In dit artikel

Nachtcrème voor de Gevoelige Huid: Tips en Advies (2023)

In dit artikel

Een gevoelige huid hebben kan soms moeilijk zijn, zeker bij het kiezen van een geschikte nachtcrème. Ik weet dat maar al te goed omdat ik hier zelf ook mee te maken heb gehad. Goed nieuws, na intensief onderzoek heb ik de beste tips en adviezen gevonden voor het kiezen en gebruiken van nachtcrème voor de gevoelige huid.

Lees verder en ontdek hoe een nachtcrème jouw gevoelige huid kan transformeren terwijl je slaapt.

Key Takeaway

De beste nachtcrème van 2023 is Clarins Super Restorative 50+ Night Cream. Dit merk heeft een effectieve werking en is vrij van onnodige toevoegingen die de huid kunnen schaden.

Samenvatting

 • Kies nachtcrèmes zonder irriterende ingrediënten zoals parfum en alcohol voor een gevoelige huid.
 • Gebruik altijd een milde formule die de huid kalmeert en hydrateert zonder irritatie te veroorzaken.
 • Zoek naar nachtcrèmes die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid om optimale verzorging en bescherming te bieden.
 • Breng de crème voorzichtig aan op een gereinigde huid en vermijd de oogcontouren.
 • Gebruik een kleine hoeveelheid nachtcrème om verstopping van de poriën te voorkomen.
 • Test het product eerst op een klein deel van de huid om mogelijke irritaties te voorkomen.

Tips voor het kiezen van een nachtcrème voor de gevoelige huid

Vermijd irriterende ingrediënten in nachtcrèmes, zoals parfum en alcohol.

Vermijd irriterende ingrediënten

Soms kan jouw huid boos worden op bepaalde stoffen. Dingen zoals zeep, parfum en alcohol zijn niet goed voor een gevoelige huid. Deze dingen kunnen je huid rood, jeukend of pijnlijk maken.

Kies dus voor producten zonder deze stoffen. De Dermolin hydraterende nachtcrème bijvoorbeeld, is heel goed voor jouw huid. Het heeft geen van deze boze stoffen. Het beschermt en zorgt goed voor jouw huid terwijl je slaapt.

Kies voor een milde formule

Kies altijd voor een milde formule bij het kiezen van een nachtcrème voor de gevoelige huid. Een milde formule zal de huid niet irriteren of veroorzaken. Het is belangrijk om te voorkomen dat er irriterende ingrediënten in de crème zitten, zoals alcohol of parfum.

Een milde formule zal de huid kalmeren en hydrateren, waardoor roodheid en irritatie worden verminderd. Kijk naar crèmes die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid, omdat deze vaak mild en verzachtend zijn.

Door te kiezen voor een milde formule zal je huid gezond en stralend blijven, zonder ongewenste reacties.

Zoek naar producten speciaal ontwikkeld voor gevoelige huid

Het is belangrijk om producten te zoeken die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid. Deze producten zijn mild en kalmerend, en helpen de huid te voeden en te beschermen. Dermolin hydraterende nachtcrème is bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en biedt optimale verzorging en bescherming gedurende de nacht.

Het gebruik van deze crème kan helpen bij het herstel van de huid gedurende de nacht en helpt de huid gezond en stralend te houden. Door te kiezen voor producten die speciaal zijn gemaakt voor de gevoelige huid, kun je ervoor zorgen dat je huid goed wordt verzorgd zonder dat deze geïrriteerd raakt.

Advies voor het gebruik van nachtcrème voor de gevoelige huid

Breng de crème voorzichtig aan op je gereinigde huid.

Breng de crème voorzichtig aan op gereinigde huid

Ik breng de crème voorzichtig aan op mijn gereinigde huid. Hier zijn enkele tips om te volgen:

 • Ik zorg ervoor dat mijn gezicht schoon is voordat ik de crème aanbreng.
 • Daarna gebruik ik een kleine hoeveelheid crème.
 • Ik verdeel de crème gelijkmatig over mijn gezicht met zachte bewegingen.
 • Het is belangrijk om de oogcontouren te vermijden, omdat deze gevoeliger kunnen zijn.
 • Ik test altijd eerst een klein stukje van mijn huid voordat ik de crème op mijn hele gezicht aanbreng.

Gebruik een kleine hoeveelheid

Ik raad aan om een kleine hoeveelheid nachtcrème voor de gevoelige huid te gebruiken. Een klein beetje is vaak al voldoende om de huid te hydrateren en te verzorgen. Het is belangrijk om niet te veel crème aan te brengen, omdat dit de huid kan verstikken en overbelasten.

Bovendien kan het gebruik van te veel product leiden tot verstopping van de poriën en een vette huid. Door een kleine hoeveelheid te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat de crème gelijkmatig wordt verdeeld over het gezicht en de huid optimaal kan profiteren van de hydraterende eigenschappen.

Test het product op een klein deel van de huid voordat je het op je hele gezicht aanbrengt

Ik raad altijd aan om een nieuw product eerst op een klein deel van je huid te testen voordat je het op je hele gezicht aanbrengt. Dit is vooral belangrijk als je een gevoelige huid hebt, omdat sommige ingrediënten irritatie kunnen veroorzaken.

Breng een kleine hoeveelheid van de nachtcrème aan op een discreet deel van je gezicht, zoals achter je oor of op je kaaklijn, en wacht 24 uur om te zien of er een reactie optreedt.

Als er geen irritatie, roodheid of jeuk is, kun je de crème veilig op je hele gezicht gebruiken. Dit helpt mogelijke nadelige reacties te voorkomen en zorgt ervoor dat de nachtcrème geschikt is voor jouw gevoelige huid.

Meer over ‘Nachtcreme’

De wereld van nachtcrèmes is uitgebreid en divers. Heb je je ooit afgevraagd wat is een nachtcreme? Of hoe je de beste keuze nachtcreme voor jouw huidtype kunt maken? Het dagelijkse gebruik ervan biedt tal van voordelen, maar het is essentieel om te weten hoe je deze crèmes het beste aanbrengt. Bovendien kan een vergelijking tussen nachtcreme en dagcreme je helpen om de specifieke eigenschappen van elk te begrijpen.

Of je nu een gevoelige huid hebt, op zoek bent naar ingrediënten die echt werken, of nieuwsgierig bent naar de impact van nachtcreme op rimpels, we hebben een gids voor jou. En voor de creatievelingen is er zelfs een gids voor diy nachtcreme. Of misschien wil je weten hoe vaak je het moet gebruiken? Bekijk dan onze frequentie gebruik nachtcreme. Speciale gidsen voor mannen, voor degenen met acne, voor de wintermaanden, en zelfs het ontkrachten van mythes rondom nachtcreme zijn allemaal beschikbaar. En als je een groene aanpak prefereert, hebben we ook informatie over natuurlijke nachtcremes.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is nachtcrème voor de gevoelige huid?

Nachtcrème voor de gevoelige huid is een exclusieve huidverzorging die de huid ‘s nachts herstelt, hydrateert en voedt, vooral als je een droge huid hebt.

2. Hoe kan ik nachtcrème gebruiken voor mijn huidverzorging?

Gebruik nachtcrème na het schoonmaken van je gezicht met gezichtsreinigingsproducten. Het is een belangrijk deel van je nachtverzorging om je huid glad en gezond te houden.

3. Hoe helpt nachtcrème bij de verzorging van een gevoelige huid?

Nachtcrème met natuurlijke ingrediënten biedt bescherming voor de gevoelige huid. Het helpt bij symptomen van een gevoelige huid zoals droogheid en irritatie.

4. Wat is het verschil tussen dagcrème en nachtcrème?

Dagcrème beschermt je huid overdag, terwijl nachtcrème ‘s nachts werkt om je huid te herstellen en te voeden.

5. Wat zijn enkele verzorgingstips voor de gevoelige huid?

Het is belangrijk om kalmerende huidverzorgingsproducten voor de nacht te gebruiken. Ook is het goed om een milde en hydraterende nachtcrème te kiezen voor een gevoelige huid.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/
2. Lily Jiang, PhD, Peter D. Hino, MD, FAAD, Ashish Bhatia, MD, FAAD, Thomas J. Stephens, PhD, & Felipe Jimenez, PhD. (2018). Efficacy of Trifecting® Night Cream, a Novel Triple acting Skin Brightening Product: A Double-blind, Placebo-controlled Clinical Study. J Clin Aesthet Dermatol, 11(12), 21–25.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6334832/

» Referenties

Conclusie beste nachtcrème 2023

 • Beste nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme droge huid – Clarins
 • Beste hydraterende nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme vette huid – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme gevoelige huid –Zarqa
 • Beste anti aging nachtcreme – Biodermal
 • Beste nachtcreme zonder parfum – Zarqa
 • Beste natuurlijke nachtcreme – Zarqa
 • Beste nachtcreme oudere huid – Clarins
 • Beste nachtcreme vrouwen – Clarins
 • Beste Q10 nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *