In dit artikel

Is Dagcrème met SPF Voldoende Bescherming Tegen de Zon

Is Dagcrème met SPF Voldoende Bescherming Tegen de Zon?

Beschermt dagcrème met SPF ons voldoende tegen de zon? Deze vraag stelt bijna iedereen als de zon gaat schijnen en we ons gezicht willen beschermen tegen UV-straling. Ik kreeg vaak dezelfde vraag – vooral omdat het niet alleen gaat over bescherming tegen UV-B straling, maar ook de vaak vergeten UV-A straling.

Dit artikel gaat dieper in op de effectiviteit van dagcrèmes met SPF en hoe ze kunnen worden geoptimaliseerd voor zonnebescherming. Benieuwd of je zonnebrandcrème kunt vervangen door je vertrouwde dagcrème? Lees dan vooral verder!

Key Takeaways

De beste dagcreme met SPF van 2023 volgens onze test is Revitaltrax Hyaluronic SPF30 Day Cream. Dit merk zorgt voor een stevige en goed gehydrateerde huid, vervaagt fijne lijntjes en heeft een anti aging effect.

Samenvatting

 • Dagcrème met SPF biedt bescherming tegen UV – B straling en kan helpen bij het voorkomen van huidbeschadiging en vroegtijdige veroudering.
 • Dagcrème met SPF beschermt echter niet tegen UV – A straling, wat ook schadelijk is voor de huid. Het is dus belangrijk om ook een zonnebrandcrème te gebruiken die bescherming biedt tegen beide soorten straling.
 • Dagcrème met SPF kan een goede aanvulling zijn op de dagelijkse zonbescherming, maar het moet regelmatig worden bijgewerkt en aangevuld met een zonnebrandcrème voor optimale bescherming.
Is Dagcrème met SPF Voldoende Bescherming Tegen de Zon

Wat biedt dagcrème met SPF als bescherming tegen de zon?

Dagcrème met SPF biedt verschillende voordelen en effectieve bescherming tegen schadelijke UV-straling van de zon.

Voordelen en effectiviteit van dagcrème met SPF

Het gebruik van dagcrème met SPF biedt tal van voordelen en is effectief in zonbescherming. Het beschermt de huid tegen schadelijke UV-B-straling, het type straling dat zonnebrand veroorzaakt.

Dagelijkse toepassing kan helpen om huidbeschadiging en vroegtijdige veroudering te voorkomen. Bovendien, deze crèmes zijn speciaal ontworpen om naadloos te passen in je dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Ze hydrateren de huid, dienen als make-upbasis en bieden tegelijkertijd bescherming tegen de zon. Maar ondanks deze voordelen, is het belangrijk op te merken dat ze alleen zinvol zijn als ze in de juiste hoeveelheid worden aangebracht – ongeveer 2 mg per vierkante centimeter.

Te weinig aanbrengen kan resulteren in een dramatische afname van de beschermingsfactor. Daarom is het essentieel om altijd een royale hoeveelheid aan te brengen voor een optimale UV-bescherming.

Nadelen en beperkingen van dagcrème met SPF

Een van de nadelen van dagcrème met SPF is dat het alleen beschermt tegen uv-B-straling en niet tegen uv-A-straling. Uv-A-straling kan ook schadelijk zijn voor de huid en kan leiden tot vroegtijdige veroudering en huidkanker.

Daarom is het belangrijk om naast dagcrème met SPF ook een zonnebrandcrème te gebruiken die bescherming biedt tegen zowel uv-A- als uv-B-straling.

Een ander nadeel is dat de beschermingsfactor van dagcrème met SPF mogelijk niet hoog genoeg is voor intensieve blootstelling aan de zon. Hoewel een dagcrème met SPF voldoende kan zijn voor dagelijks gebruik, is het raadzaam om een hogere SPF te kiezen, zoals een SPF 30 of hoger, voor langere blootstelling aan de zon of tijdens activiteiten buitenshuis.

Is Dagcrème met SPF Voldoende Bescherming Tegen de Zon

Kan dagcrème met SPF zonnecrème vervangen?

Dagcrème met SPF kan zonnecrème niet volledig vervangen, maar het kan een goede aanvulling zijn voor dagelijkse zonbescherming.

Vergelijking tussen dagcrème met SPF en zonnecrème

Hoewel zowel dagcrème met SPF als zonnecrème bescherming bieden tegen de zon, zijn er enkele belangrijke verschillen die het waard zijn om te benadrukken.

Dagcrème met SPFZonnecrème
Een dagcrème met SPF biedt in principe net zo goed bescherming tegen de zon als een zonnebrandcrème met dezelfde factor. Dit helpt om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling.Zonnecrème is specifiek ontworpen om maximale bescherming te bieden tegen zowel uv-A- als uv-B-straling, wat essentieel is bij intensieve blootstelling aan de zon.
Dagcrème met SPF beschermt voornamelijk tegen uv-B-straling en niet tegen uv-A-straling.Zonnecrème biedt bescherming tegen beide types UV-straling, waardoor het een betere bescherming biedt bij langdurige blootstelling aan de zon.
Door de dagcrème met SPF te combineren met een zonnebrandcrème kan de zonbescherming worden aangevuld. Het is mogelijk om eerst de dagcrème aan te brengen en daarna de zonnebrandcrème.Zonnecrème kan op zichzelf worden gebruikt voor volledige bescherming of worden gecombineerd met een dagcrème met SPF voor extra hydratatie en bescherming.
Het is belangrijk om een dagcrème met SPF te kiezen die past bij je huidtype en de juiste SPF-factor heeft om je huid gezond en beschermd te houden tegen de schadelijke effecten van de zon.Zonnecrème moet ook worden gekozen op basis van huidtype en SPF-factor, en moet regelmatig worden aangebracht, vooral bij intensieve blootstelling aan de zon.

Verschillen in bescherming en toepassing

Een belangrijk verschil tussen dagcrème met SPF en zonnecrème is de mate van bescherming. Terwijl een dagcrème met SPF in principe dezelfde bescherming biedt tegen de zon als een zonnebrandcrème met dezelfde factor, beschermt een dagcrème alleen tegen uv-B-straling en niet tegen uv-A-straling. Dit betekent dat de huid nog steeds blootgesteld kan worden aan schadelijke uv-A-stralen, die verantwoordelijk zijn voor huidveroudering en het risico op huidkanker vergroten.

Is Dagcrème met SPF Voldoende Bescherming Tegen de Zon

Hoe dagcrème met SPF optimaal te gebruiken voor zonbescherming

Aanbevolen SPF-niveaus en hoeveelheid aanbrengen

Voor optimale bescherming tegen de zon is het belangrijk om de juiste SPF-niveaus te gebruiken en de juiste hoeveelheid dagcrème met SPF aan te brengen. Hier zijn enkele aanbevelingen:

 1. Kies een dagcrème met SPF met een minimale factor van 30. Dit biedt voldoende bescherming tegen schadelijke UV-straling.
 2. Gebruik voldoende dagcrème om je huid goed te bedekken. Een goede richtlijn is ongeveer 2 mg per vierkante centimeter huid.
 3. Vergeet niet om bij het aanbrengen extra aandacht te besteden aan gevoelige gebieden zoals je neus, lippen, oren en nek.
 4. Breng dagcrème met SPF altijd gelijkmatig aan op een schone, droge huid voordat je naar buiten gaat.
 5. Herhaal het aanbrengen van de dagcrème met SPF elke twee uur, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt of als je veel transpireert.
 6. Als je merkt dat je huid rood wordt of verbrandt, neem dan onmiddellijk maatregelen en breng meer dagcrème met SPF aan.
 7. Onthoud dat dit richtlijnen zijn en dat de benodigde hoeveelheid kan variëren afhankelijk van factoren zoals huidtype, weersomstandigheden en blootstellingsduur.
 8. Raadpleeg een dermatoloog of schoonheidsspecialist als je twijfels hebt over welke SPF – factor geschikt is voor jouw huidtype.

Beste toepassingsmethoden en frequentie van gebruik

Het is belangrijk om dagcrème met SPF op de juiste manier aan te brengen en regelmatig bij te werken voor optimale zonbescherming. Hier zijn enkele beste toepassingsmethoden en frequentie van gebruik:

 1. Reinig je gezicht grondig voordat je dagcrème met SPF aanbrengt.
 2. Breng de dagcrème gelijkmatig aan op je hele gezicht, nek en decolleté.
 3. Masseer de crème zachtjes in de huid totdat het volledig is opgenomen.
 4. Gebruik voldoende hoeveelheid crème om een dunne, gelijkmatige laag te creëren.
 5. Houd rekening met gevoelige zones zoals rondom de ogen en lippen, waar extra bescherming nodig kan zijn.
 6. Breng de dagcrème met SPF minstens 15 – 30 minuten voordat je naar buiten gaat aan, zodat het goed kan intrekken.
 7. Herhaal het aanbrengen van de dagcrème elke 2 uur of na zwemmen, transpireren of afdrogen met een handdoek.
 8. Vergeet niet om ook andere delen van je lichaam die blootgesteld worden aan de zon (zoals armen en benen) te beschermen met een zonnebrandcrème.

Conclusie: Is dagcrème met SPF voldoende bescherming tegen de zon?

Hoewel dagcrème met SPF zeker kan helpen om de huid te beschermen tegen UV-straling, is het niet voldoende als enige bron van bescherming tegen de zon. Een dagcrème met SPF biedt alleen bescherming tegen uv-B-straling en niet tegen uv-A-straling, die ook schadelijk kan zijn voor de huid.

Het is daarom essentieel om een zonnebrandcrème met een breder spectrum aan bescherming te gebruiken in combinatie met dagcrème met SPF om optimale bescherming te bieden tegen de zon.

Meer over dagcreme met SPF

Lekker verder lezen om nog meer over dagcrèmes met SPF te ontdekken. Deze rijke bron van informatie zal je door talloze aspecten van dit essentiële huidverzorgingsproduct leiden.

In het artikel ‘Is Dagcrème met SPF voldoende bescherming’ analyseren we de effectiviteit van dit product als enige bescherming tegen schadelijke zonnestralen. Om dieper te graven naar de ‘Werking van SPF in Dagcrème‘, hebben we een gedetailleerd stuk samengesteld dat je door de wetenschap achter deze technologie leidt. Misschien vraag je je af ‘Wanneer beginnen met Dagcrème met SPF‘. We hebben hier een volledig artikel aan gewijd om deze vraag te beantwoorden.

Ook heren, we hebben je niet vergeten. Ons artikel ‘Dagcrème met SPF voor mannenhuid‘ is speciaal gemaakt om de unieke behoeften van de mannenhuid te behandelen. En voor degenen die graag make-up dragen, bekijk ons stuk ‘Make-up en Dagcrème met SPF‘ om te leren hoe je deze twee kunt combineren. Maar ook over ‘Belang van Dagcrème met SPF onder make-up’.

We hebben ook een scala aan gespecialiseerde gidsen. Zoek je ‘Hypoallergene Dagcrèmes met SPF‘ of ‘Biologische en Natuurlijke Dagcrèmes met SPF‘? We hebben lijsten en recensies om je te helpen het beste product voor jou te vinden. Voor degenen die bezorgd zijn over ‘Dagcrème met SPF en huidkankerpreventie‘, hebben we een artikel dat de preventieve rol van dagcrèmes met SPF onderzoekt.

Specifieke huidcondities worden niet genegeerd. We hebben gidsen voor ‘Dagcrème met SPF voor donkere huid‘, ‘Zwangerschap en Dagcrème met SPF‘, ‘Dagcrème met SPF en acne‘, en ‘Dagcrème met SPF en rosacea‘. Ook kijken we naar het verschil tussen ‘SPF in Dagcrème versus Zonnebrandcrème‘.

Ben je benieuwd naar de ‘Toekomst van Dagcrèmes met SPF‘ of hoe ‘Vitamine D en Dagcrème met SPF‘ samenwerken? Wij ook! Daarom hebben we gedetailleerde artikelen om deze kwesties te bespreken. We hebben zelfs tips om de ‘Verhogen effectiviteit Dagcrème met SPF‘.

Sporters, we hebben ook aan jullie gedacht met ons artikel ‘Dagcrème met SPF voor sporters‘. En voor degenen die er klaar voor zijn om hun perfecte product te vinden, bekijk dan onze gids voor ‘Dagcrème met SPF kopen‘ en ‘vegan dagcreme met spf‘.

Veelgestelde Vragen

1. Biedt dagcrème met SPF voldoende bescherming tegen de zon?

Dagcrème met SPF biedt een bepaalde mate van bescherming tegen de zon, maar het hangt af van verschillende factoren, zoals de SPF-waarde en de kwaliteit van het product. Het is ook belangrijk om te weten dat dagcrème alleen niet voldoende is als u langdurig of intensief wordt blootgesteld aan de zon.

2. Welke SPF-waarde moet ik kiezen voor dagcrème met zonbescherming?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om dagcrème te gebruiken met een SPF-waarde van ten minste 30 om voldoende bescherming tegen de zon te bieden. Als u echter een zeer lichte huid heeft of gevoelig bent voor zonverbranding, kan het raadzaam zijn om een hogere SPF-waarde te kiezen.

3. Moet ik naast dagcrème met SPF nog andere zonbeschermingsproducten gebruiken?

Het gebruik van dagcrème met SPF kan een goede basisbescherming bieden tegen de zon, maar het kan nodig zijn om extra zonbeschermingsproducten te gebruiken, vooral als u zich langdurig in de zon bevindt of als u naar een gebied met intense zonnestraling reist. Zonnebrandcrème met een hogere SPF-waarde en bredere bescherming tegen UVA en UVB-stralen kan nodig zijn.

4. Hoe vaak moet ik dagcrème met SPF aanbrengen?

Het wordt aanbevolen om dagcrème met SPF minstens elke twee uur opnieuw aan te brengen, vooral als u zich in de zon bevindt of als u veel transpireert. Hoewel dagcrème met SPF langdurige bescherming biedt, kan het door factoren zoals transpireren en wrijving van kleding worden verminderd.

» Referenties


1. ‘The efficacy and safety of sunscreen use for the prevention of skin cancer’ – Megan Sander, Michael Sander, Toni Burbidge, and Jennifer Beecker. CMAJ December 14, 2020 192 (50) E1802-E1808; DOI: https://doi.org/10.1503/cmaj.201085.
https://www.cmaj.ca/content/192/50/E1802

2. ‘Modern sun protection’ – Sebastian Singer, Sigrid Karrer, Mark Berneburg. Current Opinion in Pharmacology, Volume 46, June 2019, Pages 24-28.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1471489218301243

3. ‘Application of SPF moisturisers is inferior to sunscreens in coverage of facial and eyelid regions’ – Published online 2019 Apr 3. doi: 10.1371/journal.pone.0212548. PLoS One. 2019; 14(4): e0212548. PMCID: PMC6447356, PMID: 30943192.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6447356/

4. ‘Daily Use of a Facial Broad Spectrum Sunscreen Over One-Year Significantly Improves Clinical Evaluation of Photoaging’ – Manpreet Randhawa, Steven Wang, James J Leyden, Gabriela O Cula, Alessandra Pagnoni, Michael D Southall. Dermatol Surg. 2016 Dec;42(12):1354-1361. doi: 10.1097/DSS.0000000000000879.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27749441/

» Referenties

Conclusie beste dagcreme met SPF 2023

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.