In dit artikel

Jouw Gids Voor Dag- en Nachtcrème Ingrediënten (2023)

In dit artikel

Weet je niet zeker welke ingrediënten je nodig hebt in je dag- en nachtcrème? Dat begrijp ik helemaal, want dat is ook beste onduidelijk. Na veel onderzoek en het testen van verschillende producten, heb ik een duidelijk beeld gekregen van wat echt werkt.

In dit artikel deel ik mijn bevindingen over de effectiefste ingrediënten in dag- en nachtcrème, zodat jij met kennis van zaken kunt kiezen voor de beste huidverzorging. Klaar om te stralen als nooit tevoren?

Key Takeaway

De beste dagcrème voor dag en nacht van 2023 is is RevitalTrax Hyaluronic Day & Night Cream. Dit merk heeft interessante, actieve ingrediënten die de huid voeden en een grotere inhoud dan producten van andere merken.

Samenvatting

  • Belangrijkste ingrediënten in dagcrème zijn hyaluronzuur, vitamine C en retinol.
  • Hyaluronzuur houdt vocht vast en maakt de huid zacht.
  • Vitamine C beschermt tegen schade door de zon en stimuleert collageenproductie.
  • Retinol verbetert de huidtextuur en vermindert fijne lijntjes en rimpels.
  • Belangrijkste ingrediënten in nachtcrème zijn peptiden, niacinamide en AHA/BHA zuren.
  • Peptiden stimuleren de productie van collageen en elastine, voor een veerkrachtige huid.
  • Niacinamide hydrateert, vermindert roodheid en stimuleert collageenproductie.
  • AHA/BHA zuren exfoliëren de huid zachtjes, verminderen fijne lijntjes en helpen bij acne.

Ingrediënten in Dagcrème

Dagcrèmes bevatten vaak hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, vitamine C en retinol.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is goed voor je huid. Het zorgt ervoor dat je huid vocht vasthoudt. Dit maakt je huid voller en minder droog. Je vindt Hyaluronzuur vaak in dagcrèmes. Dit komt omdat het de huid voedt en beschermt.

Het helpt ook om je huid zacht te maken. Daarom is het een belangrijk ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten. Een nachtcrème zoals Hydra-Essentiel [HA²] heeft dit ook. Deze crème maakt je huid ‘s nachts vol en vochtig.

Zo zie je er bij het ontwaken fris en verkwikt uit.

Vitamine C

Vitamine C is een belangrijk ingrediënt in dagcrèmes. Het helpt de huid te beschermen tegen schade door de zon en vrije radicalen. Vitamine C stimuleert ook de productie van collageen, wat helpt bij het behouden van een stevige en jeugdige huid.

Het kan ook helpen bij het verminderen van donkere vlekken en hyperpigmentatie, waardoor de huid er helderder en egaler uitziet. Een dagcrème met vitamine C kan de huid verkwikken en een gezonde gloed geven.

Retinol

Retinol is een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in anti-aging huidverzorgingsproducten. Het is een vorm van vitamine A en staat bekend om zijn vermogen om de huidtextuur te verbeteren en fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Retinol werkt door de celvernieuwing te stimuleren en de collageenproductie te bevorderen, waardoor de huid er gladder en jonger uitziet. Het kan ook helpen bij het vervagen van pigmentvlekken en het verminderen van acne.

Het is echter belangrijk op te merken dat retinol de huid gevoeliger kan maken voor de zon, dus het is essentieel om altijd zonnebescherming te gebruiken bij het gebruik van producten met retinol.

Ingrediënten in Nachtcrème

– Peptiden: Deze ingrediënten stimuleren de productie van collageen en elastine, waardoor de huid steviger en gladder wordt.

– Niacinamide: Dit ingrediënt verbetert de huidtextuur, vermindert hyperpigmentatie en beschermt de huid tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

– AHA/BHA zuren: Deze zuren exfoliëren de huid zachtjes en verwijderen dode huidcellen, waardoor de huid egaler en stralender wordt.

Peptiden

Peptiden zijn ingrediënten die vaak voorkomen in nachtcrèmes. Ze helpen de huid om steviger en gladder te worden. Peptiden zijn eigenlijk kleine stukjes eiwitten die als bouwstenen fungeren voor de huid.

Ze stimuleren de productie van collageen en elastine, wat belangrijk is voor een veerkrachtige huid. Door het toevoegen van peptiden aan je nachtcrème, kun je wakker worden met een verkwikte huid die er glad en gezond uitziet.

Het is belangrijk om te zoeken naar nachtcrèmes die peptiden bevatten, zoals de Hydra-Essentiel [HA²] Night cream, voor de beste resultaten.

Niacinamide

Niacinamide is een ingrediënt dat vaak voorkomt in huidverzorgingsproducten, en het heeft veel voordelen voor de huid. Het helpt de huid te hydrateren en de vochtbalans te behouden, waardoor het ideaal is voor mensen met een droge huid.

Daarnaast heeft niacinamide ook ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie op de huid. Het helpt ook de poriën te verkleinen en de talgproductie te reguleren, waardoor het geschikt is voor mensen met een vette huid of acne.

Bovendien stimuleert niacinamide de aanmaak van collageen, waardoor het de huid steviger en elastischer kan maken en fijne lijntjes en rimpels kan verminderen. Kortom, niacinamide is een veelzijdig ingrediënt dat gunstig kan zijn voor verschillende huidtypes en huidproblemen.

AHA/BHA zuren

AHA- en BHA-zuren zijn belangrijke ingrediënten in huidverzorging. AHA staat voor alpha hydroxy acids en BHA staat voor beta hydroxy acids. Deze zuren werken als exfolianten, wat betekent dat ze dode huidcellen helpen verwijderen en de huid vernieuwen.

AHA-zuren, zoals glycolzuur en melkzuur, zijn vooral effectief bij het verbeteren van de textuur van de huid en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. BHA-zuren, zoals salicylzuur, kunnen diep in de poriën doordringen en zijn ideaal voor mensen met een vette of acne-gevoelige huid.

Ze helpen bij het reinigen van verstopte poriën en het verminderen van puistjes. Het is belangrijk om zuren met mate te gebruiken en altijd een zonnebrandcrème met SPF te dragen, omdat ze de huid gevoeliger kunnen maken voor de zon.

Meer over ‘Dag en nachtcreme’

De huidverzorgingsroutine van velen is niet compleet zonder het gebruik van dag- en nachtcrèmes. Het effect dag en nachtcreme speelt een cruciale rol bij het hydrateren en beschermen van onze huid. Maar hoe kies je de juiste crème die bij jouw huid past? Daarvoor hebben we een uitgebreide gids over keuze dag en nachtcreme. Om de noodzaak te begrijpen, duik in ons artikel over het belang dag en nachtcreme en ontdek welke ingrediënten dag en nachtcreme het meest voordelig zijn voor jouw huid.

Heb je ooit overwogen om je eigen crèmes te maken? Onze handleiding over zelf maken dag en nachtcreme kan je daarbij helpen. Terwijl je je verdiept in dit onderwerp, is het ook goed om feiten van fictie te onderscheiden. Lees daarom zeker het artikel over feiten en fabels dag en nachtcreme. Het is ook essentieel om het verschil dag en nachtcreme te kennen en te weten hoe je deze crèmes het beste kunt aanbrengen. Afhankelijk van jouw huidtype kunnen er specifieke aanbevelingen zijn, ontdek ze in onze gids over dag en nachtcreme huidtype. De natuurlijke dag en nachtcreme voordelen, de juiste hoeveelheid, en de impact van anti-aging dag en nachtcreme zijn ook zaken die je niet mag missen. Voor degenen met een gevoelige huid is er specifieke informatie over dag en nachtcreme voor de gevoelige huid, en als je je afvraagt over het effect op rimpels, bekijk dan effect dag en nachtcreme rimpels. Tot slot, bescherming tegen de zon is essentieel, dus vergeet niet te lezen over spf dag en nachtcreme.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Jouw Gids Voor Dag- en Nachtcrème Ingrediënten”?

“Jouw Gids Voor Dag- en Nachtcrème Ingrediënten” is een hulpbron die je helpt de ingrediënten in je dag- en nachtverzorging te begrijpen.

2. Wat zijn belangrijke ingrediënten in dagverzorging?

Belangrijke ingrediënten voor dagverzorging kunnen vitamines, essentiële oliën, en prebiotische stoffen zijn om uw huid te hydrateren.

3. Wat moet ik zoeken in mijn nachtverzorging?

In je nachtverzorging zoek je naar ingrediënten die helpen bij de herstelmodus, zoals probiotische en postbiotische stoffen, om vocht in te brengen.

4. Zijn er speciale ingrediënten voor een gevoelige huid?

Ja, natuurlijke ingrediënten en producten die het microbioom van de huid ondersteunen zijn vaak goed voor een gevoelige huid.

5. Zijn er anti-aging skincare producten?

Ja, er zijn veel antiaging gezichtsverzorging producten op de markt. Ze bevatten vaak vitamines en andere voedende ingrediënten om de hydratatie te verbeteren en te zorgen voor een gezonde, jonge uitstraling.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/

2. Massimo Milani & Adele Sparavigna. (2018). Antiaging efficacy of melatonin-based day and night creams: a randomized, split-face, assessor-blinded proof-of-concept trial. Clin Cosmet Investig Dermatol, 11, 51–57.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5788993/

» Referenties

Conclusie beste dag en nachtcreme 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *