In dit artikel

Ingrediënten: Wat Zit er in een Hydraterend Serum? (2023)

In dit artikel

Heb je je ooit afgevraagd wat er precies in dat flesje hydraterend serum zit dat je elke ochtend op je gezicht aanbrengt? Ik wel, en ik ontdekte dat de juiste mix van ingrediënten een wereld van verschil kan maken voor onze huid.

In dit artikel gaan we dieper in op de belangrijkste ingrediënten in een hydraterend serum en hun voordelen voor je huid. Klaar om je huidverzorgingsroutine naar een hoger niveau te tillen?

Key Takeaway

Het beste hydraterend serum van 2023 is RevitalTrax 2% Hyaluronic Serum. Dit merk heeft 2% hyaluronzuur in haar formule en bevat geen schadelijke toevoegingen.

Samenvatting

  • Hydraterende serums bevatten belangrijke ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine, siliconen, cetyl en cetearyl alcohol, shea boter en sodium PCA.
  • Hyaluronzuur houdt de huid gehydrateerd en vermindert fijne lijntjes en rimpels.
  • Glycerine trekt vocht aan en houdt de huid zacht en soepel.
  • Siliconen creëren een beschermende barrière op de huid om vochtverlies te voorkomen.
  • Cetyl en cetearyl alcohol verzachten de huid en helpen de ingrediënten goed door de huid te laten dringen.
  • Shea boter voedt en beschermt de huid tegen uitdroging.
  • Sodium PCA helpt vocht vast te houden en de huid gezond te houden.
  • Deze ingrediënten samen zorgen voor een gezondere, gehydrateerde en stralende huid.

Belangrijkste Ingrediënten in een Hydraterend Serum

– Hyaluronzuur: Dit ingrediënt staat bekend om zijn vermogen om vocht vast te houden, waardoor de huid gehydrateerd blijft en fijne lijntjes en rimpels verminderen.

– Glycerine: Glycerine fungeert als een humectant, wat betekent dat het vocht aantrekt en vasthoudt in de huid, waardoor deze zacht en soepel blijft.

– Siliconen: Siliconen creëren een beschermende barrière op de huid, waardoor vochtverlies wordt voorkomen en de huid glad aanvoelt.

– Cetyl en cetearyl alcohol: Deze alcoholsoorten zijn vet alcoholen die fungeren als emulgatoren in het serum, waardoor de ingrediënten goed mengen en gemakkelijk door de huid worden op

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is goed voor de huid. Het houdt water vast. Daardoor blijft de huid vochtig en fris. Ook helpt het fijne lijntjes en rimpels minder te maken. Het maakt de huid glad. Goed om te weten: een klein beetje serum is al genoeg! Je klopt het zacht op je huid tot het helemaal in je huid zit.

Elke dag hyaluronzuur gebruiken helpt je huid mooi jong te blijven. Let wel op: check eerst of het serum geen stofjes heeft waar jij niet tegen kan.

Glycerine

Glycerine is een belangrijk ingrediënt in hydraterende serums. Het is een heldere, stroperige vloeistof die helpt om vocht vast te houden en de huid gehydrateerd te houden. Glycerine werkt als een humectant, wat betekent dat het water aantrekt en absorbeert uit de omgeving en in de huid trekt.

Hierdoor kan het de huid hydrateren en de natuurlijke vochtbalans herstellen. Glycerine heeft ook verzachtende eigenschappen, waardoor het de huid glad en zacht kan maken. Het is geschikt voor alle huidtypen en kan helpen bij het verminderen van droogheid, schilfering en ruwheid.

Door glycerine toe te voegen aan een hydraterend serum, kan het de effectiviteit verhogen en bijdragen aan een gezonde, gehydrateerde huid.

Siliconen

Siliconen zijn veelvoorkomende ingrediënten in hydraterende serums. Ze worden toegevoegd vanwege hun gladmakende en beschermende eigenschappen. Siliconen vormen een laagje op de huid dat vochtverlies tegengaat en de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Dit helpt om de huid gehydrateerd te houden en te beschermen. Siliconen worden vaak gebruikt in cosmetische producten vanwege hun lichte textuur en hun vermogen om de huid zijdezacht aan te laten voelen.

Het is belangrijk om te weten dat sommige mensen gevoelig kunnen zijn voor siliconen, dus het is altijd verstandig om de ingrediëntenlijst te controleren als je hier last van hebt.

Cetyl en cetearyl alcohol

Cetyl en cetearyl alcohol zijn veelvoorkomende ingrediënten in hydraterende serums. Deze alcoholsoorten zijn eigenlijk vettige substanties die helpen om de huid te verzachten en te hydrateren.

Ze werken als emulgatoren, waardoor de ingrediënten in het serum goed gemengd blijven en de huid beter kunnen doordringen. Ondanks dat het ‘alcohol’ wordt genoemd, hebben deze ingrediënten geen uitdrogend effect op de huid, in tegenstelling tot andere soorten alcohol.

Ze zijn juist heel mild en kunnen zelfs helpen om vocht vast te houden in de huid. Dus zelfs als je een droge of gevoelige huid hebt, hoef je je geen zorgen te maken dat cetyl en cetearyl alcohol je huid uitdrogen.

Shea butter

Shea boter is een belangrijk ingrediënt in een hydraterend serum. Het staat bekend om zijn voedende eigenschappen en helpt de huid te hydrateren en te verzachten. Shea boter bevat vitamine A, E en F. die de huid voeden en beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Het kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen en het kalmeren van een geïrriteerde huid. Shea boter is geschikt voor alle huidtypen.en is vooral nuttig voor mensen met een droge huid.

Door het regelmatig gebruiken van een hydraterend serum met shea boter, kan je huid gehydrateerd en gezond blijven.

Sodium PCA

Sodium PCA is een belangrijk ingrediënt in hydraterende serums. Het is een zout dat van nature voorkomt in de huid en wordt gewonnen uit plantaardige bronnen zoals suikerbiet en maïs.

Sodium PCA heeft de eigenschap om vocht aan te trekken en vast te houden, waardoor het de huid helpt om gehydrateerd en soepel te blijven. Het werkt als een natuurlijke bevochtiger en helpt om het vochtgehalte van de huid in balans te houden.

Sodium PCA wordt vaak gebruikt in hydraterende serums omdat het helpt bij het verminderen van droogheid, schilfering en ruwheid van de huid. Het is geschikt voor alle huidtypen en kan helpen om de huid zachter, gladder en gezonder te laten aanvoelen.

Voordelen van deze Ingrediënten in een Hydraterend Serum

De ingrediënten in een hydraterend serum hebben allerlei voordelen voor de huid. Hyaluronzuur helpt bijvoorbeeld om vocht vast te houden en de huid gehydrateerd te houden. Het kan fijne lijntjes en rimpels verminderen en de huid een gezonde gloed geven.

Glycerine heeft ook hydraterende eigenschappen en kan de huid zacht en soepel maken. Siliconen helpen het vocht in de huid vast te houden en kunnen de huidtextuur verbeteren. Cetyl en cetearyl alcohol hebben verzachtende eigenschappen en kunnen de droge huid kalmeren.

Shea butter is ook een nuttig ingrediënt omdat het de huid kan voeden en beschermen tegen uitdroging. Sodium PCA is een aminozuur dat helpt om vocht in de huid vast te houden en de huidbarrière te versterken.

Al deze ingrediënten samen zorgen voor een gezondere, gehydrateerde en stralende huid.

Meer over ‘Hydraterend Serum’

Ben je benieuwd naar de werking van een hydraterend serum? Of vraag je je af hoe je het serum het beste kunt gebruiken en wat de ideale frequentie is? Een goed gehydrateerde huid is van essentieel belang voor een gezonde huid. Lees daarom ook over het belang van hydratatie voor de huid en ontdek welke ingrediënten in een hydraterend serum zitten die bijdragen aan dit proces.

Wil je zelf aan de slag? Bekijk dan deze DIY hydraterend serum tips. Er zijn serums speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en serums die een specifieke rol spelen in huidverzorging. Ook voor de rijpere huid zijn er voordelen te behalen met een hydraterend serum. Overweeg je een hydraterend serum versus een hydraterende crème? Lees over de impact van een hydraterend serum op een droge huid en ontrafel de mythes rondom deze producten. Tenslotte, vergelijk kosten en recensies of ga voor een vegan variant.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een hydraterend serum?

Een hydraterend serum is een skincare product dat ingrediënten bevat zoals hyaluronzuur, vitamine C en glycerine om de huid te voeden en te hydrateren.

2. Wat zijn enkele ingrediënten in een hydraterend serum?

Ingrediënten in een hydraterend serum kunnen zijn: hyaluronzuur, Sodium hyaluronate, vitamine C, antioxidanten, aloe vera en glycerine. Deze stoffen helpen bij de werking van hydraterende ingrediënten.

3. Welke ingrediënten zijn goed voor een droge huid?

Voor een droge huid zijn effectieve ingrediënten zoals hyaluronzuur in serums, Sodium hyaluronate en voedende oliën erg nuttig.

4. Hoe helpt salicylzuur bij acnebehandeling?

Salicylzuur is een soort Bètahydroxyzuur dat helpt bij het ontstoppen van poriën en het verminderen van acne. Het is een van de voordelen van salicylzuur in acnebehandeling.

5. Wat zijn AHA en BHA in huidverzorging?

AHA staat voor Alfahydroxyzuur en BHA voor Bètahydroxyzuur. Deze zuren, zoals glycolzuur en citroenzuur, helpen de huid glad en gezond te houden.

6. Hoe kies ik een serum op basis van mijn huidtype?

Bij het kiezen van een serum op basis van huidtype, is het belangrijk om te kijken naar werkzame stoffen die passen bij jouw huidbehoeften, zoals natuurlijke ingrediënten voor een gevoelige huid of essentiële oliën voor een droge huid.

» Referenties


1. W. Philip Werschler, MD, Nathan S. Trookman, MD, Ronald L. Rizer, PhD, Elizabeth T. Ho, BS, & Rahul Mehta, PhD. (2011). Enhanced Efficacy of a Facial Hydrating Serum in Subjects with Normal or Self-Perceived Dry Skin. J Clin Aesthet Dermatol, 4(2), 51–55.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3050617/

2. Zoe Diana Draelos, Isabel Diaz, Jin Namkoong, & Joanna Wu. (2021). Efficacy Evaluation of a Topical Hyaluronic Acid Serum in Facial Photoaging. Dermatology and Therapy, 11(Pt B).
https://www.researchgate.net/publication/352775408_Efficacy_Evaluation_of_a_Topical_Hyaluronic_Acid_Serum_in_Facial_Photoaging

» Referenties

Conclusie beste hydraterend serum 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *