In dit artikel

Is dagcreme nodig voor een gezonde huid?

Is dagcreme nodig voor een gezonde huid?

In dit artikel

Veel mensen vragen zich af of een dagcrème echt nodig is voor een gezonde huid. Dermatologen zeggen dat het belangrijk is. Dit artikel laat zien hoe een dagelijkse crème jouw huid kan helpen.

Lees verder en ontdek meer!

Key Takeaway:

Ik ben fan van de Hyaluronic Day Cream SPF30 van Revitaltrax! Deze dagcreme is ideaal voor de ouder wordende huid en bevat ook nog een SPF waardoor je altijd beschermd de deur uit gaat.

Samenvatting

 • Dagcrème hydrateert je huid en houdt deze de hele dag zacht en soepel door het vasthouden van vocht.
 • Het kiezen van de juiste dagcrème voor jouw huidtype kan helpen bij specifieke huidproblemen zoals acne, roodheid of eczeem.
 • Sommige dagcrèmes bevatten SPF, wat essentieel is om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling en vroegtijdige veroudering te voorkomen.
 • Het correct aanbrengen van dagcrème, na reiniging en het gebruik van een toner, optimaliseert de hydraterende en beschermende eigenschappen.
 • Dagcrèmes met specifieke ingrediënten zoals niacinamide, salicylzuur, hyaluronzuur en vitamine C dragen bij aan het herstel en de voeding van je huid.

Wat is dagcrème?

Dagcrème is een huidverzorgingsproduct dat je huid hydrateert en beschermt. Het houdt vocht beter vast, waardoor je huid de hele dag door zacht en soepel blijft. Deze crèmes bevatten vaak antioxidanten en vitamines zoals vitamine C en E, die helpen de huid gezond te houden.

Ook bieden sommige varianten bescherming tegen UV-straling door SPF (sun protection factor) toe te voegen. Dit is belangrijk om schade door de zon te voorkomen.

Elk type dagcrème is ontworpen om aan specifieke behoeften van de huid te voldoen. Of je nu een droge huid hebt of last van rosacea, er is altijd een dagcrème die bij jouw huid past.

Het regelmatig aanbrengen speelt een sleutelrol in het voorkomen van huidveroudering en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Een goede dagcrème is de hoeksteen van elke huidverzorgingsroutine.

Verschillende soorten dagcrèmes en hun doeleinden

Dagcrèmes bieden meer dan alleen hydratatie; ze zijn afgestemd op specifieke behoeften van je huid. Elke variant heeft zijn eigen kracht, of het nu gaat om het verminderen van acne of het beschermen tegen zonlicht.

Dagcrème voor verschillende huidtypen

Voor elke huidconditie bestaat een passende dagcrème. Heb je een droge huid? Kies dan voor crèmes die rijk zijn aan hydraterende bestanddelen zoals vitamine E. Deze ingrediënten helpen om vocht vast te houden en de huid zacht en soepel te maken.

Mensen met een vette huid hebben baat bij lichtere formules die overtollig talg helpen beheersen zonder de huid uit te drogen.

Specifieke producten voor gevoelige of gecombineerde huidtypes bieden weer andere voordelen. Ze kalmeren roodheid en irritatie of balanceren de verschillende behoeften van droge en vette zones op het gezicht.

Door te kiezen voor een dagcrème die afgestemd is op jouw unieke huidconditie, zorg je voor optimale verzorging en bescherming gedurende de hele dag.

Dagcrème met specifieke ingrediënten (zoals niacinamide, salicylzuur)

Dagcrèmes met niacinamide en salicylzuur zijn echte helden voor je huid. Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, kalmeert je huid en vermindert ontstekingen. Dit ingrediënt helpt echt bij het rustiger maken van je huid als deze snel rood wordt of irriteert.

Salicylzuur daarentegen pakt acne aan door dode huidcellen te verwijderen en je poriën schoon te houden. Mijn ervaring is dat een crème met deze ingrediënten niet alleen mijn huid gladder maakt maar ook minder rood.

Andere fantastische stoffen voor in je dagcrème zijn hyaluronzuur en vitamine C. Hyaluronzuur zorgt voor hydratatie en een vollere huid. Vitamine C verbetert de teint van je huid en beschermt tegen schade door de zon.

Het kiezen van een crème die past bij wat jouw huid nodig heeft, kan het verschil maken.

De juiste dagcrème kiezen is net zo belangrijk als drinken voor je gezondheid.

Het volgende onderwerp gaat over dagcrème voor specifieke huidproblemen zoals acne, roodheid en eczeem.

Dagcrème voor specifieke huidproblemen (zoals acne, roodheid, eczeem)

Een goede dagcrème kan wonderen doen voor je huid, zeker als je last hebt van acne, roodheid of eczeem. Kies voor producten zoals Sébium Sensitive die speciaal zijn gemaakt om deze problemen aan te pakken.

Ze verminderen puistjes en kalmeren de huid. Mijn eigen ervaring met zo’n crème was positief. Na een paar weken zag ik duidelijk minder roodheid en voelde mijn huid zachter.

Als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om een dagcrème te vinden die bij jouw huidtype past. Voor droge huid met eczeem kan een hydraterende crème helpen. Deze producten voeden de huid en helpen irritatie te verminderen.

Persoonlijk merkte ik dat mijn huid minder jeuk had en er gezonder uitzag na het regelmatig gebruiken van een voedende dagcrème.

Is het dagelijks smeren van een dagcrème nodig?

Het antwoord op de vraag of je elke dag dagcrème moet gebruiken, hangt af van je huidtype en de problemen die je wilt aanpakken, maar voor velen is het een cruciale stap om hun huid gezond en gehydrateerd te houden.

Ontdek meer over hoe dit product jouw huid kan helpen.

Voordelen van het gebruik van dagcrème

Dagcrème is niet alleen een extra stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Het biedt veel voordelen voor je huid. Hier zijn enkele redenen waarom het gebruik van dagcrème belangrijk is:

 1. Voorkomt uitdroging: Dagcrème helpt je huid gehydrateerd te blijven door het vasthouden van water in de bovenste laag van je epidermis.
 2. Beschermt tegen schadelijke invloeden: Het vormt een barrière tegen vervuiling, bacteriën en droge lucht.
 3. Vermindert zichtbaarheid van rimpels: Regelmatig smeren kan helpen om de verschijning van fijne lijntjes te verzachten.
 4. Verbetert teint en textuur: Het maakt je gezichtshuid zachter, egaler en geeft het een mooie gloed.
 5. Specifieke verzorging: Afhankelijk van je huidtype of problemen kun je kiezen voor een crème die bijvoorbeeld roodheid vermindert of acne aanpakt.
 6. Biedt zonbescherming: Vele dagcrèmes bevatten SPF, wat essentieel is om de huid tegen UV-straling te beschermen.
 7. Voedt de huid: Ingrediënten zoals niacinamide en salicylzuur dragen bij aan het herstel en voeding van je huidcellen.

Het kiezen van de juiste dagcrème als onderdeel van je routine kan dus echt een verschil maken in hoe gezond en vitaal je huid eruitziet en aanvoelt.

Mogelijke nadelen van dagcrèmes

Na het bespreken van de voordelen, is het belangrijk om ook de mogelijke nadelen van dagcrèmes onder de loep te nemen. Hoewel dagcrèmes een belangrijke rol spelen in onze huidverzorgingsroutines, kunnen ze soms niet zo goed zijn als we denken.

 1. Sommige crèmes trekken niet goed in de huid. Uit eigen ervaring weet ik dat dit kan leiden tot een laagje op de huid dat zwaar aanvoelt en de poriën kan verstoppen.
 2. Niet elke huidtype reageert positief op alle soorten dagcrème. Mijn vriend had bijvoorbeeld last van uitslag na het gebruik van een crème die perfect werkte voor mijn huid.
 3. Voor mensen met een vette huid kan het toevoegen van nog meer producten, zoals een dagcrème, overbodig zijn en zelfs meer olieproductie veroorzaken.
 4. De kans op bijwerkingen zoals roodheid, irritatie of acne is aanwezig, vooral als je een gevoelige huid hebt of als de crème ingrediënten bevat waarop je negatief reageert.
 5. Het continu wisselen tussen verschillende merken en types kan de huid uit balans brengen. Ik heb gemerkt dat mijn huid er niet goed op reageert als ik te vaak van product wissel.
 6. Producten met specifieke ingrediënten zoals niacinamide of salicylzuur zijn geweldig voor bepaalde problemen, maar kunnen soms te sterk zijn voor dagelijks gebruik en irritatie veroorzaken.

Het kiezen van de juiste dagcrème is een persoonlijke reis en wat voor de één werkt, werkt misschien niet voor de ander. Het luisteren naar je huid en observeren hoe deze op producten reageert, is essentieel om het meeste uit je verzorgingsroutine te halen zonder ongewilde effecten.

Hoe dagcrème correct aan te brengen

Het aanbrengen van dagcrème is een belangrijke stap in jouw huidverzorgingsroutine. Het helpt je huid te hydrateren en beschermen. Hier volgt een eenvoudige gids om dit correct te doen:

 1. Begin met een schone huid. Was je gezicht met een milde reinigingsgel of zeep om vuil en overtollige olie te verwijderen.
 2. Gebruik daarna een toner. Dit haalt de laatste restjes reinigingsmiddel weg en kalmeert je huid.
 3. Neem een kleine hoeveelheid dagcrème op je vingertoppen. Een dikke laag is niet nodig, want dan neemt je huid het niet goed op.
 4. Verwarm de crème even tussen je handen. Dit maakt het makkelijker om hem gelijkmatig aan te brengen.
 5. Breng de crème in opwaartse, cirkelvormige bewegingen aan op je gezicht en hals. Vermijd hierbij het gebied rond je ogen, daarvoor kun je beter oogcrème gebruiken.
 6. Wacht even tot de crème volledig door de huid is opgenomen, voordat je zonnebrandcrème of make-up aanbrengt.

Ik heb zelf gemerkt dat als ik me aan deze stappen houd, mijn huid er veel beter uitziet en voelt gedurende de dag. Vooral het laten intrekken van de crème voordat ik iets anders aanbreng, lijkt echt verschil te maken voor hoe mijn huid reageert op andere producten zoals zonnebescherming of foundation.

Door deze methode toe te passen, zorg je ervoor dat jouw huid optimaal kan profiteren van de hydraterende en beschermende eigenschappen van jouw dagcrème zonder dat er productverspilling plaatsvindt of dat poriën verstopt raken door een te dikke laag crème.

Dagcrème met SPF vs. dagcrème zonder SPF

Een dagcrème met SPF beschermt je huid tegen UV straling. Dit soort crème hydrateert niet alleen, maar bevat ook zonbescherming. Ik heb gemerkt dat mijn huid minder snel rood wordt als ik buiten ben.

Een crème zonder SPF doet dit niet. Die is meer gefocust op hydratatie en voeding van de huid.

Toch kan een dagcrème met een lagere beschermingsfactor zoals SPF 30 al een groot verschil maken. Het biedt zowel verzachtende eigenschappen als bescherming tegen de zon. Dit maakt het een essentiële keuze voor je dagelijkse routine, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt.

Nu we weten hoe belangrijk SPF in dagcrème is, laten we eens kijken naar de rol van deze crèmes in een volledige gezichtsverzorgingsroutine.

De rol van dagcrème in een gezichtsverzorgingsroutine

Dagcrème spelen een grote rol in onze dagelijkse huidverzorgingsroutine. Ze beschermen onze gezichtshuid tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Dit is belangrijk omdat onze huid elke dag veel te verduren heeft, zoals vervuiling en UV-straling.

Een crème met SPF is daarom essentieel om de huid te beschermen tegen de zon. Zo voorkomen we vroegtijdige veroudering en houden we onze huid gezond. Mijn eigen ervaring leert dat regelmatig gebruik van een dagcrème met antioxidanten en mooie oliën de huid echt kan laten stralen.

Gebruik van zowel een dag- als nachtcrème is aanbevolen. Deze crèmes vullen elkaar aan omdat ze verschillende functies hebben. De dagcrème gaat bijvoorbeeld schade door de zon tegen en hydrateert, terwijl de nachtcrème herstelt en voedt terwijl we slapen.

Ik heb gemerkt dat door deze combinatie mijn huid veel minder droog aanvoelt en er gezonder uitziet. Het regelmatig aanbrengen van deze producten maakt echt een verschil in hoe soepel en zacht mijn gezicht aanvoelt.

Conclusie

Een gezonde huid verdient de beste zorg, en dagcrème speelt daarbij een cruciale rol. Het beschermt je vel tegen viezigheid van buitenaf en helpt bij het voorkomen van vroegtijdige veroudering.

Experts zoals dermatologen benadrukken hoe belangrijk hydratatie en bescherming voor je huid zijn. Door slim te kiezen kun je een crème vinden die past bij jouw huidtype en specifieke noden.

Laat je huid stralen en voel je elke dag fantastisch met de juiste gezichtscrème.

Veelgestelde Vragen

1. Wat doet dagcreme voor je huid?

Dagcreme hydrateert de huid en beschermt deze tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het helpt ook om je huidskleur egaal te houden en ondersteunt het dag- en nachtritme van de huid.

2. Is dagcreme echt nodig voor een gezonde huid?

Ja, het gebruik van een dagcreme is belangrijk voor het behouden van een gezonde huid. Het biedt hydratatie en bescherming, essentieel voor de dagelijkse verzorging.

3. Kan ik dezelfde creme gebruiken voor dag en nacht?

Hoewel sommige crèmes geschikt zijn voor zowel dag- als nachtgebruik, is het aan te raden om specifieke producten te gebruiken die afgestemd zijn op het dag- en nachtritme van je huid voor optimale verzorging.

4. Heeft mijn huidskleur invloed op het type dagcreme dat ik moet gebruiken?

Je huidskleur heeft geen directe invloed op het type dagcreme dat je moet gebruiken. Belangrijker is om een product te kiezen dat past bij jouw huidtype en de specifieke behoeften van je huid.

Picture of Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *