In dit artikel

Zijn Dure Nachtcrèmes Echt Beter

Zijn Dure Nachtcrèmes Echt Beter? (2023)

In dit artikel

Heb je je ooit afgevraagd of dure nachtcrèmes echt beter zijn voor je huid? Ik ook! Door dit te onderzoeken, heb ik ontdekt dat een hogere prijs niet altijd gelijkstaat aan een hogere kwaliteit.

In dit artikel ga ik dieper in op de voor- en nadelen van dure nachtcrèmes. Dus, lees verder als je wilt weten hoe je je geld het beste kunt besteden aan je huidverzorging!

Key Takeaway

De beste nachtcrème van 2023 is Clarins Super Restorative 50+ Night Cream. Dit merk heeft een effectieve werking en is vrij van onnodige toevoegingen die de huid kunnen schaden.

Samenvatting

 • Dure nachtcrèmes kunnen voordelen hebben, zoals rijke ingrediënten en anti – aging eigenschappen.
 • Er zijn ook nadelen verbonden aan dure nachtcrèmes, zoals geen garantie voor resultaat en potentiële huidirritatie.
 • Het belangrijkste is om de ingrediënten te controleren en een product te kiezen dat past bij jouw huidtype en behoeften.
 • Er zijn ook goedkopere alternatieven beschikbaar die vergelijkbare resultaten kunnen bieden.

Zijn Dure Nachtcrèmes Echt Beter?

Dure nachtcrèmes kunnen voordelen hebben, maar er zijn ook nadelen aan verbonden.

Voordelen van dure nachtcrèmes

Er zijn een paar redenen waarom dure nachtcrèmes beter kunnen zijn:

 1. Dure crèmes hebben vaak rijke inhoud. Ze bevatten veel antioxidanten, vitamine C en E.
 2. Deze ingrediënten kunnen helpen bij de bestrijding van celschade.
 3. Ze kunnen ook je huid soepel en fris maken.
 4. Een duurdere crème kan langer meegaan dan een goedkopere optie.
 5. Je voelt je misschien luxe als je een duur product gebruikt.
 6. Sommige mensen geloven dat duurdere producten veiliger zijn omdat ze strenge tests ondergaan.
 7. Dure nachtcrèmes beloven vaak anti – aging voordelen, zoals het verminderen van rimpels.

Nadelen van dure nachtcrèmes

Er zijn ook nadelen verbonden aan het gebruik van dure nachtcrèmes:

 1. Geen garantie voor resultaat: De hoge prijs betekent niet automatisch dat de crème effectief zal zijn. Sommige goedkopere producten kunnen mogelijk even goed werken.
 2. Overmatig vertrouwen op crèmes: Het is belangrijk om te onthouden dat het smeren van een dure crème alleen geen wondermiddel is voor een gezonde huid. Andere aspecten zoals een goede reiniging en zonbescherming zijn even belangrijk.
 3. Potentiële irritatie: Dure nachtcrèmes kunnen sterke ingrediënten bevatten die de huid kunnen irriteren, vooral als je een gevoelige huid hebt. Het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren en indien nodig advies in te winnen bij een dermatoloog.
 4. Niet geschikt voor elk huidtype: Wat voor de ene persoon werkt, hoeft niet per se voor iedereen te werken. Ieder huidtype heeft verschillende behoeften, dus het kan zijn dat een dure nachtcrème niet geschikt is voor jouw specifieke huidtype.
 5. Prijs-kwaliteitverhouding: Soms betaal je voornamelijk voor de merknaam en verpakking van een product, in plaats van daadwerkelijk effectieve ingrediënten.
 6. Alternatieven beschikbaar: Er zijn goedkopere alternatieven op de markt die vergelijkbare resultaten kunnen bieden. Natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera of kokosolie kunnen ook gunstig zijn voor de huid.

Conclusie

Zijn dure nachtcrèmes echt beter? Dat hangt af van verschillende factoren. Hoewel sommige dure crèmes effectieve ingrediënten kunnen bevatten, is de prijs geen garantie voor hun werkzaamheid.

Het belangrijkste is om op de ingrediënten te letten en een product te kiezen dat past bij jouw huidtype en behoeften.

Meer over ‘Nachtcreme’

Als het gaat om huidverzorging, zijn er veel vragen en misverstanden rondom nachtcrèmes. Bijvoorbeeld: wat is een nachtcreme precies en hoe verschilt het van dagcrèmes? Voor een duidelijke vergelijking tussen nachtcrème en dagcrème ben je hier aan het juiste adres. En of je nu een man bent die specifiek op zoek is naar een nachtcreme voor mannen of iemand die worstelt met acne en op zoek is naar een geschikte nachtcreme voor acne, onze artikelen helpen je verder.

Er zijn ook specifieke nachtcrèmes voor verschillende seizoenen en huidtypes, zoals een winter nachtcreme of een nachtcreme voor een oudere huid. Maar hoe maak je nou de juiste keuze voor een nachtcreme? En wat zijn de voordelen van het dagelijks gebruik van nachtcreme? Het kan ook nuttig zijn om meer te leren over het aanbrengen van nachtcreme, of om mythes te ontmaskeren met onze mythes over nachtcreme artikel. Voor degenen die op zoek zijn naar een natuurlijke of hypoallergene optie, hebben we ook informatie over natuurlijke nachtcrèmes en hypoallergene nachtcreme. En laten we de prijs-kwaliteitverhouding van nachtcrèmes niet vergeten, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt.

Veelgestelde Vragen

1. Zijn dure nachtcrèmes echt beter voor mijn huid?

Ja, dure nachtcrèmes hebben vaak betere ingrediënten zoals Vitamine E die goed zijn voor de huidverzorging.

2. Wat is het nut van een dagelijkse routine met nacht en dagcrème?

Het gebruik van zowel nacht- als dagcrème in je dagelijkse routine helpt bij het hydrateren van je huid en kan verbranding voorkomen.

3. Kan ik anti-aging effecten verwachten van dure nachtcrèmes?

Ja, veel dure nachtcrèmes bevatten anti-verouderingsstoffen die helpen om de huid jong te houden.

4. Zijn alle dure nachtcrèmes goed voor gezichtsverzorging?

Niet alle dure gezichtsverzorgingsproducten zijn goed. Het is belangrijk om de ingrediënten te controleren en crèmes te kiezen met voedingsstoffen zoals vitamine E voor hydratatie.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/
2. Lily Jiang, PhD, Peter D. Hino, MD, FAAD, Ashish Bhatia, MD, FAAD, Thomas J. Stephens, PhD, & Felipe Jimenez, PhD. (2018). Efficacy of Trifecting® Night Cream, a Novel Triple acting Skin Brightening Product: A Double-blind, Placebo-controlled Clinical Study. J Clin Aesthet Dermatol, 11(12), 21–25.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6334832/

» Referenties

Conclusie beste nachtcrème 2023

 • Beste nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme droge huid – Clarins
 • Beste hydraterende nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme vette huid – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme gevoelige huid –Zarqa
 • Beste anti aging nachtcreme – Biodermal
 • Beste nachtcreme zonder parfum – Zarqa
 • Beste natuurlijke nachtcreme – Zarqa
 • Beste nachtcreme oudere huid – Clarins
 • Beste nachtcreme vrouwen – Clarins
 • Beste Q10 nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *