In dit artikel

Make-Up voor Acnegevoelige Huid: Tips en Trucs (2023)

In dit artikel

Heb je last van een acnegevoelige huid en vind je het moeilijk om make-up te vinden die niet bijdraagt aan het probleem? Ik begrijp je struggle, ik heb daar ook mee te maken gehad.

Gelukkig heb ik na veel onderzoek ontdekt hoe je passende make-up kunt kiezen en aanbrengen zonder dat het je huid irriteert. Verwacht onder andere tips voor het kiezen van de juiste producten, advies over de beste manier van aanbrengen en suggesties voor merken die goed zijn voor een acnegevoelige huid.

Laat je niet ontmoedigen, er is een oplossing voor jou!

Key Takeaway

Het beste middel tegen acne van 2023 volgens onze test is Clinique Anti Blemish Solutions Clinical Clearing Gel. Dit merk biedt een gel op verkoelende basis aan en is vrij van onnodige, schadelijke toevoegingen.

Samenvatting

 • Gebruik make-up die niet-comedogeen is en je poriën niet verstopt.
 • Kies voor minerale make – up zonder parfum en alcohol, omdat dit geschikt kan zijn voor een acnegevoelige huid.
 • Verberg acne met een speciale foundation voor een acnegevoelige huid. Let op eigenschappen zoals niet-comedogeen en irriterende ingrediënten.
 • Kijk naar de aanbevolen producten, zoals niet-comedogene make-up, minerale make-up en foundation voor acnegevoelige huid, die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met acne.

Tips voor het kiezen en aanbrengen van make-up voor acnegevoelige huid

Het kiezen en aanbrengen van make-up voor een huid die snel acne krijgt, is niet altijd makkelijk. Hier zijn wat handige tips:

 1. Kies voor niet-comedogene make-up. Dit zijn producten die je poriën niet verstoppen.
 2. Gebruik een gezichtsreiniger en een zacht washandje of borstel om je huid schoon te maken.
 3. Wees bewust dat sommige soorten make – up je puistjes erger kunnen maken.
 4. Verberg je acne met de juiste foundation.
 5. Let op speciale eigenschappen als je een foundation kiest voor je huidtype.
 6. Neem de tijd om te kijken naar de ingrediënten in make – up.
 7. Minerale make – up kan goed zijn voor veel huidsoorten, zelfs voor gevoelige huid.
 8. Vermijd parfum en alcohol in make – up als je een gevoelige huid hebt.
 9. Maak gebruik van de voordelen van minerale make – up bij acnegevoelige huid.
 10. Zoek naar producten die speciaal gemaakt zijn voor mensen met acne.

Aanbevolen producten voor make-up bij acnegevoelige huid

Wanneer je een acnegevoelige huid hebt, is het belangrijk om de juiste make-up producten te kiezen. Hier zijn enkele aanbevolen producten die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen met acne.

ProductBeschrijvingVoordelen
Niet-comedogene make-upDit is make-up die ontworpen is om de poriën niet te verstoppen en puistjes niet te verergeren.Deze make-up is geschikt voor mensen met een acnegevoelige huid omdat het de poriën niet verstopt en acne niet verergert.
Minerale make-upMinerale make-up is gemaakt van natuurlijke mineralen en bevat geen parfum of alcohol.Dit soort make-up kan voordelen hebben voor mensen met een acnegevoelige huid. Het is geschikt voor verschillende huidtypes en bevat geen irriterende ingrediënten zoals parfum en alcohol.
Foundation voor acnegevoelige huidDit is een speciaal soort foundation die ontworpen is om acne te verbergen zonder de huid te irriteren of acne te verergeren.Deze foundation kan helpen om acne te verbergen terwijl het je huid niet verergert. Het is belangrijk om te letten op bepaalde eigenschappen bij het kiezen van deze foundation, zoals het feit dat het niet-comedogeen moet zijn.

Meer over ‘Acne Producten’

Ben je benieuwd naar acne en de verschillende aspecten ervan? Ontdek meer over wat acne precies is bij Wat zijn Acne Producten. Verdiep je in de werking van acne crèmes en gels en begrijp de oorzaken van acne. Voor dagelijkse zorg kun je terecht bij gezichtsreinigers tegen acne, terwijl voor een natuurlijke benadering de natuurlijke remedies voor acne een uitkomst bieden. Het komt vaak voor dat tieners last hebben van acne, maar er zijn speciale make-up producten voor een acnegevoelige huid die kunnen helpen. Soms kan het nodig zijn om antibiotica voor acne te overwegen. Heb je je ooit afgevraagd of acne erfelijk is? De erfelijkheid van acne kan verrassende inzichten bieden. Zorg goed voor je huid met dagelijkse huidverzorging tegen acne en leer hoe je puistjes kunt voorkomen. Hormonen kunnen ook een grote invloed hebben, meer hierover bij hormonale acne. Voor toekomstige moeders is er specifieke informatie over acne behandelen tijdens de zwangerschap. Tot slot, overweeg de impact van roken op acne als je rookt of overweegt te beginnen. Een goede hygiënische gezichtsverzorging routine is namelijk van essentieel belang bij een acné en daar helpt roken niet bij.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is make-up voor acnegevoelige huid?

Make-up voor acnegevoelige huid is een soort make-up die helpt bij het camoufleren van acne, zonder de huid te verstoppen of meer onzuiverheden te veroorzaken.

2. Hoe kan ik mijn acne verbergen met make-up?

Je kunt je acne verbergen met make-up door het gebruik van dekkende foundation, concealer, en poeder. Je kunt ook een camouflagestift of vloeibare foundation gebruiken voor extra dekking.

3. Is er speciale make-up voor acnegevoelige huid?

Ja, er zijn speciale make-up producten voor acnegevoelige huid. Deze producten worden “niet-comedogene make-up” genoemd omdat ze geen comedonen bevatten die je poriën kunnen verstoppen.

4. Wat zijn enkele tips voor make-up bij acne?

Een paar tips voor make-up bij acne zijn het gebruik van een primer om de textuur van je huid glad te maken, het gebruik van een BB crème of een matterende crème voor een vlekkeloze afwerking, en het kiezen van een foundation met SPF om je huid te beschermen tegen de zon.

5. Wat moet ik doen voor huidverzorging bij acnegevoelige huid?

Voor huidverzorging bij acnegevoelige huid, is het belangrijk om je huid schoon te houden, een goede vochtinbrengende crème te gebruiken, en niet-comedogene make-up producten te kiezen. Ook kan mineraal make-up helpen om je huid gezond te houden.

» Referenties

Cui, H., Guo, C., Wang, Q., Feng, C., & Duan, Z. (2022). A pilot study on the efficacy of topical lotion containing anti-acne postbiotic in subjects with mild -to -moderate acne. Front Med (Lausanne), 9: 1064460.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9780477/

Decker, A., & Graber, E. M. (2012). Over-the-counter Acne Treatments: A Review. J Clin Aesthet Dermatol, 5(5): 32–40.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3366450/

Tan, J. K. L., Vasey, K., & Fung, K. Y. (2001). Beliefs and perceptions of patients with acne. Journal of the American Academy of Dermatology, 44(3), 439-445.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0190962201006806

» Referenties

Conclusie beste acne product 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *