In dit artikel

Veelvoorkomende Ingrediënten in Dagcremes voor Gevoelige Huid

In dit artikel

Puzzelt u wel eens over welke ingrediënten in uw dagcrème goed of slecht zijn voor uw gevoelige huid? Ik weet hoe u zich voelt, ik ging door dezelfde verwarring en was vastbesloten om erachter te komen wat het beste is voor onze huid.

Deze blogpost ontrafelt de veelvoorkomende ingrediënten in dagcrèmes voor gevoelige huid, zodat u beter kunt selecteren welke crèmes uw huidtype ten goede komen. Klaar om uw huidverzorgingsroutine naar een hoger niveau te tillen? Lees verder!

Key Takeaway

De beste dagcrème voor een gevoelige gezichtshuid van 2023 is Eucerin Hypersensitive Anti Redness SPF 25 crème getint. Dit merk heeft een zuivere formule met actieve ingrediënten welke ook de roodheid camoufleert, voor de droge huid tot de vette huid.

Samenvatting

 • Veelvoorkomende ingrediënten in dagcrèmes voor gevoelige huid zijn hyaluronzuur, glycerine, allantoïne, alcohol, kleurstoffen, parfum, minerale olie, aluminium, petroleum/paraffine, parabenen, SLS/SLES, siliconen en microplastics.
 • Hyaluronzuur is goed voor de huid omdat het zorgt voor water en de huid soepel en zacht maakt.
 • Glycerine is een veelvoorkomend ingrediënt dat de huid hydrateert en zachter maakt.
 • Allantoïne is een kalmerend ingrediënt dat de huid verzacht en roodheid en ontstekingen vermindert.
 • Alcohol, kleurstoffen en parfum kunnen irritatie veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid.
 • Mineralen olie, aluminium en petroleum/paraffine kunnen allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen met een gevoelige huid.
 • Parabenen kunnen mogelijk hormoonverstorende effecten hebben, daarom kiezen sommige mensen ervoor om ze te vermijden.
 • SLS/SLES kunnen de huid irriteren en uitdrogen.
 • Siliconen helpen om de huid gladder te maken, maar sommige mensen kunnen er allergisch voor zijn.
 • Microplastics kunnen zowel onze huid als het milieu schaden.

Veelvoorkomende Ingrediënten in Dagcrèmes voor Gevoelige Huid

In dagcrèmes voor gevoelige huid komen vaak ingrediënten voor zoals hyaluronzuur, glycerine, allantoïne, alcohol, kleurstoffen, parfum, minerale olie, aluminium, petroleum/paraffine, parabenen, SLS/SLES, siliconen en microplastics.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is heel goed voor je huid. Het zorgt voor water in je huid. Dit maakt je huid soepel en zacht. Mensen met een droge huid hebben er veel aan. Ook als je huid niet veel vocht heeft, helpt hyaluronzuur.

Het is een stof die ook in je eigen lichaam zit. Zo weet je dat het veilig is om te gebruiken. Veel dagcrèmes voor de gevoelige huid hebben hyaluronzuur. Het is een van de beste dingen die je op je huid kunt smeren.

Glycerine

Glycerine is een veel voorkomend ingrediënt in dagcrèmes voor de gevoelige huid. Het heeft hydraterende eigenschappen, wat betekent dat het vocht aan de huid kan toevoegen en helpt om uitdroging te voorkomen.

Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met een droge of vochtarme huid. Glycerine staat er ook om bekend dat het de huid zachter en gladder kan maken. Het kan helpen om de huidbarrière te versterken en te beschermen, waardoor het risico op irritatie en ontsteking wordt verminderd.

Overall, glycerine is een effectief en mild ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in dagcrèmes voor de gevoelige huid.

Allantoïne

Allantoïne is een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in dagcrèmes voor de gevoelige huid vanwege zijn kalmerende eigenschappen. Het helpt de huid te verzachten en te kalmeren, waardoor het een geweldige keuze is voor mensen die last hebben van huidirritatie.

Allantoïne kan ook helpen bij het bevorderen van celvernieuwing en het verminderen van roodheid en ontstekingen. Het is een natuurlijk ingrediënt dat de huid hydrateert en bijdraagt aan een gezonde en evenwichtige formule voor dagcrèmes voor een gevoelige huid.

Alcohol

Ik vermijd dagcrèmes met alcohol omdat alcohol mijn gevoelige huid kan irriteren. Het kan de huid uitdrogen en gevoeliger maken voor andere irritaties. Daarom is het belangrijk om naar alcoholvrije opties te zoeken die de huid niet uitdrogen en kalmeren.

Kleurstoffen

Kleurstoffen zijn ingrediënten die aan dagcrèmes worden toegevoegd om ze een aantrekkelijke kleur te geven. Maar voor mensen met een gevoelige huid kunnen kleurstoffen problemen veroorzaken.

Ze kunnen huidirritatie of allergische reacties veroorzaken. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor dagcrèmes zonder kleurstoffen. Dit verkleint het risico op irritatie en zorgt ervoor dat je huid gezond blijft.

Parfum

Parfum is een veelvoorkomend ingrediënt in dagcrèmes, maar het kan problematisch zijn voor mensen met een gevoelige huid. Parfum kan namelijk huidirritatie en allergische reacties veroorzaken.

Het is belangrijk om te begrijpen dat parfum niet noodzakelijk is voor de werking van een dagcrème. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een crème zonder parfum, speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid.

Deze zal minder waarschijnlijk huidirritatie veroorzaken en zal je huid goed verzorgen zonder onnodige toevoegingen. Let dus altijd goed op de ingrediëntenlijst en vermijd producten met parfum als je een gevoelige huid hebt.

Minerale olie

Minerale olie is een veelvoorkomend ingrediënt in dagcrèmes voor gevoelige huid. Het wordt vaak gebruikt als een emolliënt om de huid te hydrateren en te verzachten. Minerale olie vormt een beschermende laag op de huid, waardoor vochtverlies wordt verminderd en de huid gehydrateerd blijft.

Het kan ook helpen bij het herstellen van de huidbarrière en het verminderen van transepidermaal waterverlies. Minerale olie is meestal veilig om te gebruiken op de huid, maar sommige mensen kunnen er allergisch voor zijn.

Daarom is het belangrijk om altijd de ingrediëntenlijst te controleren en te testen op een klein stukje huid voordat je een nieuwe dagcrème met minerale olie gebruikt.

Aluminium

Aluminium is een veelvoorkomend ingrediënt in dagcrèmes voor gevoelige huid. Het wordt vaak gebruikt als verdikkingsmiddel of om de textuur van de crème te verbeteren. Echter, aluminium kan potentiële problemen veroorzaken voor mensen met een gevoelige huid.

Het kan irritatie en roodheid veroorzaken, vooral bij mensen die al gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten. Daarom is het belangrijk om crèmes te vermijden die aluminium bevatten als je een gevoelige huid hebt.

Kies in plaats daarvan voor producten die natuurlijke en kalmerende ingrediënten bevatten om je huid gezond en gehydrateerd te houden.

Petroleum/Paraffine

Petroleum en paraffine zijn veelvoorkomende ingrediënten in dagcrèmes voor de gevoelige huid. Deze ingrediënten worden vaak gebruikt vanwege hun hydraterende eigenschappen. Ze vormen een beschermende laag op de huid om vochtverlies te voorkomen.

Echter, sommige mensen kunnen allergisch reageren op petroleum en paraffine, waardoor ze huidirritatie kunnen veroorzaken. Daarom is het belangrijk om deze ingrediënten te vermijden als je een gevoelige huid hebt.

Zoek naar dagcrèmes die natuurlijke ingrediënten bevatten die de huid hydrateren en kalmeren zonder irritatie te veroorzaken.

Parabenen

Parabenen zijn conserveringsmiddelen die vaak worden gebruikt in cosmetica en verzorgingsproducten, waaronder dagcrèmes voor gevoelige huid. Ze helpen om de producten langer houdbaar te maken door de groei van schadelijke bacteriën en schimmels te remmen.

Maar er is discussie over parabenen omdat sommige onderzoeken suggereren dat ze hormoonverstorende effecten kunnen hebben. Dit betekent dat parabenen mogelijk invloed kunnen hebben op ons endocriene systeem, dat verantwoordelijk is voor onze hormonen.

Hoewel de meeste studies geen direct bewijs hebben gevonden voor schadelijke effecten van parabenen bij normaal gebruik in cosmetica, kiezen sommige mensen er toch voor om parabenen te vermijden vanwege mogelijke zorgen over hun veiligheid.

SLS/SLES

SLS/SLES zijn veelvoorkomende ingrediënten in dagcrèmes voor gevoelige huid. Ze worden gebruikt als reinigingsmiddelen en schuimvormers. Echter, deze ingrediënten kunnen de huid irriteren en uitdrogen.

Het is beter om dagcrèmes te vermijden die SLS/SLES bevatten, vooral als je een gevoelige huid hebt. Kies in plaats daarvan voor crèmes met natuurlijke ingrediënten die je huid hydrateren en kalmeren.

Siliconen

Siliconen zijn veelvoorkomende ingrediënten in dagcrèmes voor gevoelige huid. Ze worden vaak gebruikt vanwege hun gladmakende en verzachtende eigenschappen. Siliconen kunnen helpen om de huid gladder te maken en onzuiverheden te verminderen.

Ze vormen een beschermende laag op de huid, waardoor vochtverlies wordt voorkomen en de huid gehydrateerd blijft. Siliconen kunnen ook helpen bij het verbeteren van de textuur van de huid en het verminderen van poriën.

Het is belangrijk op te merken dat sommige mensen mogelijk een allergische reactie kunnen krijgen op siliconen. Als je een gevoelige huid hebt, is het raadzaam om een ​​kleine patch-test uit te voeren voordat je een dagcrème met siliconen gebruikt om eventuele allergische reacties te voorkomen.

Microplastics

Microplastics zijn hele kleine deeltjes plastic die in veel dagcrèmes te vinden zijn. Ze worden gebruikt als vulmiddel of om de textuur van de crème te verbeteren. Helaas kunnen microplastics schadelijk zijn voor zowel onze huid als het milieu.

Kleine deeltjes kunnen in onze poriën terechtkomen en irritatie veroorzaken. Bovendien kunnen microplastics in het water terechtkomen en schade aanrichten aan dieren en ecosystemen.

Daarom is het belangrijk om dagcrèmes te kiezen die geen microplastics bevatten.

Tips voor het Kiezen van de Juiste Dagcrème voor Gevoelige Huid

Vermijd crèmes met irriterende ingrediënten en let op ingrediënten die de huid hydrateren en kalmeren. Kies voor producten zonder schadelijke stoffen zoals alcohol en parfum. Ontdek meer tips voor het kiezen van de juiste dagcrème voor een gevoelige huid!

Vermijd crèmes met irriterende ingrediënten

Ik vermijd crèmes met irriterende ingrediënten omdat deze mijn gevoelige huid kunnen prikkelen en irritatie kunnen veroorzaken. Hier zijn enkele voorbeelden van irriterende stoffen die je wilt vermijden in dagcrèmes voor een gevoelige huid:

 • Alcohol: Dit kan de huid uitdrogen en irriteren.
 • Parfum: Geurstoffen kunnen allergische reacties veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid.
 • Kleurstoffen: Deze kunnen de huid ook irriteren en allergische reacties veroorzaken.
 • Allergene stoffen: Sommige ingrediënten, zoals bepaalde bewaarmiddelen of plantaardige extracten, kunnen ook irritatie veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid.

Let op ingrediënten die de huid hydrateren en kalmeren

Het is belangrijk om ingrediënten te kiezen die mijn huid hydrateren en kalmeren. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Aloë vera: Deze plant heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van huidirritatie.
 • Hyaluronzuur: Dit ingrediënt helpt bij het vasthouden van vocht in de huid, waardoor het gehydrateerd blijft.
 • Kamille-extract: Kamille heeft een verzachtende werking op de huid en kan helpen bij het kalmeren van ontstekingen en roodheid.
 • Sheaboter: Sheaboter is rijk aan vetzuren en vitamines die de huid hydrateren en herstellen.
 • Olijfolie: Olijfolie bevat antioxidanten die de huid kunnen voeden en beschermen tegen schade door vrije radicalen.
 • Jojoba-olie: Jojoba-olie lijkt sterk op ons natuurlijke talg, waardoor het goed door de huid wordt opgenomen en hydratatie biedt.

Vermijd producten met schadelijke stoffen zoals alcohol en parfum

Ik vermijd dagcrèmes met schadelijke stoffen zoals alcohol en parfum. Hierdoor voorkom ik irritatie en allergische reacties op mijn gevoelige huid. Het is belangrijk om goed naar de ingrediëntenlijst te kijken voordat je een dagcrème koopt. Zo kun je er zeker van zijn dat er geen schadelijke stoffen in zitten die je huid kunnen irriteren. Het is beter om te kiezen voor crèmes met natuurlijke ingrediënten die verzorgend en kalmerend werken voor mijn huid.

Meer over ‘Dagcreme gevoelige huid’

Heb je je ooit afgevraagd hoe de werking dagcreme gevoelige huid is of welke natuurlijke ingrediënten dagcreme gevoelige huid bevat? Of misschien wil je tips over het gebruik of hoe je diy dagcreme gevoelige huid kunt maken?

Ontdek het effect, de vele voordelen en de verschillende typen beschikbaar. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de diepere details, duik in de wetenschap achter dagcreme gevoelige huid. Bovendien, om te zorgen voor de beste ervaring, vindt je hier ook informatie over voorkoming van irritatie, vergelijking van dagcremes, de specifieke ingrediënten, een gedetailleerde gebruiksaanwijzing, het belang van de juiste frequentie, de impact op de huidgezondheid en tot slot hoe je de beste keuze maakt voor jouw gevoelige huid.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn veelvoorkomende ingrediënten in dagcrèmes voor gevoelige huid?

Veelvoorkomende ingrediënten in dagcrèmes voor gevoelige huid zijn verzorgende stoffen, exfoliërende stoffen en cosmetica-ingrediënten die helpen bij gevoelige huidbehandeling.

2. Hoe werken deze ingrediënten op de gevoelige huid?

Deze ingrediënten hebben een hydraterende werking, beschermende werking, ze helpen bij huidvernieuwing en hebben herstellende eigenschappen. Ze hebben ook een anti-aging effect.

3. Wat zijn hypoallergene producten?

Hypoallergene producten zijn speciaal gemaakt voor gevoelige huidtypes. Ze bevatten minder allergenen dan andere gezichtsverzorging producten.

4. Wat is het belang van exfoliërende stoffen in dagcrèmes voor gevoelige huid?

Exfoliërende stoffen helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en bevorderen de vernieuwing van de huid. Dit zorgt ervoor dat de huid er fris en gezond uitziet.

» Referenties


1. Zoe Diana Draelos. (1997). Sensitive skin: perceptions, evaluation, and treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 8(2), 67-78.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1046199X97900002

2. Renée Richters, Denise Falcone, Natallia Uzunbajakava, Willem Verkruysse, Piet van Erp, & Peter van de Kerkhof. (2015). What Is Sensitive Skin? A Systematic Literature Review of Objective Measurements. Skin Pharmacol Physiol, 28(2), 75–83.
https://karger.com/spp/article/28/2/75/295804/What-Is-Sensitive-Skin-A-Systematic-Literature

3. Neelam Muizzuddin, Kenneth D. Marenus, & Daniel H. Maes. (1998). Factors Defining Sensitive Skin and its Treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 9(3).
https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1053/ajcd.1998.2909

» Referenties

Conclusie beste dagcreme gevoelige huid 2023

 • Beste dagcreme gevoelige huid – Eucerin
 • Beste gezichtscreme gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige huid zonder parfum – Clarins 
 • Beste dagcreme met spf voor gevoelige huid – Avène
 • Beste getinte dagcreme gevoelige huid – Eucerin 
 • Beste dagcreme zeer gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige oudere huid – Biodermal 
 • Beste dagcreme gevoelige rode huid – Clinique
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *