In dit artikel

Het Effect van Make-up over Dagcrème met SPF

Het Effect van Make-up over Dagcrème met SPF (2023)

Heb je ooit afgevraagd hoeveel bescherming make-up en dagcrème met SPF bieden tegen de zon? We hebben het allemaal meegemaakt – denken dat onze foundation voldoende is, om vervolgens toch te verbranden.

Uit onderzoek blijkt dat de toevoeging van SPF aan make-up niet genoeg is voor optimale zonbescherming. Lees verder om te ontdekken hoe je je huid gezond en beschermd houdt, zelfs onder een laag make-up!

Key Takeaways

De beste dagcreme met SPF van 2023 volgens onze test is Revitaltrax Hyaluronic SPF30 Day Cream. Dit merk zorgt voor een stevige en goed gehydrateerde huid, vervaagt fijne lijntjes en heeft een anti aging effect.

Samenvatting

 • Make-up met SPF biedt niet voldoende bescherming tegen de zon, omdat de SPF-waarden vaak te laag zijn en de make-up niet dik genoeg wordt aangebracht voor optimale bescherming.
 • Het is belangrijk om regelmatig bij te smeren met zonnebrandcrème, zelfs als je al make-up of dagcrème met SPF hebt aangebracht, omdat UV-stralen gedurende de dag schadelijk kunnen zijn voor de huid.
 • Het combineren van make – up en dagcrème met SPF is mogelijk, maar het is essentieel om aparte zonnebrandcrème te gebruiken voor een betere bescherming tegen schadelijke zonnestralen.
 • Bij het kiezen van make-up en dagcrème met SPF is het belangrijk om op ingrediënten zoals zinkoxide, titaniumdioxide en andere effectieve filters te letten, evenals de juiste SPF-factor voor jouw huidtype en blootstelling aan de zon.
Het Effect van Make-up over Dagcrème met SPF

Biedt make-up met SPF voldoende bescherming tegen de zon?

Make-up met SPF biedt niet voldoende bescherming tegen de zon.

De werkelijke bescherming van make-up met SPF

Hoewel make-up met SPF een aantrekkelijke optie lijkt voor zonbescherming, biedt het helaas niet de volledige bescherming die we nodig hebben. Volgens Dr. Jetske Ultee is de hoeveelheid SPF in make-up vaak niet genoeg voor een optimale bescherming tegen de schadelijke effecten van UV-straling.

Deze producten bevatten meestal lagere SPF-waarden en worden niet zo dik aangebracht als nodig zou zijn voor een volledige dekking. Bovendien kan de werking van zonnebrandcrème verminderd worden door de ingrediënten in foundation.

Daarom is het cruciaal om naast je make-up ook een dagcrème of zonnebrandcrème met voldoende hoge SPF te gebruiken. Dit helpt bij het voorkomen van rimpels en huidveroudering veroorzaakt door de zon.

Waarom het belangrijk is om altijd bij te smeren met SPF

Het is belangrijk om altijd bij te smeren met SPF omdat:

 • UV-stralen gedurende de dag schadelijk kunnen zijn voor de huid, zelfs als je al make-up of dagcrème met SPF hebt aangebracht.
 • Zonnebrandcrème heeft een beperkte werkingsduur, dus regelmatig opnieuw aanbrengen is essentieel voor continue bescherming.
 • Make – up kan de werking van SPF verminderen doordat het een barrière vormt op de huid. Door bij te smeren, verhoog je de effectiviteit van de zonbescherming.
 • Bij zweten, vegen of aanraken van het gezicht kan make – up en SPF worden afgebroken, waardoor je onbeschermd bent tegen schadelijke zonnestralen.
 • Het bijwerken van je SPF gedurende de dag helpt ook om rimpels en huidveroudering te voorkomen.
Het Effect van Make-up over Dagcrème met SPF

Make-up en dagcrème met SPF: kunnen ze samenwerken?

Ja, make-up en dagcrème met SPF kunnen samenwerken om je huid te beschermen tegen de zon.

Het combineren van make-up en dagcrème met SPF

Ik heb ontdekt dat het combineren van make-up en dagcrème met SPF geen probleem hoeft te zijn. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je de beste bescherming krijgt:

 1. Kies een luchtige fluïde of crèmeachtige textuur voor je dagcrème en breng deze gelijkmatig aan op je gezicht.
 2. Gebruik een foundation die compatibel is met de SPF in je dagcrème. Dit betekent dat beide producten kunnen samenwerken om je huid te beschermen tegen de zon.
 3. In plaats van je foundation rechtstreeks op je gezicht aan te brengen, probeer het deppend aan te brengen met een sponsje of kwastje. Hierdoor verminder je het risico dat je make-up zich mengt met de SPF.
 4. Als extra bescherming kun je ook een face mist met SPF gebruiken over je make-up heen. Dit helpt om een extra laagje zonbescherming toe te voegen tijdens de dag.

Tips voor het aanbrengen van make-up over dagcrème met SPF

Als het gaat om het aanbrengen van make-up over dagcrème met SPF, zijn er een paar handige tips om in gedachten te houden. Hier zijn enkele essentiële tips:

 1. Kies de juiste textuur: Kies een luchtige fluïde of een lichte dagcrème met SPF die goed wordt opgenomen door de huid. Dit zorgt ervoor dat je make-up mooi en gelijkmatig kan worden aangebracht.
 2. Breng je make-up aan in dunne lagen: Begin met het aanbrengen van een dunne laag foundation of BB-crème over je SPF dagcrème. Dit voorkomt dat je make-up er zwaar uitziet en helpt ook om de bescherming van de SPF niet te verminderen.
 3. Gebruik een spons of kwast: Om je make-up egaal aan te brengen, kun je het beste gebruik maken van een make-up spons of kwast. Dep de foundation zachtjes op je huid voor een natuurlijke en gelijkmatige afwerking.
 4. Vermijd poederfoundation: Poederfoundations hebben vaak de neiging om te gaan schilferen wanneer ze over dagcrème met SPF worden aangebracht. Probeer in plaats daarvan vloeibare foundations of crèmefoundations die beter samengaan met SPF-producten.
 5. Overweeg een face mist met SPF: Als je geen zware make-up wilt dragen maar toch wat extra bescherming tegen de zon nodig hebt, kun je overwegen om een face mist met SPF te gebruiken. Dit is ideaal voor touch-ups gedurende de dag en geeft ook een verfrissend gevoel.
Het Effect van Make-up over Dagcrème met SPF

Waar moet je op letten bij het kiezen van make-up en dagcrème met SPF?

Bij het kiezen van make-up en dagcrème met SPF is het belangrijk om te letten op de ingrediënten en de juiste SPF-factor voor optimale bescherming tegen de zon.

Ingrediënten om in de gaten te houden bij SPF-producten

Bij het kiezen van SPF-producten is het belangrijk om op de volgende ingrediënten te letten:

 1. Zinkoxide: Dit natuurlijke mineraal biedt breed spectrum bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen.
 2. Titaniumdioxide: Een ander mineraal dat helpt bij het blokkeren van schadelijke zonnestralen en beschermt tegen verbranding.
 3. Octinoxaat: Dit chemische filter beschermt voornamelijk tegen UVB-stralen en wordt vaak gebruikt in combinatie met andere filters voor een effectieve werking.
 4. Oxybenzone: Een veelvoorkomend chemisch filter dat zowel tegen UVA- als UVB-stralen beschermt, maar soms allergische reacties kan veroorzaken bij gevoelige huidtypes.
 5. Avobenzone: Een populair chemisch filter dat vooral effectief is tegen UVA-stralen, maar soms instabiel kan zijn wanneer het aan licht wordt blootgesteld.
 6. Mexoryl SX: Dit chemische filter biedt langdurige bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen en is zeer geschikt voor dagelijks gebruik.
 7. Octocrylene: Een breed spectrum filter dat helpt om zowel UVA- als UVB-stralen te blokkeren, en ook een stabiliserende werking heeft op andere filters.
 8. Tinosorb S en M: Deze breedspectrumfilters beschermen tegen UVA- en UVB-stralen, inclusief lange UVA-stralen die diep doordringen in de huidlagen.

Het belang van het kiezen van de juiste SPF-factor

Het kiezen van de juiste SPF-factor is van groot belang voor een effectieve bescherming tegen schadelijke zonnestralen. Een hogere SPF-factor betekent niet automatisch een betere bescherming.

Het is belangrijk om rekening te houden met je huidtype en de intensiteit van de zonnestralen waaraan je wordt blootgesteld. Een SPF-factor van minstens 30 wordt over het algemeen aanbevolen, maar bij directe blootstelling aan de zon of een gevoelige huid is een hogere factor aan te raden.

Onthoud echter dat het regelmatig opnieuw aanbrengen van zonnebrandcrème en het beschermen van je huid met kleding en een hoed ook essentieel zijn voor optimale bescherming tegen de zon. Laat je informeren door een dermatoloog of schoonheidsspecialist om de juiste SPF-factor voor jouw specifieke behoeften te bepalen.

Conclusie: Het belang van zonbescherming en het gebruik van make-up en dagcrème met SPF

In conclusie is zonbescherming essentieel voor een gezonde huid en het voorkomen van vroegtijdige veroudering. Hoewel make-up met SPF en dagcrèmes met SPF enige bescherming bieden tegen de zon, is het belangrijk om te onthouden dat deze alleen niet voldoende zijn.

Het aanbrengen van aparte zonnebrandcrème over de make-up of dagcrème is noodzakelijk om optimale bescherming te garanderen. Kies daarbij altijd voor de juiste SPF-factor en let op ingrediënten die de werking van de zonnebrandcrème kunnen beïnvloeden.

Meer over dagcreme met SPF

Lekker verder lezen om nog meer over dagcrèmes met SPF te ontdekken. Deze rijke bron van informatie zal je door talloze aspecten van dit essentiële huidverzorgingsproduct leiden.

In het artikel ‘Is Dagcrème met SPF voldoende bescherming‘ analyseren we de effectiviteit van dit product als enige bescherming tegen schadelijke zonnestralen. Om dieper te graven naar de ‘Werking van SPF in Dagcrème‘, hebben we een gedetailleerd stuk samengesteld dat je door de wetenschap achter deze technologie leidt. Misschien vraag je je af ‘Wanneer beginnen met Dagcrème met SPF‘. We hebben hier een volledig artikel aan gewijd om deze vraag te beantwoorden.

Ook heren, we hebben je niet vergeten. Ons artikel ‘Dagcrème met SPF voor mannenhuid‘ is speciaal gemaakt om de unieke behoeften van de mannenhuid te behandelen. En voor degenen die graag make-up dragen, bekijk ons stuk ‘Make-up en Dagcrème met SPF’ om te leren hoe je deze twee kunt combineren. Maar ook over ‘Belang van Dagcrème met SPF onder make-up’.

We hebben ook een scala aan gespecialiseerde gidsen. Zoek je ‘Hypoallergene Dagcrèmes met SPF‘ of ‘Biologische en Natuurlijke Dagcrèmes met SPF‘? We hebben lijsten en recensies om je te helpen het beste product voor jou te vinden. Voor degenen die bezorgd zijn over ‘Dagcrème met SPF en huidkankerpreventie‘, hebben we een artikel dat de preventieve rol van dagcrèmes met SPF onderzoekt.

Specifieke huidcondities worden niet genegeerd. We hebben gidsen voor ‘Dagcrème met SPF voor donkere huid‘, ‘Zwangerschap en Dagcrème met SPF‘, ‘Dagcrème met SPF en acne‘, en ‘Dagcrème met SPF en rosacea‘. Ook kijken we naar het verschil tussen ‘SPF in Dagcrème versus Zonnebrandcrème‘.

Ben je benieuwd naar de ‘Toekomst van Dagcrèmes met SPF‘ of hoe ‘Vitamine D en Dagcrème met SPF‘ samenwerken? Wij ook! Daarom hebben we gedetailleerde artikelen om deze kwesties te bespreken. We hebben zelfs tips om de ‘Verhogen effectiviteit Dagcrème met SPF‘.

Sporters, we hebben ook aan jullie gedacht met ons artikel ‘Dagcrème met SPF voor sporters‘. En voor degenen die er klaar voor zijn om hun perfecte product te vinden, bekijk dan onze gids voor ‘Dagcrème met SPF kopen‘ en ‘vegan dagcreme met spf‘.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe beïnvloedt make-up de werking van een dagcrème met SPF?

Make-up kan de werking van een dagcrème met SPF verminderen doordat het een extra laag vormt op de huid, waardoor de zonbescherming van de crème minder effectief kan zijn. Het is belangrijk om een goede make-up te kiezen die geen negatieve invloed heeft op de bescherming tegen de zon.

2. Kan ik make-up direct over mijn dagcrème met SPF aanbrengen?

Ja, je kunt make-up direct over je dagcrème met SPF aanbrengen. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de crème volledig is opgenomen door de huid voordat je make-up aanbrengt om te voorkomen dat het gaat schilferen of glijden.

3. Moet ik speciale make-up gebruiken bij het dragen van een dagcrème met SPF?

Er is geen speciale make-up vereist bij het dragen van een dagcrème met SPF. Echter, het is altijd aan te raden om make-up te kiezen die ook zonbescherming biedt, zoals foundations of poeders met SPF. Dit kan helpen bij het versterken van de bescherming tegen de zon gedurende de dag.

4. Kan ik mijn dagcrème met SPF vervangen door een getinte moisturizer met SPF?

Een getinte moisturizer met SPF kan een goede vervanging zijn voor een aparte dagcrème met SPF, afhankelijk van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Het is belangrijk om te controleren of de SPF in de getinte moisturizer voldoende is voor jouw specifieke beschermingsbehoeften.

» Referenties


1. ‘The efficacy and safety of sunscreen use for the prevention of skin cancer’ – Megan Sander, Michael Sander, Toni Burbidge, and Jennifer Beecker. CMAJ December 14, 2020 192 (50) E1802-E1808; DOI: https://doi.org/10.1503/cmaj.201085.
https://www.cmaj.ca/content/192/50/E1802

2. ‘Modern sun protection’ – Sebastian Singer, Sigrid Karrer, Mark Berneburg. Current Opinion in Pharmacology, Volume 46, June 2019, Pages 24-28.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1471489218301243

3. ‘Application of SPF moisturisers is inferior to sunscreens in coverage of facial and eyelid regions’ – Published online 2019 Apr 3. doi: 10.1371/journal.pone.0212548. PLoS One. 2019; 14(4): e0212548. PMCID: PMC6447356, PMID: 30943192.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6447356/

4. ‘Daily Use of a Facial Broad Spectrum Sunscreen Over One-Year Significantly Improves Clinical Evaluation of Photoaging’ – Manpreet Randhawa, Steven Wang, James J Leyden, Gabriela O Cula, Alessandra Pagnoni, Michael D Southall. Dermatol Surg. 2016 Dec;42(12):1354-1361. doi: 10.1097/DSS.0000000000000879.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27749441/

» Referenties

Conclusie beste dagcreme met SPF 2023

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.