vervaagt het zichtbare fijne lijntjes en rimpels.

Er zijn nog andere methoden om rimpels te verminderen. Een daarvan is het gebruik van tandpasta. Maar let op, de effectiviteit hiervan is niet wetenschappelijk bewezen. Een andere snelle oplossing zijn instant rimpel fillers zoals die van Nivea.

Deze verminderen rimpels en fijne lijntjes tijdel.

Voorkomen van Fijne Lijntjes en Rimpels

Ik zal nu met jullie delen hoe je fijne lijntjes en rimpels kunt voorkomen. Deze tips en producten kunnen jullie helpen:

 1. Gebruik elke nacht een anti – age nachtcrème om de huid te verstevigen.
 2. Zorg voor genoeg gezichtsverzorging voor behoud van een gezonde huid.
 3. Vergeet niet dat de Vichy Liftactiv H.A. Anti – Rimpel Nachtcrème goed is voor dagelijks gebruik.
 4. Vermijd tandpasta tegen rimpels, dit is geen bewezen methode.
 5. Probeer eens met Remescar Instant Rimpel Corrector, het kan rimpels verminderen.
 6. Nivea heeft instant rimpel fillers om snel fijne lijntjes en rimpels te verminderen.
 7. Bescherm de huid tegen irritatie met veel hydratatie en zorg goed voor jouw huidelasticiteit.
 8. Houd rekening dat over tijd de huid volume, elasticiteit en stevigheid verliest, dus blijf consistent in jouw verzorgingsroutine.

Behandelen van Bestaande Rimpels en Fijne Lijntjes

Hoe kunnen we bestaande rimpels en fijne lijntjes behandelen? Hier zijn een paar opties:

 • Gebruik van een nachtcrème die de productie van collageen en elastine stimuleert, waardoor de huid steviger wordt en rimpels verminderen.
 • Breng antirimpelcrèmes aan om het uiterlijk van rimpels en fijne lijntjes te verminderen.
 • Hydrateer de huid regelmatig om het volume te behouden en de huid er voller uit te laten zien.
 • Probeer cosmetische behandelingen zoals injectables of lasertherapie om diepere rimpels te verminderen.
 • Overweeg natuurlijke ingrediënten zoals vitamine C – serums of glycolzuur, die de huidtextuur verbeteren en veroudering tegengaan.

Meer over ‘Nachtcreme’

De wereld van nachtcrèmes is uitgebreid en divers. Heb je je ooit afgevraagd wat is een nachtcreme? Of hoe je de beste keuze nachtcreme voor jouw huidtype kunt maken? Het dagelijkse gebruik ervan biedt tal van voordelen, maar het is essentieel om te weten hoe je deze crèmes het beste aanbrengt. Bovendien kan een vergelijking tussen nachtcreme en dagcreme je helpen om de specifieke eigenschappen van elk te begrijpen.

Of je nu een gevoelige huid hebt, op zoek bent naar ingrediënten die echt werken, of nieuwsgierig bent naar de impact van nachtcreme op rimpels, we hebben een gids voor jou. En voor de creatievelingen is er zelfs een gids voor diy nachtcreme. Of misschien wil je weten hoe vaak je het moet gebruiken? Bekijk dan onze frequentie gebruik nachtcreme. Speciale gidsen voor mannen, voor degenen met acne, voor de wintermaanden, en zelfs het ontkrachten van mythes rondom nachtcreme zijn allemaal beschikbaar. En als je een groene aanpak prefereert, hebben we ook informatie over natuurlijke nachtcremes.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de impact van nachtcrème op rimpels en fijne lijntjes?

Nachtcrème werkt op rimpels en fijne lijntjes door huidverjonging en huidherstel te bevorderen tijdens de nachtverzorging.

2. Hoe helpt nachtcrème bij huidversteviging?

Nachtcrème helpt bij huidversteviging door de droge huid te hydrateren en het volumeverlies aan te vullen, wat leidt tot zichtbare tekenen van huidverjonging.

3. Is vitamine C serum goed voor antiaging?

Ja, vitamine C serum is bekend om zijn antiaging eigenschappen. Het kan de zichtbare tekenen van veroudering verminderen en bijdragen aan huidreparatie.

4. Hoe voeg ik nachtcrème toe aan mijn schoonheidsroutine?

Je kunt nachtcrème toevoegen aan je huidverzorgingsroutine door deze elke avond na het reinigen van je gezicht en voor het slapengaan aan te brengen.

5. Werkt dagcrème net zo goed als nachtcrème voor huidproblemen?

Beide crèmes hebben hun voordelen. Dagcrème beschermt je gezicht gedurende de dag, terwijl nachtcrème werkt aan het herstellen van je huid terwijl je slaapt.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/
2. Lily Jiang, PhD, Peter D. Hino, MD, FAAD, Ashish Bhatia, MD, FAAD, Thomas J. Stephens, PhD, & Felipe Jimenez, PhD. (2018). Efficacy of Trifecting® Night Cream, a Novel Triple acting Skin Brightening Product: A Double-blind, Placebo-controlled Clinical Study. J Clin Aesthet Dermatol, 11(12), 21–25.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6334832/

» Referenties

Conclusie beste nachtcrème 2023

 • Beste nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme droge huid – Clarins
 • Beste hydraterende nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme vette huid – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme gevoelige huid –Zarqa
 • Beste anti aging nachtcreme – Biodermal
 • Beste nachtcreme zonder parfum – Zarqa
 • Beste natuurlijke nachtcreme – Zarqa
 • Beste nachtcreme oudere huid – Clarins
 • Beste nachtcreme vrouwen – Clarins
 • Beste Q10 nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *