In dit artikel

De beste nachtcrème zonder microplastics en schadelijke toevoegingen -Op zoek naar de beste nachtcrème zonder microplastics?

Ben je bezorgd over de impact van microplastics op je huid en het milieu? Velen van ons weten niet dat onze nachtcrème kleine stukjes plastic kan bevatten die schadelijk zijn. Deze blogpost zal je gids zijn naar de beste nachtcrèmes zonder deze ongewenste toevoegingen, voor een gezonde huid en een schoner milieu.

Duik erin om jouw perfecte match te vinden!

Samenvatting

 • Kies voor nachtcrèmes zonder microplastics zoals die van NIVEA en natuurlijke nachtcrèmes om je huid te verzorgen zonder het milieu te schaden.
 • Controleer de ingrediëntenlijst op microplastics en gebruik apps zoals Beat the Microbead om zeker te weten dat je producten veilig zijn.
 • Let op certificeringen en keurmerken zoals ‘Zero Plastic Inside’ om producten zonder microplastics te herkennen.
 • Natuurlijke nachtcrèmes bevatten geen schadelijke stoffen zoals SLS, SLES en parabenen, wat beter is voor je huid en de planeet.
 • Door bewust te kiezen voor nachtcrèmes zonder schadelijke toevoegingen maak je een stap naar duurzamere schoonheidsroutines en help je mee aan een schonere wereld.

Wat zijn microplastics en waarom zijn ze schadelijk?

Microplastics vervuilen een rivier, en tonen impact op milieu.

Microplastics zijn piepkleine deeltjes plastic die overal om ons heen te vinden zijn, zelfs in producten die we elke dag gebruiken zoals make-up en huidverzorgingsproducten. Deze microscopische stukjes vervuilen onze oceanen en rivieren en worden door zeedieren aangezien voor voedsel.

De dieren raken hierdoor vergiftigd, wat ernstige gevolgen heeft voor de hele voedselketen. Omdat ze zo klein zijn, is het onmogelijk om ze op te ruimen nadat ze eenmaal in het milieu terecht zijn gekomen.

De schadelijkheid van microplastics ligt in hun duurzaamheid; ze breken niet biologisch af zoals natuurlijke materialen. Dit betekent dat ze honderden jaren in ons milieu kunnen blijven en problemen kunnen veroorzaken voor dier en mens.

U ademt misschien zelfs microplastics in of eet ze onbewust met uw voedsel. Gelukkig kunt u kiezen voor producten zonder deze schadelijke deeltjes. Zo beschermt u niet alleen uzelf, maar draagt u ook bij aan een gezonder milieu.

Brands zoals Green People bieden alternatieven aan die vrij zijn van microplastics, en zo helpt u mee aan het verminderen van de ‘plastic soup’ die onze waterwegen vervuilt.

De beste nachtcrèmes zonder microplastics en schadelijke toevoegingen

Een pot natuurlijke nachtcrème omringd door bloeiende bloemen en groene bladeren.

Ontdek de crèmes die jouw huid voeden zonder schade aan het milieu toe te brengen. We lichten de topproducten uit die zorgvuldig zijn samengesteld zonder de controversiële microplastics en ongewenste chemische toevoegingen, zodat jij met een gerust hart kunt gaan slapen.

NIVEA zonder microplastics

NIVEA zet een grote stap vooruit in de strijd tegen microplastics. Vanaf 2021 zijn alle producten van dit vertrouwde merk 100% vrij van microplastics. Deze verandering is belangrijk voor zowel je huid als het milieu.

De crèmes gaan namelijk verder dan alleen huidverzorging; ze dragen bij aan de afname van de ‘plastic soup’ in onze oceanen. Door te kiezen voor NIVEA, maak je een milieubewuste keuze zonder in te leveren op kwaliteit.

De nachtcrème van NIVEA, verrijkt met ingrediënten zoals argan olie, voedt je huid diepgaand terwijl je slaapt en zorgt voor een herstellende werking. Deze verzorgingsproducten zijn niet alleen effectief, maar ook biologisch afbreekbaar.

Dit betekent dat ze na gebruik geen schadelijke sporen na laten in het milieu. Geef je huid de verzorging die het verdient en lever tegelijk een bijdrage aan een schonere planeet met NIVEA’s nachtcrème zonder schadelijke additieven.

Natuurlijke Nachtcreme

Een natuurlijke nachtcrème die je huid verzorgt zonder schadelijke stoffen is goud waard. Deze crèmes bevatten geen SLS, SLES, parabenen of kunstmatige toevoegingen zoals geur- en kleurstoffen, minerale oliën en siliconen.

Ze zijn vrij van EDTA, BHT-BHA en, kritisch, bevatten ze geen microplastics die bijdragen aan de ‘plastic soup’.

Met een natuurlijke nachtcrème kies je voor de gezondheid van je huid. Deze producten helpen huidirritaties te vermijden door het achterwege laten van parfum, alcohol en andere agressieve conserveringsmiddelen.

Dagelijks gebruik zorgt voor een verzorgde en soepele huid, op een manier die moeder natuur goedkeurt. Ga voor een schoonheidsroutine die past bij een duurzame levensstijl en kies bewust voor de juiste nachtcrème zonder microplastics.

Het is de volgende stap naar een zuivere en bedachtzame verzorging van je huid.

Ontdek onze selectie nachtcrème zonder microplastics

Duik in onze zorgvuldig samengestelde selectie van nachtcrèmes die vrij zijn van microplastics. Je vindt hier producten die jouw huid ‘s nachts voeden zonder de planeet te belasten.

 • NIVEA zonder microplastics: Deze betrouwbare variant van het bekende merk bevat geen microplastics en is ontwikkeld met respect voor zowel je huid als het milieu. De crème ondersteunt het natuurlijke herstelproces van de huid terwijl je slaapt.
 • Natuurlijke Nachtcreme: Kies voor een natuurlijke nachtcrème boordevol voedende ingrediënten zoals plantenextracten en essentiële oliën. Deze crèmes zijn niet alleen goed voor je huid, maar ook microplasticvrij en dus vriendelijk voor onze oceanen.
 • Zonder schadelijke toevoegingen: We letten er streng op dat onze aanbevolen nachtcrèmes vrij zijn van SLS, SLES, parabenen en andere potentieel schadelijke stoffen. Zo verzeker je jezelf van pure verzorging.
 • Huidtype-specifieke crèmes: Ontdek welke nachtcrème bij jouw unieke huidtype past. Wij bieden opties aan voor elk type huid, zodat iedereen een geschikte, veilige optie kan vinden.
 • Apps om te controleren op microplastics: Gebruik apps zoals Beat the Microbead om zelf te verifiëren of jouw verzorgingsproducten microplastics bevatten.

Hoe te weten of een nachtcrème microplastics bevat

Ontdek of je favoriete nachtcrème vriendelijk is voor je huid én het milieu. Microplastics sluipen vaak ongemerkt in onze verzorgingsproducten, maar jij kunt ze ontmaskeren met de juiste kennis en tools.

 • Gebruik de Beat the Microbead-app: Deze handige app, ontwikkeld door Plastic Soup Foundation, scant productbarcodes en vertelt je binnen seconden of er microbeads aanwezig zijn.
 • Kijk naar ingrediëntenlijsten: Vermijd producten met Polyethylene (PE), Polypropylene (PP), Polyethylenterephthalate (PET), Polymethyl methacrylate (PMMA) en Nylon. Dit zijn veelvoorkomende soorten microplastics.
 • Let op certificeringen: Zoek naar keurmerken die garanderen dat een product vrij is van microplastics, zoals ‘Zero Plastic Inside‘.
 • Onderzoek het bedrijf: Bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen zullen vaak op hun website aangeven dat ze 100% microplastic-vrij zijn sinds 2021.
 • Raadpleeg milieuprogramma’s: Organisaties zoals het Milieuprogramma van de Verenigde Naties bieden vaak lijsten van veilige producten die geen schadelijke stoffen bevatten zoals fluoride of andere toevoegingen die langzame afbraak in het milieu veroorzaken.

https://www.youtube.com/watch?v=9i4qiT1od5I

Conclusie

Zoek je een gezonde huidroutine voor de nacht? Overweeg dan zeker onze aanbevelingen voor nachtcrèmes zonder microplastics. Ze zijn niet alleen veilig en effectief, maar ook vriendelijk voor de planeet.

Vraag je af, welke veranderingen kun je vannacht al maken voor je huid en het milieu? Vergeet niet dat elk klein gebaar telt als het gaat om duurzame keuzes. Laat je dus inspireren door onze selectie en zet die stap naar een bewustere verzorging!

Veelgestelde Vragen

1. Waarom zijn microplastics schadelijk in nachtcrème?

Microplastics kunnen het milieu vervuilen en bieden geen voordelen voor de huidverzorging.

2. Hoe kan ik herkennen of een nachtcrème microplastics bevat?

Controleer de ingrediëntenlijst op de verpakking van de nachtcrème op termen als ‘polyethylene’ of ‘polypropylene’.

3. Wat maakt een nachtcrème zonder schadelijke toevoegingen beter?

Een nachtcrème zonder schadelijke toevoegingen is milder voor je huid en beter voor het milieu.

4. Zijn er nachtcrèmes zonder microplastics die ook anti-aging werken?

Ja, er zijn effectieve anti-aging nachtcrèmes zonder microplastics beschikbaar op de markt.

5. Kan ik een goede nachtcrème zonder microplastics vinden in een gewone drogisterij?

Ja, veel drogisterijen bieden opties aan voor nachtcrèmes vrij van microplastics.

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.