In dit artikel

Waarom natuurlijke gezichtscrèmes

Waarom natuurlijke gezichtscrèmes? 2023)

In dit artikel

Als schoonheidsspecialist ben ik dagelijks bezig met het verzorgen van de huid van mijn cliënten. De afgelopen jaren heb ik een groeiende trend opgemerkt: steeds meer mensen kiezen voor natuurlijke gezichtscrèmes in plaats van synthetische producten. In dit artikel wil ik graag de voordelen van natuurlijke gezichtscrèmes benadrukken, zowel voor de huid als voor het milieu. Laten we eens dieper ingaan op wat natuurlijke gezichtscrèmes precies zijn en waarom ze zo’n goede keuze zijn.

Key Takeaways

 1. Natuurlijke gezichtscrèmes bieden zachte en effectieve verzorging voor de huid, verminderen irritatie en allergische reacties, en voeden de huid op natuurlijke wijze.
 2. Door te kiezen voor natuurlijke gezichtscrèmes draag je bij aan het verminderen van schadelijke chemicaliën in het milieu, bevorder je duurzame productiemethoden en respecteer je dierenwelzijn.
 3. Let bij het kiezen van natuurlijke gezichtscrèmes op certificeringen, lees de ingrediëntenlijst zorgvuldig en kies een product dat past bij jouw huidtype en behoeften.

Wat zijn natuurlijke gezichtscrèmes?

Natuurlijke gezichtscrèmes zijn producten die gemaakt zijn van ingrediënten die rechtstreeks uit de natuur komen. Ze worden vaak geproduceerd met behulp van duurzame methoden en bevatten geen synthetische stoffen zoals parabenen, sulfaten en kunstmatige geurstoffen. In plaats daarvan maken ze gebruik van natuurlijke ingrediënten zoals plantaardige oliën, boters, bloemenextracten en kruiden.

Voordelen voor de huid

 1. Minder irritatie en allergische reacties Natuurlijke gezichtscrèmes bevatten geen agressieve chemicaliën die de huid kunnen irriteren. Veel synthetische producten kunnen roodheid, jeuk en andere allergische reacties veroorzaken. Natuurlijke ingrediënten werken daarentegen kalmerend en zijn vaak geschikt voor de gevoelige huid.
 2. Verzorging van de huid op een zachte en effectieve manier De natuurlijke ingrediënten in gezichtscrèmes hebben vaak verzorgende eigenschappen. Ze voeden de huid diep en zorgen voor een gezonde uitstraling. Oliën zoals jojoba-olie en arganolie helpen bijvoorbeeld om de natuurlijke vochtbalans van de huid te behouden en de elasticiteit te verbeteren.
 3. Natuurlijke hydratatie en voeding van de huid Veel natuurlijke gezichtscrèmes bevatten hydraterende ingrediënten zoals aloë vera, hyaluronzuur en kokosolie. Deze ingrediënten bieden intensieve hydratatie en voeden de huid op natuurlijke wijze, waardoor droogheid en schilfering worden verminderd.
 4. Bescherming tegen vroegtijdige veroudering. Natuurlijke gezichtscrèmes bevatten vaak antioxidanten zoals vitamine C en vitamine E. Deze antioxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen, die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige veroudering en het ontstaan van rimpels. Door regelmatig natuurlijke gezichtscrèmes te gebruiken, kun je de jeugdige uitstraling van je huid behouden.

Voordelen voor het milieu

 1. Vermindering van chemische stoffen in het water en de bodem Synthetische gezichtscrèmes bevatten vaak chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Deze stoffen spoelen na gebruik weg in het water en kunnen zo het ecosysteem aantasten. Natuurlijke gezichtscrèmes zijn daarentegen biologisch afbreekbaar en veroorzaken geen negatieve impact op het milieu.
 2. Duurzame productiemethoden en verpakkingen Veel merken die natuurlijke gezichtscrèmes produceren, hechten waarde aan duurzaamheid. Ze maken gebruik van milieuvriendelijke productiemethoden, zoals het gebruik van zonne-energie en het minimaliseren van afval. Bovendien worden natuurlijke gezichtscrèmes vaak verpakt in recyclebare of biologisch afbreekbare materialen.
 3. Respect voor dierenwelzijn en veganistische opties Natuurlijke gezichtscrèmes worden vaak geproduceerd zonder dierproeven. Veel merken zijn trots op hun diervriendelijke aanpak en tonen dit met keurmerken zoals het Leaping Bunny-logo. Bovendien zijn er steeds meer veganistische opties beschikbaar, wat betekent dat deze producten geen dierlijke ingrediënten bevatten.

Misvattingen over natuurlijke gezichtscrèmes

Bij het kiezen van natuurlijke gezichtscrèmes is het belangrijk om misvattingen te vermijden. De term “natuurlijk” is niet wettelijk gereguleerd en kan misleidend zijn. Het is essentieel om de ingrediëntenlijst te lezen en te begrijpen welke ingrediënten echt natuurlijk zijn. Bovendien moeten we groenwassen en valse groene claims vermijden, waarbij producten zich als natuurlijk voordoen terwijl ze dat niet echt zijn.

Praktische tips bij het kiezen van natuurlijke gezichtscrèmes

 1. Lees etiketten en begrijp ingrediëntenlijsten Neem de tijd om de ingrediëntenlijst van een gezichtscrème te lezen en vermijd producten die synthetische stoffen bevatten. Zoek naar herkenbare, natuurlijke ingrediënten zoals plantaardige oliën, boters en natuurlijke extracten.
 2. Herken gecertificeerde natuurlijke producten Kijk uit naar keurmerken zoals BDIH, Ecocert, COSMOS of het USDA Organic-label. Deze certificeringen geven aan dat het product aan strikte normen voldoet en echt natuurlijk is.
 3. Overweeg persoonlijke behoeften en huidtype Iedereen heeft een unieke huid met specifieke behoeften. Kies een natuurlijke gezichtscrème die geschikt is voor jouw huidtype en eventuele specifieke huidproblemen die je wilt aanpakken.

Conclusie Beste natuurlijke gezichtscrème?

Het gebruik van natuurlijke gezichtscrèmes biedt talloze voordelen voor zowel jouw huid als het milieu. Ze verzorgen de huid op een zachte en effectieve manier, bieden bescherming tegen vroegtijdige veroudering en verminderen irritatie en allergische reacties. Bovendien dragen ze bij aan het verminderen van chemische stoffen in het milieu, maken ze gebruik van duurzame productiemethoden en respecteren ze dierenwelzijn. Door bewust te kiezen voor natuurlijke gezichtscrèmes kun je niet alleen je huid een gezonde boost geven, maar ook een positieve bijdrage leveren aan onze planeet. Probeer het eens uit en ervaar zelf de voordelen van natuurlijke gezichtscrèmes!

Meest gestelde vraag over Beste natuurlijke gezichtscrème?

Welke natuurlijke gezichtscrème is het meest effectief?

Het is moeilijk om één specifieke natuurlijke gezichtscrème als de meest effectieve aan te wijzen, omdat de effectiviteit kan variëren afhankelijk van individuele huidtypen en behoeften. Het is raadzaam om verschillende producten te proberen en te zien welke het beste werkt voor jouw huid.

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *