In dit artikel

Natuurlijke Ingrediënten in Dagcreme voor Gevoelige Huid (2023)

In dit artikel

Heb je last van een gevoelige huid en merk je dat gewone dagcrèmes meer kwaad dan goed doen? Je bent niet de enige, ik heb het ook ervaren. Na grondig onderzoek, ontdekte ik dat natuurlijke ingrediënten zoals rozenbottelolie, avocado-olie en groene thee wonderen kunnen doen voor onze gevoelige huid.

In deze blog post, deel ik de voordelen van natuurlijke dagcrèmes en de beste producten op de markt voor jouw huidtype. Lees verder en ontdek een wereld aan zachte, natuurlijke verzorging voor jouw gevoelige huid.

Key Takeaway

De beste dagcrème voor een gevoelige gezichtshuid van 2023 is Eucerin Hypersensitive Anti Redness SPF 25 crème getint. Dit merk heeft een zuivere formule met actieve ingrediënten welke ook de roodheid camoufleert, voor de droge huid tot de vette huid.

Samenvatting

 • Natuurlijke ingrediënten zoals rozenbottelolie, avocado – olie en groene thee zijn veilig en zacht voor de gevoelige huid en bieden vele voordelen.
 • Natuurlijke dagcrèmes vermijden schadelijke stoffen zoals parabenen en ftalaten en helpen een gezonde en stralende teint te behouden zonder de huid te beschadigen.
 • Enkele van de beste natuurlijke dagcrèmes voor gevoelige huid zijn Eucerin Hypersensitive Anti Redness SPF 25 crème getint, gezichtscreme gevoelige huid – Clinique en Beste dagcreme gevoelige oudere huid – Biodermal 
 • Het gebruik van deze natuurlijke dagcrèmes helpt bij het verzorgen, kalmeren en hydrateren van de gevoelige huid, zonder schadelijke synthetische ingrediënten.

Voordelen van Natuurlijke Ingrediënten in Dagcrème voor de Gevoelige Huid

Natuurlijke ingrediënten in dagcrème doen wonderen voor de gevoelige huid. Ze zijn vaak veilig en zacht. Ze pijnigen je huid niet met harde stoffen. Dat is fijn voor de gevoelige huid.

Deze dagcrèmes missen parabenen, ftalaten en andere schadelijke stoffen. Ze zorgen voor een stralende en gezonde teint zonder je huid te beschadigen.

Daarnaast zijn er luxe, troepvrije dagcrèmes. Deze bevatten geen minerale oliën of synthetische geur- en kleurstoffen. Ze zijn vol met biologische ingrediënten zoals rozenwater, avocado-olie en shea boter.

Deze stoffen hydrateren de huid en maken deze zijdezacht. Natuurlijke dagcrème helpt ook bij het herstellen van rimpels. Het geeft je huid een jeugdige uitstraling. Je kunt dus zeggen dat natuurlijke dagcrème veel beter is voor de gevoelige huid.

Het is zacht, veilig en zeer effectief.

Beste Natuurlijke Dagcrèmes voor de Gevoelige Huid

Als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om een dagcrème te gebruiken die mild en natuurlijk is. Hier zijn de beste natuurlijke dagcrèmes voor de gevoelige huid:

 1. Dermolin Dagcrème: Deze crème bevat natuurlijke ingrediënten zoals shea boter en avocado-olie die de huid verzachten en kalmeren.
 2. Neutral Ultra Sensitive Dagcrème: Deze crème bevat bio teunisbloemolie, een actief ingrediënt dat de huidstructuur verbetert en irritaties vermindert.
 3. Weleda Amandel Verzachtende Gezichtscrème: Deze crème bevat amandelolie en zoete amandel extracten die de gevoelige huid voeden en hydrateren.

Meer over ‘Dagcreme gevoelige huid’

Heb je je ooit afgevraagd hoe de werking dagcreme gevoelige huid is of welke natuurlijke ingrediënten dagcreme gevoelige huid bevat? Of misschien wil je tips over het gebruik of hoe je diy dagcreme gevoelige huid kunt maken?

Ontdek het effect, de vele voordelen en de verschillende typen beschikbaar. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de diepere details, duik in de wetenschap achter dagcreme gevoelige huid. Bovendien, om te zorgen voor de beste ervaring, vindt je hier ook informatie over voorkoming van irritatie, vergelijking van dagcremes, de specifieke ingrediënten, een gedetailleerde gebruiksaanwijzing, het belang van de juiste frequentie, de impact op de huidgezondheid en tot slot hoe je de beste keuze maakt voor jouw gevoelige huid.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn natuurlijke ingrediënten in dagcreme voor gevoelige huid?

Natuurlijke ingrediënten in dagcreme zijn stoffen uit de natuur. Ze helpen bij gevoelige huid verzorging zonder het gebruik van schadelijke ingrediënten, synthetische geur, en kleurstoffen.

2. Hoe helpen deze natuurlijke ingrediënten voor een stralende en gezonde huid?

Deze natuurlijke ingrediënten hydrateren de droge huid en maken het zijdezacht. Ze geven ook een jeugdige uitstraling en een stralende teint aan de huid.

3. Heeft natuurlijke dagcreme voor gevoelige huid parabenen of andere chemische toevoegingen?

Nee, een goede dagcreme voor gevoelige huid zonder parfum heeft zero parabenen en geen chemische toevoegingen. Deze crèmes beschermen uw huid zonder nadelige effecten.

4. Kan ik een hypoallergene dagcreme voor mijn allergische huid gebruiken?

Ja, een milde dagcreme voor gevoelige huid is hypoallergeen. Het zorgt ervoor dat uw allergische huid niet reageert op schadelijke stoffen.

5. Zijn er duurzame en ecovriendelijke opties voor dagcremes met natuurlijke ingrediënten?

Ja, er zijn biologische dagcrèmes zonder schadelijke stoffen. Deze crèmes zijn gemaakt met ecovriendelijke ingrediënten die goed zijn voor je huid en de planeet.

» Referenties


1. Zoe Diana Draelos. (1997). Sensitive skin: perceptions, evaluation, and treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 8(2), 67-78.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1046199X97900002

2. Renée Richters, Denise Falcone, Natallia Uzunbajakava, Willem Verkruysse, Piet van Erp, & Peter van de Kerkhof. (2015). What Is Sensitive Skin? A Systematic Literature Review of Objective Measurements. Skin Pharmacol Physiol, 28(2), 75–83.
https://karger.com/spp/article/28/2/75/295804/What-Is-Sensitive-Skin-A-Systematic-Literature

3. Neelam Muizzuddin, Kenneth D. Marenus, & Daniel H. Maes. (1998). Factors Defining Sensitive Skin and its Treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 9(3).
https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1053/ajcd.1998.2909

» Referenties

Conclusie beste dagcreme gevoelige huid 2023

 • Beste dagcreme gevoelige huid – Eucerin
 • Beste gezichtscreme gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige huid zonder parfum – Clarins 
 • Beste dagcreme met spf voor gevoelige huid – Avène
 • Beste getinte dagcreme gevoelige huid – Eucerin 
 • Beste dagcreme zeer gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige oudere huid – Biodermal 
 • Beste dagcreme gevoelige rode huid – Clinique
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *