In dit artikel

Nummulair Eczeem: Wat Moet Je Weten? (2023)

In dit artikel

Heb je last van rode, jeukende, schilferende plekken op je huid? Ik herken dit probleem maar al te goed, het heet Nummulair Eczeem, een chronische huidaandoening die ik persoonlijk heb ervaren.

In deze blog ga ik mijn kennis delen over wat Nummulair Eczeem precies is, wat de symptomen zijn, de mogelijke oorzaken en behandelmethoden. Laat de jeuk je dag niet langer beïnvloeden, lees verder voor handige tips en advies.

Samenvatting

 • Nummulair eczeem is een chronische huidaandoening met rode, jeukende en schilferende plekken op de huid.
 • Symptomen van nummulair eczeem zijn onder andere rode ovale vlekken, jeuk, korstjes en een branderig gevoel.
 • Droge huid, allergieën, stress en genetische aanleg kunnen bijdragen aan het ontstaan van nummulair eczeem.
 • Behandelingsopties voor nummulair eczeem zijn het gebruik van corticosteroïdzalf, regelmatige huidverzorging, vermijden van triggers en het handhaven van een gezonde levensstijl. Raadpleeg altijd een dermatoloog voor een juiste diagnose en behandeling.

Wat is Nummulair Eczeem?

Nummulair eczeem is een chronische huidaandoening die gepaard gaat met rode, jeukende en schilferende plekken op de huid.

Symptomen van Nummulair Eczeem

Ik voel een aantal dingen als ik Nummulair Eczeem krijg:

 1. Rode tot bruine ovale vlekken verschijnen op mijn huid.
 2. Deze vlekken lijken soms op muntstukken.
 3. De plekken zitten vaak op mijn benen.
 4. Ze kunnen heel erg jeuken.
 5. Soms zien de plekken er nat uit en zijn ze bedekt met een korstje.
 6. Mijn huid voelt schilferig aan rond deze plekken.
 7. Er kan een branderig gevoel bij komen kijken.
 8. Op sommige dagen wordt het erger door stress of droge lucht.
 9. Maar gelukkig kan ik het beter maken met zalf en gezond eten.
 10. Het is fijn om te weten dat het niet besmettelijk is en anderen het niet kunnen krijgen van mij.

Oorzaken van Nummulair Eczeem

Nummulair eczeem kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. Een belangrijke factor is een droge huid. Wanneer de huid droog is, kan het gemakkelijk geïrriteerd raken en ontsteken, wat leidt tot het ontstaan van nummulair eczeem.

Daarnaast kunnen allergieën ook een rol spelen bij het ontstaan van deze huidaandoening. Mensen met allergieën hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van nummulair eczeem.

Andere mogelijke oorzaken zijn stress, bepaalde medicijnen en genetische aanleg. Het is belangrijk om te weten dat de exacte oorzaak van nummulair eczeem niet altijd duidelijk is en kan variëren per persoon.

Behandeling van Nummulair Eczeem

Ik heb nummulair eczeem behandeld en wil graag mijn ervaring delen over de behandelingsopties die mij hebben geholpen bij het beheersen van deze aandoening. Hier zijn enkele effectieve behandelmethoden voor nummulair eczeem:

 • Het gebruik van corticosteroïdzalf: Deze zalf kan helpen om de ontsteking en jeuk te verminderen die gepaard gaan met nummulair eczeem. Het is belangrijk om de zalf regelmatig aan te brengen op de getroffen gebieden volgens de instructies van de dermatoloog.
 • Huidverzorging: Regelmatige huidverzorging is essentieel bij de behandeling van nummulair eczeem. Het is belangrijk om milde, hydraterende reinigingsproducten te gebruiken en het gebruik van irriterende stoffen zoals zeep, parfum en agressieve chemicaliën te vermijden.
 • Het vermijden van triggers: Probeer mogelijke triggers voor nummulair eczeem te identificeren en vermijd deze indien mogelijk. Dit kunnen bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen, allergenen of stressvolle situaties zijn.
 • Het handhaven van een gezonde levensstijl: Een gezonde levensstijl kan bijdragen aan een betere controle over nummulair eczeem. Eet een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan groenten en fruit, drink voldoende water en zorg voor regelmatige lichaamsbeweging.
 • Raadpleeg een dermatoloog: Voor een juiste diagnose en behandelplan is het raadzaam om een dermatoloog te raadplegen. Zij kunnen de ernst van de aandoening beoordelen en de juiste behandeling aanbevelen op basis van jouw specifieke symptomen en situatie.

Meer over ‘Huidproblemen en oplossingen’

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en kan door diverse oorzaken aangedaan worden. Gelukkig zijn er tal van oplossingen en behandelingen beschikbaar om huidproblemen aan te pakken. Bij littekencreme kun je meer lezen over hoe je littekens effectief kunt behandelen en verminderen. Als je last hebt van blaasjeseczeem, biedt onze blog handige tips en adviezen om de klachten te verminderen.

Het verschijnen van rode vlekken op de huid kan wijzen op diverse onderliggende aandoeningen, en inzicht hierin is cruciaal voor een passende behandeling. Een ontstoken haarzakje kan ongemakkelijk zijn, maar er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken en te voorkomen dat het terugkomt.

Wie te maken heeft met nummulair eczeem of gistpuistjes, kan op onze blog terecht voor informatieve artikelen over de symptomen en behandeling van deze huidaandoeningen. Het is ook essentieel om een tekenbeet te herkennen om eventuele complicaties tijdig te behandelen.

Wanneer men zoekt naar effectieve middelen, kan cinnarizine bij Kruidvat een optie zijn, en voor wie te maken heeft met een jeukende hoofdhuid, staan er oma tips klaar op onze site. Informatie over het behandelen van een steenpuist op de bil en over het omgaan met huidgriep is ook beschikbaar voor diegenen die hiermee te maken krijgen.

Verder verschaffen we inzicht in aandoeningen zoals warmtebultjes en dauwworm, en bieden we informatie over de aandoening naevus sebaceus. Voor diegenen die last hebben van een allergische reactie in het gezicht, zijn er ook uitgebreide artikelen en oplossingen te vinden.

We hopen dat onze blogs inzicht en oplossingen bieden voor een verscheidenheid aan huidproblemen en bijdragen aan het verbeteren van jouw huidconditie.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Nummulair Eczeem?

Nummulair Eczeem is een huidontsteking. Het veroorzaakt rode vlekken en een jeukende huid.

2. Wat zijn de symptomen van Nummulair Eczeem?

De symptomen zijn rode, schilferende huiduitslag die kan jeuken. Het kan ook het immuunsysteem aantasten.

3. Hoe behandel ik Nummulair Eczeem?

Eczeembehandeling moet goed zijn voor de huid. Het kan helpen bij de behandeling van huidallergieën en huidirritatie.

4. Kan Nummulair eczeem leiden tot andere huidproblemen?

Ja, als Nummulair eczeem niet wordt behandeld, kan het leiden tot andere problemen zoals dermatitis.

5. Zijn er huidverzorgingstips die kunnen helpen bij Nummulair eczeem?

Ja, goede huidverzorging kan helpen bij het verminderen van roodheid en schilfering, twee veel voorkomende symptomen van Nummulair eczeem.

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.
Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *