In dit artikel

Ingrediënten in Nachtcrème: Wat Werkt Echt? (2023)

In dit artikel

Ben je ooit verward geraakt door de lange lijst van ingrediënten op je potje nachtcrème? Ik zeker wel! Na uitgebreid onderzoek, heb ik ontdekt welke ingrediënten het meest effectief zijn en hoe zij bijdragen aan onze huidverzorging.

In deze blogpost ga ik alles delen wat ik heb geleerd over de ingrediënten in nachtcrème: van de werking van vitamine A, E en C tot het belang van hydraterende stoffen zoals hyaluronzuur.

Laten we samen de wereld van nachtcrèmes ontdekken!

Key Takeaway

De beste nachtcrème van 2023 is Clarins Super Restorative 50+ Night Cream. Dit merk heeft een effectieve werking en is vrij van onnodige toevoegingen die de huid kunnen schaden.

Samenvatting

 • Niacinamide (vitamine B3) is een belangrijk ingrediënt in nachtcrème en kan helpen bij de behandeling van een droge huid, rode plekjes en puistjes.
 • Cacaoboter is geschikt voor mensen met een droge huid en kan helpen bij het hydrateren, verzachten en verminderen van rode plekjes en talgproductie.
 • Squalaan is een effectief ingrediënt in nachtcrèmes omdat het de huid hydrateert, verzacht en ontstekingen kan verminderen.
 • Je moet onthouden dat de werkzaamheid van een nachtcrème kan variëren afhankelijk van je individuele huidtype en behoeften.

Belangrijke Ingrediënten in Nachtcrème

Niacinamide (vitamine B3) is een belangrijk ingrediënt in nachtcrème vanwege zijn huidverzorgende en herstellende eigenschappen. Cacaoboter kan helpen bij het verminderen van rode plekjes en het reguleren van talg.

Squalaan is een effectief ingrediënt dat de huid hydrateert en puistjes kan verminderen.

Niacinamide (vitamine B3)

Niacinamide, ook wel vitamine B3 genoemd, werkt goed voor je huid. Het helpt bij de behandeling van een droge huid. Daarnaast kan het goed helpen tegen rode plekjes en puistjes. Niacinamide regelt ook het vet op je huid.

Het is een fijne stof die vaak in nachtcrèmes zit.

Cacaoboter

Cacaoboter is een belangrijk ingrediënt in nachtcrèmes, vooral voor mensen met een droge huid. Het heeft een dikke textuur die de huid helpt hydrateren en verzachten. Cacaoboter bevat natuurlijke vetten die de huid voeden en het herstelproces van de huid ondersteunen.

Het kan ook helpen om rode plekjes te verminderen en de talgproductie te reguleren, wat kan helpen bij het bestrijden van puistjes. Cacaoboter heeft ook antioxidante eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen bij het beschermen van de huid tegen schade door vrije radicalen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat resultaten kunnen variëren afhankelijk van je individuele huidtype en behoeften.

Squalaan

Squalaan is een belangrijk ingrediënt in nachtcrèmes omdat het de huid hydrateert en verzacht. Het wordt snel geabsorbeerd door de huid en laat geen vettig gevoel achter. Squalaan helpt ook om de natuurlijke oliën van de huid in balans te brengen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en roodheid.

Het is geschikt voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid, omdat het niet irriterend is. Squalaan is een natuurlijk ingrediënt dat wordt gewonnen uit olijfolie of suikerriet.

Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een effectieve hydratatie zonder zware oliën op hun huid.

Werkzaamheid van Ingrediënten in Nachtcrème

Ik heb gemerkt dat er geen specifiek onderzoek is dat aantoont welke ingrediënten in nachtcrèmes het meest effectief zijn. Er zijn echter enkele belangrijke ingrediënten waarvan bekend is dat ze gunstig zijn voor de huid.

Niacinamide (vitamine B3), cacaoboter en squalaan zijn bijvoorbeeld effectieve ingrediënten voor de behandeling van een droge huid. Deze ingrediënten helpen de huid te hydrateren en te voeden, waardoor het herstelproces wordt bevorderd.

Daarnaast zijn vitamine A, E en C ook effectieve ingrediënten in nachtcrèmes. Vitamine A helpt bij het gladstrijken van rimpels, vitamine E werkt als een antioxidant en vitamine C heeft ook positieve effecten op de huid.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk persoon uniek is en dat de werkzaamheid van een nachtcrème kan variëren. Het kiezen van een nachtcrème die past bij je huidtype en specifieke behoeften is daarom essentieel.

Het gebruik van een nachtcrème kan een waardevolle toevoeging zijn aan je huidverzorgingsroutine, maar het is belangrijk om te onthouden dat resultaten kunnen verschillen.

Meer over ‘Nachtcreme’

De wereld van nachtcrèmes is uitgebreid en divers. Heb je je ooit afgevraagd wat is een nachtcreme? Of hoe je de beste keuze nachtcreme voor jouw huidtype kunt maken? Het dagelijkse gebruik ervan biedt tal van voordelen, maar het is essentieel om te weten hoe je deze crèmes het beste aanbrengt. Bovendien kan een vergelijking tussen nachtcreme en dagcreme je helpen om de specifieke eigenschappen van elk te begrijpen.

Of je nu een gevoelige huid hebt, op zoek bent naar ingrediënten die echt werken, of nieuwsgierig bent naar de impact van nachtcreme op rimpels, we hebben een gids voor jou. En voor de creatievelingen is er zelfs een gids voor diy nachtcreme. Of misschien wil je weten hoe vaak je het moet gebruiken? Bekijk dan onze frequentie gebruik nachtcreme. Speciale gidsen voor mannen, voor degenen met acne, voor de wintermaanden, en zelfs het ontkrachten van mythes rondom nachtcreme zijn allemaal beschikbaar. En als je een groene aanpak prefereert, hebben we ook informatie over natuurlijke nachtcremes.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de ingrediënten in nachtcrème die echt werken?

De volle ingrediënten in nachtcrème die echt werken, zijn antioxidanten, vitamines, collageen en natuurlijke ingrediënten.

2. Kan nachtcrème helpen bij het verminderen van rode plekjes en puistjes?

Ja, een goede nachtcrème met talg regulerende ingrediënten kan helpen bij het verminderen van rode plekjes en puistjes.

3. Wat is het verschil tussen dagcrème en nachtcrème?

Dagcrème is ontworpen om de huid te beschermen tegen de invloeden van buitenaf, terwijl een nachtcrème specifieke voedingsstoffen bevat die het herstel en de regeneratie van de huid ondersteunen.

4. Zijn er verschillende soorten nachtcrèmes voor verschillende huidtypes?

Ja, er zijn verschillende soorten nachtcrèmes op de markt. Sommige bevatten bijvoorbeeld octyldodecanol of cerave voor droge huidtypes, terwijl andere talg regulerende ingrediënten bevatten voor vette huidtypes.

5. Hoe kunnen we controleren of de ingrediënten in onze nachtcrème echt werken?

U kunt de werking van uw nachtcrème controleren door te kijken naar verbeteringen in uw huid na gebruik en door betrouwbare bronnen zoals de Consumentenbond te raadplegen.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/
2. Lily Jiang, PhD, Peter D. Hino, MD, FAAD, Ashish Bhatia, MD, FAAD, Thomas J. Stephens, PhD, & Felipe Jimenez, PhD. (2018). Efficacy of Trifecting® Night Cream, a Novel Triple acting Skin Brightening Product: A Double-blind, Placebo-controlled Clinical Study. J Clin Aesthet Dermatol, 11(12), 21–25.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6334832/

» Referenties

Conclusie beste nachtcrème 2023

 • Beste nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme droge huid – Clarins
 • Beste hydraterende nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme vette huid – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme gevoelige huid –Zarqa
 • Beste anti aging nachtcreme – Biodermal
 • Beste nachtcreme zonder parfum – Zarqa
 • Beste natuurlijke nachtcreme – Zarqa
 • Beste nachtcreme oudere huid – Clarins
 • Beste nachtcreme vrouwen – Clarins
 • Beste Q10 nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *