In dit artikel

Gevoelige Huid? Zo Vind Je de Juiste Dagcreme! (2023)

In dit artikel

Voor een gevoelige huid zijn zachte dagcrèmes het best. Ze maken de huid sterk en minder gevoelig. Kies er een die past bij jouw huidtype. Dit kan droog, vet of gecombineerd zijn. Het vinden van de juiste dagcrème voor jouw huid en behoeften is belangrijk.

Ook is het goed om dagcrèmes te vergelijken voor de juiste keuze. Met deze tips vind je zeker een goede dagcrème voor jouw gevoelige huid!

Key Takeaway

De beste dagcrème voor een gevoelige gezichtshuid van 2023 is Eucerin Hypersensitive Anti Redness SPF 25 crème getint. Dit merk heeft een zuivere formule met actieve ingrediënten welke ook de roodheid camoufleert, voor de droge huid tot de vette huid.

Tips voor het kiezen van de juiste dagcrème voor een gevoelige huid

Het kiezen van de juiste dagcrème voor een gevoelige huid is geen eenvoudige klus. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

 1. Ken jouw huidtype: Het begint met het kennen van jouw huidtype. Een droge, vette of gecombineerde huid heeft elk een andere soort crème nodig.
 2. Kies voor mild: Kies een milde dagcrème. Deze zijn zacht en ideaal voor een gevoelige huid.
 3. Check de ingrediënten: Kijk altijd naar de ingrediëntenlijst. Vermijd parfum en andere irritante stoffen.
 4. Probeer voordat je koopt: Test de crème eerst op een klein stukje huid voordat je het aanschaft.
 5. Vergelijk producten: Er zijn veel verschillende merken op de markt, dus het kan nuttig zijn om ze te vergelijken.
 6. Let op hydratering: Een goede dagcrème moet ook hydraterend zijn zonder irritatie te veroorzaken.
 7. Gebruik hypoallergene producten: Deze kunnen helpen bij het verminderen van allergische reacties en irritaties.
 8. Ga voor natuurlijk: Natuurlijke dagcrèmes hebben vaak minder kans op irritatie en kunnen erg nuttig zijn voor mensen met een gevoelige huid.
 9. Zoek naar kalmerende eigenschappen: Sommige dagcrèmes hebben een kalmerend effect dat ongemak aan de huid kan verminderen.
 10. Denk aan bescherming: Sommige crèmes bieden ook bescherming tegen zon en vervuiling, wat goed is voor de gevoelige huid.

Verzorgingstips voor de gevoelige huid

Mijn gevoelige huid heeft wat extra zorg nodig. Hier zijn enkele tips die ik heb ontdekt:

 1. Ik gebruik altijd een dagcrème die speciaal is ontworpen voor gevoelige huidtypes.
 2. Ik vermijd producten met harde chemicaliën en parfums, omdat deze mijn huid kunnen irriteren.
 3. Het is belangrijk dat ik mijn huid goed reinig voordat ik een dagcrème aanbreng.
 4. Ik test altijd nieuwe producten op een klein stukje van mijn huid om te zien of er geen irritatie optreedt.
 5. Ik gebruik een vochtinbrengende crème die mijn huid hydrateert zonder de poriën te verstoppen.
 6. Het is ook belangrijk om mijn huid te beschermen tegen de zon met een SPF – crème die geschikt is voor gevoelige huidtypes.
 7. Ik merk dat het verminderen van stress en het krijgen van voldoende slaap helpt bij het behouden van een gezonde en stralende huid.

Meer over ‘Dagcreme gevoelige huid’

De juiste dagcrème kan een wereld van verschil maken voor een gevoelige huid. Heb je je ooit afgevraagd hoe de werking dagcreme gevoelige huid is of welke typen dagcreme gevoelige huid er zijn? De antwoorden hierop en meer informatie over de voordelen dagcreme gevoelige huid en het effect dagcreme gevoelige huid zijn allemaal binnen handbereik.

Als je overweegt om een nieuwe dagcrème aan je routine toe te voegen, is het belangrijk om je te verdiepen in de gebruiksaanwijzing dagcreme gevoelige huid en gebruikstips dagcreme gevoelige huid. Het is ook essentieel om te begrijpen hoe vaak je het moet gebruiken, daarom is er informatie beschikbaar over de frequentie dagcreme gevoelige huid. Wil je meer weten over hoe dagcrèmes de huidgezondheid beïnvloeden? De impact dagcreme huidgezondheid en de wetenschap dagcreme gevoelige huid zijn interessante onderwerpen om te verkennen. Daarnaast kun je ook advies vinden over keuze dagcreme gevoelige huid, mogelijke bijwerkingen dagcreme gevoelige huid en het belang van spf dagcremes gevoelige huid.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een dagcrème voor gevoelige huid?

Een dagcrème voor gevoelige huid is een hydraterende crème voor de droge huid of de gecombineerde huid. Het helpt om ongemak te verminderen en de huid te versterken.

2. Hoe kies ik de juiste dagcrème voor mijn gevoelige huid?

Het eerste wat je moet doen is je huidtype bepalen. Dit kan droog, vet of gecombineerd zijn. Daarna kun je naar parfumvrije of kalmerende dagcrèmes kijken.

3. Wat zijn enkele goede huidverzorgingstips voor een gevoelige huid?

Goede huidverzorging begint met een milde gezichtsverzorging. Gebruik producten die bedoeld zijn voor de gevoelige huid zoals vochtinbrengende, kalmerende of hypoallergene dagcrèmes.

4. Kan het testen van de crème op mijn huid helpen?

Ja, testen op de huid kan heel nuttig zijn. Het kan helpen om irritatie te voorkomen en je kunt zien hoe je huid reageert op de crème.

5. Zijn er natuurlijke dagcrèmes voor een gevoelige huid?

Ja, er zijn natuurlijke dagcrèmes beschikbaar. Ze bevatten vaak kalmerende ingrediënten en hebben geen parfum.

6. Wat moet ik doen als ik last heb van huidirritatie?

Als je last hebt van huidirritatie, probeer dan een beschermende dagcrème of een crème die speciaal is gemaakt om irritatie te verminderen. Het is ook belangrijk om milde gezichtsverzorging te gebruiken.

» Referenties


1. Zoe Diana Draelos. (1997). Sensitive skin: perceptions, evaluation, and treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 8(2), 67-78.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1046199X97900002

2. Renée Richters, Denise Falcone, Natallia Uzunbajakava, Willem Verkruysse, Piet van Erp, & Peter van de Kerkhof. (2015). What Is Sensitive Skin? A Systematic Literature Review of Objective Measurements. Skin Pharmacol Physiol, 28(2), 75–83.
https://karger.com/spp/article/28/2/75/295804/What-Is-Sensitive-Skin-A-Systematic-Literature

3. Neelam Muizzuddin, Kenneth D. Marenus, & Daniel H. Maes. (1998). Factors Defining Sensitive Skin and its Treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 9(3).
https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1053/ajcd.1998.2909

» Referenties

Conclusie beste dagcreme gevoelige huid 2023

 • Beste dagcreme gevoelige huid – Eucerin
 • Beste gezichtscreme gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige huid zonder parfum – Clarins 
 • Beste dagcreme met spf voor gevoelige huid – Avène
 • Beste getinte dagcreme gevoelige huid – Eucerin 
 • Beste dagcreme zeer gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige oudere huid – Biodermal 
 • Beste dagcreme gevoelige rode huid – Clinique
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *