In dit artikel

Nachtcrème en Acne: Wat Je Moet Weten (2023)

In dit artikel

Acne is een probleem voor veel mensen. Nachtcrème kan helpen om dit probleem te verminderen. Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten acne zijn. Sommige mensen hebben last van een vette huid, anderen van een gevoelige of onzuivere huid.

Acne kan ook komen door stress of slechte voeding. Het kiezen van de juiste nachtcrème is dus belangrijk in je huidverzorgingsroutine.

Key Takeaway

De beste nachtcrème van 2023 is Clarins Super Restorative 50+ Night Cream. Dit merk heeft een effectieve werking en is vrij van onnodige toevoegingen die de huid kunnen schaden.

Er zijn veel dingen die je moet weten over nachtcrème en acne. Een goede nachtcrème doet meer dan alleen hydrateren. Het moet ook helpen om puistjes te verminderen. Er zijn speciale nachtcrèmes voor mensen met acne.

Deze bevatten ingrediënten zoals benzoylperoxide en salicylzuur. Deze stoffen kunnen acne verminderen, maar ze moeten met zorg gebruikt worden om huidirritatie te voorkomen.

In je zoektocht naar de perfecte nachtcrème, let op de ingrediënten. Vermijd producten met olie, die kunnen namelijk extra puistjes veroorzaken. Kies liever voor crèmes die exfoliëren en reinigen.

Dit helpt om je huid schoon en gezond te houden.

Het is ook belangrijk om overdag voor je huid te zorgen. Bescherm je huid tegen zonlicht en vermijd cosmetica die je poriën verstopt. Een gezonde levensstijl helpt ook bij het verminderen van acne.

Eet gezond, drink genoeg water en slaap genoeg.

Acne kan hardnekkig zijn, maar er is hoop. Met de juiste huidverzorging en een beetje geduld kun je een heldere en gezonde huid krijgen. En vergeet niet, iedereen is mooi op zijn eigen manier, met of zonder puistjes.

Waardoor ontstaat acne?

Acne ontstaat door een combinatie van te veel talg en bacteriën op de huid.

Combinatie van te veel talg en bacteriën

Acne kan ontstaan als je huid te veel talg maakt. Dit is een olie die je huid soepel houdt. Maar te veel is niet goed. Het kan je poriën verstoppen. Bovendien komen er vaak bacteriën bij.

Deze mix zorgt voor puistjes en onzuiverheden op je huid. Het is dus belangrijk om je huid goed schoon te houden en de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken. Hierdoor kan je de talg en bacteriën in balans houden.

Toveringrediënten die het verschil maken

Ik ontdekte dat er bepaalde toveringrediënten zijn die echt het verschil kunnen maken als het gaat om het behandelen van acne met nachtcrème. Een van deze ingrediënten is benzoylperoxide, dat bacteriën bestrijdt en helpt bij het verminderen van puistjes en ontstekingen.

Salicylzuur is een ander magisch ingrediënt dat helpt bij het exfoliëren van dode huidcellen en verstopte poriën vrijmaakt. Beide ingrediënten kunnen een beetje uitdrogend zijn, dus het is belangrijk om ze voorzichtig te gebruiken en de instructies op te volgen.

Daarnaast zijn er ook andere natuurlijke ingrediënten die geweldig zijn voor het behandelen van acne. Tea tree olie heeft bijvoorbeeld antibacteriële eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van puistjes.

Niacinamide is een ander magisch ingrediënt dat helpt bij het reguleren van talgproductie en roodheid vermindert. Het kan ook helpen bij het vervagen van littekens veroorzaakt door acne.

Bestrijden van grove poriën

Het bestrijden van grove poriën is een belangrijk onderdeel van het behandelen van acne. Grove poriën kunnen namelijk leiden tot verstopte poriën en puistjes. Om grove poriën te verminderen, is het belangrijk om je huid goed te reinigen en te exfoliëren.

Kies voor producten die salicylzuur bevatten, omdat dit ingrediënt de poriën kan ontstoppen en de huid gladder kan maken. Daarnaast kan het gebruik van een toner met glycolzuur helpen om de poriën te verkleinen.

Hydraterende crèmes met niacinamide kunnen ook helpen om de huidtextuur te verbeteren en grove poriën minder zichtbaar te maken. Het is belangrijk om consequent een goede huidverzorgingsroutine te volgen om grove poriën onder controle te houden.

Passende huidverzorging voor acne

Als je last hebt van acne, is het belangrijk om de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken. Er zijn speciale producten beschikbaar die speciaal ontworpen zijn voor de behandeling van acne.

Deze producten bevatten ingrediënten die helpen om de talgproductie te verminderen en de poriën te reinigen. Het is ook belangrijk om producten te vermijden die de huid kunnen irriteren, zoals geparfumeerde crèmes en agressieve reinigingsmiddelen.

Zorg ervoor dat je een goede reinigingsroutine volgt en gebruik daarnaast een nachtcrème die geschikt is voor de vette en onzuivere huid. Een nachtcrème kan helpen om de huid te hydrateren en tegelijkertijd acne te verminderen.

Behandeling van acne in de puberteit

Acne is een veelvoorkomend probleem bij tieners tijdens de puberteit. Het kan erg vervelend zijn en je zelfvertrouwen beïnvloeden. Gelukkig zijn er behandelingen beschikbaar om acne te verminderen.

Een van de beste behandelingen is het gebruik van speciale producten en crèmes die zijn ontworpen om acne aan te pakken. Deze producten bevatten vaak ingrediënten zoals benzoylperoxide en salicylzuur, die helpen bij het verminderen van puistjes en het voorkomen van nieuwe breakouts.

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van deze ingrediënten, omdat ze de huid kunnen irriteren als ze te veel worden gebruikt. Een andere belangrijke stap in de behandeling van acne is een goede huidverzorgingsroutine.

Dit omvat het dagelijks reinigen van de huid, exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen en het gebruik van een nachtcrème die specifiek is ontworpen om acne te verminderen. Het raadplegen van een dermatoloog kan ook nuttig zijn bij het vinden van de juiste behandeling voor jouw huid.

Behandeling van littekens van acne

Naast het bestrijden van puistjes is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan het behandelen van littekens van acne. Littekens kunnen na acne achterblijven en kunnen zichtbaar zijn op de huid.

Gelukkig zijn er verschillende behandelingsopties beschikbaar om de littekens te verminderen. Een optie is het gebruik van producten die retinoïden bevatten, zoals tretinoïne gel of crème, die kunnen helpen bij het vervagen van de littekens.

Microdermabrasie en dermabrasie zijn ook effectieve behandelingen die de bovenste laag van de huid verwijderen, waardoor nieuwe, gezondere huidcellen naar voren komen. Laserbehandelingen kunnen ook helpen bij het verminderen van littekens door de productie van collageen te stimuleren en de textuur van de huid te verbeteren.

Aanbevolen nachtcrèmes voor acne

Hier zijn een paar aanbevolen nachtcrèmes die kunnen helpen bij de behandeling van acne: Calm nachtcrème, Resist Anti-Aging Barrier Repair nachtcrème, Clear Oil-free nachtcrème en Skin Balancing Nachtcrème.

Calm nachtcrème

Ik gebruik graag de Calm nachtcrème voor mijn acnegevoelige huid. Deze crème heeft kalmerende ingrediënten zoals niacinamide en aloë vera, die helpen om roodheid en irritatie te verminderen.

Het bevat ook hydraterende stoffen zoals hyaluronzuur en ceramiden, die mijn huid gehydrateerd houden zonder dat het vettig aanvoelt. De crème verstopt mijn poriën niet en helpt bij het verminderen van puistjes en onzuiverheden.

Ik merk dat mijn huid er rustiger uitziet en minder geïrriteerd is na het gebruik van deze nachtcrème. Het maakt deel uit van mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine en ik ben er erg tevreden over.

Resist Anti-Aging Barrier Repair nachtcrème

De Resist Anti-Aging Barrier Repair nachtcrème is een aanbevolen nachtcrème voor mensen met acne. Het bevat ingrediënten die helpen bij het verminderen van acne en het herstellen van de huidbarrière.

De crème hydrateert de huid zonder verstopping van de poriën, wat belangrijk is voor mensen met een vette of onzuivere huid. Door regelmatig gebruik kan deze nachtcrème helpen bij het verminderen van puistjes en het verbeteren van de algehele conditie van de huid.

Het is een essentieel onderdeel van mijn huidverzorgingsroutine en heeft mij geholpen bij het verminderen van acne en het behouden van een gezonde huid.

Clear Oil-free nachtcrème

Ik ben dol op de Clear Oil-free nachtcrème! Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met een vette of acne-gevoelige huid, en het heeft me echt geholpen om mijn acne onder controle te houden.

Deze nachtcrème bevat ingrediënten zoals salicylzuur en niacinamide, die bekend staan om hun vermogen om puistjes en onzuiverheden te verminderen. Bovendien is het een olievrije formule, dus het verstopt mijn poriën niet en verergert de acne niet.

Ik merkte al snel een verschil in de textuur en helderheid van mijn huid nadat ik deze nachtcrème was gaan gebruiken. Ik word elke ochtend wakker met een gladdere en gezondere uitstraling.

Skin Balancing Nachtcrème

De Skin Balancing Nachtcrème is een aanbevolen nachtcrème voor mensen met acne. Het helpt bij het verminderen van puistjes en onzuiverheden, waardoor de huid er gezonder uitziet.

Deze nachtcrème bevat speciale ingrediënten die de talgproductie reguleren en de poriën minder zichtbaar maken. Het is ook geschikt voor de gevoelige huid, omdat het geen irriterende stoffen bevat.

Met de Skin Balancing Nachtcrème krijg je een nachtverzorging die niet alleen hydrateert, maar ook helpt bij het bestrijden van acne.

Meer over ‘Nachtcreme’

Als het gaat om huidverzorging, zijn er veel vragen en misverstanden rondom nachtcrèmes. Bijvoorbeeld: wat is een nachtcreme precies en hoe verschilt het van dagcrèmes? Voor een duidelijke vergelijking tussen nachtcrème en dagcrème ben je hier aan het juiste adres. En of je nu een man bent die specifiek op zoek is naar een nachtcreme voor mannen of iemand die worstelt met acne en op zoek is naar een geschikte nachtcreme voor acne, onze artikelen helpen je verder.

Er zijn ook specifieke nachtcrèmes voor verschillende seizoenen en huidtypes, zoals een winter nachtcreme of een nachtcreme voor een oudere huid. Maar hoe maak je nou de juiste keuze voor een nachtcreme? En wat zijn de voordelen van het dagelijks gebruik van nachtcreme? Het kan ook nuttig zijn om meer te leren over het aanbrengen van nachtcreme, of om mythes te ontmaskeren met onze mythes over nachtcreme artikel. Voor degenen die op zoek zijn naar een natuurlijke of hypoallergene optie, hebben we ook informatie over natuurlijke nachtcrèmes en hypoallergene nachtcreme. En laten we de prijs-kwaliteitverhouding van nachtcrèmes niet vergeten, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is nachtcrème en acne?

Nachtcrème en acne gaat over de zorg voor je huid ‘s nachts terwijl je last hebt van acne.

2. Hoe helpt nachtcrème bij acnebehandeling?

Nachtcrèmes kunnen helpen bij de behandeling van acne door het proces van exfoliatie of peeling van de huid te steunen.

3. Wat is het belang van nachtcrème in gezichtsverzorging?

Gebruik van nachtcrème is een belangrijk onderdeel van gezichtsverzorging. Het kan helpen om je huid gezond te houden, zelfs als je last hebt van acne.

4. Wat moet ik weten over nachtcrème en acne?

Het is belangrijk om te weten dat de juiste nachtcrème kan helpen bij het verminderen van acne. Maar het kan ook zorgen voor een purging fase waarin de acne eerst erger wordt voordat het beter wordt.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/
2. Lily Jiang, PhD, Peter D. Hino, MD, FAAD, Ashish Bhatia, MD, FAAD, Thomas J. Stephens, PhD, & Felipe Jimenez, PhD. (2018). Efficacy of Trifecting® Night Cream, a Novel Triple acting Skin Brightening Product: A Double-blind, Placebo-controlled Clinical Study. J Clin Aesthet Dermatol, 11(12), 21–25.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6334832/

» Referenties

Conclusie beste nachtcrème 2023

 • Beste nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme droge huid – Clarins
 • Beste hydraterende nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme vette huid – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme gevoelige huid –Zarqa
 • Beste anti aging nachtcreme – Biodermal
 • Beste nachtcreme zonder parfum – Zarqa
 • Beste natuurlijke nachtcreme – Zarqa
 • Beste nachtcreme oudere huid – Clarins
 • Beste nachtcreme vrouwen – Clarins
 • Beste Q10 nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *