In dit artikel

Mythes over Wallen Crème: Wat Je Echt Moet Weten (2023)

In dit artikel

Heb je last van donkere kringen en wallen onder je ogen en weet je niet zeker welke crème echt werkt? Ik begrijp je frustratie, want ik heb mij ook door talloze producten geworsteld die beweren deze problemen op te lossen.

Deze blog post bevindt zich tussen de mythes en de feiten, en biedt wetenschappelijk onderbouwde informatie over wat werkelijk helpt tegen die vervelende wallen. Ontdek nu wat je echt moet weten, en laat je niet meer misleiden door valse beloftes.

Key Takeaway

De beste wallen crème van 2023 is RevitalTrax Multi-Effect Eye Cream. Dit merk heeft een formule zonder schadelijke toevoegingen en is rijk aan antioxidanten.

Samenvatting

 • Wallen onder je ogen ontstaan door ophoping van vet, vocht en afvalstoffen.
 • Anti – wallen crèmes kunnen wallen en donkere kringen niet direct straktrekken, maar kunnen wel helpen bij het verminderen van vochtophoping en het verzorgen van de huid rondom de ogen.
 • Om wallen en donkere kringen effectief aan te pakken, is het belangrijk om een goede huidverzorgingsroutine te volgen en ingrediënten te gebruiken zoals cafeïne en vitamine C.
 • Er zijn bewezen ingrediënten zoals cafeïne, vitamine C, peptiden, retinol en hyaluronzuur die kunnen helpen bij het verminderen van wallen onder de ogen.

Mythes over Wallen Crème: Wat Je Echt Moet Weten

Wallen ontstaan door ophoping van vet, vocht en afvalstoffen.

Wallen ontstaan door ophoping van vet, vocht en afvalstoffen

Wallen onder je ogen krijg je door vet, vocht en afvalstoffen. Deze dingen hopen zich op onder de dunne huid rond je ogen. Hierdoor ontstaan donkere kringen. Het ziet er uit als donkere zakken onder je ogen.

Je ziet er moe uit. Goede huidverzorging kan helpen om wallen te verminderen. Daarvoor moet je wel weten wat voor huidtype je hebt. Dan kun je de juiste producten kiezen. RevitalTrax Multi-Effect Eye Cream is zo’n product! Deze anti wallen crème bevat natuurlijke ingrediënten zoals Aloë Vera en hyaluronzuur voor een verzachtende en hydraterende werking. Het is rijk aan antioxidanten zoals vitamine E, die helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering rondom de ogen.

Donkere kringen worden veroorzaakt door dunne huid en overmatige pigmentatie

Donkere kringen onder de ogen worden veroorzaakt door dunne huid en te veel pigment. De huid rond de ogen is dunner dan op andere plaatsen in het gezicht, waardoor bloedvaten en pigmentatie meer zichtbaar zijn.

Hierdoor lijken de kringen donkerder.

Anti-wallen crèmes kunnen wallen en donkere kringen niet in één klap straktrekken

Helaas is het een mythe dat anti-wallen crèmes direct wallen en donkere kringen kunnen verminderen. Deze crèmes kunnen geen magische oplossing bieden om de huid meteen strak te trekken.

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben bij het gebruik van deze producten. Ze kunnen wel helpen bij het verminderen van vochtophoping en het verzorgen van de huid rondom de ogen, maar het kost tijd en consistent gebruik om resultaten te zien.

Er zijn geen wondermiddelen die onmiddellijk zorgen voor een strakke huid. Om wallen en donkere kringen effectief aan te pakken, is het belangrijk om een goede huidverzorgingsroutine te volgen en ingrediënten te gebruiken die bewezen effect hebben op het verminderen van wallen, zoals cafeïne en vitamine C zoals Remescar Wallen en Donkere Kringen. Het is een effectieve behandeling voor wallen en donkere kringen die geschikt is voor alle huidtypes. Bovendien is het product geschikt voor mannen en vrouwen en bevat het hoogwaardige ingrediënten die verschillende oorzaken van wallen ontstaan aanpakken. Deze anti wallen crème tegen vermoeide ogen is dermatologisch getest en bevat geen alcohol of parfum. Het is daardoor een geschikt middel tegen wallen voor elk huidtype, ook de gevoelige.

De Waarheid over Wallen Crème

Wat te doen tegen wallen en donkere kringen: voorkomen en behandelen.

Wat te doen tegen wallen en donkere kringen: voorkomen en behandelen

Als je last hebt van wallen en donkere kringen onder je ogen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ze te voorkomen en behandelen. Hier zijn enkele tips:

 • Zorg voor voldoende slaap: Een goede nachtrust is essentieel voor het verminderen van wallen en donkere kringen. Probeer elke nacht minstens 7-8 uur slaap te krijgen.
 • Vermijd zout en alcohol: Zout en alcohol kunnen bijdragen aan vochtophoping en zwelling onder de ogen. Beperk dus je inname van deze stoffen.
 • Gebruik een verkoelend kompres: Leg een koel kompres, zoals een schijfje komkommer of een theezakje, op je gesloten ogen. Dit kan helpen bij het verminderen van zwelling en het verfrissen van de huid.
 • Drink voldoende water: Hydratatie is belangrijk voor een gezonde huid. Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt gedurende de dag om uitdroging te voorkomen.
 • Bescherm je huid tegen de zon: Blootstelling aan de zon kan leiden tot pigmentatieproblemen, waaronder donkere kringen. Draag dus altijd zonnebrandcrème en beschermende kleding wanneer je buiten bent.
 • Gebruik oogcrèmes met bewezen ingrediënten: Er zijn speciale oogcrèmes op de markt die ingrediënten bevatten die wallen kunnen verminderen, zoals cafeïne, vitamine C en retinol. Kies een crème die geschikt is voor jouw huidtype en gebruik deze regelmatig.
 • Verminder stress: Stress kan bijdragen aan het ontstaan van wallen en donkere kringen. Probeer stress te verminderen door bijvoorbeeld yoga, meditatie of ontspanningsoefeningen.
 • Verbeter je slaaphouding: Als je merkt dat je vaak wakker wordt met wallen onder je ogen, probeer dan op je rug te slapen met een extra kussen om je hoofd iets hoger te houden. Dit kan helpen vochtophoping te verminderen.
 • Overweeg cosmetische behandelingen: In sommige gevallen kunnen professionele behandelingen, zoals fillers of lasertherapie, helpen om wallen en donkere kringen te verminderen. Raadpleeg een dermatoloog voor meer informatie over de mogelijkheden.

Bewezen ingrediënten die wallen kunnen verminderen

Er zijn verschillende bewezen ingrediënten die kunnen helpen bij het verminderen van wallen onder de ogen. Hier zijn enkele van die ingrediënten:

 • Cafeïne: Dit populaire ingrediënt kan helpen bij het verminderen van vochtophoping en ontstekingen rond de ogen.
 • Vitamine C: Deze krachtige antioxidant kan helpen om donkere kringen te verminderen en de huid helderder te maken.
 • Peptiden: Peptiden kunnen de huid verstevigen en helpen bij het verminderen van zwelling en wallen.
 • Retinol: Retinol, een vorm van vitamine A, kan helpen bij het verbeteren van de elasticiteit van de huid en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.
 • Hyaluronzuur: Dit ingrediënt kan helpen bij het hydrateren en verzachten van de huid rond de ogen, waardoor wallen minder zichtbaar worden.

Het belang van een goede huidverzorgingsroutine voor de ogen

Een goede huidverzorgingsroutine voor de ogen is erg belangrijk. De huid rondom de ogen is namelijk dunner en gevoeliger dan de rest van het gezicht. Daarom heeft het extra zorg nodig.

Het gebruik van een speciale oogcrème kan helpen om de huid gehydrateerd te houden en te beschermen tegen vroegtijdige veroudering. Daarnaast is het ook belangrijk om voorzichtig te zijn bij het verwijderen van make-up rondom de ogen en altijd een zonnebril te dragen om schade door de zon te voorkomen.

Door regelmatig een goede huidverzorgingsroutine voor de ogen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je ogen er fris, stralend en jeugdig uitzien.

Meer over ‘wallen creme’

Ben je nieuwsgierig geworden naar wallen creme en alle aspecten die ermee te maken hebben? Duik dieper in dit onderwerp door de volgende artikelen te lezen. Ontdek wat wallen creme precies is en kom te weten hoe het dagelijks gebruik van wallen creme je kan helpen. Ervaar de resultaten van het gebruik van wallen creme en wees op de hoogte van mogelijke bijwerkingen. Bij het kiezen van een wallen creme is het belangrijk om de juiste te selecteren. Lees onze gids over hoe je de juiste wallen creme kiest en ontdek meer over natuurlijke ingrediënten en het belang van hydratatie in wallen creme. Ook voor de prijsbewuste consument hebben we informatie over prijzen van wallen creme. Als je een gevoelige huid hebt, leer dan hoe wallen creme voor een gevoelige huid kan helpen. Ben je benieuwd naar de snelheid waarmee wallen creme werkt of hoe het omgaat met donkere kringen? Wij hebben de antwoorden. En heren, we hebben ook informatie over wallen creme specifiek voor mannen. Tot slot, laat je niet misleiden door mythes over wallen creme. Kom te weten over de effectiviteit van wallen creme en maak een geïnformeerde keuze voor jouw huidverzorgingsroutine.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn enkele mythes over wallen crème die je echt moet weten?

Er zijn veel mythes over het effect van wallen crème op vochtwallen, kringen onder de ogen en zakjes onder ogen door vetophoping.

2. Wat kan wallen verminderen onder mijn ogen?

Wallen verminderen kan door goede zonbescherming, het behandelen van huidveroudering met serums, en rust om vermoeide ogen te verlichten.

3. Kunnen wondercrèmes of aambeienzalf echt helpen tegen kringen?

Nee, dit zijn mythes. Het beste voor kraaienpootjes en andere oogcontour problemen is een gezonde levensstijl en goede zonbescherming.

4. Verergeren bepaalde factoren de wallen onder mijn ogen?

Ja, wallen kunnen erger worden door zonneschade, bloedvaten onder de huid die zichtbaar zijn, oedeem of vochtwallen en vermoeidheid.

5. Hoe ontstaan zakjes en kringen onder mijn ogen?

Zakjes onder de ogen kunnen komen van vetophoping. Kringen ontstaan door bloedvaten die door de huid heen te zien zijn en als gevolg van vermoeidheid.

» Referenties

1. Lora Colvan, BA, Tina Fleck, BS, and Virginia L. Vega, PhDcorresponding author. (2019). Global periorbital skin rejuvenation by a topical eye cream containing low molecular weight heparan sulfate (LMW‐HS) and a blend of naturally derived extracts. Journal of Cosmetic Dermatology, 18(2), 530–538.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6850077/

» Referenties

Conclusie beste wallen creme 2023 

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *